Log in

View Full Version : Van Gogh in NRG Recording Studios

Bota
13-10-2011, 01:54 PM
Naletih na ovo slučajno:

http://www.nrgrecording.com/clientpage.php?id=116

awacs
13-10-2011, 03:11 PM
Već su tamo miksali onaj prethodni album (Lavirint), a "javlja mi se" da će i sad biti tako. Đule je u međuvremenu organizovao vlastiti studio, pa sumnjam da će ići u L.A. da trackuju (nisam siguran da je voljan da vodi bend na ekskurziju u Kaliforniju :wink:).

Pozdrav,

Vasa

Igor
13-10-2011, 03:40 PM
Mogu da idu i na Mesec, na Mars da ga miksaju!
Sve ?to bih imao da ka?em na konto "stvarala?tva" tog benda apsolutno nije prikladno pravilima verbalnog pona?anja na ovom sajtu.

Coconut
13-10-2011, 04:03 PM
Sve ?to bih imao da ka?em na konto "stvarala?tva" tog benda apsolutno nije prikladno pravilima verbalnog pona?anja na ovom sajtu.

lol

OFF
13-10-2011, 07:32 PM

Koliko se secam Djogani je isao na MArs:ups:
:D

LA-2A
13-10-2011, 08:00 PM
Koliko se secam Djogani je isao na MArs:ups:
:D

da breeee i to za 10 maraka u ono vreme:wink:

OFF
13-10-2011, 08:02 PM
da breeee i to za 10 maraka u ono vreme:wink:

mislis deset marki:D

Igor
13-10-2011, 09:32 PM
Dubokoumne, vrle i nadasve buntovničke poruke gorepomenutog benda, uporedio bih sa osećajem koji čovek ima dok uz ča?u hladne kola-kole gustira big-mek. Odgovor iz stomaka, a nakon tog istog zadovoljenja, jedinio je tu po?teno oglasje rock'n'rola. Međutim, prosvećena javnost ga najče?će tumači kao potvrdu truda i mukotrpne istrajnosti.
A onda i taj famozni broj prodatih albuma, specijalni vizu i make up efekti, outfit te hrabrost da se ka?e, istini pogleda u oči i zauzme stav... U muzici, u ?ivotu, u koko?injcu... A jajajaaaaaj!

DaBear
13-10-2011, 10:02 PM
Dubokoumne, vrle i nadasve buntovničke poruke gorepomenutog benda, uporedio bih sa osećajem koji čovek ima dok uz ča?u hladne kola-kole gustira big-mek. Odgovor iz stomaka, a nakon tog istog zadovoljenja, jedinio je tu po?teno oglasje rock'n'rola. Međutim, prosvećena javnost ga najče?će tumači kao potvrdu truda i mukotrpne istrajnosti.
A onda i taj famozni broj prodatih albuma, specijalni vizu i make up efekti, outfit te hrabrost da se ka?e, istini pogleda u oči i zauzme stav... U muzici, u ?ivotu, u koko?injcu... A jajajaaaaaj!

to sto se tebi ne svidja nesto (iz kojih vec razloga) nema razloga da kritikujes / pljujes po bendu. Ni meni se ne svidja ali postujem sto ljudi mogu da napune stadion, sto su opstali toliko dugo i sto ima mnogo ljudi kojima ta muzika IPAK nesto znaci.
I pre sam rekao..ko ume bolje - samo izvolte!

Igor
13-10-2011, 11:28 PM
Apsolutno nemam nameru da po?tujem i da ćutim pred nečim ?to sakati istinu, i uop?te me ne zanimaju posledice zbog toga. Van Gogh nije nikakav rock'n'roll bend, to je domaći surogat MTV ideologije, gde je teza o muzičkom pravcu nastalom na temelju bunta protiv nepravde, zamenjena ispraznom produkcijom i tzv. look-om. Reč je o novokomponovanom rock-u, da ne ka?em turbo-rock'u, jer se su?tina poruke izrečena u pesmama takvih bendova nimalo ne razlikuje od onoga ?to podstiče jednako mutirana verzija narodne muzike. Uostalom, i pojedini Grandovci, koji se tako eksplicitno zala?u za ideju 'leba i igara, takođe pune stadione i hale, te to nikako ne mo?e biti merilo kvaliteta. Isti ne razmatram ni po ar?inu broja prodatih ploča, tj. nosača zvuka, ili, ne daj Bo?e, "?erova" na YouTube-u. Snaga tekstualne i muzičke poruke u smislu da ista izaziva momentalni emotivni kre?endo, osećaj nalik na naivno zaljubljivanje u drugom razredu osnovne ?kole ili pak svesno sanjarenje kakvog pubertetlije, to su vodilje koje mi poma?u da u muzici prepoznajem iskrenost i zauzimam kritički stav. I to jeste utopija, jer konačno o ukusima se ne raspravlja. Ali ah, kakva je tek samolagarija verovati u dosti?no...

Bockie
13-10-2011, 11:46 PM
Apsolutno nemam nameru da poštujem i da ćutim pred nečim što sakati istinu, i uopšte me ne zanimaju posledice zbog toga. Van Gogh nije nikakav rock'n'roll bend, to je domaći surogat MTV ideologije, gde je teza o muzičkom pravcu nastalom na temelju bunta protiv nepravde, zamenjena ispraznom produkcijom i tzv. look-om. Reč je o novokomponovanom rock-u, da ne kažem turbo-rock'u, jer se suština poruke izrečena u pesmama takvih bendova nimalo ne razlikuje od onoga što podstiče jednako mutirana verzija narodne muzike. Uostalom, i pojedini Grandovci, koji se tako eksplicitno zalažu za ideju 'leba i igara, takođe pune stadione i hale, te to nikako ne može biti merilo kvaliteta. Isti ne razmatram ni po aršinu broja prodatih ploča, tj. nosača zvuka, ili, ne daj Bože, "šerova" na YouTube-u. Snaga tekstualne i muzičke poruke u smislu da ista izaziva momentalni emotivni krešendo, osećaj nalik na naivno zaljubljivanje u drugom razredu osnovne škole ili pak svesno sanjarenje kakvog pubertetlije, to su vodilje koje mi pomažu da u muzici prepoznajem iskrenost i zauzimam kritički stav. I to jeste utopija, jer konačno o ukusima se ne raspravlja. Ali ah, kakva je tek samolagarija verovati u dostižno...

Fuck yeah!

Trebalo je da ostanu dosledni i jedu po kontejnerima i prave prave pesme koje razume svih nas cetrnaest! Picke izdajnicke treba ih streljati na Terazijama!

Braca
14-10-2011, 12:02 AM
Igore postujem tvoj stav i razmisljanje, svaka cast na elaboraciji, no bojim se da ce malo ljudi da te razume, ali to je dobro zar ne! Na narod lepo kaze magare u Bech, magare iz Bech

skansi
14-10-2011, 06:52 AM
Stvarno mi je ponekad nevjerovatna ta ljudska osobina da se iz fotelje pljuje po uspjehu. Za mjuzu za koju mi nitko ne moze reci da je ?und. Nema veze....?to bi rekao Clint Eastwood: mi?ljenje je kao ?upak...svak ga ima. Van Gogh, samo naprijed!

Znak
14-10-2011, 06:56 AM
Ni meni se ne svidja

Ni meni.

ko ume bolje - samo izvolte!
Du?a oće, al srce klokoće.

Znak
14-10-2011, 07:31 AM
prave pesme koje razume svih nas cetrnaest!

Upravo to i rade - u su?tini njihove pesme stvarno razume Igor i jo? trinaestak ljudi.

sRce
14-10-2011, 08:15 AM
Na svu srecu ovde na forumu se sigurno 95% ljudi bavi muzikom iz hobiju pa je dozvoljeno da se raspisuju kad treba i kad ne_treba. Da treba da platite racune i napunite frizider od zaradjenih para muzikom koju ste komponovali pitao bih vas kakvu muziku bi ste stvarali...

Znak
14-10-2011, 08:34 AM
Da treba da platite racune i napunite frizider od zaradjenih para muzikom koju ste komponovali pitao bih vas kakvu muziku bi ste stvarali...

Upravo ovu iz tvog kritički skrojenog potpisa.

DaBear
14-10-2011, 10:04 AM
ma kakva MTV ideologija....duboke "poruke" i misli...ALO?? To je rock muzika !! hallo?? Anybody there?
I nema veze da li placaju racune i zive od toga....ljudi su napravili svoj stil, JAKO puno ljudi to gotivi i jel zbog toga lose ??
Plasim se da opet idemo u one price "muzika zbog para, muzika umetnost..itd""

Samo da nadjem citat iz Mocartovog pisma koje je napisao svome ocu, pa cu da okacim da procitate !!

awacs
14-10-2011, 12:18 PM
ma kakva MTV ideologija....duboke "poruke" i misli...ALO?? To je rock muzika !! hallo?? Anybody there?

Kakva te bolan "rock muzika" spopala :confused: Rock muzika se vrti oko dve stvari - "šokiraj mamu i tatu" (za pubertetlije) i "jebo sistem" (za adolescente). Pošto samo te dve stvari mogu da opravdaju njene skučene melodijsko/harmonsko/ritmičke okvire.

STAV je ono što poprilično odvaja rock muziku od ostalih popularnih muzika (izuzimajući izvorni hiphop/rap, naravno). Sad, to što se danas sve što ima izobličene gitare naziva rock muzikom i što se sve što ima beatove naziva hiphopom je sasvim druga stvar. A to što Đule nikad nije imao svoj stav (ali je vremenom bio sve uspešniji u prepričavanju tuđih) je treća stvar.

Svaka čast Đuletu na tome što je uspeo u svom naumu da bude uspešan. Stvarno se čovek trudio i nije pitao šta košta.

Još veća čast onima koji imaju petlju da kažu da je (bilo koji) car go, pošto to znači da imaju svoj stav, i da ih nije strah da će ispasti glupi u društvu. A vala kakvo je ovo današnje zombi društvo velika je čast biti glup i neuspešan u njemu.

Pozdrav,

Vasa

Znak
14-10-2011, 12:22 PM
Auh Vaso, ne da? mi da se izrazim. Tek sam krenuo da kucam manje-vi?e ovo isto, ali si me pretekao. Dakle, to je to. Popu pop, bobu - bob. Rocku rock.

AudioStorm
14-10-2011, 12:46 PM
Upravo to i rade - u su?tini njihove pesme stvarno razume Igor i jo? trinaestak ljudi.

I ja razumijem njihove pjesme. :wink:

HeatMan
14-10-2011, 01:19 PM
samo bih hteo da dodam na sve to shto ste rekli o dotichnima, da su isti za koncert u areni podelili nekoliko hiljada karata ne bi li zaradili na prodaji pica i da bi mogli da snime dvd koncerta sa dosta publike.. izmedju ostalog sam i ja bio tamo da vidim kako ce biti ali ne bih ishao da nije 10ak mojih drugara dobilo po nekoliko karata..

toliko ja znam, btw prichalo se kako su ceo album radili u LA pa kad je izbachen album bilo je samo dve pesme su radili u LA, a nakon toga je izashao besplatan dvd LA MIX koji je verovatno trebalo da podigne prodaju albuma ili bar da digne popularnost bendu jer se publika (kao shto svi vec znamo) mnogo lozi na uspeh i glamur..

diviner
14-10-2011, 02:10 PM
Kako moja baba umije da kaze:

- "Sve je to deco moja, politika! "

Bota
14-10-2011, 02:50 PM
Na svu srecu ovde na forumu se sigurno 95% ljudi bavi muzikom iz hobiju pa je dozvoljeno da se raspisuju kad treba i kad ne_treba. Da treba da platite racune i napunite frizider od zaradjenih para muzikom koju ste komponovali pitao bih vas kakvu muziku bi ste stvarali...

