Log in

View Full Version : Trilema oko izbora interfejsa ;)

malisha
02-11-2011, 02:27 PM
U svojoj potrazi za interfejsom do 200e, izbor sam suzio na:

Line 6 POD Studio UX2
http://en.audiofanzine.com/tests_v3/line6/studioux2/ux2.jpg

M audio Fast Track Pro
http://www.m-audio.com/images/global/product_pics/big/web_main_pic_FTP.jpg
Prepun opcija, ?to je naravno plus, iako mi u su?tini jedino treba Mic in sa fantomom i instrumentalni in. Nisam ga probao, a na netu pričaju da ima slab gain i da za neke mikrofone gain mora? da otpanji? skoro do kraja.

Focusrite Saffire 6 USB
http://www.artistsystems.net/images/product/Focusrite_Saffire_6_USB_photo_1.jpg

Trenutno mi se kao favorit čini Focusrite. Midi mi zapravo ne treba, ali je okej dodatak. Koji vam se čini kao najbolji i da li mislite da za 200e mogu jo? ne?to da pogledam?

Francuz
02-11-2011, 02:38 PM
Moje misljenje Broj 3 od svih ponudjenih, mada u sustini sve je to isto nema tu razlike sta god da uzmes neces pogresiti .8-)

Bockie
02-11-2011, 02:49 PM
Focusrite ima IMHO najbolji preamp...

M-audio ima vrlo korektan preamp,odlicnu podrsku,stabilne i redovno updateovane drivere...a i najlakse se posle prodaje...

UX je sjajan za gitarose!

Sta ti najvise igra ulogu? Prvo sto pomislis - uradi tako i u pravu si. :wink:

Poz'

tukoje
02-11-2011, 04:28 PM
Pogledaj i novi Focusrite Scarlett, ovako ne?to ja planiram da uzmem, konkretno 2i2, mada je bus powered a ?uo sam da to mo?e da ima neke mane. No o tome bi najbolje Diviner znao ne?to da ka?e. Ima mic, line i instrument ulaze, usb 2.0, ali nema midi. Ve?e Scarlett kartice imaju midi i dodatno napajanje.
Mo?da i Presonus AudioBox 22VSL ako ti ne treba line in. 2.0 usb bus powered, ima midi. Dobija se Studio One Artist :grin:
Ako se odlu?i? za Saffire 6 USB, proveri po forumima kakvo je stanje sa drajverima.

malisha
02-11-2011, 04:43 PM
Pogledaj i novi Focusrite Scarlett, ovako nešto ja planiram da uzmem, konkretno 2i2, mada je bus powered a ?uo sam da to može da ima neke mane. No o tome bi najbolje Diviner znao nešto da kaže. Ima mic, line i instrument ulaze, usb 2.0, ali nema midi. Ve?e Scarlett kartice imaju midi i dodatno napajanje.
Možda i Presonus AudioBox 22VSL ako ti ne treba line in. 2.0 usb bus powered, ima midi. Dobija se Studio One Artist :grin:
Ako se odlu?iš za Saffire 6 USB, proveri po forumima kakvo je stanje sa drajverima.

Hvala svima na savetima.
Njega sam video na Focusrite-ovom sajtu... Još nisam krenuo da se šetam po radnjama, ali na sajtu Artista ga nisam video. Deluje mi zanimljivo, jako. Da li se zna cena?

Uzgred, u Studio One-u i radim :D

BlasterMaster
02-11-2011, 05:05 PM
+1 za focusrite... samo proveri podrsku drajvera na sajtu za tvoj sistem...

a nesto jos van tvog pitanja - moj savet ti je da skupis jos nesto preko i da uzmes maudio profire610 , vidjao sam polovne za odprilike 250 e, mozda najbolji bestbuy u toj nekoj budzet interfejs varijanti, stabilni drajveri, super preampi, midi, dsp, mixer, latencija... ali to sve ako si u mogucnosti :wink:

tukoje
02-11-2011, 05:09 PM
Hvala svima na savetima.
Njega sam video na Focusrite-ovom sajtu... Jo? nisam krenuo da se ?etam po radnjama, ali na sajtu Artista ga nisam video. Deluje mi zanimljivo, jako. Da li se zna cena?

Uzgred, u Studio One-u i radim :D
Najbolje nazovi Artist. Verovatno ga nemaju, ali mo?da mo?e da se poru?i. Kontam da bi cena mogla biti nekih 170 ?. Pro?e?ljaj jo? net da li ima novih user reviewova ako su mo?da prona?li neke nedostatke u me?uvremenu, za svaki slu?aj.

Geronimo
02-11-2011, 06:01 PM
U svojoj potrazi za interfejsom do 200e, izbor sam suzio na:

Line 6 POD Studio UX2
http://en.audiofanzine.com/tests_v3/line6/studioux2/ux2.jpg

M audio Fast Track Pro
http://www.m-audio.com/images/global/product_pics/big/web_main_pic_FTP.jpg
Prepun opcija, ?to je naravno plus, iako mi u su?tini jedino treba Mic in sa fantomom i instrumentalni in. Nisam ga probao, a na netu pričaju da ima slab gain i da za neke mikrofone gain mora? da otpanji? skoro do kraja.

