View Full Version : Helicon voicelive?
HeatMan
04-10-2011, 10:15 AM
da li je neko imao iskustva sa njim? ili nekom slichnom pedalom? kako se ponashaju na kompleksnim akordima?
treba mi neshto za live jelte
Bockie
04-10-2011, 10:36 AM
Neki se kunu u njega (Digitecha) a ja opet sam ubedjen (empirijski) da TC radi dosta bolje! Slusao sam i jedne i druge, i Digitech je uvek zvucao nekako "kompjuterskije" i vestacki, dok je TC , pazi i da ne koristis nista osim samo toga sto ima odlican preamp i sjajne reverbe, pa vec zvuci odlicno i to sa obicnom 58-icom...! A sam voice efekat je daleko prirodniji... Uglavnom narodnjaci furaju Dig. iz samo njima znanog razloga...kao i Dinakord...:D
E pa jbg, sad si promenio naslov.... Ali ostaje po(j)enta...
dadson
04-10-2011, 11:28 AM
da li je neko imao iskustva sa njim? ili nekom slichnom pedalom? kako se ponashaju na kompleksnim akordima?
treba mi neshto za live jelte
Imam Tc-Helicon Harmony-G XT. Veoma sam zadovoljan dobijenim rezultatima. Potrebno je precizno svirati i nema? problema ni sa kompleksnim akordima. Ako ima? mogućnost da ga isproba? mislim da će? biti zadovoljan.
Arthur
04-10-2011, 11:54 AM
ne znam šta je ono što Sevdahova Djina koristi, isto neki TC Helicon nešto, al deluje jako fragilno, spektakularno lako mikrofonira kako na bini tako i u frontu, na iole skromnijim soundsistemima, a i kolko sam primetio prilično je osetljivo na struje, uzemljenja i sl. Deluje mi ko da je pravljeno za sobnu upotrebu a ne bine.
HeatMan
04-10-2011, 02:21 PM
Neki se kunu u njega (Digitecha) a ja opet sam ubedjen (empirijski) da TC radi dosta bolje! Slusao sam i jedne i druge, i Digitech je uvek zvucao nekako "kompjuterskije" i vestacki, dok je TC , pazi i da ne koristis nista osim samo toga sto ima odlican preamp i sjajne reverbe, pa vec zvuci odlicno i to sa obicnom 58-icom...! A sam voice efekat je daleko prirodniji... Uglavnom narodnjaci furaju Dig. iz samo njima znanog razloga...kao i Dinakord...:D
E pa jbg, sad si promenio naslov.... Ali ostaje po(j)enta...
e jesam, jer sam skontao da digitech moze samo da primi akustaru.. a ne bih da stavljam spliter pa di box pa jedan u pedale i pojachalo a drugi u digitecha.. a helicon ima i hi Z input.. zato mi se i svidja.. a nemam klavijaturistu da mogu midi da vuchem od njega (trio smo) pa mi zato i treba ovo jer bubnjar i basista ne mogu bash da mi bacaju terce kvinte itd plius mi je dosta pogodno da imam comp i delay i reverb jer vecina ljudi to ne pali na svirkama.. a i da me neshto vrati u notu kad zafalshiram, shto nije toliko redak sluchaj haahah...
elem, imate li neku ideju? shta da radim? digitech mi ne odgovara, a iz artijevog iskustva vidim da ni helicon nije za pohvalu.. ima li uopshte josh takvih pedala?
hvala
p.s. @big bockie: i meni tc radi bolje, tj prirodnije zvuchi.. al shta mi znachi ako ce da mi cvrchi i da crkava... :/
Imam Tc-Helicon Harmony-G XT. Veoma sam zadovoljan dobijenim rezultatima. Potrebno je precizno svirati i nemaš problema ni sa kompleksnim akordima. Ako imaš mogućnost da ga isprobaš mislim da ćeš biti zadovoljan.
sad videh tvoj post.. jel prima i elektrichnu djitru?
pa videcu da upadnem artistu ili mitrosu pa da probam.. ne bih da dajem pare sigurno a da nisam siguran da je to toa
Bockie
04-10-2011, 02:37 PM
p.s. @big bockie: i meni tc radi bolje, tj prirodnije zvuchi.. al shta mi znachi ako ce da mi cvrchi i da crkava... :/
Sprava nije kvarljiva niti je fragile ili nesto tako, uz duzno postovanje Arthurovog misljenja.
Znam jaaako puno ljudi koji je koriste, i stari i novi model, i te male xt, gxt i midi "kocke".
Mozes namerno da skaces po spravi i tako eventualno naneses stetu, ali je vrlo pregledno i jasno gde se gazi i nije mekana i lomljiva, kao ni jedan TC proizvod, naprotiv...
Struja na bini je razlog crkavanja goooomile uredjaja, pojacala,efekata,svega zivog, pa je cool uloziti 20-tak € u kabl sa zastitom, ako se vec tako zaradjuje!
Mikrofonija je stvar znanja podesavanja uredjaja i rada sa live zvukom...
Imas i onaj model "voicelive touch" ili tako nesto koji rucno kontrolises itd...
