View Full Version : Dell PowerEdge 2950 na OSX
Geronimo
14-10-2011, 07:53 PM
Jedno pitanje da li je neko probao Dell PowerEdge 2950 da stavi na OSX Server ili da li neko mozda ima ovakvu konfiguraciju kao rig?
Znaci radi se o 8 core masini (2 x 3.0ghz Xeon 5300) sa 32 giga rama, 5 TB hard disk, 2066 FSB.
Geronimo
24-10-2011, 09:53 PM
Jedno pitanje da li je neko probao Dell PowerEdge 2950 da stavi na OSX Server ili da li neko mozda ima ovakvu konfiguraciju kao rig?
Znaci radi se o 8 core masini (2 x 3.0ghz Xeon 5300) sa 32 giga rama, 5 TB hard disk, 2066 FSB.
Da li neko uopste ima iskustva sa ovom konfiguracijom, ne bitno da li moze na OSX ili ne?
Hvala unapred
Geronimo
16-11-2011, 03:00 PM
Dobro ako niko nezna da odgovori onda imam sledece pitanje:
Dell Poweredge 2950 su dva Quad Core 5300 procesora sa 12 giga rama i bla bla. Da li mislite da je solidna masina da se radi miks u Cubase-u za pluginove? Koliko realno moze da izgura?:D
Da li neko uopste ima iskustva sa ovom konfiguracijom, ne bitno da li moze na OSX ili ne?
Hvala unapred
DADDY Z
16-11-2011, 07:15 PM
ne znam kakve su tvoje potrebe po pitanju broja kanala i ostalo ali je realno da ćeš teško ovakvu mašinu zagušiti plugin-ovima...
slowstar
19-11-2011, 11:47 PM
Moja trenutna masina je 2X quad core XEON na 2,66 GHZ (MAC PRO) i pored snazne zelje, nisam uspeo da ga "zagusim" nikakvim (realnim) zahtevima pri mixu, a i pri koriscenju virtualnih instrumenata, a jos manje semplovima, a imam "samo" 4 gig RAMa, jedino mi je luksuz 5TB u hardovima i jos 1,TB eksternog harda (FW 400) dakle ako taj Dell IKADA proradi na MAC OSX, treba da brise k'o mecava...
Geronimo
22-11-2011, 06:47 PM
Moja trenutna masina je 2X quad core XEON na 2,66 GHZ (MAC PRO) i pored snazne zelje, nisam uspeo da ga "zagusim" nikakvim (realnim) zahtevima pri mixu, a i pri koriscenju virtualnih instrumenata, a jos manje semplovima, a imam "samo" 4 gig RAMa, jedino mi je luksuz 5TB u hardovima i jos 1,TB eksternog harda (FW 400) dakle ako taj Dell IKADA proradi na MAC OSX, treba da brise k'o mecava...
Da za taj Mac sam cuo da je mecava, zato i pokusavam ovaj Dell da bacim na OSX ali kako izgleda nece moci zbog drajvera i ostaloga cak nemoze ni na Windows 7 ali moze na Windows Server 2008 sto je 64 bit i mislim da sve plikacije za Win 7 mogu na njemu.
Zasto pitam u vezi ove masine ... ja imam Dual Core PPC 2.6 sa 8 giga rama na kome nemogu da povucem novije AU instrumente a pored njega imam iMac Intel Dual Core (stariji model), MacBook Pro Intel 2.6ghz (stariji model) i noviji MackBook Pro Intel ali 2.3 ghz.
E sada za MackBook Pro-jeve koristim eSata pa na dva HD u Raid0 a za PPC koristim brzi neki HD. Planiram da guram sve preko Vienna Ensemble Pro za sequence a za mixing bih zeleo da mi je ovaj Dell PC Master a ovi mac-ovi slejvovi.
Guram sve zive plugins: DUY,Waves,URS,Sonnox,UAD1 x2 ,Altiverb (svi znamo da ovo cudo jede CPU) itd.
a za sequence svasta. Inzervirao sam se kada mi je Macbook Pro Intelov na 4 GB rama zakucavao na Alicia Keys-u a svi semplovi su bili na 2 eksterna HD-a u Raid0, hteo sam da razvalim komp majke mi (da dodam da iskljucenjem njene pedale i jos nekih stvari sam uspeo da smanjim pucketanje. Cak sam povecao i latency lol sto je za mene bilo ne normalno ?!?!?!?!). Vidjam isto da kada loadujem naprimer Predator, Vanguard,Nexus,RMX i jos soft synth-a CPU mi spajkuje na 70%-80% pa zato moram da resavam sa Vienna Ensemble Pro stvari nazalost :(
Samo da mi mix plugins-i rade na ovom Dell-u pa to ce biti fantazija!!
Da odgovorim pitanje gore koliko planiram kanala, do 100 :D
Geronimo
28-11-2011, 05:05 PM
Snimicu vam ton kucista kada se kresne On dugme lol :D:D:D:D ko da polece avion hahahaha :rotfl:
Geronimo
03-12-2011, 04:51 AM
Evo kako se cuje masina koju imam kada se ukljuci lol :rotfl::rotfl::rotfl: ko da polece super sonicni avion lol
http://www.youtube.com/watch?v=WDTwojRMnS0&feature=related
A ovo je njegov stalni ton:
http://www.youtube.com/watch?v=JyXWm4Z_osA (malo jace se cuje nego sto jeste)
rastamankg
04-12-2011, 01:27 PM
Ih sunce mu :P
Geronimo
11-03-2012, 04:44 PM
Dragi forumasi samo da vam javim da sam resio sve, radi ko bombona a ovih dana cu zameniti i proklete bucne fanove lol (iskopao sam blog online koji resava buku)
:D:D nema gusenja uopsteeeee
diviner
14-03-2012, 12:31 PM
Stavio si OSX ?
Geronimo
17-03-2012, 09:27 PM
Stavio si OSX ?
Pardon ne nisam koristim windows 2008 server koji sam konfigurisao da radi kao Windows 7 tj. da bude kompatibilan za Audio.
Pogledaj moj post http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7828&page=47 kako sam konfigurisao sve ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.