I da ne treba da se plate računi i da se napuni fri?ider opet je pitanje kakvu muziku bi stvarali. Ja za ovoliko godina koliko sam na forumu ne vidjeh ni jednog kvalitetnog autora ovde koji bi imao legitimno pravo da "prvi baci kamen" i kritikuje nekoga drugoga, stavljajući svoj rad kao mjerilo kako treba da se "kvalitetno" radi. Demantujte me ako grije?im.

awacs
14-10-2011, 02:59 PM
samo bih hteo da dodam na sve to shto ste rekli o dotichnima, da su isti za koncert u areni podelili nekoliko hiljada karata ne bi li zaradili na prodaji pica i da bi mogli da snime dvd koncerta sa dosta publike.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/5mqUJDDi_Rg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

awacs
14-10-2011, 03:33 PM
Ja za ovoliko godina koliko sam na forumu ne vidjeh ni jednog kvalitetnog autora ovde koji bi imao legitimno pravo da "prvi baci kamen" i kritikuje nekoga drugoga, stavljajući svoj rad kao mjerilo kako treba da se "kvalitetno" radi.

O da, "ko smo mi da kenjamo po nečijem delu" :D Pa recimo da u korporativnom biznisu (a rock muzika a la Đule je mali korporativni biznis) postoji pojam koji se zove user feedback. Te dve reči dozvoljavaju svakoj bogovetnoj budali da nešto prigovara, vajka se, zanoveta, takoreći da kenja... pametni poslovni ljudi se ne sekiraju zbog "uvreda" koje čitaju u javnosti, a najpametniji među njima se trude da izvuku neke pouke iz tih "uvreda" (namerno stavljam ovu reč među navodnike).

Kao kad napraviš kobasice pa ih izneseš na degustaciju (za DŽ, naravno) i pitaš ljude - koliko biste bili spremni da platite ovo što ste probali? Samo glup proizvođač će reagovati izjavom: "napravi ti nešto bolje ako ti ovo nije dovoljno dobro".

Eto, ja veoma poštujem Đuletovu spremnost da iznese svoje proizvode na degustaciju (kroz dotirane koncerte u Areni, CD izdanja deljena za DŽ putem mobilnih operatera), ali još nismo došli do saznanja koliko potrošača bi zaista htelo da plati to što on nudi.

Pozdrav,

Vasa

P.S. I da parafraziram Mihajlovu babu: "Sve vam je to deco moja (poslovna) politika"

DaBear
14-10-2011, 06:31 PM
Znaci - sve pre MTV-ja bilo dobro... a sad nije ??? :confused:
Bijelo Dugme ?? Biznis na kvadrat sa Bregom na celu, pa ipak jedna od nasih najvecih rok grupa...
Manje vise, svi drze koncerte i tezge (od kojih placaju raznorazne racune i jedu itd...) Zasto je to lose ??

Uopste ne kapiram te neke stavove..???

Znak
14-10-2011, 07:05 PM
Znaci - sve pre MTV-ja bilo dobro... a sad nije ??? :confused:
Bijelo Dugme ?? Biznis na kvadrat sa Bregom na celu, pa ipak jedna od nasih najvecih rok grupa...
Manje vise, svi drze koncerte i tezge (od kojih placaju raznorazne racune i jedu itd...) Zasto je to lose ??

Uopste ne kapiram te neke stavove..???

Bez obzira na motivaciju (pare i/ili ljubav), neko stvori velike i iskrene stvari, a neko jednostavno ne ume/neće/ne sme. Kapa dole za menad?ment, zaradu, pa i vredan rad, uve?banost i sve ?to uz to ide, ali neiskrene pesme jednostavno ne mogu da slu?am i tu je kraj.

AudioStorm
14-10-2011, 08:25 PM
Bez obzira na motivaciju (pare i/ili ljubav), neko stvori velike i iskrene stvari, a neko jednostavno ne ume/neće/ne sme. Kapa dole za menad?ment, zaradu, pa i vredan rad, uve?banost i sve ?to uz to ide, ali neiskrene pesme jednostavno ne mogu da slu?am i tu je kraj.

Sto se tice iskrenosti,mogu da im povjerujem i vjerovao sam im do 1996. i "Hodi"...kasnije vec ...Imali su atribute da budu bend koji bi naslijedio novi talas,bar od Tragova Proslosti,Tvoj smeh,Mame,Zemlje cuda,Delfina... Preko ostalih zaista dobrih pjesama i onako odredjenog nivoa originalnosti i prepoznatljivosti dosli su do upravo ovog stanja koje je Igor pomenuo.Vjerujem da su izgubili prilican broj iskrenih ljubitelja a sa druge strane su ih i dobili puno za ovaj sadasnji look.Ipak se okrece :)

Naravno,respect za sve sto su postigli !

HeatMan
14-10-2011, 10:33 PM
bojim se da danas i treba da obracash paznju samo i jedino na iskrene fanove, jer izgubish li njih i dodvorish li se ostatku, gubish i jedne i druge iz prostog razloga shto 90% populacije slusha iskljuchivo ono shto mu se servira i ne daje pet para za i na muziku.

DaBear
14-10-2011, 10:45 PM
bojim se da danas i treba da obracash paznju samo i jedino na iskrene fanove, jer izgubish li njih i dodvorish li se ostatku, gubish i jedne i druge iz prostog razloga shto 90% populacije slusha iskljuchivo ono shto mu se servira i ne daje pet para za i na muziku.

Ko su iskreni fanovi ??
Fan je onaj koji prati bend / ide na koncerte / kupuje karte za te koncerte / kupuje muziku / CDs / majce itd...
Ni jednom bendu netrebaju fanovi koji sede kuci i slusaju piratske mp3...
Ako se nekome nesto "servira" i to mu se dovoljno svidi da kupi kartu za koncert - sta je tu lose ???

Kod nas mnogo ljudi slusa neku prastaru muziku i propusta mnogo nove dobre muzike...

vasko
14-10-2011, 10:47 PM
Ja za ovoliko godina koliko sam na forumu ne vidjeh ni jednog kvalitetnog autora ovde koji bi imao legitimno pravo da "prvi baci kamen" i kritikuje nekoga drugoga, stavljajući svoj rad kao mjerilo kako treba da se "kvalitetno" radi. Demantujte me ako grije?im.

bas ni jedan kvalitetan rad nisi cuo na forumu?

ja sto sam slusao, noonchaka i disco violence rade vise nego dobro

Igor
14-10-2011, 11:07 PM
Ma stvar je u tome da su Đule & co. veoma iskreni u ovome ?to poku?avaju. Oni zaista ?ele da budu USPE?AN rock'n'roll bend!
Apropo toga preporučio bih vam da pogledate jedan interesantan dokumentarni film Srđana Mitrovića, pod nazivom "Ma ko je taj ?ikica Simić". Naime, čovek govori o svojim nazorima, poku?avajući da iznedri ono ?to se malo kome u?u?kanom u kalupu muzike kao industrije sviđa, a to je činjenica da pripadati korpusu iskrenih rok-umetnika znači svesno ili nesvesno prihvatanje uloge večitog gubitnika, te bolnog poraza kao osnovnog ?ivotnog mota. Evo i linka:
http://vimeo.com/2049397

Znak
15-10-2011, 08:49 AM
?ikica Simić: "Rock do?ivljaj je za mene veoma intimna stvar. On nije masovna histerija, urlanje na koncertima, ?utke i crowd-surfing."

DaBear
15-10-2011, 10:26 AM
Ma stvar je u tome da su Đule & co. veoma iskreni u ovome što pokušavaju. Oni zaista žele da budu USPEŠAN rock'n'roll bend!
Apropo toga preporučio bih vam da pogledate jedan interesantan dokumentarni film Srđana Mitrovića, pod nazivom "Ma ko je taj Žikica Simić". Naime, čovek govori o svojim nazorima, pokušavajući da iznedri ono što se malo kome ušuškanom u kalupu muzike kao industrije sviđa, a to je činjenica da pripadati korpusu iskrenih rok-umetnika znači svesno ili nesvesno prihvatanje uloge večitog gubitnika, te bolnog poraza kao osnovnog životnog mota. Evo i linka:
http://vimeo.com/2049397

uuuffff..naterao sam se da pogledam sve ! To je samo jedan lik u svom svetu u kojem se "sakrio" i napravio neku svoju pricu i sliku o tome - a koja se posle pokazala pogresna (kad je video tog mega bluzera kako broji pare od svirke u kafani..)
Znam toliko ljudi koji su imali jednu sliku o Londonu i muzici i kad su dosli ovde sve je to palo u vodu....
Svako ima neke svoje tripove i poglede na zivot i na svoje uspehe i neuspehe i neko ih kanalise kroz rad i stvaranje, neko kroz kafanu i pice, neko sve vreme krivi druge i sistem (i kojekakve konspiracije) za svoj neuspeh, itd itd..
Rokenrol (ili ti danasnja muzika, hip hop / grunge / elektro / metal sta vec..) je faza kroz koju prolazi sva omladina u pubertetu. Treba im nesto uz sta moze da skace, malo divlja, znoji, buntuje....evo sta rade na Skrillex koncertima (??? koncert...mislim pusta muziku)

Neki ljudi (omladinci) vecito ostanu u tom pubertetu !! Ne sazreju, i ostaju na tom nivou..nekad to ispadne dobro..taj neki rad ima mladalackog duha...nekad nista ne ispadne.
Kao sto i on kaze ..u pitanju je (jako mala) manjina ljudi.
Oni "koji se nadju" u muzici i opredele se da se time bave do kraja zivota, ocekuju i da zive od toga - sto je sasvim normalna stvar.

E iz tog razloga se ta njihova muzika menja, zato sto se publika menja, stara publika postaje starija (i uglavnom napusta rokenrol) a nova se pojavljuje )i ta nova ima neka druga merila koja trazi u tim starim rokerima) i oni se polako prilagodjavaju toj novoj publici itd..
Sve je to normalno, nije nikakvo "prodavanje"...to se zove evolucija.

Da ja nisam clan foruma i sad snimim neki dokumentarac gde u sat vremena iznesem te neke druge stavove i poglede, sa dokumentovanim pricama i podatcima...ljudi bi drugacije to gledali i primili.
Ovako, prica "neko ko se prodao za pare (koje pare bre? alo?)..)

Pa i Mocart je svom ocu pisao kako mu je GLAVNA stvar i prioritet da uzme sto vise para od muzike jer mu je frka (trebaju mu pare za raznorazne troskove !!!)
Da je "odradjivao" neka sranja od muzike za pare (kao sto se kod nas to tretira) ne bi imali to sto je on uradio, danas.

Tako i Davi Guetta i njegov tim rade NAJBOLJE te pesme za danasnju publiku. Rade ih JAKO DOBRO jer MNOGO ljudi to slusa / kupuje / ide na njegove gigove itd...
To opet pokazuje da nemoze svako to da radi (iako izgeda lako) i Mocartu i Guetti je to lako i ne obracaju paznju na to uopste...dok se neko muci sa zvucnim karticama, softwareom, konvertorima i gubi energiju na stvari koje mu NIKAD nece pomoci da pravi dobru muzike JER NEMA TALENTA ZA TO !!

A isti ti klinci ce vec za par godina da sve to zaborave i pocnu da zive neki (normalniji) zivot...

