View Full Version : cubendo c++ problem
Rhino
04-11-2011, 01:21 PM
Mixam dosta komplexnu i za komp ocigledno zahtjevnu stvar i imam problem sledece vrste..
Sinoc znaci sacuvan projekat regularno danas ne otvara vec izbacuje c++ runtime error. Ajd pomozite, izgore me:(
Hoce da otvori drugi projekat 2 ili 3 sacuvana koraka unazad, ali sam vec dosta poodmakao sa automatizacijom i jebem li ga cim jos od tad pa mi se ne vrace tamo..
Da problem bude jos vise bizaran, posto otvorim taj projekat od par koraka unazad - komp OCE da otvori i ovaj na kojem govori c++ error (sve do sledeceg restarta masine) i svira sve normalno, ali ne otvara sve plagove kad pozelim da tweakujem nesto vec otvori samo prazan ram od plaga i slicno..
Smor.. Sto da radim?
Arthur
04-11-2011, 03:35 PM
overio si RAM cubasea, ako je običan 32bitni (a samo taj može i biti ako nisi kupovao), on može da adresira do 1.3GB potrošnje. Čim probije tu cifru, počne da puca. Pritom, RAM ne troše samo VST instrumenti već i obični plugovi, kako koji. Tipa meni Amplitube 3 pojede čitavih 400MB RAMa. Jedino što možeš da uradiš je da nešto freezuješ, i to čak i ako nije VST instrument, nego i sam audio kanal. Drugo, to samo po sebi može da se spreči recimo JBridgeom, programčićem koji diže VST plugove i instrumente u sistemski RAM a ne u Cubaseov rezervisani RAM. Ovo naravno ako imaš Windows7 i više od 2GB RAM-a, jer inače ti ni to ne pomaže.
Rhino
04-11-2011, 04:07 PM
Aha, win xp 32bit je u pitanju.. Nema vst-i, sav sam midi pred mix pretvorio u audio..
Da.. Trenutno je zauzece samog cubaseta 1.15gb rama.. Vjerovatno zapeakuje i na vise pa pobudali.. Ali nije mi jasno kad ga prije napunih? :)Jel i frizovane trake uzimaju ram isto samo u manjoj mjeri, ili gdje se to skladisti?? Frizovano je vec dosta traka, procesor radi na nekih 55% i nije mi jasno u potpunosti dje je ba zapelo :confused::)
Arthur
05-11-2011, 01:30 AM
jbg, idi redom, gledaj u taskmanageru šta ti vuče RAM, freezovane trake ne bi trebalo da vuku ako si prilikom freezovanja rekao unload instrument while freeze il tako nešto. Neki plugin obrade te jebe.. Amp simulatori, i gomila novijih vst3 plugova oće malko budu gladni rama. Ja koji uopšte skoro ne koristim VSTi-jeve, sam zbog te teme prešao na Win7, Jbridge i sad sam prilično miran, a radim na 88k samplerateu.
Mogli
05-11-2011, 10:45 AM
Ja sam imao slican problem, pa sam morao da izvadim neki plug-in iz vst direktorijuma, pa mi se onda tek projekat otvorio. Na insertu sam ga zamenio sa drugim koji trosi manje ram-a i vratio onaj plug na mesto.
branoy
05-11-2011, 10:46 AM
pametna ideja mogli!!
66musicman
05-11-2011, 12:07 PM
pre?ao na Win7, Jbridge i sad sam prili?no miran, a radim na 88k samplerateu.
Ovo je pravo resenje ! ! !
Rhino
06-11-2011, 12:26 AM
Jbmlg nesto je suludo zabagovalo ovamo i nije slucaj da zbog nekog plaga ne otvara projekat kao sto je mogli posumnjao - to drugacije izgleda od ovoga..
Tripujem da je softver zaglupio prilikom sejvovanja pri nekom od zadnjih par koraka mixa dok je interni ram ocigledno bio na samoj granici pucanja jer sam se malo zanio i nisam pazio..
Sad i kad svaki (ali bas svaki) track freezujem, i sa svih grupa kad maknem sve sto je postojalo na njima (dakle sav procesing iz projekta osim poneke proste automatizacije volume-a ) procesor ostaje na nekih 40-45% zauzeca a sam program jede skoro 1GB rama!
A teoretski bi trebao da bude na idle (80-90mb rama koliko li god uzima prazan upaljen cubaendo)...
Svi ostali projekti kao i sve ostalo u kompu radi normalno, tako da cu se fino vratit tih kilo-dva mixa unazad, radit dosta istih i slicnih stvari ponovo, al jbg.. Radije cu se kreativno smorit u ponavljanju tog posla nego u lijecenju kompjutera i provodjenja sati i sati na raznim forumima i google-u ne bih li ukapirao o cemu se radi... Sto je - tu je!
P.S. Win 7 x64 i jbridge mi ne gine u svakom slucaju kad-tad...
Evo probao sam da vidim dokle mogu da gurnem Cubase, ubacio sam 12 instanci Amplitube trojke i na trinestoj je puko.
Mozda bi bilo pametno plaginove potrosace kao sto su Amplitube, Revalver, Guitar Rig, Kontakt, Decapitator jbridge-ovati, ali samo njih.
