Log in

View Full Version : Send na kartici koja nema isti

rastamankg
04-11-2011, 02:05 PM
Skoro sam prodao mixer na ciji send mi je bio nakacen dolby 360a koji mi sluzi kao exciter (modifikovan cat22 modul). Sada, problem nastaje kako da sve to povezem na tc konnekt 6, koja ima samo dva ulaza i dva izlaza. Ja sam mislio da dolby sada serijski povezem u lanac (preamp->kompresor->dolby->kartica) i da u dolby ubacim potenciometar kojim bih dozirao koliko hocu efekta(dry-wet fazon). Zelim da pitam da li bi postojao neki problem ako bih stavio neki jeftiniji potenciometar, tj. Da li bi nekako uticalo lose na signal?

Arthur
04-11-2011, 03:02 PM
a kako misliš da udeneš taj potenciometar, kao prepravku sprave ili neku novu spravicu unutar lanca uređaja? A da, svakako jeftiniji potenciometri mogu da utiču na signal.

rastamankg
04-11-2011, 05:28 PM
Planiram da modifikujem uredjaj. Sto se tice potenciometra, da li mozete da mi kazete cije potenciometre da jurim (i da mogu da se nadju u Srbiji :))?

quake2
04-11-2011, 06:40 PM
Stvarno dobri potovi su dosta skupi,oko 30-40e i cesto se srecu u hi end audiofilskim spravama ali u studiskim-jako retko,koliko god kostale.Meni je uvek odradjivao posao Alps blue velvet,medjutim....nema ga smisla stavljati ako i sve ostale komponente nisu hi end.Predlazem da ipak stavis nesto od potova u klasi 2-3e,nece to nesto drasticno uticati na signal.

Shot
05-11-2011, 11:43 PM
Jesi siguran da to radi samo ako se poveže preko jednog potenciometra??
Mislim da je wet-dry malo kompleksniji sklop. U to sam, dapače, siguran ako je cijeli signal bansiran, al ne znam kako to ide na nebalansiranom signalu...
Za balansirane signale znam da ima shema na Prodigy forumu... to zovu crush'n'blend...
Vidi malo na ovim linkovima:
http://www.groupdiy.com/index.php?topic=8360&highlight=crush++blend
http://www.groupdiy.com/index.php?topic=19745.0

rastamankg
07-11-2011, 12:22 AM
Ja sam planirao nekako ovako da napravim, sad ne znam koliko je izvodljivo, mada ako nije, napravicu ono sto je shot postavio.

P.S. izvin'te zbog losih simbola, koristio sam neki online program :P