Mislim, besmisleno je toliko preglabati o necemu sto jako jako jako mali broj ljui u normalnom zivotu primecuje.
Sve to ....muzika / film / strip / animacija / brodomodelarstvo / pecanje itd,,,su delatnosti koje upraznjava MALI DEO populacije...to mali svetovi u velikom svetu..i u nekom momentu ti ljudi misle da je to NAJVECA I NAJVAZNIJA STVAR NA SVET ( a nije!!)

Ja sam se zapanjio kad je davno u neki kafe (u kome sam radio) usao mladi covek, lepo obucen, ima mega posao, radi u dobroj firmi tu u kraju, super skolovan, pametan lik....u kafeu svira George Michael..i on kaze "super muzika...ko je ovo?" Ja (sav zacudjen) kazem Georege Michael...a on samo slegne ramenima i kaze: "nikad cuo...!!
Ince uto vreme George Michael je BIO velika zvezda, na radiju TV, tako da ga je bilo jako tesko zaobici !!! To samo pokazuje koliko je taj (muzicki) svet mali...i nebitan ostatku populacije !

uh....

PS - jos jedan citat: Na vrhuncu svoje karijere i slave, sede u kafani Pete Waterman i njegovi partneri (Mike & Matt) ..Waterman kaze:"Sta mislite koliko ljudi u ovom pabu ima nase ploce kuci?" Ova dvojica, k'o iz topa odgovore: "Niko !"
Waterman klimne glavom i kaze: "Mi smo onda u pogresnom poslu !!!"

(Inace Waterman & Co su imali preko 100 (!!) Top 40 singlova, prodali su vise od 40 miliona ploca, tokom 80-ih ranih 90-ih..) Jos jedan prilog o tome koliko je muzic bizz bio mali - a sada je jos manji (i samim tim jos nevazniji 99.9% populacije !)

Znak
15-10-2011, 10:48 AM
uh....

Uh, stvarno. Ovo tvoje pisanje me je podsetilo na film Specijalno vaspitanje. Bekim Fehmiu odr?i Slavku ?timcu čitav traktat o ?ivotnim vrednostima, krene niz stepenice, Slavko ga pozove "Nastavniče!", Bekim se okreće, očekujući valjda da je Slavko ne?to shvatio iz cele priče i da će sad da postavi neko ključno pitanje, a ovaj će: "Jeste li vi ono malopre pili ?ampon?"

Jeste, DaBear, ?ikica Simić je pio taj ?ampon.

awacs
15-10-2011, 11:39 AM
Tako i Davi Guetta i njegov tim rade NAJBOLJE te pesme za danasnju publiku. Rade ih JAKO DOBRO jer MNOGO ljudi to slusa / kupuje / ide na njegove gigove itd...
To opet pokazuje da nemoze svako to da radi (iako izgeda lako) i Mocartu i Guetti je to lako i ne obracaju paznju na to uopste...dok se neko muci sa zvucnim karticama, softwareom, konvertorima i gubi energiju na stvari koje mu NIKAD nece pomoci da pravi dobru muzike JER NEMA TALENTA ZA TO !!

Sve je to tako kako ka?e?, ali nikako ne razumem kakve to ima veze sa grupom Van Gogh :confused:

Pozdrav,

Vasa

DaBear
15-10-2011, 11:47 AM
Sve je to tako kako kažeš, ali nikako ne razumem kakve to ima veze sa grupom Van Gogh :confused:

Pozdrav,

Vasa

Pa zar se nije neko popljuvao i izpodrigivao na njih na pocetku thread-a? Kao na nekoga ko se "promeni / prodao / nije vise iskren / zadojen MTV-om promenio svoju buntovnicko-siromasnu zvaku ?)
Bilo je oko ljudi koji odluce da se bave muzikom malo duze (past puberty phase) i to pocnu da naplacuju..(sto je inace nepojmljivo ovde na forumu?)

A onda se i Zikica ukljucio..? eh?

Uostalom..kad je neki thread uspeo da se odrzi a da tema ne ode u tri lepe ??:D

awacs
15-10-2011, 01:10 PM
Pa zar se nije neko popljuvao i izpodrigivao na njih na pocetku thread-a? Kao na nekoga ko se "promeni / prodao / nije vise iskren / zadojen MTV-om promenio svoju buntovnicko-siromasnu zvaku ?)

Ako misli? na Igora, on nije napisao NI?TA od toga. Nijednom rečju nije nagovestio kako smatra da je Đule bio iskren pa se promenio...

Bilo je oko ljudi koji odluce da se bave muzikom malo duze (past puberty phase) i to pocnu da naplacuju..(sto je inace nepojmljivo ovde na forumu?)

Ogromna većina ljudi (među njima i Igor i ja) je Đuletu odala priznanje za menad?ment i marketing. I ?ta sad, ne smeju da ka?u sve ?to misle, nego moraju da se izra?avaju isključivo kroz proste rečenice (ili makar bez "ali")?

?ta ga znam, po?tujem ljude koji ne uzimaju stvari zdravo za gotovo, makar ne bili vrhunski muzički profesionalci. Takvi često bolje sagledavaju stvari od onih koji sve svoje intelektualne sposobnosti tro?e na stvaranje muzičke karijere. Ali "to sam samo ja", a ovo je samo forum.

Pozdrav,

Vasa

VladaNS
15-10-2011, 04:25 PM
Mene od Van Goga odbija jedan paradoks. Vecina uspesnih muzicara kroz svoju mladost i adolescenciju pokazuju svoj ego, napaljenost, napichene frizure i pozeraj. Na kraju krajeva, mladost i jeste vreme za tako nesto. Posle tridesete ti muzicari nekako stasaju, postaju skromniji, daju umerenije intervjue...jednostavno odrastu (okej ima izuzetaka, billy idol je i dalje isti ali razlog tome je sto je on muzicar cije vreme je davno proslo i on zivi od starog izgleda i slave). Kod Djuleta je to islo obrnuto, on je na pocetku bio najnormalniji a sad u svojim poznim srednjim godinama izigrava napaljenog pubertetliju i ponasa se kao moj bratanac srednjoskolac. Neverovatno je koliko ga u tim godinama i sa toliko iskustva slava drma u glavu. Dakle, ne nervira mene muzika Van Goga. Nervira me taj STAV.

Igor
15-10-2011, 06:57 PM
Bez iskrenosti nema pravog umetničkog dela, pa bilo da je ono naručeno ili se stvara pod takozvanim ?za du?u? okolnostima. Pri tom, naravno, ne mogu dokazati da li je Đule iskren ili neiskren, mogu samo priznati ?ta (ne)osećam dok poku?avam da ga razumem. Tako je sa svakim čovekom, i nema potrebe sopstveni rakurs razmi?ljanja nametati ili tvrditi da je neprikosnoven. Verujem da niko pametan ovde to ni neće. E sad, druga je stvar ?to svako svet posmatra iz neke svoje perspektive, te otud se i pitam: ?Bo?e, koja li je to Đuletova perspektiva? Gde li ?ivi taj čovek i muče li i njega sve ove budala?tine oko nas? Jer, ako uzmemo da je kao iskustvom nadahnuti autor prevazi?ao ovo na?e ludilo na lokalu, a majku mu, primećuje li da i sa tim svetom tamo (ne?to) ni?ta nije u redu? Postoje toliki muzički pravci gde ovo ?to rekoh nije va?no. Ali u rock'n'rolu...

Ngino
16-10-2011, 12:25 AM
to sto se tebi ne svidja nesto (iz kojih vec razloga) nema razloga da kritikujes / pljujes po bendu. Ni meni se ne svidja ali postujem sto ljudi mogu da napune stadion, sto su opstali toliko dugo i sto ima mnogo ljudi kojima ta muzika IPAK nesto znaci.
I pre sam rekao..ko ume bolje - samo izvolte!

Apsolutno! Ja nikad nisam bio fan Van Gogha ali ovo gdje je Van Gogh danas dokazuje da jednostavno imaju viziju kao bend, da zele da prezive i da zive od onoga sto rade, da prate trendove a danas je to jako bitno u muz. biznisu, mozda nije na Balkanu toliko! Zajebi ti to jesu "pravi" r`n`r il nisu, aj zivi od r`n`r na Balkanu? Mislim da nisu pretjerali sa dodvoravanjem i ne treba se toliko traumirati jesu li oni ono sto neko od nas misli sta je to jebacki r`n`r! Brate, za sve ima mjesta pod suncem! Ljudi sviraju, putuju, zaradjuju i dobro se provode a mi kuckamo i zasto imati kompleks od bilo cijeg uspjeha pa makar bio i Van Gogov?
Ja opet mislim da je klasicna,dzez muzika nesto zahtjevnije a ovo sve ostalo (i RnR, funk,disko,metal,el, zanrovi i tone svih drugih jbn zanrova) pa to je sve po konstrukciji - "pop" muzika u nekom sirem smislu ove rijeci!
Mozes ti misliti kako slusas cyber-tech-dark-grind-mistiq-crossover-k-palac najoriginalniju muziku koju ti bendovi samo za tebe prave i samo tebi distribuiraju. To je pop-ularna muzika koja se radi da bude popularna i slusana a na kraju i nesto banalnije forme!!!
Jeste mali prostor pa se svaciji prdez cuje ali zasto sebi dopustiti da te necije bilo sta nervira osim onoga sto ne mozes promijentiti daljinskim?
Samo jedan proizvod sa dodatnim paketom opremem!
Nekako vecina ljudi ovde muz. biznis shvata zuto-medijski. Kome cija frizura smeta, ne svidja mi se sto se podmladio, ofarb`o, ko je koga j..o a nije treb`o i slicni kritrijumi. Svidja ti se - ne svidja, opusteno!
Brate, napises umjetnicki uzvisenu muziku, ponudis Djuletu i ekipi, svidi im se, isproduciras im album i dotjeras ih po svom! Slobodno...ko nam brani??? :confused: Ili bilo koga drugog?

Apslotuno razumijem kad neko unovci nakon 2es i kusur godina svoj staz a opet da ne pretjerujemo, nije snimio prdenje u kantu!
Jebi ti taj pravi rokenrol pa poslije pises za neke tamo mace,kuce i pice da bi prezivio!
Ja bih doduse i volio cuti koji je to parametar pravog rokenrol zvuka ovde na Balkanu pa da vidim da nisam promasio temu? Koji je to pravi rnr bend u nas a da je toooliko bolji od Van Goga?

Da mi je prije par godina neko rekao da cu nekad mogao braniti lik i djelo Djuleta Van Goga reako bih mu da me lozi! :grin:

www.myspace.com/slikaiprilikamusika (http://www.myspace.com/slikaiprilikamusika)

quake2
16-10-2011, 08:31 PM
Nemam pojma o cemu pricate jer Van Gogh ne pratim vec duze vreme.Evo ga link za poslednje sto sam upratio....jeste bilo pre Hrista ali je odlicno odradjeno.Mozda bi neke informacije o tome ko je tu sta i kako radio ovaj thread ipak ucinile iole korisnim.Koliko se secam snimano je u 5-ici???http://www.youtube.com/watch?v=MVBWlQMW6os

Danilo S
16-10-2011, 09:50 PM
Sa gotovo svim se sla?em iz iznesenog u ovom threadu sem onog "Uradi ti bolje ako zna?".

Ne moram ja znati kuvati grah da bi ocijenio jel mi je ukusan ili ne.

awacs
16-10-2011, 10:13 PM
Nemam pojma o cemu pricate jer Van Gogh ne pratim vec duze vreme.

