PDA

View Full Version : Najbolje smiksani album vs. najgore smiksani album

loscolorados
04-10-2011, 02:09 PM
Zna?i naslov ka?e sam. Va? najbolje smiksani album i najgore smiksani album koji ste ?uli u ?ivotu (nemislim na demo albume neke punk grupe, nego pravi album koji je smiksan katastrofa, po va?em mi?ljenju)

Danilo S
04-10-2011, 03:33 PM
Ha ha "pravi album". Meni prvo pada na pamet "Michael Jackson - Off the Wall" i to pogotovo prva pjesma "Don't Stop 'til You Get Enough". Kada god ju čujem ne znam prije čemu da se odu?evim ali na kraju uvijek ono "ali i miks je dobar u pm".

Bockie
04-10-2011, 06:15 PM
Slusam i ne mogu da se odlucim nikako, ali za moj ukus, najbolja produkcija ikad uradjena se prozima kroz prizmu dva albuma:

-Chris Rea - Road to hell
-Dire Straits - On every street

Dakle pricam o kompletnim albumima a ne samo naslovnim numerama.

Da treba da spucam 5000K ? na neki bolesni audiofilski 2.0 sistem,:rolleyes: poneo bih ova dva albuma za test... Eto...

A za najgori cu jos da porazmislim pa se javim...

Danilo S
04-10-2011, 07:43 PM
I ja razmišljam o najgore smiksanim. Padaju mi napamet tzv ex yu rock albumi, kojih za ovu kategoriju ima na pretek.

EDIT: Skidam Chris Rea-u. Imam folder Referentni mixevi, gdje skupljam pjesme raznih žanrova, čiji mi se miksevi svide.

OFF
04-10-2011, 08:29 PM
al' da se domaci ne racunaju :)

Bockie
04-10-2011, 11:43 PM
al' da se domaci ne racunaju :)

Dobro, svi smo oko ovoga malo u fazonu ko sta slusa, sta voli, ali kad zanemaris taj deo i slusas samo sound... Jbmlg...doduse za ono vreme, ali svira to i dalje...vrte to stanice potpuno ravnopravno sa stranim produkcijama u blokovima, pa nikom nista... Mislim, jeste tendencija da se poseremo na svoje, ali druze...evo...prateci,vokal,bubnjevi,gitare,ceo mix,sve svira,majku mu...!

Ovaj je recimo pravi old school ,cika Sale razvalio, mislim da niko bolje nije snimio akustare, americki :D, samo prebaci na 480p :wink: :

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/zI0ku3MT_qg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ili... Ted, razbio... I danas zvuci sveze, osim sto se svima smucila pesma, ali produkcija...pfff...(isto prebaci na 480p)...:

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/TyHfLMrF-Mw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A da ne pominjem i ovo, a smucilo mi se na 3 kvadrata, ali, jbg, staro je preko 20 godina i i dalje svira,kad vidis kako bi danas ovo radili...cast cika Vladi...(takodje 480p) :

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/I701SME8oZ0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ajmo sad pljuvacina...:D

loscolorados
05-10-2011, 03:09 AM
mo?da stvarno da se doma?i ne ra?unaju (pod najgore) :D

Znak
05-10-2011, 08:59 AM
Najbolje smiksani albumi
Domaći: Azra - Filigranski pločnici, Azra - Sunčana strana ulice
Strani: The Beatles - Abbey Road, David Bowie - Hunky Dory

DaBear
05-10-2011, 09:16 AM
Najbolje smiksani albumi
Domaći: Azra - Filigranski pločnici, Azra - Sunčana strana ulice
Strani: The Beatles - Abbey Road, David Bowie - Hunky Dory

Vec sam se bio kladio da ces staviti Beatles, Azru i Bowie-a !! (I dobio sam !!)
How predictable..:rotfl:

Znak
05-10-2011, 09:28 AM
Vec sam se bio kladio da ces staviti Beatles, Azru i Bowie-a !! (I dobio sam !!)

Realno su najbolji.

P.S. Sledeći put se kladi na veliku lovu da ću glasati za Lady Gagaru, samo mi javi unapred na P.M. pa da se dogovorimo oko podele dobitka.

AudioStorm
05-10-2011, 10:28 AM

Realno su najbolji.

P.S. Sledeći put se kladi na veliku lovu da ću glasati za Lady Gagaru, samo mi javi unapred na P.M. pa da se dogovorimo oko podele dobitka.

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Ovo vec dobija kultni status,he he :D

awacs
05-10-2011, 01:40 PM
Ovaj je recimo pravi old school ,cika Sale razvalio, mislim da niko bolje nije snimio akustare, americki :D, samo prebaci na 480p :wink: :

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/zI0ku3MT_qg" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>

Mislim da je ovo producirao i miksao Pete Mc Taggart (radio je i onaj legendarni album Olivera Mandića)

Pozdrav,

Vasa

Bockie
05-10-2011, 10:53 PM
Mislim da je ovo producirao i miksao Pete Mc Taggart (radio je i onaj legendarni album Olivera Mandića)

Pozdrav,

Vasa

Ja se iSvinjavam, evo sad sam pregledao malo, bio sam ubedjen da je rec o Sasi Habicu, no on je ipak na Corbi sa Negovanovicem..., ali stvari stoje ovako, za taj album Generacije 5 - "Svet je tvoj" iz 1997.:

Recorded Summer/Winter 96/97 at studio "O".
Additional recording done at Studio Clear Lake Audio - North Hollywood, California and Delta Studio - LA, California.
Mixed at Paramount Recording Studios, Hollywood, California.
10 recorded at Studio 5 PGP RTS.
Mixed By ? Lou Michaels
Producer, Mastered By [Digital] ? Oliver Jovanović
:shock:

E zato su te akustare meni zvucale "americki"...:D

awacs
06-10-2011, 11:09 AM
taj album Generacije 5 - "Svet je tvoj" iz 1997.:

Recorded Summer/Winter 96/97 at studio "O".
Additional recording done at Studio Clear Lake Audio - North Hollywood, California and Delta Studio - LA, California.
Mixed at Paramount Recording Studios, Hollywood, California.
10 recorded at Studio 5 PGP RTS.
Mixed By – Lou Michaels
Producer, Mastered By [Digital] – Oliver Jovanović
:shock:

Ajoj, nisam ni slušao, samo video naslov pa pomislio da se radi o originalnoj verziji sa "Dublera" :ups: To tad bila fora pošto je McTaggart bio baš in, ono - stranac producira domaći bend, uau :) Sad vidim da je ovo ona "šamponirana" verzija :wink: A jebiga, opet stranci...

Pozdrav,

Vasa

Nemania
06-10-2011, 12:39 PM
Jes da nema veze sa onim prethodnim, ali moram :D:
Za mene definitifno najgore smixan i uopste isproduciran album, a radjen u studiju od vise stotina hiljada evra-"sve na visokoj nozi, u fullu", i do dan danas neprevazidjen u tome:
:piss:Gore od Ljubavi (2004)! :wc:

AudioStorm
06-10-2011, 01:40 PM
:thumbsup:

Everbeatz
06-10-2011, 02:26 PM
Moj izbor za naj

RATM - RATM

http://www.tnt-audio.com/jpg/ratm1.jpg

NIN - The Downward Spiral

http://1.bp.blogspot.com/_eT5sQ4rKSds/S8eTLNp3svI/AAAAAAAAAEQ/rIkTQQWBkMA/s320/the-downward-spiral.jpg

psionic
06-10-2011, 07:41 PM
Jes da nema veze sa onim prethodnim, ali moram :D:
Za mene definitifno najgore smixan i uopste isproduciran album, a radjen u studiju od vise stotina hiljada evra-"sve na visokoj nozi, u fullu", i do dan danas neprevazidjen u tome:
:piss:Gore od Ljubavi (2004)! :wc:

Bilo bi interesantno cuti ovakve primere, najbolje smiksanih albuma je dosta, a i diskutabilno je da li je bolje smiksana Metallica ili Deep Purple na primer...

Zanimljivo je cuti koji su to promasaji napravljeni u preskupim studijima :twisted: Stranim takodje...

Bockie
06-10-2011, 07:45 PM
Zanimljivo je cuti koji su to promasaji napravljeni u preskupim studijima

Pa to ce nas vec izvestiti DaBear...

:D:D:D

HeatMan
06-10-2011, 09:13 PM
john mayer - continuum
jason mraz - we sing we dance we steal things
dr dre - 2001
prince - musicology

edit: to su moje reference... a najgori.. hmmm

bilo koji kanye west-ov npr.. cecin novi itd..

quake2
07-10-2011, 12:58 AM
E zato su te akustare meni zvucale "americki"...:D

jbg Matori,koliko ja znam te akustare su snimane ovde..ako su slagali mene,lazem i ja vas.:).

silicon science
07-10-2011, 11:16 AM
Realno su najbolji.

Realno je da nisi imalo realan :wink:

silicon science
07-10-2011, 11:17 AM
Moj izbor za naj

NIN - The Downward Spiral

http://1.bp.blogspot.com/_eT5sQ4rKSds/S8eTLNp3svI/AAAAAAAAAEQ/rIkTQQWBkMA/s320/the-downward-spiral.jpg

Sto se mene tiche slazem se

awacs
07-10-2011, 06:07 PM
Najbolje:
Yello! - Touch Yello!

Najgore:
Mano Negra - kompletan opus

A opet, radije slu?am Mano Negra nego Yello!

Pozdrav,

Vasa

HeatMan
07-10-2011, 10:59 PM
radije slusham yello nego mano negra :) ali ochigledno da ja imam neki jako chudan mp3 toga.. jer je kod mene sve u kontrafazi.. secam se da je bilo polemike na tu temu i jednima je iblo sve ok a bilo je nas koji smo bili zbunjeni kako je vama to odlichno kad je sve u kontrafazi i kick je tanak i sve je uzas..
ali i dalje slusham neke pesme sa tog albuma..

moracu da kupim original ochigledno..

awacs
07-10-2011, 11:18 PM
radije slusham yello nego mano negra :) ali ochigledno da ja imam neki jako chudan mp3 toga.. jer je kod mene sve u kontrafazi.. secam se da je bilo polemike na tu temu i jednima je iblo sve ok a bilo je nas koji smo bili zbunjeni kako je vama to odlichno kad je sve u kontrafazi i kick je tanak i sve je uzas..

Pa kupi FLAC verziju online :wink: U međuvremenu probaj da zamisli? univerzum u kom kick nije kosmička konstanta :)

Pozdrav,

Vasa

Znak
08-10-2011, 04:58 PM
[/I]A opet, radije slu?am Mano Negra nego Yello!

Meni je Clandestino najbolji miks (i uop?te najbolji album) u poslednjih dvadeset godina.

sRce
08-10-2011, 05:51 PM
Najbolje:
Yello! - Touch Yello!

Jes vala... uze mi favorita za najboljeg...

vakatt
24-10-2011, 02:54 PM
:thumbsup:

zanimljivo za Pearl Jam- Ten - da oni sami nikad nisu bili zadovoljni produkcijom tog albuma. Valjda im je previse "utopljen u reverbu" 8-)