PDA

View Full Version : PoCo Firewire problem...

OFF
06-11-2011, 05:00 PM
na staroj plochi sa VIA FW chipsetom je radio, sada nece.... ploca je Asus z68, win7 64... najnoviji driveri sa sajta, prodju normalno, ali kad ukljucim PoCo, nista se ne desava, samo u device manageru ga registruje kao unkown i ne pomaze nikakav unable.disable/update driver/ reset......
Ima li ko ideju?

DADDY Z
06-11-2011, 07:47 PM
pa probaj da stavis one legacy drivere...to je ljudima pomagalo oko FW problema koji je vezan za win7

OFF
06-11-2011, 08:19 PM
Citao sam negde to, ... kod mene su neki OHCI, ali ne pise legacy

probacu, svakako:wink:

Pri tom FF800 radi bez problema...

OFF
06-11-2011, 10:34 PM
Jok.... isto i sa legacy...... ima li neki poznat konflikt PoCo FW sa win7 i novim chipsetima?

psionic
09-11-2011, 01:39 AM
Jok.... isto i sa legacy...... ima li neki poznat konflikt PoCo FW sa win7 i novim chipsetima?

I ja sam se zezao sa tim PoCo na win64. Na kraju je proradio sa legacy driverom - za razliku od TC Konnekt interfejsa iz iste firme, koji radi kao sat. Ne secam se tacno procedure, ali probaj da sklonis kompletan drajver za PoCo i reinstaliras sve ponovo. Kada promenis drajver za FW u legacy, restartuj komp pa tek onda ukljuci PoCo. Probaj da iz FW karte poiskljucujes sve sem tog POCOa - ako ima jos nesto ukljuceno.

Takodje, ako mozes, probaj sa drugom FW kartom - koju bi takodje trebalo instalirati kao legacy. Mozda nece da radi sa konkretnim FW chipom koji imas na ploci, cak i sa legacy drajverima.

Samo da dodam da je moj uredjaj Powercore FW x8, ali valjda je isti djavo sto se toga tice...

elmirh
09-11-2011, 09:03 AM
Promijeni FW chipset.Meni pravio problem Liquid mix.
Uzeo Texas instruments, i no problems.

OFF
09-11-2011, 09:46 AM
I ja sam se zezao sa tim PoCo na win64. Na kraju je proradio sa legacy driverom - za razliku od TC Konnekt interfejsa iz iste firme, koji radi kao sat. Ne secam se tacno procedure, ali probaj da sklonis kompletan drajver za PoCo i reinstaliras sve ponovo. Kada promenis drajver za FW u legacy, restartuj komp pa tek onda ukljuci PoCo. Probaj da iz FW karte poiskljucujes sve sem tog POCOa - ako ima jos nesto ukljuceno.

Takodje, ako mozes, probaj sa drugom FW kartom - koju bi takodje trebalo instalirati kao legacy. Mozda nece da radi sa konkretnim FW chipom koji imas na ploci, cak i sa legacy drajverima.

Samo da dodam da je moj uredjaj Powercore FW x8, ali valjda je isti djavo sto se toga tice...

Hvala, probacu.... FF800 radi bez problema.... VIA je na ploci, ali na proslom kompu je takodje bio VIA i nikad problema, doduse na XPu...

OFF
09-11-2011, 09:47 AM
Promijeni FW chipset.Meni pravio problem Liquid mix.
Uzeo Texas instruments, i no problems.

i to je opcija..... koji proizvodjaci kartica su aktuelni?

psionic
10-11-2011, 02:18 PM
i to je opcija..... koji proizvodjaci kartica su aktuelni?

Nemoj samo kupiti one najjevtinije - neki koji smo uzeli za firmu, davao je BSOD ekran s vremena na vreme - izludeo sam dok nisam shvatio da je do te kartice. Preporucio bih LaCie ili Digitus - ako do sada nisi resio problem... Po mogucstvu Texas Instruments chip, ali ces i taj TI morati u legacy da instaliras. Mislim da ce i ostali chipovi raditi, ali nisam probao.

Hvala, probacu.... FF800 radi bez problema.... VIA je na ploci, ali na proslom kompu je takodje bio VIA i nikad problema, doduse na XPu...

Sa XPom je druga prica. FW je pretrpeo neke fundamentalne izmene sa sedmicom i proizvodjaci - sto hardvera - sto softvera, koji nisu na vreme implementirali potrebne protokole - tj nisu programirali by the book, bili su u problemu kada je izasao navodno komplatibilni drajver za sedmicu, sa revidiranim i izmenjenim protokolima (koji bi trebalo da rade sa polu-utvrdjenim FW standardima iz XPa) - nastao je haos.

OFF
29-11-2011, 05:44 PM
Ljudi, ovo i dalje na radi..... probao sam karticu sa VIA6306 i neku sa NECom.... na obe FF800 proradi odmah, bilo u legacy ili default modu i radi bez problema a PoCo jednostavno ne uspeva da dopre do kompa...... kao da ga nisam ni zakacio, nigde ga nema...... na proslom kompu sa XPom, sve radilo odma....:(

Dexxy
29-11-2011, 05:54 PM
I ja sam imao problem dok nisam kupio ovu karticu :

http://www.lacie.com/products/product.htm?id=10049

Samo nemoj da cekas naseg distributera jer su jako neozbiljni. Vidi preko ebay-a ako mozes nekako da je narucis...

Pozz

psionic
01-12-2011, 02:40 AM
Evo jos jednog primera sta se desava kod mene na dva razlicita FW chipa:

Ako ugasim komp a ostavim PoCo da radi, pri sledecem restartovanju kompjutera, on ne prepoznaje PoCo. Dakle moram da ugasim i komp i PoCo i onda upalim komp, upalim PoCo i tek onda ga vidi u Windowsu. A ako ugasim Power Core dok komp jos uvek radi, a onda uradim shut down, komp se sam restartuje, tj ne ugasi napajanje, nego opet podigne sistem :shock: To je radio - kako na proslom kompu, tako i na ovom novom.

@ Dexxy - da li sada sa ovom LaCie karticom, kod tebe radi i pod normalnim modom, ili opet mora legacy ? Da li i ti imas ove moje simptome na kompu ?

A pod XPom, naravno - radi ok i kod mene.

Matya
01-12-2011, 10:49 AM
E Psionic, ne verujem, meni se ista stvar desava kao i vama, samo sa PCI slotom, interfejs mi je radio godinama kako treba u tom slotu, sada se ponasa isto kao vama na FireWire-u. Propast, izludecu, ali ja vec sumnjam da ima veze sa plocom...

Dexxy
01-12-2011, 11:39 AM
@psionic (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=5950) Radi mi pod normalnim modom i u XP i WIn7.

psionic
01-12-2011, 06:54 PM
@psionic (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=5950) Radi mi pod normalnim modom i u XP i WIn7.

Pa preostaje nam samo da zakljucimo da je mozda u tome resenje. Dakle - LaCie, pa da vidimo...

Matya, problem kod nas je nesto u vezi drajvera, nekompatibilnosti istog sa FWom i windowsa 7. Cudi me da se to isto desava i sa PCI verzijom. Znaci da je drajver za Win7 totalno lose napisan (podrazumevam da imas win7 i da se problem javio kada si presao na njega ?)