Oh... kad me već vuče? za jezik (a lako me je povući po?to sam se vratio sa porodičnog skupa koji je obilovao Stomaklijom i ?pricerima/gemi?tima):

Pričam (u svoje ime) o jednom poslovnom poduhvatu u obliku muzičke grupe koja samu sebe reklamira kao izuzetno uspe?nu (?to je tačno) i popularnu (?to ba? i nije tačno).

Mogu samo da natuknem kako poslovni uspeh ne mora nu?no da bude posledica popularnosti. Ne znači da je svako čija glava viri iz publike nu?no izbrojao neke pare na blagajni (?to je HeatMan već pomenuo). A vrhunski uspeh je ubediti ljude da si popularan.

Sve to naravno nema nikakve veze sa tim da li je muzika koju izvodi Van Gogh pop ili rok... ali ima veze sa tim da li sadr?aj paketa odgovara onome ?to se vidi na pakovanju.

Evo ga link za poslednje sto sam upratio....jeste bilo pre Hrista ali je odlicno odradjeno.Mozda bi neke informacije o tome ko je tu sta i kako radio ovaj thread ipak ucinile iole korisnim.Koliko se secam snimano je u 5-ici???http://www.youtube.com/watch?v=MVBWlQMW6os

http://www.discogs.com/Van-Gogh-Hodi/release/2444200

Jedan od aktera je pro?log leta bio gost foruma, drugi je VIP član foruma i predstavlja se kao peruzza.

Pozdrav,

Vasa

quake2
16-10-2011, 11:39 PM
Oh... kad me već vučeš za jezik (a lako me je povući pošto sam se vratio sa porodičnog skupa koji je obilovao Stomaklijom i špricerima/gemištima):

E pa ziveli cika Vaso:)....samo sto te ne vucem za jezik vec je poslednji album koji sam kupio i slusao od VG bio Hodi i tu im se sto se mene tice gubi svaki trag.Usput...album je bio u LP formatu:).Nisam bas u toku i nemam pojma sta su radili dalje,cujem nekada negde nesto,ali nedovoljno da bih se u ovoj temi ukljucio kao kriticar njihovog rada na bilo kojoj od zaracenih strana:).U sustini....meni je logicno da na ovom forumu pricamo o tome kako su snimali,cime,zasto bas tako i slicno....Vidim da je NRG studio radio i stari No Doubt,dojajni Tragic Kingdom album,pa Bon Jovi have a nice day....e sada su me vec zainteresovali da cujem i taj VG radjen kod njih pa ajd da vidimo sta se to tu tako kuva pa javljam utiske....Pozzzz

quake2
17-10-2011, 12:04 AM
Evo cuo sam na brzaka par stvari sa Lavirinta,pretpostavljam da je to radjeno u NRG?...Sto se zvuka tice,vrlo sam zadovoljan ovako na prvu...a sto se tice sadrzine,jbg...DJule ko Djule....ne cujem tu neke radikalne promene u odnosu na stare radove i neznam sto se bre cimate uopste toliko oko toga.

disco violence
17-10-2011, 02:47 PM
Evo i ja da se ubacim u raspravu ''Van Gog-Večita enigma'',?ta mislim o njima, ni?ta posebno, jer kao i većina ovde ne osećam da to rade iz srca nego na silu.Bez ikakve ljutnje kada sam obratio pa?nju ko slu?a Van Gog uvideo sam da se ti ljudi ne razumeju ba? u rok end rol.Ne kontam materijalnu situaciju Đuleta i ekipe ,ali mi se čini da ili su puni ili ih neko gura jer njihova muzika ne zaslu?uje neku veću pa?nju(mene malo vi?e dave).
A ?to se pravog rocka tiče,naleteh pre neki dan na novi singl Majki i odu?evih se dok gomila starih rokera izdaje albume reda radi,Bare je kao staro vino sve bolje stvari pravi,ne znam kakve će mu biti ostale stvari na albumu,ali meni je i ova jedna dobra dosta.
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/KfCRAdVDbx8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

yaix
17-10-2011, 06:50 PM
...
A ?to se pravog rocka tiče,naleteh pre neki dan na novi singl Majki i odu?evih se dok gomila starih rokera izdaje albume reda radi,Bare je kao staro vino sve bolje stvari pravi,ne znam kakve će mu biti ostale stvari na albumu,ali meni je i ova jedna dobra dosta.

Ostale su prilicno bezveze...a ova stvar nije baretova (osim loseg texta) vec od gitariste Silje iz gatuza...
Jedino sto valja je produkcija...

skansi
17-10-2011, 11:00 PM
Evo i ja da se ubacim u raspravu ''Van Gog-Večita enigma'',?ta mislim o njima, ni?ta posebno, jer kao i većina ovde ne osećam da to rade iz srca nego na silu.Bez ikakve ljutnje kada sam obratio pa?nju ko slu?a Van Gog uvideo sam da se ti ljudi ne razumeju ba? u rok end rol.Ne kontam materijalnu situaciju Đuleta i ekipe ,ali mi se čini da ili su puni ili ih neko gura jer njihova muzika ne zaslu?uje neku veću pa?nju(mene malo vi?e dave).
<IFRAME height=315 src="http://www.youtube.com/embed/KfCRAdVDbx8" frameBorder=0 width=560 allowfullscreen></IFRAME> (http://<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/KfCRAdVDbx8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>)

Zanimljivo. Makar me riff neodoljivo podsjeća na Djuletovu "Kiselinu".

fosnex
17-10-2011, 11:52 PM

"Kiselina" je za ovo sok od jabuke:D

AudioStorm
18-10-2011, 01:31 PM
zanimljivo. Makar me riff neodoljivo podsjeća na djuletovu "kiselinu".

+1

awacs
18-10-2011, 03:32 PM

Što jes' jes', a ponekad i Baretovo slovo R zaliči na Đuletovo :) Ali Baretov vajb je ipak bliži Antifrizu nego Kiselini. Ja sam pak šumski čovek pa najradije gledam u zeleno. Iskreno se nadam da me niko neće razumeti :rolleyes:

Pozdrav,

Vasa

skansi
18-10-2011, 08:47 PM
?to jes' jes', a ponekad i baretovo slovo r zaliči na Đuletovo :) ali baretov vajb je ipak bli?i antifrizu nego kiselini. Ja sam pak ?umski čovek pa najradije gledam u zeleno. Iskreno se nadam da me niko neće razumeti :rolleyes:

Pozdrav,

vasa

:d

Arthur
19-10-2011, 03:18 AM
Da li sam ja jedini na ovom forumu koji misli da su sve rasprave ovog tipa bezpredmetne? Nisam bio prisutan jedno 10ak dana pri kompu, inače mi se čini da bih odavno isekao ovakvu diskusiju, jer po meni suštinski nemaju smisla. Niti ovi što cene Đuletov trud i uspeh sad misle nešto drugo o tome, niti je Žikicina škola promenila početnu tezu, o iskrenosti i sl.

Moj predlog, za koji tražim javno mišlenje, je da se ovakve teme seku u korenu, jer su suštinski offtopik, i plodno tle za bezpredmetno hejterovanje. Ako neko koga zanima taj bend i njihov boravak u pomenutom studiju, ima nešto da kaže, pita ili komentariše, kul, ali Igor je samo čekao povod da saspe kilogram svog nezadovoljstva umetničkim izrazom Z.Đukića IAKO GA TO NIKO NIJE PITAO niti je to tema ovog topika.

Da li sam stvarno jedini koji uviđa besmislenost ovakvih debata, ili sam nešto istripovo u svom staljinističkom kaputu :S

Enivej, ako se administracija a i korisnička većina složi, kao moderator, nastaviću sa sprovođenjem politike isključivo KONSTRUKTIVNIH debata, savetodavnog tipa i razmene iskustava sa POZITIVSTIČKIM ciljem, a ne prosto izdrndavanje koje je postalo zaštitni znak kako ovog foruma, tako i skoro celog interneta u poslednje vreme.

quake2
19-10-2011, 04:16 AM
Moj predlog, za koji tra?im javno mi?lenje, je da se ovakve teme seku u korenu, jer su su?tinski offtopik, i plodno tle za bezpredmetno hejterovanje.
Enivej, ako se administracija a i korisnička većina slo?i, kao moderator, nastaviću sa sprovođenjem politike isključivo KONSTRUKTIVNIH debata, savetodavnog tipa i razmene iskustava sa POZITIVSTIČKIM ciljem, a ne prosto izdrndavanje koje je postalo za?titni znak kako ovog foruma, tako i skoro celog interneta u poslednje vreme.

Puna podrska!!!!

Znak
19-10-2011, 06:48 AM
ne?to istripovo u svom staljinističkom kaputu

To je.

Verujem da si čuo za sintagmu "konstruktivna kritika", a ne verujem da si čuo za "konstruktivno aminovanje".

Offtopic je kao onaj gen koji malo zabludi, izazove mutaciju i eto ti evolucije (razvoja). Inače bi sve bilo "Klasni mir i takve trice, ustajala ?abokrečina".

sira
19-10-2011, 02:32 PM
Moj je stav "Jebo forum bez Offtopica", to ne znaći da se mora svugdje oftopičarit, nego ga maknuti u neki OT dio.

Šta se Van Gogha tiče, nisam se nikad uspio natjerati da ih poslušam, a pokušao sam par puta, dakle nemam šta reći o njima, nisu mi se svidjeli, a u Hrvatskoj vjerovatno nije baš puno ljudi ni čulo za njih, a kad nije u najbližem susjedstvu, onda mislim da nisu nešto naročito ni uspješni, pa mi je cijela priča nekako deplasirana.

Neko je stavio nove Majke, e tu bi se mogao obrušit na "kvalitetu" gledano čisto iz mog subjektivnog kuta ali mi se ne da, jugo je vanka.

awacs
19-10-2011, 02:35 PM
Da li sam ja jedini na ovom forumu koji misli da su sve rasprave ovog tipa bezpredmetne?

Šta ga znam, u opisu ovog podforuma između ostalog piše: " pricajte o svemu ostalom vezano za muziku..."

Pošto o Đuletovoj saradnji sa NRG Studios objektivno nemamo koga da pitamo, možemo samo da pričamo o nekim aspektima svrhovitosti te saradnje (što u suštini i činimo). Tako bar ja to vidim, kao što ne vidim da je iko prešao granicu pristojnosti u međusobnom ophođenju, kao ni u ophođenju prema Đuletu. Čovek je javna ličnost (isto koliko i Steve Jobs, na primer), a o javnim ličnostima je dozvoljeno debatovati na javnim mestima.

Pozdrav,

Vasa

quake2
19-10-2011, 04:27 PM
Nema nista specijalno problematicno u samoj ovoj temi.Problematicno je sto vec duze vreme opstaju SAMO ovakve teme,sve ostale imaju po par postova i kraj.Kada je zadnji put neko zakacio neki sempl spravice koju je kupio?Kada smo zadnji put radili uporedne testove itd?Kada smo imali konstruktivnu debatu u vezi te i te opreme ili takvog i takvog nacina snimanja,mixanja,editovanja ...zadnji put?Jedino mesto gde se pise usko vezano za orijentaciju foruma je dizajn i konstrukcija studija a i tamo pise uvek samo par jednih te istih ljudi.Ajde lepo da se svi setimo sto smo se registrovali bas na ovom forumu i da malo ucinimo svoje pisanje interesantnijim ljudima koji dolaze da citaju o poslu kojim se bavimo....u suprotnom ce nam ceo tracara.com doci ovamo i pretvoriti rumski u isto.Nikoga ne kritikujem,samo predlazem.

