View Full Version : Taktons 2011
DADDY Z
06-11-2011, 09:36 PM
http://www.taktons.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
jel dolazi neko?
lesha
09-11-2011, 12:32 PM
I na ovogodi?njem Taktonsu Artistov ?tand se nalazi na starom mestu.
Od sprava se mogu videti novi digitalni PreSonus StudioLive mikseri, novi Midas VeniceF 16 koji zaista moćno izgleda, tu je i veliki izbor mikrofona (Beyerdynamic, Rode, sE Electronics, Blue, Royer, Studio Projects..), studijskih monitora (Adam, KRK, Quested, Avantone..), slu?alica, audio interfejsa, poslastice u vidu high end rack procesora (SPL, Avalon, Focusrite, TL Audio, Universal Audio..), broadcast opreme itd.
Sve u svemu, jedan od najbogatijih ?tandova na izlo?bi, mo?ete nas posetiti svakog dana počev od 10h.
Raspored mo?ete videti ovde (http://www.taktons.com/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=39).
lesha
11-11-2011, 10:07 AM
jos danas i sutra
http://www.youtube.com/watch?&v=7czXjRhNUek
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/7czXjRhNUek" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sve je to lepo i krasno, evo obiđoh, videh, i...
Da krenem od ličnog povoda - Tribina o budućnosti radio drame. Elem, da su me pitali šta bih više voleo od ove teme, teško da bih smislio nešto drugo. Međutim, niko od prisutnih nije govorio o budućnosti te radiofonične forme, evocirale su se uspomene, govorilo o istoriji stvaranja zvučnih efekata kao pandanu današnjoj tehnologiji, da izvinete na izrazu - trućkalo, bućkalo i pućkalo. Apsolutno nijedna jedina ideja, i to je po meni sramota!
Rečeno je da je posle 20 godina ponovo pokrenuta dramska redakcija Radio Novog Sada, pozdravljam, ali kako će radio-drami vratiti slušaoce, o tome, naravno ni slova.
Ako imate ovako očiglednu privrženost ljudi televiziji i internetu, a govorite o "vaskrsavanju" vrednosti koje su pale u zaborav, a ne kažete kako to planirate, osim što ćete jednom u deset ili već koliko meseci emitovati neko novo delo, mislim, šta reći, a duboko se ne deprimirati. Toliko sam bio razočaran da ovako brbljiv, da ne kažem govorljiv, nisam imao ni snage ni volje da bilo šta pitam. Koga da pitam? Kad se student režije iz zadnjeg reda javlja i najiskusnijeg među svima moli da mu odgovori na intelektualni biser - koja je vaša najomiljenija radio-drama!?! Jbt, šta rade ti klinci na tom faksu, kad su tako mlitavi?
Dno.
A onda, reko', da bar malo pročešljam onu tehniku, kad je već zatajila teorija, i... Ne razumem. Postaviti pet i po štandova i izložiti sprave da ih gledamo?!? Šta, kao, kad vidim najnoviji mikrofon ili mikser doživeću prosvetljenje, vratiću se kući produhovljen? Naučiću nešto? Ili, fora, stave tri plazme (koje, kad sam bio nisu ni radile) i na njima vrte promo-materijal? Ubedljivo mi je najveći tik ona ekipa okupljena oko, ako se ne varam, Udruženja audio-inženjera Srbije (tako nekako). Ništa. Prazan štand i desetoro likova unutra se "druže".
Aman, majstori... Pa jel' ovo pedeset prva? Oporavljamo se od rata pa je mršavo? A malo inovativnosti, da se pipne, proba, digne regler, čuje na sluškama. Da se demonstrira kako radi software, kao što se to inače radi na svetskim manifestacijama ovoga tipa.
Što sam tamo išao, da vidim sprave, priupitam nešto o njima? Pa zar tu mogućnost nemamo i u prodavnici, pobogu?
:cry::mad::(
I da ne budem pogre?no shvaćen, momci koji predstavljaju robu i stoje na usluzi za pokoje pitanje, savet, sa prethodnom kritikom nemaju ni?ta. ?ta vi?e, reč je o ljubaznim i kao i uvek predusretljivim ljudima za razgovor. Problem je tu ne?to drugo, treće...
psionic
12-11-2011, 02:50 AM
I da ne budem pogrešno shvaćen, momci koji predstavljaju robu i stoje na usluzi za pokoje pitanje, savet, sa prethodnom kritikom nemaju ništa. Šta više, reč je o ljubaznim i kao i uvek predusretljivim ljudima za razgovor. Problem je tu nešto drugo, treće...
...novac. Mi smo mrsavo trziste za te zapadne sile (mraka) pa onda sami sebi priredjujemo (mrsave) manifestacije, na kojima par poluzainteresovanih zastupnika - predstavnika audio firmi iz belog sveta dobije sansu da predstavi tih par (neprodatih) primeraka audio opreme, a posto izlazu prodajne eksponate (koje ce da vrate kasnije u kutiju, ako neko naleti da ih kupi) ne daju ni da se dira ni da se proba... Tuzna prica nase realnosti.
Jednostavno, njima se ne isplati da ulazu novac u neke vece sado-mazo ekspoe na ovom terenu, jer smo malo trziste za njih, pa se svodi na samoorganizaciju uz (jako) limitiran budzet i glavnu zaradu od kioska sa pljeskavicama.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.