A sa druge strane, na starom kompu sam bio jbridge-ovao Decapitator i jos par plaginova, medjutim kad sam reinstalirao sistem i kad su na sistemu bili ponovo nebridgovani 32bitni plaginovi, nisam mogao da pozovem Decapitator (a ni ostale) nazad u projektima gde sam ga koristio bridgovanog, bilo je "missing plugin", onda sam probao da ih bridgujem ponovo, i bridgovao sam ih, mogao sam da ih otvorim u Cubase-u, ali opet nisam mogao da ih ponovo otvorim prilikom otvaranja projekata sa starog sistema (missing plugins), dok sam na insertima mogao klasicno da ga ubacim. Nisam znao kako to da resim, i odustao sam od jbrdige-a. Sad ja cu da bridgujem pluginove i odradim i sve cool, i da odem na drugi komp gde su isto bridgovani plaginovi i Cubase nece umeti da ih pozove u taj projekat.
Mozda postoji neko zaobilazno resenje :S
facayu
06-11-2011, 04:25 PM
ja sam imao slican problem u nuendu jer mi je posle nekih 70 kanala i gomile pluginova i par vsti zvuk seckao pa sam morao kombinovati koje kanale da slusam zajedno, prvo jednu grupu pa drugu i onda export jedno hiljadu puta
..... i onda sasvim slucajno mi je ostao upaljen DivX Plus Converter koji je convertovao neki video, i tako ni ne znajuci da on radi ukljucim Reason preko Rewire na Nuendo i otvorim jedan projekat koji je zakucavao bas posteno (znaci, Reason jedno 20 kanala, Nuendo otvoreni ti reason kanali, nekih 30-40 VSTi kanala, nekih 10-tak audio kanala i gomila VST pluginova) stisnem PLAY i ono radi kao ludo, ma ni malo da secka zvuk :grin:
od tada uvek ukljucim nesto da se konvertuje i nema problema, zvuci neverovatno ali ja se vise ne zivciram :wink:
masina ima samo 1 gb ram memorije
posle 15 dana istekne free time za convertor al ostaje mogucnost da se konvertuje i dalje u MKV, sta ima veze vazno nek samo radi :)
Sad sam pogledao, u medjuvremenu je izasao update-ovani jbrdige (koji resava sve probleme, sa guie-em, sa pozivanjem plaginova itd), pa sam ga instalirao i bridgovao "potrosace" evo eksperimenta.
Evo male sam slicice napravio cisto da ne davim koliko instanci (bridgovanog) Amplitube-a (24 instanci) i koliko je to rama, sve to na 256 sample-a buffer size.
Bockie
06-11-2011, 08:10 PM
Ja kad skontam da na kanalu palim 4.- 5. plug, lepo sve pogasim, jer nesto ne radim kako treba ili kanal ne valja pa snimam ponovo...:D
Ja kad skontam da na kanalu palim 4.- 5. plug, lepo sve pogasim, jer nesto ne radim kako treba ili kanal ne valja pa snimam ponovo...:D
Ima smisla :)
Pozdrav
Rhino
06-11-2011, 09:20 PM
Cek.. Imas li ti win7 Jan ili xp?
Cek.. Imas li ti win7 Jan ili xp?
Kako sam shvatio ti imas XP 32bitni.
Ja imam 7 x64. Dok nisam bridgovao plaginove mogoa sam da isproviciram istu stvar koju ti imas, evo danas sam odradio jbrdige samo ovim gutachima i sad ne zakucava ram i radi dok ne napuni svih 8 giga (koliko imam).
Na zalost ti na 32bitnom XP-u, ne mozes si pomoci, osim da instaliras x64 OS i da bridgujes 32bitne plaginove koji opterecuju ram
Rhino
06-11-2011, 10:20 PM
Kako sam shvatio ti imas XP 32bitni.
Ja imam 7 x64. Dok nisam bridgovao plaginove mogoa sam da isproviciram istu stvar koju ti imas, evo danas sam odradio jbrdige samo ovim gutachima i sad ne zakucava ram i radi dok ne napuni svih 8 giga (koliko imam).
Na zalost ti na 32bitnom XP-u, ne mozes si pomoci, osim da instaliras x64 OS i da bridgujes 32bitne plaginove koji opterecuju ram
Ma da. Znam teoretski kako to funkcionise, hvala.
Nego sam ocigledno pogresno pomislio (ponadao se) da ta nova jbridge verzija koju si pomenuo par postova iznad moze da se implementira na win xp i konkretno mojih 4gb rama..
Ostajem i dalje pri xp-u sve dok ne razlucim imam li finansija za brand new komp, ili da stvaram novi alter ego za starog :)
Ma da. Znam teoretski kako to funkcionise, hvala.
Nego sam ocigledno pogresno pomislio (ponadao se) da ta nova jbridge verzija koju si pomenuo par postova iznad moze da se implementira na win xp i konkretno mojih 4gb rama..
Ostajem i dalje pri xp-u sve dok ne razlucim imam li finansija za brand new komp, ili da stvaram novi alter ego za starog :)
Ili pak jos rama i x64 sistem
Sad sam pogledao, u medjuvremenu je izasao update-ovani jbrdige (koji resava sve probleme, sa guie-em, sa pozivanjem plaginova itd), pa sam ga instalirao i bridgovao "potrosace" evo eksperimenta.
koja je validna verzija jbridgea? Mora li i dalje jedan po jedan da se bridzuje, li moze ceo folder?
Rhino
06-11-2011, 11:07 PM
Ili pak jos rama i x64 sistem
Na to sam i mislio pod ' novi alter ego za stari komp' :)
koja je validna verzija jbridgea? Mora li i dalje jedan po jedan da se bridzuje, li moze ceo folder?
Ja imam neku 1.3.
Moze i jedan po jedan a moze i ceo folder. Danas sam bridgeovao velike potrosace (Decapitator, Amplitube, Guitar Rig, KONTAKT...) I za sada radi bez greske! Cak i poziva sve plaginove najnormalnije
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.