View Full Version : Behringer ada8000 ultragain
elmirh
25-09-2011, 07:51 PM
Pozdrav.
Da li neko posjeduje ili je testirao pomenuti uređaj?
Namjeravam ga koristiti preko ADAT ulaza sa TC Konekt 24D,( 4 ulaza na njoj su mi nedovoljna ) prvenstveno za vi?ekanalno usnimavanje tambura?a.Inače posjedujem Focusrite Voice Master - pro preko kojeg usnimavam vokale( Roda K2 ).
Da li vrijedi tih para( u Thomanu - 166 eura ).
I, kakva je razlika u odnosu na neke skuplje npr.
Focusrite Octopre MKII ( koji kosta 389 eura).
Na internetu sam citao dobre kritike, ali me interesuje va?e mi?ljenje.
Hvala.:wink:
Na internetu sam citao dobre kritike, ali me interesuje va?e mi?ljenje.
i mi smo internet :wink:
Bockie
26-09-2011, 09:14 AM
Pozdrav.
Da li neko posjeduje ili je testirao pomenuti uređaj?
Namjeravam ga koristiti preko ADAT ulaza sa TC Konekt 24D,( 4 ulaza na njoj su mi nedovoljna ) prvenstveno za višekanalno usnimavanje tamburaša.Inače posjedujem Focusrite Voice Master - pro preko kojeg usnimavam vokale( Roda K2 ).
Da li vrijedi tih para( u Thomanu - 166 eura ).
I, kakva je razlika u odnosu na neke skuplje npr.
Focusrite Octopre MKII ( koji kosta 389 eura).
Na internetu sam citao dobre kritike, ali me interesuje vaše mišljenje.
Pre svega ADA je odlican konvertor. Dakle, ako zaobidjes smece od mic-pre, onda je super... A Focusrite je odlican uredjaj.
eka-nika
26-09-2011, 10:26 AM
Posedjem ga nekih par meseci radi odlicno i vredi ulozenog novca...e sad koliko para toliko muzike...:rotfl:
ja sam moj modovao, i zaobisao mi mic preampe...... radi ok za te i vece novce.... najveca mana mu je sto ne moze preko 48khz
boggy
26-09-2011, 02:09 PM
i mi smo internet :wink:
Ja nisam! :da:
elmirh
02-10-2011, 07:46 PM
Hvala.
Razmislit ću jo? malo.......
tajsam
01-11-2011, 08:22 PM
ja sam moj modovao, i zaobisao mi mic preampe...... radi ok za te i vece novce.... najveca mana mu je sto ne moze preko 48khz
EEEEEEEE:wink: more preko 48khz samo onda imas samo 4 kanala.stavis ga na slave,na master uredaju stavis na 96khz onda ti je prvi kanal na 1,drugi na 3,treci na 5,cetvrti na 7.to ti se zove smux.i to je velika tajna ada 8000:D radi provjereno!!ali koji ce ti k...preko 48 bitna je pjesma
radijator1
27-01-2012, 12:02 PM
EEEEEEEE:wink: more preko 48khz samo onda imas samo 4 kanala.stavis ga na slave,na master uredaju stavis na 96khz onda ti je prvi kanal na 1,drugi na 3,treci na 5,cetvrti na 7.to ti se zove smux.i to je velika tajna ada 8000:D radi provjereno!!ali koji ce ti k...preko 48 bitna je pjesma
Behringer?Zavisi jesi li ozbiljan u poslu ili zabavljas komsiluk
tajsam
27-01-2012, 12:27 PM
Behringer?Zavisi jesi li ozbiljan u poslu ili zabavljas komsiluk
ja odgovorim covjeku da mu pomognem a ti me hebes.
sad ti imas apogee i ti si bog:blabla:
djzolika
27-01-2012, 08:43 PM
Mada se bavim muzikom već vi?e od 20 godina, u studio tehnici sam naspram većini kolega ovde početnik i amater. Stoga ne znam, da li smem tako ne?to da ka?em, ali moje mi?ljenje je da kada je u pitanju Behringer u ljudima automatski prorade predrasude (koje naravno nisu bez osnova), ali da imaju tu i tamo proivode koje su itekako upotrebljivi. Tu spada i ADA 8000. Ja sam ga do nedavno koristio sa RME HDSP 9632, a sada sa RME Fireface UC + WC kabel ADA kao slave - mojim "amaterskim studijskim u?ima" uop?te ne zvuči lo?e... skuplja oprema sigurno bi zvučala bolje, ali mo?da i ne toliko bolje koliko bi skuplja bila...
