View Full Version : Zasto me zaje*avaju ovi iz UAudio-a?
Gianfranco
21-10-2011, 12:01 AM
Imam 2 kartice UAD-2 koje su u SYSTEM 2 i tu su svi plug-inovi koje sam kupio.
Dodao sam trecu UAD-2 karticu i prilikom registracije je ubacena u novoformirani SYSTEM 3 (a ocekivao sam da ce je ubaciti u SYSTEM 2).
Naravno u sistemu 3 nema ni jedan kupljeni plug-in.
Ovo mi se desilo i prilikom registracije druge UAD-2 kartice, pa sam morao da im saljem zahtev da je ubace u SYSTEM 2. To su i uradili.
Medjutim sada mi traze dokaz da su obe kartice instalirane u istom kompjuteru!
Ne znam sad na koje 2 misle kada imam 3 UAD-2 kartice registrovane.
I traze da im posaljem fajl koji se dobije nakon sto se klikne na "Save detailed system profile" pod "system info" u UAD Control Panel-u... cime bi dokazao da su obe (koje 2 od 3!?) kartice u istom kompjuteru...
Sta da radim... izgleda da sam naleteo na budalu... nikada mi iz UA isu trazili dokaze ove vrste... !?
Gianfranco
21-10-2011, 12:10 AM
Evo nasao sam odgovor iz UA prilikom registrovanja druge UAD-2 kartice kada se isto ovo desilo... Covek iz UA je samo javio :
Hello,
Done.
I have moved the 2nd uad2 card into
system 2 of your account
quake2
21-10-2011, 12:23 AM
Uvek kada registrujes novu karticu moras to raditi sa kompa u kom ti je barem jedna od starih kartica jer u suprotnom UA server automatski pravi novi sistem i ta karta ostaje bez plug inova.Neznam sta sada....skupi karte u jednu masinu,ako vec nisu pa uradi sta traze,jbg.
Gianfranco
21-10-2011, 12:41 AM
Hvala ti! Sad mi je sve jasno... :wink:
A vidis prosli put je isto to bilo, ali je lik iz UA postupio potpuno drugacije...
quake2
21-10-2011, 12:46 AM
Bili su flexibilniji nekada,sto jeste jeste:)
Gianfranco
21-10-2011, 07:11 PM
Poslao sam im bio jos jednu poruku ,ali na zalost nisu popustili...
Ok... sada imam jos neka pitanja:
1. Ako stavim obe kartice u kompjuter, posaljem im taj fajl kao dokaz da su obe kartice u jednom kompu, onda oni stave sve kartice pod SYSTEM 2...
Downloadujem authorization fajl.
Da li cu posle moci da izvadim jednu od kartica i koristim je u nekom drugom kompjuteru sa mogucnoscu da koristim sve plug-inove na obe kartice?
2. Da li je pametnije (i da li je moguce) sada da trazim da mi an-autorizuju karticu koja je stavljena u nezeljeni SYSTEM 3 ,pa da onda se automatski izvede akcija ,kada budu obe kartice u istom kompjuteru...
quake2
21-10-2011, 07:36 PM
1. Ako stavim obe kartice u kompjuter, posaljem im taj fajl kao dokaz da su obe kartice u jednom kompu, onda oni stave sve kartice pod SYSTEM 2...
Downloadujem authorization fajl.
Da li cu posle moci da izvadim jednu od kartica i koristim je u nekom drugom kompjuteru sa mogucnoscu da koristim sve plug-inove na obe kartice?
Moci ces,nemoj da brines za to:wink:.
2. Da li je pametnije (i da li je moguce) sada da trazim da mi an-autorizuju karticu koja je stavljena u nezeljeni SYSTEM 3 ,pa da onda se automatski izvede akcija ,kada budu obe kartice u istom kompjuteru...