Surfer
19-10-2011, 04:58 PM
Nema nista specijalno problematicno u samoj ovoj temi.Problematicno je sto vec duze vreme opstaju SAMO ovakve teme,sve ostale imaju po par postova i kraj.Kada je zadnji put neko zakacio neki sempl spravice koju je kupio?Kada smo zadnji put radili uporedne testove itd?Kada smo imali konstruktivnu debatu u vezi te i te opreme ili takvog i takvog nacina snimanja,mixanja,editovanja ...zadnji put?Jedino mesto gde se pise usko vezano za orijentaciju foruma je dizajn i konstrukcija studija a i tamo pise uvek samo par jednih te istih ljudi.Ajde lepo da se svi setimo sto smo se registrovali bas na ovom forumu i da malo ucinimo svoje pisanje interesantnijim ljudima koji dolaze da citaju o poslu kojim se bavimo....u suprotnom ce nam ceo tracara.com doci ovamo i pretvoriti rumski u isto.Nikoga ne kritikujem,samo predlazem.

Bravo.
?iva istina.
Teme gdje se treba nekog popljuvati ili su potpuno nevezane za stvaranje glazbe su na?alost najpopularnije.

Valjda je i to pokazatelj jadnog stanja glazbene industrije in general.
Ali ne bi trebalo tako biti.

Mislim da je jedan od glavnih problema stav " ma ionako je svejedno" :(

awacs
19-10-2011, 06:30 PM
Nema nista specijalno problematicno u samoj ovoj temi.Problematicno je sto vec duze vreme opstaju SAMO ovakve teme,sve ostale imaju po par postova i kraj.

Pa eto, tako je. Do?li divlji filozofi i oterali pitome tonske snimatelje i producente :) Ali ?ta će?, to je taj trenutak u razvoju civilizacije. Valjda je ljudima počelo da dolazi iz dupeta u glavu :D

Ako se dobro sećam gimnazijskih časova filozofije, jedan od marksističih postulata je bio "epohe u razvoju čovečanstva se ne dele po tome ?ta se proizvodi, nego na koji način se proizvodi". E, paralelno sa tom tvrdnjom postoji i pitanje "za?to se ne?to proizvodi?". Cenim da nijedna moderatorska sekcija nijednog foruma na Internetu ne mo?e da zabrani ljudima da iznova postavljaju to pitanje, po?to validan odgovor jo? niko nije uspeo da ponudi.

Pozdrav,

Vasa

Znak
19-10-2011, 07:10 PM
Kada je zadnji put neko zakacio neki sempl spravice koju je kupio?Kada smo zadnji put radili uporedne testove itd?Kada smo imali konstruktivnu debatu u vezi te i te opreme ili takvog i takvog nacina snimanja,mixanja,editovanja ...zadnji put?

Forum se dugo bavio tim stvarima i do?lo je do masivne disproporcije između lagera upotrebljenih sprava i godina potro?enih na testiranje, miksanje, editovanje na jednoj strani i na drugoj strani vi?e nego mr?ave ponude proizvoda tog rada i truda. Ne rade sprave bez ideja. Note i akordi isto imaju neke veze sa muzikom.

Znak
19-10-2011, 07:18 PM
Pa eto, tako je. Do?li divlji filozofi i oterali pitome tonske snimatelje i producente :) Ali ?ta će?, to je taj trenutak u razvoju civilizacije. Valjda je ljudima počelo da dolazi iz dupeta u glavu :D

Ako se dobro sećam gimnazijskih časova filozofije, jedan od marksističih postulata je bio "epohe u razvoju čovečanstva se ne dele po tome ?ta se proizvodi, nego na koji način se proizvodi". E, paralelno sa tom tvrdnjom postoji i pitanje "za?to se ne?to proizvodi?". Cenim da nijedna moderatorska sekcija nijednog foruma na Internetu ne mo?e da zabrani ljudima da iznova postavljaju to pitanje, po?to validan odgovor jo? niko nije uspeo da ponudi.

Potpisujem.

quake2
19-10-2011, 11:03 PM
....

quake2
19-10-2011, 11:13 PM
...

disco violence
20-10-2011, 07:42 AM
Na forumu ima gomila obrađenih tema vezana za audio produkciju,ja mislim da nema teme koja nije obrađena i problema na koji je neko naleteo,a da nije re?en,malo razbibrige nije zgorega.

Arthur
20-10-2011, 07:09 PM
razbibriga je jedno, iznošenje svojeg mišljenja drugo, a ničim izazvani hejt, nešto sasvim treće. Ja se samo nadam da ne spadam u Vasine "divlje" filozofe :(

awacs
20-10-2011, 07:20 PM
Ja se samo nadam da ne spadam u Vasine "divlje" filozofe :(

Nisi me razumeo. Ja spadam u divlje filozofe koji ne daju "konkretnim temama" da se razma?u :)

Pozdrav,

Vasa

Bockie
20-10-2011, 11:06 PM
...

:rotfl:

To cika Kvejče...! Samokontrola...!

Nisam video sta pise, ali je sigurno nesto sto osecas u dubini duse! :D

Pa...dzebi ga... ...ljudi postavljaju pitanja za kucni "studio" , kako da nameste svoj behringer 2-kanalni mixer ili svoju 16.1 realtec integrisanu kartu... Tako i forum postaje jedno od mesta za teme "sluske do 12€" ili "karta do 35€"...
Opet postoji struja koja se izricito protivi ozbiljnoj opremi uz tvrdnje da "je sve to isto", obrnes fazu i dobijes sranje i tako...
Ono sto je sigurno je da je jedan zajeban posao prodat home userima. Kao kad bi hirurgiju "poklonio" svima jer kinezi prave jeftine skalpele... Bilo bi tu svakako interesantnih resenja, ali mnogo vise sakacenja, a tako i zvuci danasnja main stream muzika! Ne stakato nego sa'kato! :D

quake2
20-10-2011, 11:07 PM
Ok.Nemamo vecinu da forumske teme u narednim danima vise priblizimo snimanju i produkciji.Nadam se samo da hejt koji je u proslim danima iskazan ka DJuletu i Steve Jobs-u,barem nece nadalje biti usmeren izmedju nas samih.Jos cekam konacnu verziju dogovora za pronalazak misticne pivnice u n.s.-u?:)

vasko
21-10-2011, 01:35 PM
uspeh van goga je posledica toga sto je djuletova strina bila muzicki urednik na RTS-u tokom 90-tih

i ne znam koliko argumenata tipa "jede leba od svoje muzike" ne moze promeniti cinjenicu da je muzika van goga prazno njesra

Arthur
21-10-2011, 03:06 PM
uspeh van goga je posledica toga sto je djuletova strina bila muzicki urednik na RTS-u tokom 90-tih

i ne znam koliko argumenata tipa "jede leba od svoje muzike" ne moze promeniti cinjenicu da je muzika van goga prazno njesra
...

awacs
21-10-2011, 05:46 PM
Nadam se samo da hejt koji je u proslim danima iskazan ka DJuletu i Steve Jobs-u,barem nece nadalje biti usmeren izmedju nas samih.

Nema ?anse, sa' ćemo da bacamo hejt na PT :D

Pozdrav,

Vasa

quake2
21-10-2011, 06:18 PM
PT to nece primiti k srcu:D

awacs
21-10-2011, 08:14 PM
PT to nece primiti k srcu:D

Jebiga, ako Đule ili pokojni SJ prime ovda?nje kritike "k srcu" to samo znači da su im srca na pogre?nom mestu.

Pozdrav,

Vasa

quake2
21-10-2011, 08:19 PM
Jebiga, ako Đule ili pokojni SJ prime ovda?nje kritike "k srcu" to samo znači da su im srca na pogre?nom mestu.

Pozdrav,

Vasa

:),nadam se da je pokojni SJ na vreme aminovao da se u Logic integrira melodyne kao kod presonusa,inace ce uskoro biti .....buy,buy,uninstale....posto cak i Djuleta (ko je rekao Cak Norisa:rolleyes:) treba po nekada ispeglati:rolleyes:.

Arthur
22-10-2011, 12:08 PM
mislim da nije suština štete u tome ko će od ciljeva hejta biti pogođen, nego kako će drugi a i potencijalni korisnici foruma skontati to čime se mi ovde bavimo. Ovako kada se ovolika količina ovakvih tema ignoriše i toleriše, sumnjam da privlačimo konstruktivan svet.

Znak
22-10-2011, 12:33 PM
mislim da nije su?tina ?tete u tome ko će od ciljeva hejta biti pogođen, nego kako će drugi a i potencijalni korisnici foruma skontati to čime se mi ovde bavimo. Ovako kada se ovolika količina ovakvih tema ignori?e i toleri?e, sumnjam da privlačimo konstruktivan svet.

Nije ovo hejt. Priča se o muzici i tekstovima, to je između ostalog čime se ovaj forum tematski bavi. Ili je tema samo zvuk, bez muzike? Da li je hejt ako ka?em da neki mikrofon nije dobar za vokale ili recimo da digitalna distorzija ne doprinosi kvalitetu zvuka? Prihvatljivo je dakle hvaliti/kritikovati sredstva za pravljenje muzike ali ne i samu muziku. Ne vidim nikakav razlog za takav pristup.

disco violence
22-10-2011, 12:38 PM
Djule i Steve Jobs(ja mu svecu od jabuke napravio) nisu prosli pored hejta,a kamoli da su ga videli,zato predlazem da otvorimo novu temu pod nazivom "Definicija hejta".Pozdrav.

Braca
22-10-2011, 01:20 PM
I ja mislim da nije hejt, moramo da se naucimo da postoje razliciti stavovi da se sa tim naucimo ziveti. muzika i sve oko nje ima vise znacenja, iz nje se mogu videti karakteri ljudi, motivi zasto se neko necim bavi i tome slicno. Nije nista lose kada izrazimo svoj stav da je neko od muzike koja je u pocetku bila dobra resio da zaradi novac, da podilazi publici i da se iz svega vidi da je to postao biznis a sve manje muzika. Ne pada mi napamet da hejtujem Djuleta, naprotiv imam respect, ali zbog toga ne moram da volim to sto radi, uostalom kao i za mnogo veca imena u svetu. Vecini pravih ljubitelja muzike je stalo do muzike, ali zivimo u svetu koji nije kako treba, to ne znaci da ne treba da dizemo glas protiv necega sto nije u redu, prostitucija ne postoji samo kod prostitutki, nego je to postalo pravilo u zelji za uspehom po svaku cenu, pare jesu vazne ali nisu presudne za muziku. O svakoj muzici i njenom kvalitetu jedini sudija je vreme. E sad zbog svih onih koji muziku ne dozviljavaju kao novac, evo uzecu primer Jeff Back-a, i koji ostavljaju duboke tragove u muzici, i gde je recimo Eric Clapton u konkurenciji sa Page-om i Jaff Beckom izjavio da je istina da je on primio nagradu za zivotno delo, ali da smatra da je on ne zasluzuje nego Jeff Back! Posteno zar ne!

Arthur
23-10-2011, 04:11 AM
OK, ajd onda SVI lepo na prvu stranicu ove teme pa da vidimo ?ta je po vama definicija HEJTA ako je ono ?to je Igor pisao normalno, i konstruktivno razmenjivanje mi?ljenja. Ja bih ga lično banovao ili o?tro upozorio jo? tad zbog takve postavke stvari, al sam bio tehnički odsutan. Znači ono se protivi svemu ?to ja verujem da ovaj forum treba da prestavlja.