Kolega elmirh, ako moje mi?ljenje znači ne?to, ja smatram, da ako uzme? ADA svakako će vredeti taj ulo?eni novac, a mo?da i ne?to vi?e...
Imam u studiju primerak iz prve serije kada se pojavio,ne secam se kada tacno ali je star poprilicno.U svom setup-u sam promenio sve i svasta nekoliko puta ali ada8000 je jos uvek tu i radi kao sat.Otplatio se jedno 24 puta najmanje.Preampi su njesra ali kao AD/DA radio sasvim korektno,u lancu opreme prosecnog projekt studija sigurno nece biti najslabija karika.Trenutno imamo u studijiu i popularni interfejs m-audia profire 2626 koji svakako ima bolje preampe ali konverzija je ocajna u odnosu na ADA8000.ADA je odlican uredjaj za sve pare.Ako razmisljate o pribavljanju mozda bolje sacekajte da izadje u prodaju ovaj novi Beringerov fireware/USB inerfejs koji su predstavili sad na NAMM-u.Veci model ce biti ispod 200jura a navodno je to unapredjena konverzija sa ADA8000.Neka radi i identicno kao ADA i za tu kintu ce biti avion(preampi su verovatno smece,manje-vise kao i na vecini all-in-one interfejsa).
http://www.behringer.com/EN/Products/FCA1616.aspx
soundman
27-01-2012, 09:32 PM
@Alen, potpuno se slazem sa vama. Ja imam izuzetno pozitivna iskustva sa ADA 8000 i to igrom slucaja na projektima koji su bili sa vecim ambicijama. Cak i ta predpojacala mogu da budu iskoristena pod uslovom da gain na njima ne prelazi pola. Posle toga mi se cini da daleko vise dize shum nego sam zvuk. Sama konverzija na ulazu je bila vrlo solidna, zapravo nista mi nije smetalo. Ono sa cime sam ja imao problem je DA konverzija. U jednom momentu sam morao da mixam sa tim konverterom u prostoru koji inace poznajem i moram priznati da nikako nisam imao jasnu sliku u basu. Ne mislim pri tome da ga nema ili da ga ima previse, nego ja nisam znao sta da radim sa njim. Najblizi osecaj je da to nije bila masa ispred vas koju oblikujete, nego kao neki dim kome ne znate sa koje strane da pridjete. Sva sreca da su se sutra pravi konverteri vratili, pa je posao srecno zavrsen.
U svakom slucaju, vise nego solidna sprava, narocito ako je slave ujete na neki ozbiljniji clock.
Činjenica je da je ADA 8000 uređaj koji se če?će u oglasima nalazi pod rubrikom "kupujem" nego "prodajem". Ja sam hteo da ga kupim zbog osam pretpojačala i koristim uz digi001 za snimanje bubnjeva, ali tada nisam uspeo nigde da ga nađem (dao i oglas na Rumskom - ni?ta). Sad uz dva digijeva preampa koristim Xenyx miksetu i ULTRAVOICE VX2000.
Bockie
28-01-2012, 02:27 AM
Cena tog uredjaja je preduvana! Ne kazem da je los, takav kakav je. ali je bar duplo skuplji nego sto mora...
Kako?
Tako sto behringer uslovljava distibutere kupovinom kompletne game.
Dakle, imas "slobodu" porucivanja, ali samo segmentualno, pa ako dodje neko i kaze "hocu 300 kom ADA 8000", oni kazu ok, ali onda moras uzeti i 500 xenyx djubreta i 300 govnjivih razglasa i 450 opanaka...jbg...
Dakle, imas "slobodu" porucivanja, ali samo segmentualno, pa ako dodje neko i kaze "hocu 300 kom ADA 8000", oni kazu ok, ali onda moras uzeti i 500 xenyx djubreta i 300 govnjivih razglasa i 450 opanaka...jbg...
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/OhQSCH_ajJ8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Treba znati... :D
elmirh
01-02-2012, 07:35 PM
Radijator1
Ozbiljno zabavljam kom?iluk u poslu.....:grin:
Nije sve u Behringeru ba? za smeće.Imao sam nekad davno Behringerov BCF2000 kontroler i za te pare dobro je radio.Sada imam Mackie control universal, pa malo-malo pa problem sa fajderima.
Zatim ima? DIGITAL MIXER DDX3216 , isto solidna sprava ( ima ga moj kolega u studiju, a isto i on ne zabavlja kom?iluk),zatim Behringer HA4700 pojačalo za slu?alice, nije skupo a vrijedi itd....
