View Full Version : Kako dobiti ovaj zvuk (boju) kicka?
AudioStorm
27-09-2011, 01:36 AM
Znaci,u naslovu sve receno,elem,kako dobiti ovu boju?Jel ovo u masteringu odradjeno (interesantno je da sve masterovane trake,tj vecina u nekom dijelu progressive-a zvuce ovako) ili mogu doci do ovoga i nekim plugovima? (kojim?:confused:)
E ovako nesto recimo
http://www.youtube.com/watch?v=VIpMbuNFxrI&feature=related (jebi ga,nema ga na "oblaku",ali kontam da je ovo dovoljno)
ili ovo
http://www.youtube.com/watch?v=LZjVu4-WIWo
Everlast je radio recimo silicone science-u master za njegove trake (tj na dvije koliko se sjecam) i upravo imaju tu "boju" basa!
Kako doci do nje?:)
Ili je to do kompletnog mixa,tj do cijele trake iako se meni cini posebnim taj dio oko donjeg registra :confused:
Evo nesto sto sam radio,sve je work in progres ali pokusavam malo da dobijem ovo sto sam iznio svima (sve je to sirovo i na brzinu sam otkinuo ovaj isjecak)...ako ko ima ideju i sugestiju,vise je nego dobrodosla !!!
http://www.sendspace.com/file/nt29n5
dvuckovic
27-09-2011, 02:00 AM
Djeluje da su ti te kutije na kojima slusas uzasno svijetle
DaBear
27-09-2011, 09:40 AM
prvo, ko sto rece Dejo, tanka ti je cela slika...(iz kojeg vec razloga)
Drugo, u ovoj vrsti muzike sam zvuk / sample sa kojim pocnes je MNOGO vazan..cak stavise, dobro odabran sample je 90% posla gotovo!
Pogotovo danas kad postoje hiljade libraries sa hiljadama procesovanih kikova (i ostalog) koji ubijaju bez ikakve "intervencije" . Isto i sa farbama za sintije...
Trece, ovaj tvoj kik (pored sto je malo mrsav) kao da ima jos nesto na pocetku sampla, jer je malo iza kad svira sa ostalim linijama...kasni, i zvuci kao da ma mali flam na pocetku..
Cetvrto, ova dva primera koje si dao su puno razlicita...meni je prvi bolji (bas ubija kik) drugi je vise sinteticki i blizi tvom...
peto - uvek ima layering (ALI moraju da budu lined up 1000%)
Mastering ti nece spasiti lose odabrane farbe, BTW..
Filip_
27-09-2011, 10:06 AM
Massive VST? Mislim da bi se eksperimentisanjem u njemu mogao dobiti bas taj zvuk.
P.S. - Slazem se za kick sto rekose ljudi, a drugo pravilo sto napisa cika Zoran je potpuno tacno.
Pozz :D.
909 kik i lejer isechenog heta ili snera...
koristi recimo nepheton i malo saturatora na sve to
BladeR
27-09-2011, 02:40 PM
da i meni se cini da je neki kao 909. Ima dosta suba i onaj na vrhu kao lagani snare ili neki het.Ali u tvome mi fali nižih frekvencija u kicku.
Tanak ti je.Mozes dodat sub.Ali kako su ti iskusniji rekli.Danas mozes naći več sređenih kickova i samo ih prepravis sa eq da ti pase boja zvuka i to je to.A oni vec imaju dobar šut.
ajde pozz.
Inace ova traka or relouncha mi je prejebena xD vozi daleko daleko. Kao neki veliki valovi energije se kotrljaju. xD idemooo
AudioStorm
28-09-2011, 01:10 AM
Djeluje da su ti te kutije na kojima slusas uzasno svijetle
Slusam na KRK RP6,ne znam kako mislis da su "svijetle"?
Manjak basa?Cijeli low-mid spektar je tanak?
prvo, ko sto rece Dejo, tanka ti je cela slika...(iz kojeg vec razloga)
Mog uzorka koji sam uploadovao?
Drugo, u ovoj vrsti muzike sam zvuk / sample sa kojim pocnes je MNOGO vazan..cak stavise, dobro odabran sample je 90% posla gotovo!
Pogotovo danas kad postoje hiljade libraries sa hiljadama procesovanih kikova (i ostalog) koji ubijaju bez ikakve "intervencije" . Isto i sa farbama za sintije...