PRITOM
?elim da izjavim i naglasim da mi ni Đule ni ceo VanGogh (posle albuma Opasan ples, taj i neki pre njih su mi se baa? dojmili), uop?te nisu bliski srcu, naročito ne taj U2 trip u koji su kasnije odlutali, gde su pesme postale sredstvo a ne cilj. Ali to je druga tema, za koju jednostavno ne verujem da ima smisla da se bilo kad i na bilo koji način otvara jer ne postoji način da donese IČEG DOBROG bilo kome, ni učesnicima ni čitaocima iste. Neko voli paprike, neko lubenice, a neko nutelu.

awacs
23-10-2011, 12:30 PM
OK, ajd onda SVI lepo na prvu stranicu ove teme pa da vidimo ?ta je po vama definicija HEJTA

Hehe, u odnosu na neke Kremerove i Lukovićeve davne recenzije iz D?uboksa (a pogotovo u odnosu na SVE Lukovićeve tekstove tokom poslednjih 15 godina) Igorovi postovi su Mir Jam :)

Ja tu nijednog trenutka nisam prepoznao hejt, pre bih to nazvao "o?trom kritikom". I argumentovanom.

Pozdrav,

Vasa

Arthur
23-10-2011, 01:13 PM
s tom razlikom što su kritike, oštre ili ne, naručene i tražene, kako od strane autora, tako i od strane čitaoca.. što ovde ni izdaleka nije slučaj, jer je tema od jednom snimanju jednog benda sa ovih prostora u nekom sveckom studiju..

Znak
23-10-2011, 01:38 PM
U davna, pradavna vremena, pre interneta, postojale su takozvane polemike. U književnom časopisu neko bi objavio kritički osvrt na neko umetničnko delo (naravno, bez traženja ili "naručivanja" od strane autora, ne znam odakle ti to; verovatno si mislio na recenzije koje se šalju izdavaču?), a u sledećem broju bi neko - vrlo često i sam autor - udario tuk na luk. Polemike su znale biti oštre, a ponekad i vrlo opširne. Jedan od najpoznatijih slučajeva je onaj kada je delo Danila Kiša Grobnica za Borisa Davidoviča maliciozno napadnuto od strane nekih zavidnih kolega mu pisaca, da je - kao - plagijat. To je, za razliku od ovog threada, bio hejt par ekselans. Kiš je smatrao da na kritiku treba odgovoriti i dobro se potrudio da to uradi temeljno i argumentovano. Tako je nastala knjiga Čas anatomije, genijalna, kao i sve ostalo što je napisao. Delo nije "fiction", a ni klasična teorija književnosti; moglo bi se u stvari reći da je žanrovski preteča forumske rasprave.
Ovaj thread ima iskru takvih stvari. Ništa naročito vredno niti novo nije rečeno (inače bi naravno sve već davno bilo izbrisano), ali eto, ipak se provuklo malo kritičkog razmišljanja na Rumskom. Briso, ne briso, meni svejedno.

Surfer
23-10-2011, 02:41 PM
Mislim da 90% vas nije vidjelo pravi studio niti na slici a kamoli snimalo u jednom, niti ćete to ikad.
Ovo vam je bila odlična prilika da ga barem vidite na slici.

Ovaj topic je o tome da je jedan vaš band snimao u top svjetskom studiju.
Umjesto da se priča o studiju i rezultatima koje su oni dobili u njemu,i hvali ili pljuje zvuk bubnja, ovdje se priča o i pljuje sam band, njihova muzika i tekstovi koji su potpuno nebitni u kontekstu ovog topica.

Zaključak: "Ljubomora je vrsta zavisti, a zavist je mali, niski porok, koji ne poznaje drugo zadovoljenje negoli potpuno uništenje svog predmeta."

silicon science
23-10-2011, 03:12 PM
Moshti jadnog Vinsenta se sigurno batrgaju u grobu, kad vidi ko nosi njegovo ime... O kolichini netrpeljivosti prema pomenutoj grupi ne bih ovde pisao, jer bi potrajalo (a ko zeli da chuje moze na PM) :rotfl::rotfl:
Ali eto, nisam odoleo da barem malo bljucnem po Djuletu, zasluzio je on to bezbroj puta... Moze da snima i na Jupiteru albume, i dalje ce njegov "rokenrol" biti zabava za priprostu raju koja chini vecinu populacije u dijagnozi zvanoj Srbija...

Znak
23-10-2011, 03:22 PM
Mislim da 90% vas nije vidjelo pravi studio niti na slici a kamoli snimalo u jednom, niti ćete to ikad.
Ovo vam je bila odlična prilika da ga barem vidite na slici.

Nije valjda da pravi studio mo?e BESPLATNO da se vidi na slici!?

Ovaj topic je o tome da je jedan va? band snimao u top svjetskom studiju.
Umjesto da se priča o studiju i rezultatima koje su oni dobili u njemu,i hvali ili pljuje zvuk bubnja, ovdje se priča o i pljuje sam band, njihova muzika i tekstovi koji su potpuno nebitni u kontekstu ovog topica.

Hoće? da ka?e? da je kod njih zvuk bubnja va?niji od muzike i tekstova? Tu se sla?emo. Ali ne bih da to slu?am, jer već unapred znam da bubanj nije ni prineti onome ?to je pre trideset godina snimano na osam kanala u Zagrebu kod Trulog (i to u kontrafazi).

Zaključak: "Ljubomora je vrsta zavisti, a zavist je mali, niski porok, koji ne poznaje drugo zadovoljenje negoli potpuno uni?tenje svog predmeta."
Da li to va?i i za ono kad si ti rekao da ti je Azra oduvek bila grozna?

awacs
23-10-2011, 03:54 PM
Ovaj topic je o tome da je jedan va? band snimao u top svjetskom studiju.

Vidi? kako ljudi različito tumače stvarnost ;) Ja sam mislio da je ovaj topic o tome kako činjenica da neki čovek naručuje odela od ovla?ćenog kraljevskog krojača ne čini tog čoveka kraljem. ?to bi rekao Braca: "magare u Beč - magare iz Beč". Ili "Martin u Zagreb - Martin iz Zagreba", kako god ;) Ali hvala ti ?to si mi sad razjasnio stvari.

Pozdrav,

Vasa

quake2
23-10-2011, 05:20 PM
Ja nigde ne vidim da je Surfer komentarisao kvalitet benda,meni se cini da je samo hteo da konacno krenemo pricu o zanatu....Ajde konacno malo o tom bubnju da pricamo:).Jel se snimak istog vama svidja ili ne?

DaBear
23-10-2011, 05:59 PM
Ja nigde ne vidim da je Surfer komentarisao kvalitet benda,meni se cini da je samo hteo da konacno krenemo pricu o zanatu....Ajde konacno malo o tom bubnju da pricamo:).Jel se snimak istog vama svidja ili ne?

Ma koga interesuje kvalitet snimljenog bubnja???
Vazne su pesme, hooks, melodije koje se pamte. koje ne izlaze iz glave... :wink:

A jel ima to kod njih (uopste)?

:rotfl::rotfl: loodilooooo

Znak
23-10-2011, 06:03 PM

Radije bih pričao o bubnju na albumima Električnog orgazma, Kande Kod?e i Neboj?e, Partibrejkersa, Eve Braun i sl.

quake2
24-10-2011, 12:40 AM
Radije bih pričao o bubnju na albumima Električnog orgazma, Kande Kod?e i Neboj?e, Partibrejkersa, Eve Braun i sl.

Pa otvori temu o tome,sta je tu problem?

quake2
24-10-2011, 01:16 AM
Ma koga interesuje kvalitet snimljenog bubnja???
Vazne su pesme, hooks, melodije koje se pamte. koje ne izlaze iz glave... :wink:

A jel ima to kod njih (uopste)?

:rotfl::rotfl: loodilooooo

Neznam dali toga ima kod njih...ali ajde da ti verujem da nema:-).Medjutim....snimak kao snimak je vrlo interesantan,i ako propustas da ga cujes,analiziras i pokusas da provalis po nesto iz zanata samo zato sto te nervira Djule ili sta ja znam iz kog drugog razloga....to je stvar tvog izbora,jbg.Momci iz NRG-a rade fenomenalnu produkciju,koliko sam video angazuju ih i dalje mnoge velike face poput tone starih koje su radili....a ti mi pricas kako je produkcija uopsteno gledano, totalno nebitna ako mali Perica ima hit pesmu.Ok,primio k znanju.Ja drugacije gledam na stvari.

disco violence
24-10-2011, 10:43 AM
Kad pomenu Orgazam čuo sam par stvari sa poslednjeg albuma i bio sam prijatno iznenađen,jednostavno i dobro urađeno,majstorski.Na ?alost stalno govorimo o bendovima koji su na zalasku karijere,verovatno jer je do mladih snaga te?ko doći,nemam vi?e snage da pratim scenu i kopam po internetu,čisto ako naletim negde na ne?to evo jedna stvar koja me odu?evila,kad ljudi naprave ne?to iz srca
"> (http://rumski.com/forum/%3Ciframe%20width=)<iframe src="http://www.youtube.com/embed/cyL6p6NjF3I" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe> (http://rumski.com/forum/%3Ciframe%20width=)

Arthur
24-10-2011, 10:58 AM
piknik je zakon, poslednji orgazam divno isproducirano smeće, a ovaj topik definitivno nije Danilo Kišova prepiska sa zavidnim kritičarima nego ipak jadni internetski hejt, nekoga ko je to možda i zaslužio, al bih da to ipak ne dobija na ovom forumu. Zove se Rumski audio forum i nekada se bavio pozitivističkim razmenama znanja o hardwareu, softwareu,druženju između kolega (ja sam JAAKO mnogo ljudi odavde privatno upoznao, na obostrano zadovoljstvo). A sada služi samo da "JA" kažem, šta imam, pa da odem na neku drugu temu gde me o tome ionako niko ništa nije ni pitao. E od toga je meni, a i gomili starijih članova, muka. A verujem i deci koja neregistrovana sede i pokušavaju da nađu neku informaciju o tome kako se zapravo snima bubanj, kako kod nas, tako i u inostranstvu, ili koje su REALNE prednosti ProToolsa nad Cubaseom i obrnuto.

awacs
24-10-2011, 02:13 PM
E od toga je meni, a i gomili starijih članova, muka.

Kud ćeš brate starije članove od Peruzze, Brace i mene :rotfl: Slowstar se odavno povukao, a LACKY je malo nervozan.

A verujem i deci koja neregistrovana sede i pokušavaju da nađu neku informaciju o tome kako se zapravo snima bubanj, kako kod nas, tako i u inostranstvu, ili koje su REALNE prednosti ProToolsa nad Cubaseom i obrnuto.

Evo, konkretno:

Bubanj se snima mikrofonima kojima raspolažeš u prostoriji koju možeš da okupiraš na dva-tri dana, a svira ga bubnjar koji je upoznat sa pesmama i u idealnom slučaju ima osećaj za tempo, ritam i muzikalan je. Kako kod nas, tako i u inostranstvu :wink: Na Forumu je do sada bilo nebrojeno mnogo priča o tome. A opet, što bi reko Bajaga:

"Ako bubnjar ima dar,
to je sasvim lična stvar.
Ljudi kada traže bis,
to se odnosi na VIS"

:::::::::::::::::

REALNE prednosti Cubenda u odnosu na Pro Tools postoje ukoliko kolege (ili studiji) sa kojima sarađuješ koriste Cubendo. REALNA prednost PT-a je pak ako mahom sarađuješ sa korisnicima PT. Sve ostale prednosti i mane su naši subjektivni doživljaji tih programa.

