PDA

View Full Version : Boss GT-8 midi problem...pomoc?

BlasterMaster
22-10-2011, 12:58 AM
Pozdrav svima ovde, pratim forum vec duze vreme i nisam se usudio da pisem sem dok mi stvarno nije iskrslo... a mnogo problema sam resio CITAJUCI a ne postavljajuci pitanja... zato - hvala svim aktivnim clanovima :)

dakle, imam jedan mali problem, imam procesor boss gt osmicu, i zeleo bih da povezem sa zvucnom karticom preko midia, probao sam onog dana, dakle sve podesio u cubaseu, driveri sve na mestu, ruting sve odradjeno, prepoznaje mi midi klavijaturu , mpc, ma sve, sem procesora... skontao sam da moram da preko setings menia u procesoru pustim na midi out zvuk, podesio po mojoj proceni kako je trebalo jer ostalo sve dodje nelogicno, i nista...pregledao sam ovde nisam mogao da naidjem na konkretan odgovor, pa sam naso manual u pdf-u, procitao midi konekcije sve podesio kako pise (mada su oni tamo stavili neki "kao na primer ukljucite to i to i stavite recimo parametar 81" fazon) i ponovo nista...

do daw-a sigurno nije i do drajvera , na tom kablu mi sve prepoznaje, procesor super radi , samo me zanima ako neko zna (ko ima gt-8 ili gt-10) kako se podesava u procesoru to za midi izlaz, hteo bih da mi bukvalno gitaru prepozna ko midi instrument da mogu da isprobam nesto preko vst emulacija...

hvala unapred svima i pomagajte :ups:

boom.trass
22-10-2011, 01:26 AM
Bojim se da to sto si zamislio nije moguce. Midi konekcija na GT-8 sluzi samo za prebacivanje `boja` na PC ili obrnuto, uz pomoc GT-8 editora i slicnih programa. Pozdrav!

BlasterMaster
22-10-2011, 12:06 PM
a zar nije moguce nekako povezati preko midia gitaru i preko nekog plagina ili virtualnog instrumenta menjati boje tj instrumente?

disco violence
01-11-2011, 10:47 AM
a zar nije moguce nekako povezati preko midia gitaru i preko nekog plagina ili virtualnog instrumenta menjati boje tj instrumente?
Ima? dosta pluginova koji transformi?u audio u midi signal,na jednom kanalu na kom svira? gitaru u insert plugins stavi? audio to midi plugin u midi kanalu koji sledeći otvori? kao ulaz stavi? taj audio to midi plugin i svira? vst koji god hoće?.mana je ?to se dosta brlja tonove kad svira? ne?to br?e,mada je sam ga isprobao samo na notebooku,ali vredi probati.Prvi put sam video kako vst instrumenti reaguju kad zategne? ?icu na gitari,takođe da nemora sve da bude matematički tačno kao kad tonove pi?e? ručno da bi na kraju dobro zvučalo.Ja sam koristio ovaj plugin iz videa,ako naiđe? na bolji obavezno javi.Pozdrav.
"> (http://rumski.com/forum/%3Ciframe%20width=)<iframe src="http://www.youtube.com/embed/4DtMJTxX4WA" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe> (http://rumski.com/forum/%3Ciframe%20width=)

BlasterMaster
01-11-2011, 04:28 PM
tako sam slicno nesto i uradio... problem kod mene je sto ja u cubaseu sve sredim inserte i outse kako bi trebalo, i nekoliko klavijatura i midi kontrolera povezem i sve radi nemam problema, ali kao da gt-8 processor ne salje nista preko midi-a... i verovatno kao sto treba da se pogodi in-out u cubaseu, tako i treba da se pogodi verovatno kanali u meniu procesora gt-8...a stos je sto meni to nije poslo za rukom :banghead:
kako sam citao u manualu, nigde nisam naisao na to da midi (in, out na proscesoru) sluzi samo za slanje presetsa i boja u/iz kompjutera, kontao sam da mogu da ga povezem kao klavijaturu, i da ce mi akorde i note sa gitare pisati onako kao kad bi ja rucno pisao ili kad prepozna preko midi klavijature... i posle ja samo recimo promenim tip gitare u plaginu, ili instrument a da ostanu note...

jedino kako sam uspeo, je preko guitar rig-a... stvarno dobar program, kao sto kazes, preko audio kao da prebacuje u midi, ima veliki izbor i gitara i glava pojacala, postavki mikrofona, i moze veeeeliki broj zvukova da se napravi... doduse ipak nije to bas taj zvuk, ali je poprilichno zadovoljavajuc...

ako je neko uspeo da poveze nekako gitaru preko midia, ili ako za to postoji neka posebna sprava neka javi

lakir
21-01-2012, 05:17 AM
Bojim se da to sto si zamislio nije moguce. Midi konekcija na GT-8 sluzi samo za prebacivanje `boja` na PC ili obrnuto, uz pomoc GT-8 editora i slicnih programa. Pozdrav!

Ovo je 100% tacno,to sto si ti zamislio da ukljucis gitaru u gt8 i da ti on pretvara audio u midi i to salje u komp...to nece da moze... :cry:

pozdrav