Uostalom, obidji distributere,(po novom zakonu imas pravo na garanciju od dve godine), isprobaj, pitaj ljude koji aktivno koriste taj uredjaj kako su zadovoljni i to je onda najbolja procena...
BozaMaxi
04-10-2011, 02:50 PM
Ja koristim TcHelicon VoiceLive vec par godina,i prezadovoljan sam... Naravno,treba dosta vremena da se podesi da radi bas kako treba... Problem sa mikrofonijom sam imao u pocetku,dok nisam skontao da na zivoj svirci kompresor ne moze da ima ratio 4:1 i treshold - 25,jer onda kupi sve zivo sa strane... Polazim sa nekih 2:1 i -10,pa dodajem koliko mi dozvoljavaju uslovi u datom trenutku... Onda podesim gejt da hvata samo dok pevam,i nikakvih problema vise nema... Prateci zvuce dosta prirodno,gotovo bez ikakvijh dodatnih podesavanja... Ja sam ga isprogramirao po skalama,a koristim par preseta i preko midija klavijature... Nikad nisam povezivao na gitaru,tako da ce to morati da te posavetuje neko ko ima iskustva sa tim... :) Efekat odlican, TapTempo ooogroman plus... Malo sam se igrao,pa namestio i HardTune... Jedino sto mi fali jeste chorus... Ali,ne moze bas sve za te pare... :D
HeatMan
04-10-2011, 04:50 PM
Sprava nije kvarljiva niti je fragile ili nesto tako, uz duzno postovanje Arthurovog misljenja.
Znam jaaako puno ljudi koji je koriste, i stari i novi model, i te male xt, gxt i midi "kocke".
Mozes namerno da skaces po spravi i tako eventualno naneses stetu, ali je vrlo pregledno i jasno gde se gazi i nije mekana i lomljiva, kao ni jedan TC proizvod, naprotiv...
Struja na bini je razlog crkavanja goooomile uredjaja, pojacala,efekata,svega zivog, pa je cool uloziti 20-tak € u kabl sa zastitom, ako se vec tako zaradjuje!
Mikrofonija je stvar znanja podesavanja uredjaja i rada sa live zvukom...
Imas i onaj model "voicelive touch" ili tako nesto koji rucno kontrolises itd...
Uostalom, obidji distributere,(po novom zakonu imas pravo na garanciju od dve godine), isprobaj, pitaj ljude koji aktivno koriste taj uredjaj kako su zadovoljni i to je onda najbolja procena...
apsolutno.. moracu tako.. a touch mi ne odgovara jer sviram gitaru i pevam u isto vreme shto je dovoljno komplikovano samo po sebi (hendrix, mayer itd) pa mi treba bash neka pedala na koju ne moram da mislim samo zgazim i radi.. :)
Ja koristim TcHelicon VoiceLive vec par godina,i prezadovoljan sam... Naravno,treba dosta vremena da se podesi da radi bas kako treba... Problem sa mikrofonijom sam imao u pocetku,dok nisam skontao da na zivoj svirci kompresor ne moze da ima ratio 4:1 i treshold - 25,jer onda kupi sve zivo sa strane... Polazim sa nekih 2:1 i -10,pa dodajem koliko mi dozvoljavaju uslovi u datom trenutku... Onda podesim gejt da hvata samo dok pevam,i nikakvih problema vise nema... Prateci zvuce dosta prirodno,gotovo bez ikakvijh dodatnih podesavanja... Ja sam ga isprogramirao po skalama,a koristim par preseta i preko midija klavijature... Nikad nisam povezivao na gitaru,tako da ce to morati da te posavetuje neko ko ima iskustva sa tim... Efekat odlican, TapTempo ooogroman plus... Malo sam se igrao,pa namestio i HardTune... Jedino sto mi fali jeste chorus... Ali,ne moze bas sve za te pare...
a kako radi pitch korekcija? jel primetna? jel precizna?
hvala puno!
dadson
04-10-2011, 05:47 PM
sad videh tvoj post.. jel prima i elektrichnu djitru?
pa videcu da upadnem artistu ili mitrosu pa da probam.. ne bih da dajem pare sigurno a da nisam siguran da je to toa
Prima elektricnu g., ja i radim sa elektricnom gitarom. Mikrofoniju nisam imao iako sviram u veoma glasnom bendu.
BozaMaxi
04-10-2011, 06:06 PM
Pitch korekcija radi skroz ok... Slicna podesavanja kao AutoTune,tako da radi kako podesis... Od neke Light varijante,do Hard... Meni odprilike sva podesavanja u nekoj srednjoj varijanti zavrsavaju posao,znaci,da ispravi sitnije falseve bez cujne razlike... Za HardTune podesavanja sam iskljucio prvi glas,namestio prva dva prateca da pevaju unis,i na njih sva podesavanja pitch korekcije namestio na maksimum... Tako se od poklapanja faza javlja neki mali flendzer,korekcija radi svoje,i eto je Ser pod mojim nogama... :) Pozdrav!!!
baltik79
21-01-2012, 11:38 AM
ja imam TC Helicon 2. Kako podesiti pratece glasove,mislim na reverb i delay? Koliko cega staviti na njih da cisto zvuce? Radim uglavnom narodnjake i koristim najcesce 2-3 prateca glasa.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.