Apsolutno!Na ovom uzorku sam prilicno bio lijen,nisam mnogo kopao...a hocu...Ali nekako nisam nalazio dosad na neki dobar primjerak apropo tvoje recenice da je dobar izbor 90% pogodak!Imam dosta banki,ali slabo da sam nailazio na ovakav kakav trazim (jbg,nisam sve temeljno precesljao ali i bilo je preslusavanja)
Trece, ovaj tvoj kik (pored sto je malo mrsav) kao da ima jos nesto na pocetku sampla, jer je malo iza kad svira sa ostalim linijama...kasni, i zvuci kao da ma mali flam na pocetku..
E,TO,KAKO MRSAV?Meni se cini da je prilicno punacak :wink:,Ne,meni je ok i to,snazan je,nekako mi je cudno to sto ste i ti Dejo rekli?Mislis da me laze KRK?
Drugo,ovo sa kasnjenjem,mislim da je to zbog postavke syntha koji krece na 1' 15" jer je otkinut i traje koju milisekundu duze prije editovanja pa kontam da je zbog toga,a inace tako sam htio jer mi se ne svidja kako radi tako bez edita sa svim ostalim kanalima.Vraticu ga na pocetak,bez edita i opet uploadovati,bas me interesuje jeli zbog toga.Jer beat je ok do tog momenta kad pocinje i prestaje taj synth ...
Cetvrto, ova dva primera koje si dao su puno razlicita...meni je prvi bolji (bas ubija kik) drugi je vise sinteticki i blizi tvom...
Jeste,u pravu si potpuno,nisam htio ovaj drugi primjer,nesto sam na brzinu to okacio...ovaj prvi je pravi progressive ritam,stvarno je top,ali i ne samo kick nego i ostali elementi...
Evo ti recimo silicon-ov trek(koji je jako,jako dobar,btw),na kojem je kick najblizi onom koji trazim
http://soundcloud.com/hekatasbastard/from-prague-avenues
Znaci,ne powerfull,nego ta punoca!Da li se to moze odraditi prije mastera?
Mastering ti nece spasiti lose odabrane farbe, BTW..
E pa jbg,mislio sam da moze :banghead:
Massive VST? Mislim da bi se eksperimentisanjem u njemu mogao dobiti bas taj zvuk.
Mislis massive a?Nisam se cimao u njemu dosad,ali pokusacu!10X:)
AudioStorm
28-09-2011, 01:20 AM
909 kik i lejer isechenog heta ili snera...
koristi recimo nepheton i malo saturatora na sve to
Ok,hvala,probam !!
Tanak ti je.Mozes dodat sub.Ali kako su ti iskusniji rekli.Danas mozes naći več sređenih kickova i samo ih prepravis sa eq da ti pase boja zvuka i to je to.A oni vec imaju dobar šut.
Pa i taj je radjen sa eq-om (u live-u) pa opet nije to to.Naci cu drugi kick i pokusati ali mislim da se i na ovom moze dobiti priblizni rezultat.
Inace ova traka or relouncha mi je prejebena xD vozi daleko daleko. Kao neki veliki valovi energije se kotrljaju. xD idemooo
Da,Relaunch je doktor ovakvih trekova,brutalno !Bas velika energija.
Everbeatz
28-09-2011, 10:49 AM
Everlast je radio recimo silicone science-u master za njegove trake (tj na dvije koliko se sjecam) i upravo imaju tu "boju" basa!
Kako doci do nje?:)
Platis Everlastu da ti odradi to!:D
Enivej, cini mi se da je sam kik vec imao dobar sound (dosta davno smo to radili). Trebao bi da pogledam sta sam radio konkretno tamo, ali obicno "razbijem" kick na nekoliko fader-a pa onda odradim pojedinacno na svakom onaj deo koji mi treba - lows, mids, highs. Posle toga saberem sve na jedan fader i doziram levele svakog u zavisnosti kakav mi sound treba. To je tzv. multing. Znam samo da nisam menjao sound kicka - to je 100%.
Moj konacan savet ti je da nadjes neki kick koji je najpriblizniji tome koji trazis. Odabir sounds-a je 80% posla! Koliko vidim opet postoje zablude o masteringu i kakva ocekivanja ljudi imaju od istog. Razlika izmedju nas, obicnih smrtnika i pro producenata je u tome da oni nemaju lenjost nego biraju svaki sound da se super uglavi - ne uzme sound s kojim nije zadovoljan pa onda ocekuje da ce mu mastering to srediti nego, ako treba radi i po nekoliko nedelja na tome da pronadje to sto mu treba/odgovara.
Poz
AudioStorm
28-09-2011, 10:15 PM
Normalno,plati pa se klati,hehe :D
Hvala na savjetima momcino ! :thumbsup:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.