Sad, ta "neregistrovana deca"... Mislim da veću korist imaju od ovakvih rasprava nego od ofrlje urađenih testova mikrofona ili bilo kakvog outboarda. Da ne pominjem to što 99,9% njih nema ni opremu ni uslove u kojima bi mogli da čuju dotične razlike, a kamoli iskustva da bi mogli da prepoznaju šta je zaista "bolje" a šta "lošije". Na stranu to što "bolje i "lošije" ionako ne postoje kao jasne i trajne kategorije u muzici.

Ali ta "deca" kroz ovakve rasprave bar mogu da naslute u kakav se posao upuštaju i da li uopšte imaju petlju za to. To je važnije od "dobro snimljenog dobrog bubnja sa odličnim bubnjarom u fantastičnoj prostoriji". Što reče Bajaga :)

Pozdrav,

Vasa

Znak
24-10-2011, 03:02 PM
Kad pomenu Orgazam čuo sam par stvari sa poslednjeg albuma i bio sam prijatno iznenađen,jednostavno i dobro urađeno,majstorski.

Nisam neki fan Električnog orgazma, ali i mene je ovaj album u svakom pogledu zaista prijatno iznenadio. Otvoriću poseban topik o njemu

Na ?alost stalno govorimo o bendovima koji su na zalasku karijere

Je li ovo neka diskriminacija? Pa i Bitlsi su snimili Abbey Road na zalasku karijere, kakve to veze ima... A Orgazam će svirati jo? decenijama (nadamo se, naravno).

quake2
24-10-2011, 07:04 PM
Pa dobro,otprilike je sada sve receno o VG-ovom snimanju u NRG-u:).Sloboda govora i demokratija su ispostovane8-),jel moze sada jedan look?,cisto u cilju boljeg koncentrisanja na ostale teme i da se ne ponavljamo vise ovde.Disco Violence je lepo dao primer jednog dobrog mladjeg benda a ima ih jos.Evo ja cu da otvorim teme o Pikniku,Stripu i Negativu i nadam se vedrijoj atmosferi,a dobra stvar je da su cini mi se neki od tih ljudi i ovde na forumu,pa ce prica biti jos interesantnija i konstruktivnija.Pozzzzz

Znak
24-10-2011, 07:16 PM
jel moze sada jedan look?

Misli? lock?

quake2
24-10-2011, 08:35 PM
Misli? lock?

To Matori,pricam taj DZoni Stulic ?It Ain' Like In The Movies At All? engleski pa sva sreca da si tu:)

Arthur
25-10-2011, 03:12 AM
pa kakav lock kad nam je vasa upravo u naletu konstruktivnosti, sa svoje tačke gledi?ta, rekao SVE :da:

jedino ?to mi pada na pamet, a kao obja?njenje za?to se ne razumemo, bez pretenzija, jeste generacijski jaz, jer biva da stvarno starija garda nema ba? puno po?tovanja za forume i internet generalno (?to je razumljivo, i ne osuđujem ih) kao na izvor informacija i jedinstveno sredstvo učenja. To ?ta smo mi, pripadnici ZX Spektrum pa na dalje, generacije, na internetu i na koje načine sve naučili, i pre nego ?to je on postao op?te popri?te javnog i slobodnog hejterizma (kao samog sebi cilj), za nas je verovatno jednako neprocenljivo kao i neko njihovo odrastanje i učenje, na neke potpuno drugačije načine.

Postajem dosadan sa tim, ali iskreno mi je jako te?ko i ?ao, ?to ljudi koji su već tu, i deo su neke istorije i svedoci nekih drugačijih, po muzičku produkciju, normalnijih vremena, nisu aktivniji, i konstruktivniji učesnici ovog foruma. Njihovo znanje i iskustvo, način razmi?ljanja i sve ?to su pro?iveli, bi svima nama koje to iskreno zanima, bili potpuno neprocenljviji. Ovako, ostaje gorak ukus, naročito posle Slobinog povlačenja, i veoma nekonstruktivnog bivstvovanja na forumu, gde se mahom ?alio na depresiju i koristio svoju inteligenciju da kreativno pljuje po svemu ?to nije Macintosh-made. Ostali su, dakako, manje patetični, ali mi je stvarno ?ao ?to nam ne ?ele ili ne mogu pru?iti vi?e.

Ako vam zaista svejedno da li će ovakav način razmi?ljanja biti podr?an ili ne, mo?emo lagano da lokujemo i temu i ceo forum.

diviner
25-10-2011, 01:45 PM
Lep post Arthur, mislim da si rekao sustinu!

Igor
25-10-2011, 04:20 PM
Bio sam nedeljak dana na zasluženom kreativno-mentalnom isparavanju i evo tek sad pročitah sve ovo i... :cry:
Naravno, niko iole ubačen u mašinu zvanu Svet sumanutih vrednosti i ljudi nema se zbog čega ovde ni čuditi ni nervirati. To je jednostavno tako, takav je trenutak, nezadovoljstvo je višeslojno, a na nekim su lejerima te stvarnosti pedantno iscrtane maske i lako se da poverovati u bilo šta. Tim pre i polemika na temu ko je u pravu nema svrhe, ali razgovarati o umetničkim dometima određenog benda, njegovim delima i onome što je neko možda primetio zagleda(va)jući se u gorepomenutu a možda (kako rekoh) maskiranu sliku, mislim da može doprineti razvijanju muzičkih ganglija, ako su iste, naravno, spremne za kompromis i verbalni fer-plej.
Pokušaću to da demistifikujem konkretnim primerom - Artur je n.p. napisao da me treba banovati, da sam hejter, da je moj stav apropo industrijskih dometa Van Goga apsolutno suprotan onome što bi trebalo da se događa na ovom formumu. Ok. Možda bi zaista trebalo ograničiti priču daleko strožijim pravilima igre, izričito zabraniti iznošenje stavova mimo toga kako se koriste kompresori, obrće faza ili (u Srbiji) postaje poznat na konto zanatskog iskoraka ka NRG Recording Studios-u, n.p...
Ali zar takva spika nije sužena samo na pusto razglabanje o formi? Zar nemate želju da ponekad proniknete iza tih tehnoloških kulisa i objavite šta ste širom otvorenih očiju srca videli tamo? Bez namere da ikome branite drugačije da misli, oseća, piše...
Zvuči misionarski, pa ipak, pogledajmo gore. Ne stoji li: "pričajte o svemu ostalom vezano za muziku?". U tom smislu neko će reći da je Đule napravio svetski sound i objasniti kako ga je prepoznao, drugi će objasniti kako je i dalje ravnodušan s obzirom na svoj no feel, a treći - da mu je muka od svog tog nametanja nazovi umetničkih standarda, jer oni ne vode do istine i pouke, koliko do samolagarije o cilju bez cilja.
I, da završim jednim stihom koji upravo smislih, a možda će nam pomoći da drugačije gledamo na ono što bi ishitreno oko poručilo u ovaj topic zadubljenoj glavi... Muzika nam znači, zato se i mrači. :)

awacs
25-10-2011, 04:49 PM
Muzika nam znači, zato se i mrači. :)

:thumbsup:

Ja sam pak trenutno bez inspiracije za stihove, ali ću citirati ne?to ?to je D?on Kejd? davno rekao, a ja od?tampao i zakaćio da mi visi iznad radnog stola:

"I've never heard any sound that I didn't enjoy: the only trouble with sounds is music"

http://img847.imageshack.us/img847/1498/troublew.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/847/troublew.jpg/)

Pozdrav,

Vasa

quake2
26-10-2011, 12:21 AM
U svom ovom bulaznjenju,nazirem i jednu dobru stvar:da:.Gde su poezija i proza,tu su i....i......i..........iiiii.........i ZENE naravno.Mozda ce konacno sa svim poetama koje su nam dosle,na ovaj forum konacno poceti da dolaze i zeneeeeeee:):):).

quake2
26-10-2011, 12:29 AM
Evo ribe koja mota kablove u NRG-u...

quake2
26-10-2011, 12:32 AM
I za kraj,evo i Djuletove tetke...pa ga vi ogovarajte i dalje...

Surfer
26-10-2011, 07:41 AM
Ja sam bookirao za petak a vi kako znate :)

DaBear
26-10-2011, 08:52 AM
Kud će? brate starije članove od Peruzze, Brace i mene :rotfl: Slowstar se odavno povukao, a LACKY je malo nervozan.

Evo, konkretno:

Bubanj se snima mikrofonima kojima raspola?e? u prostoriji koju mo?e? da okupira? na dva-tri dana, a svira ga bubnjar koji je upoznat sa pesmama i u idealnom slučaju ima osećaj za tempo, ritam i muzikalan je. Kako kod nas, tako i u inostranstvu :wink: Na Forumu je do sada bilo nebrojeno mnogo priča o tome. A opet, ?to bi reko Bajaga:

"Ako bubnjar ima dar,
to je sasvim lična stvar.
Ljudi kada tra?e bis,
to se odnosi na VIS"

REALNE prednosti Cubenda u odnosu na Pro Tools postoje ukoliko kolege (ili studiji) sa kojima sarađuje? koriste Cubendo. REALNA prednost PT-a je pak ako mahom sarađuje? sa korisnicima PT. Sve ostale prednosti i mane su na?i subjektivni do?ivljaji tih programa.

Sad, ta "neregistrovana deca"... Mislim da veću korist imaju od ovakvih rasprava nego od ofrlje urađenih testova mikrofona ili bilo kakvog outboarda. Da ne pominjem to ?to 99,9% njih nema ni opremu ni uslove u kojima bi mogli da čuju dotične razlike, a kamoli iskustva da bi mogli da prepoznaju ?ta je zaista "bolje" a ?ta "lo?ije". Na stranu to ?to "bolje i "lo?ije" ionako ne postoje kao jasne i trajne kategorije u muzici.

Ali ta "deca" kroz ovakve rasprave bar mogu da naslute u kakav se posao upu?taju i da li uop?te imaju petlju za to. To je va?nije od "dobro snimljenog dobrog bubnja sa odličnim bubnjarom u fantastičnoj prostoriji". ?to reče Bajaga :)

Pozdrav,

Vasa

Bravo Vaso !!! 100+:thumbsup:

DaBear
26-10-2011, 09:15 AM
pa kakav lock kad nam je vasa upravo u naletu konstruktivnosti, sa svoje tačke gledišta, rekao SVE :da:

jedino što mi pada na pamet, a kao objašnjenje zašto se ne razumemo, bez pretenzija, jeste generacijski jaz, jer biva da stvarno starija garda nema baš puno poštovanja za forume i internet generalno (što je razumljivo, i ne osuđujem ih) kao na izvor informacija i jedinstveno sredstvo učenja. To šta smo mi, pripadnici ZX Spektrum pa na dalje, generacije, na internetu i na koje načine sve naučili, i pre nego što je on postao opšte poprište javnog i slobodnog hejterizma (kao samog sebi cilj), za nas je verovatno jednako neprocenljivo kao i neko njihovo odrastanje i učenje, na neke potpuno drugačije načine.