Ne,ne....idi verziju jedan.Pozzzz
Gianfranco
21-10-2011, 09:16 PM
Hvala Quake!!! :wink:
Boombass
12-11-2011, 10:39 PM
Mene zanima sli?na situacija.Imam 2 UAD-1 na system1 , i ako bi sada kupio UAD-2 da li ga mogu staviti na system1 ? I ako to mo?e koliko jo? UAD-2 mogu staviti na system1?
quake2
12-11-2011, 10:45 PM
Na zalost vise ni jedan UAD2 ne moze u sistem 1 sem ako si voljan da im platis doplatu za sve plug inove koji su tamo.Onda bi mogao sve ukupno jos cetiri 2-ke.Pozzzz
Boombass
12-11-2011, 10:53 PM
A ?to ka?e? na ovo , ili se to odnosi samo na odre?ene UAD-2 kartice?
http://www.uaudio.com/support/uad/xgrade.html
quake2
13-11-2011, 12:18 AM
Kada je izasao UAD2,u roku od par meseci moglo se free ubaciti na sistem1 i imas sve plug inove,kasnije se prelazak placao i mislim da je i sada tako.Procesljaj te njihove stranice....mozda su resili da malo pocaste ljude mada ipak mislim da je ovo sto si nasao iz "onog" doba.
Boombass
16-11-2011, 10:37 PM
Evo pisao sam mail na info@uaudio.com i dobio sam odgovor.
Prvo sam ih pitao da li je upgrade besplatan i ovo je njihov odgovor:
"Hi,
This computer with the UAD-1 cards, does it have an available PCIe slot?
If so you would install the UAD-2, upgrade the plug-ins for free and get to work.
Thanks.
Regards,
Dave Roda
Universal Audio-Customer Service "
A onda sam im postavio pitanje da li je vremenski ograni?en upgrade i ovo je njihov odgovor:
"
Hi,
No limit.
If you install a new UAD-2 in the same machine, you would upgrade your UAD-1 plugs for free.
If you need any assistance, let me know.
Regards,
Dave Roda
Universal Audio-Customer Service "
Evo toliko , mo?da bude nekome korisno.
quake2
17-11-2011, 01:43 AM
Sta ti je marketing:banghead:....Uad2 se pojavio onomad negde u septembru,oktobru i naterase nas da ga pokupujemo jer ce za one koji ga uzmu upgrade plug inova biti besplatan samo do nove godine....a kad ono.....cccc....prazna prica izgleda,nisam do kraja ispratio dali je to tako i bilo kako su najavili.Zato ce uskoro biti,mrsssss napolje iz masine ne budu li konacno izbacili full 64bit podrsku(ako je to uopste i moguce sa shark chipom u 2-ci),mozda pokusaju da nas nateraju da kupujemo UAD3:banghead:.
Boombass
17-11-2011, 10:03 AM
Izgleda da je i njih pritisnula kriza pa sve daju samo da se ?to vi?e proda.Me?utim zanima me jo? ne?to.Da li mi netko mo?e potvrditi da kada se spoje sistemi Uad-1 i Uad-2 tamo na njihovoj stranici pi?e da onda svi plugini rade i na Uad-1 i Uad-2.Zna?i da Uad-1 mo?e tjerati Uad-2 plugine.Molio bi korisnike ove kombinacije ako mo?e netko da to potvrdi.
quake2
17-11-2011, 03:04 PM
Izgleda da je i njih pritisnula kriza pa sve daju samo da se ?to vi?e proda.Me?utim zanima me jo? ne?to.Da li mi netko mo?e potvrditi da kada se spoje sistemi Uad-1 i Uad-2 tamo na njihovoj stranici pi?e da onda svi plugini rade i na Uad-1 i Uad-2.Zna?i da Uad-1 mo?e tjerati Uad-2 plugine.Molio bi korisnike ove kombinacije ako mo?e netko da to potvrdi.
Plug inovi postaju zajednicki s tim sto neki poput Fatso-a itd rade samo na UAD2-ci.
Boombass
17-11-2011, 03:18 PM
A ovi iz UA tvrde da svi rade na Uad-1 i Uad-2 osim ?to "Nigel" radi samo na Uad-1.
quake2
17-11-2011, 09:35 PM
Evo ti npm ovde http://www.uaudio.com/store/reverbs/lexicon-224.html ces videti da za Lexicon 224 pise; Requires a UAD-2 DSP Accelerator Card,dok za one koji rade i na kecu pise; Requires a UAD-1 or UAD-2 DSP Accelerator Card.Izlistas na istom mestu sve plug inove koji te zanimaju i znaces tacno sta sljaka a sta ne na kecu....nemoj da te lazno informisu kad im sve lepo pise na siteu:wink:.Pozzzz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.