Ne mo?emo reći da je ba? sve od Behringera smeće.
Pozz
BlasterMaster
01-02-2012, 08:01 PM
da ne zaboravimo i kabal tester koji radi za svaki od tih 20 evra :D
Seller
09-02-2012, 09:43 PM
I ja koristim ADA8000 vec nekoliko godina, i nemam nameru da je prodajem. Otplatila se davno, a uvek dobro dodje kada zafali neki ulaz za bubanj
:)
digitalbekus
15-02-2012, 02:07 AM
ada je do j..a sto se mene tice razlika izmedzu nje i focusrite je samo u ceni pa ako imas viska love onda navali:wink:
Nemania
24-04-2012, 01:16 PM
Imam u studiju primerak iz prve serije kada se pojavio,ne secam se kada tacno ali je star poprilicno.U svom setup-u sam promenio sve i svasta nekoliko puta ali ada8000 je jos uvek tu i radi kao sat.Otplatio se jedno 24 puta najmanje.Preampi su njesra ali kao AD/DA radio sasvim korektno,u lancu opreme prosecnog projekt studija sigurno nece biti najslabija karika.Trenutno imamo u studijiu i popularni interfejs m-audia profire 2626 koji svakako ima bolje preampe ali konverzija je ocajna u odnosu na ADA8000.ADA je odlican uredjaj za sve pare.Ako razmisljate o pribavljanju mozda bolje sacekajte da izadje u prodaju ovaj novi Beringerov fireware/USB inerfejs koji su predstavili sad na NAMM-u.Veci model ce biti ispod 200jura a navodno je to unapredjena konverzija sa ADA8000.Neka radi i identicno kao ADA i za tu kintu ce biti avion(preampi su verovatno smece,manje-vise kao i na vecini all-in-one interfejsa).
http://www.behringer.com/EN/Products/FCA1616.aspx
A da li ce moci ovaj novi FCA 1616 da radi kao samostalni AD/DA konverter poput ADA8000, bez konekcije sa racunarom?
Nista ne pise u specifikaciji ali kao sto vidis taj FCA ima i FW i USB konekciju pa ne bi imao problem da ga uz neku 'master' FW karticu imas ubodenog na USB port i koristis ga na nacin kako si naveo da ti treba,spojen preko optike sa master karticom.Nikakav problem nije da na racunar imas spojenih nekoliko kartica...
Nemania
24-04-2012, 05:29 PM
Nikakav problem nije da na racunar imas spojenih nekoliko kartica...
Sad me je ovo totalno zbunilo..KAKO?
Koliko sam listao ovde na rumskom..nasao sam da na Pc racunarima ne mogu raditi vise kartica istovremeno (sto se tice ovih mojih potreba), vec je to moguce samo na MAC-u
Nisi dobro ukapirao.U sekvenceru/editoru ne mozes koristiti vise asio audio drajvera istovremeno ali to ti ni ne treba jer svakako su ti kartice fizickim ulazima povezane a sistem kao sistem(windows) moze da podigne hardware drajvere za vise kartica.U samom sekvenceru svakako koristis samo asio drajver glavne kartice,druga ti ne treba ali moze biti aktivna u windowsu.
Ja kao 'glavnu' karticu u sistemu imam EMU 1820m a pored nje i m-audio 2626 spojen optikom preko adata sa njom.Iako m-audio ima stand-alone mod u studiju ga ne koristim,obe kartice su uredno instalirane i aktivne svo vreme.U cubasu mogu birati asio drajver ili jedne ili druge ali sistem sam postavio tako da je emu glavna kartica i njen asio drajver koristim,u kom imam njegove fizicke ulaze plus ulaze preko adata sa m-audia.
elmirh
29-09-2013, 07:44 PM
Evo jos jedno pitanje a u vezi povezivanja ovog uredjaja sa drugim preampom?
Primjer uz ADA 8000 ?elim koristiti Focurite Voice Master -pro( do sada je bio povezan preko TC Konnekta 24D), i njegov preamp, na koji preko Rode K2 usnimavam vocal.Negdje na Gearslutzu sam procitao da je nemoguce zaobici njegove preampe(od Behringera),kada ga vezemo za drugi preamp.Inače ADA 8000 je optickim kablom povezan sa TC Konnekt 24 D. i dobio sam tih 8 kanala koji su mi falili.
Interesuje me kako povezati Focusrite preamp sa ADA 8000, i da li je moguce zaobici te njegove preampe?????
Eto, to je to.Pleasse help.Unaprijed hvala.Pozz:wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.