Postajem dosadan sa tim, ali iskreno mi je jako teško i žao, što ljudi koji su već tu, i deo su neke istorije i svedoci nekih drugačijih, po muzičku produkciju, normalnijih vremena, nisu aktivniji, i konstruktivniji učesnici ovog foruma. Njihovo znanje i iskustvo, način razmišljanja i sve što su proživeli, bi svima nama koje to iskreno zanima, bili potpuno neprocenljviji. Ovako, ostaje gorak ukus, naročito posle Slobinog povlačenja, i veoma nekonstruktivnog bivstvovanja na forumu, gde se mahom žalio na depresiju i koristio svoju inteligenciju da kreativno pljuje po svemu što nije Macintosh-made. Ostali su, dakako, manje patetični, ali mi je stvarno žao što nam ne žele ili ne mogu pružiti više.

Ako vam zaista svejedno da li će ovakav način razmišljanja biti podržan ili ne, možemo lagano da lokujemo i temu i ceo forum.

i Arture je sve rekao...! svaka cast.
Za primedbe, problem je prisutan na SVIM forumima.
Neko voli da "objasnjava sve", da prica o spravama (koje nema i nikada nije radio sa njima!?) itd...i trolova ima na hiljade !!

Sto se tice "stare ekipe" (ili sta je vec ostalo od njih)...hmmm sve su to changrizave dede (hahaha) koji sta god pametno imaju da kazu - UVEK ce tu biti nekolicina pametnih novajlija koja ce to da ispljuje.

Ja sam sve vreme pricao da nisam tehnicki potkovan, (ja nikada necu reci "daj mu 3db na 4Khz, itd..) niti znam niti me zanima sta koji deo u spravama radi...sta sam ja pokusao da podelim je moje iskustvo iz prve ruke, radeci u music bizzu u Londonu, vise od 15 godina (da ne pominjem pionirske godine u Beogradu gde smo podosta uradili pre nego sto otisli u Englesku)
Kroz studio u kome sam bio i kroz moj studio je boravilo jako mnogo ljudi, artista. proucenata i snimatelja koji su velika imena, a da ne pricam sa cijim sam sve vokalima i produkcijama sretao kroz rad. Ss SVIM tim ljudima sam pricao, druzili smo se u studiju, sa nekima sam radio, itd itd itd... neka svako proceni sta moze da se cuje i nauci kad si SVAKI DAN, tokom 7-8 godina (dok je bio peak!) u kontaktu sa ljudima koji su na top listama !! Pa valjda svi oni (zajedno samnom) koji sam preturio svasta preko glave mozemo nesto da skapiramo....

Da ne pricam kako nikome tamo nije bilo jasno kako ja mogu da radim vise (razlicitih) stilova muzike i da sve to zvuci kao da su radili razliciti ljudi....hocu da kaze da je volume rada i produkcije bio kao u fabrici !!! Mnogo, brzo, dobro - jer ako ne valaja ta A&R ce da se vrati napusi te i nikad vise nece da te zove....

Puno stvari koje sam video / osetio i doziveo se UOPSTE ne uklapaju u neke poglede i shvatanja koje sam ja imao (A I OGROMNI DEO CLANOVA FORUMA JOS UVEK IMA).
I sad kad nekome nesto kazem, pokusam da skrenem paznju sta je u stvari bitno i na ste treba potrositi vreme i obratiti paznju - likovi koji slusaju muziku staru 30 godina, ne rade nista u poslu, nemaju pojma o snimanju itd...pocnu da izlaze ispod kamena i da se svadjaju...

Ok - meni ne smeta...od Engleskih A&R likova mi je puno zadebljala koza !!

Tesko je pogoditi koga sta interesuje na forumu...pre se neko interesovao SAMO za snimanje, neko za programiranje, neko na komponovanje - sad SVI HOCE DA RADE SVE - sto iziskuje godine i godine i godine vezbanja i slusanja svega i svacega...a niko vise nema vremena za to.

A da ne ulazimo u price sto je ceo taj biznis polako poceo da gubi smisao (ukoliko se doticna osoba ne nalazi na samom vrhu i radi sa top ekipom - koja moze posteno da plati sav taj trud / znanje / umece itd..)

Era
26-10-2011, 09:45 AM
Majstor,nema sta,svaka cast!:)

Znak
26-10-2011, 09:48 AM
likovi koji slusaju muziku staru 30 godina

E, koji mrmoti!

quake2
26-10-2011, 10:05 AM
E dobro...sada koliko vidim nastupa cuveni trenutak polemisanja na LICNOM nivou.Neko ce se pronaci u ovim Vracevim redovima o likovima koji nisu u poslu,nemaju sprave i nemaju pojma o snimanju itd,itd....i ode sve,znate vec gde...Kada ni ove lepotice sto sam ih uslikao:),ne pomazu...i lepse je komentarisati jedan drugog nego NJIH ili snimke i opremu,onda izvolte,glozite se.

DaBear
26-10-2011, 10:30 AM
E dobro...sada koliko vidim nastupa cuveni trenutak polemisanja na LICNOM nivou.Neko ce se pronaci u ovim Vracevim redovima o likovima koji nisu u poslu,nemaju sprave i nemaju pojma o snimanju itd,itd....i ode sve,znate vec gde...Kada ni ove lepotice sto sam ih uslikao:),ne pomazu...i lepse je komentarisati jedan drugog nego NJIH ili snimke i opremu,onda izvolte,glozite se.

Nije licni nivo !!! Nikako!
Ja nikada nisam nekome dao DIREKTAN savet kako da uradi nesto !! Samo iznosim i uporedjujem moja iskustva kroz koja sam prosao i uporedjujem / primenjujem ih u raznim DISKUSIJAMA.

Ja nemogu nikome da dam savet koju zvucnu da kupi ili kako da snimi bubanj itd...ali mislim da mogu da skrenem paznju na neke stvari koje su bitne i na one koje nisu bitne i odnose mnogo vremena...

Znak
26-10-2011, 10:35 AM

Nema potrebe. Doprinos koji daBear daje ovom forumu, ponajvi?e u demistifikovanju uloge tehnike u procesu pravljenja muzike, je nemerljiv. Bilo bi stvarno mrmotski iskucavati stranice nekakvih prepirki, ironisanja i cepidlačenja. Mene vi?e zanima kako je sniman onaj album Električnog orgazma.

Igor
26-10-2011, 10:52 AM
Po meni je totalno nepotrebno i nezrelo raslojavanje na nas i na njih, nove i stare, hoću reći, forum postoji da bi se razmenjivala mi?ljenja, stavovi i znanje, te svaka prozivka (pa i ona bezimena) vodi (srećom benignom) razdoru, a ne dobronamernom cilju.
Recimo, za nekoga će to ?to napisah biti njanjavo razglabanje t.j. o'prdem'puc-filozofija audio-tupana u prazno? U fazonu, ko je bre ovaj da naglaba ovde gde ukopani u dubine na?ega sećanja jasno se uzdi?u krajputa?i zvuka (ta-RaAAm), te moćne legende ?to nas na?alost ostavi?e ovde da se nate?emo sa neznalicama i nafuranim, kako ono be?e, bedroom producentima? Ja, istina, koristim sarkazam kao stilski alat, ali nikada ne pote?em termine tipa "pljuvanje" i "hejt", vrlo, vrlo retko pritiskam ovo "hvala" i naročito zazirem od kometara tipa: "To care, sve si rekao. U pravu si, podr?avam, i.t.d...". Nauči? se da sam nosi? krst svoje priče, i ne postavlja? se pod tuđa leđa (nit' đipa? na nji').
Ono, omakne se ponekad, al' za to postoji ona prosta i posebno na ovom forumu zaboravljena reč... Izvini.
Uostalom, zamislite kada bi svim (naročito na?im) političarima zabranili da prozivaju svoje kolege, nebitno jesu li oni iz njihove ili protivničke stranke? Dakle, nema vi?e negativne kampanje, jedino pravo koje ima? je da smisli? kritiku koja uistinu mo?e biti uperena protiv nečijeg zalaganja za određene (bez)vrednosti, ali nikada se ne sme eksplicirarati i upirati prstom? M? Primera radi...
Smatram da je objavljivanje obna?enih ?enskih tela kao fusnota u svoj ovoj polemici apsolutni zgoditak, tačnije su?tina pogođena u notu. Nekada je rock'n'roll bio način ?ivota i ?enama nije trebalo toliko ?minke i silikona, a sada je va?niji celofan nego li bombona. Zaista ne vidim napredak za ozvučeni bunt mimo ru?enja ovih la?nih mitova i nekog novog pokreta, znate ono - od nule. Te otud i zaključak da ima smisla ovaj NRG i na spisku mu Đule! :grin:

quake2
26-10-2011, 11:54 AM
Smatram da je objavljivanje obna?enih ?enskih tela kao fusnota u svoj ovoj polemici apsolutni zgoditak, tačnije su?tina pogođena u notu. Nekada je rock'n'roll bio način ?ivota i ?enama nije trebalo toliko ?minke i silikona, a sada je va?niji celofan nego li bombona.

Sada su i zene predmet kritike?....polako pocinjem da shvatam u cemu je u stvari problem...

Igor
26-10-2011, 01:34 PM
Od početka, brate!
Od početka su ti pussyce ovde jedini predmet kritike.

DzoniPFC
26-10-2011, 01:40 PM
LOL! Legendarna tema sa previse preokreta. :confused: :grin:

Igor
02-11-2011, 04:15 PM
Jedna simpatična pjesmica (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1UX8YmSfCdw) za drugare....

Geronimo
02-11-2011, 05:56 PM
Apsolutno nemam nameru da po?tujem i da ćutim pred nečim ?to sakati istinu, i uop?te me ne zanimaju posledice zbog toga. Van Gogh nije nikakav rock'n'roll bend, to je domaći surogat MTV ideologije, gde je teza o muzičkom pravcu nastalom na temelju bunta protiv nepravde, zamenjena ispraznom produkcijom i tzv. look-om. Reč je o novokomponovanom rock-u, da ne ka?em turbo-rock'u, jer se su?tina poruke izrečena u pesmama takvih bendova nimalo ne razlikuje od onoga ?to podstiče jednako mutirana verzija narodne muzike. Uostalom, i pojedini Grandovci, koji se tako eksplicitno zala?u za ideju 'leba i igara, takođe pune stadione i hale, te to nikako ne mo?e biti merilo kvaliteta. Isti ne razmatram ni po ar?inu broja prodatih ploča, tj. nosača zvuka, ili, ne daj Bo?e, "?erova" na YouTube-u. Snaga tekstualne i muzičke poruke u smislu da ista izaziva momentalni emotivni kre?endo, osećaj nalik na naivno zaljubljivanje u drugom razredu osnovne ?kole ili pak svesno sanjarenje kakvog pubertetlije, to su vodilje koje mi poma?u da u muzici prepoznajem iskrenost i zauzimam kritički stav. I to jeste utopija, jer konačno o ukusima se ne raspravlja. Ali ah, kakva je tek samolagarija verovati u dosti?no...

Da je Srbija sredjena zemlja ovakav bend nebi ni postojao ako cemo vec o tome jer bi postojala kao sto je nekada postojala klasifikacija ko je zvezda a ko amater. Verovatno nikada nebi bilo ni Granda nego bi se drugacije to sve radilo kao ni onih priucenih koji se bave muzikom/produkcijom.

Ali sta bi bilo kad bi bilo, zato bolje ne pratiti ako ne moras da pratis i ako te nervira :D Toliko druge muzike ima ... treba gledati sve pozitivno, mi to u poslednje vreme tesko mozemo u Srbiji zbog onoga sto nam se desavalo.

Arthur
03-11-2011, 02:42 AM
ne bih se složio sa tobom, pošto mi se čini da bendova tog ranga ima kolko oćeš na MTV i u "sređenim" zemljama. Ništa inventivnijih, ništa iskrenijih ni autentičnijih.