Focusrite Saffire 6 USB
http://www.artistsystems.net/images/product/Focusrite_Saffire_6_USB_photo_1.jpg

Trenutno mi se kao favorit čini Focusrite. Midi mi zapravo ne treba, ali je okej dodatak. Koji vam se čini kao najbolji i da li mislite da za 200e mogu jo? ne?to da pogledam?

Nisam siguran za koje namene je prilozena oprema ali pred postavljam da je za Kucni Studio. Ako zelis dobro ime i neki bolji pre-amp mozda opcija 3. ali kao sto je neko rekao ovde sve ti to dodje isto. Ako radis u kompjuteru sve onda nije bitno, ako ces da snimas nesto van kompjutera za komercionalne uslove onda tu pocinje neka druga prica (RME, Apogee, Lynx itd. i konvertori poput Ensemble, Rosetta starija itd itd). A onda opet sta ti vredi kupovanja dobrog pre-amp-a ako nemas dobre monitore ili slusalice :D:D:banghead::banghead: ma mozemo ovako u krug do sutra lol

malisha
03-11-2011, 10:24 AM
Da, za kućni studio. Snimaće se Vokali, eventualno ozvučiti neko pojačalo a vrlo često snimati direkt... Od opreme, izuzev Trace Elliot-a GP12 (bas preamp), nemam ništa što ne bi kvarilo lanac :D Ali, u planu je da se polako sve kupi / nabavi. U ovom "mahu", pokušavam da za 500e uzmem interfejs i monitore, i prođem što bolje pritom...

malisha
03-11-2011, 10:25 AM
(duplirala mi se poruka iz nekog razloga, nije namerno...)

akordeonista
03-11-2011, 01:34 PM
Imao sam Focusrite Saffire Pro 40, mogu reci sve najbolje o njemu! E sad, da li su ove manje karte istih performansi kao i Pro 40 ne znam!
Videh u oglasima da neko prodaje M-Audio ProFire 610 za nesto jace od 200e, sto je po meni Ok cena za vise nego Ok kartu!

malisha
24-11-2011, 01:25 PM
Ouuuvaj... na kraju ne ispade ni trilema :D Interfejs uzimam sutra, a u izbor ulazi ono ?to ima u radnji (u ovom slučaju Artist) :)

Opcije su mi Focusrite Scarlett 2i2 (koji sutra sti?e u Artist) (takođe i Saffire 6... Slične su sprave s time ?to je Scarlett usb 2.0 i 24/96 je dok je Saffire usb 1.1 24/48, ima midi i par outputa vi?e. Preampi su isti, zapravo poprilično su slične sprave ako sam razumeo).

i TC Electronic Desktop Konnekt 6 (koji je firewire).

Sad jo? samo da se odlučim ?ta ću :D TC mi deluje zaista odlično. Trebalo bi i da ima bolji preamp... ali je samo jedan, ?to mi je zapravo i jedina dilema ovde. Da li će mi biti dovoljan jedan... :banghead:

Filip_
24-11-2011, 06:15 PM
TC Electronic Desktop Konnekt 6 (koji je firewire).

Sve preporuke za ovu kartu (ako ti kao sto rece MIDI in/out ne treba)

Trebao bih pazariti Focusrite Saffire 6 USB oko N.godine...ono sto do sad procitah su najcesce pozitivni komentari.

Pozz :D.

malisha
24-11-2011, 11:37 PM
Čisto onako, za?to si se odlučio za Saffire 6, ?ta je prevagnulo? midi? :grin:

Filip_
25-11-2011, 04:02 AM
Čisto onako, za?to si se odlučio za Saffire 6, ?ta je prevagnulo? midi? :grin:

MIDI, 4 izlaza, Usb (jes' 1.1 ali valjda nije to usko grlo), cena od 160-tak evra, cvrsto kuciste...

Malo bode ovo da podrzava samo 44100 i 48000Khz, ali racunam da za elektroniku koju radim mi ne treba 96...barem (ovde u prestonici) ne jos uvek :rolleyes:.

Pozz :D.

rastamankg
28-11-2011, 09:29 AM
TC electronic Konnekt 6 je stvarno dobra stvarcica, imas cak i m40 reverb koji mozes da postavis da se cuje u slusalicama dok snimas, veoma dobra kontrola monitora, i super konvertori.

malisha
29-11-2011, 01:50 AM
Ovih dana sam više puta bio u Artistu. Nismo uspeli na mom laptopu pokrenemo Konnekt 6 iako ga je prepoznavao (ali se nije video u playback i recording devices). Moguće da sam mogao da pređem na legacy driver i da bi to pomoglo, ali ša da se radi! (uzgred, imam VIA firewire).

Nakon prvog neuspeha sa Konnektom naginjao sam ka Scarlett-u, i čekao sam da im stigne. Do zadnjeg momenta nisam znao kolika mu je cena, tako da sam se debelo iznenadio na kasi... Zoran, zadužen za studijsku opremu, polomio se oko mene, iako se čovek raspadao od posla. Scarlett sam probao, i instalacija je bila milina... next,next,next, finish. Odmah je proradio i u radnji sam bio zadovoljan. Hteo sam da kupim interfejs za oko 200e i jako sam se iznenadio kada je kasa otkucala 14000din!

Da budem jasan, u pitanju je Focusrite Scarlett 2i2.

Detaljno ću ga isprobati i javljam svoje utiske vrlo brzo!

malisha
29-11-2011, 01:56 AM
I na žalost, uzeo sam poslednji. :D Sori :)