View Full Version : Avid MBOX listening challenge - samples
DaBear
24-09-2011, 10:40 AM
Avid se potrudio i uradio listening test sa 4 raz,icita interface-a...pogledajte poslusajte, ocenite sami
MBox Pro / Prism Orpheus / Apogee Ensemble / RME Fireface UFX
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XtnwTp8lK0k?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/XtnwTp8lK0k?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>
Ostatak na Avid web sajtu
http://apps.avid.com/mbox-challenge/
Jel se meni cini ili kako se menjaju A, B, C, D sve je glasniji donji opseg u odnosu na prethodni ?
psionic
24-09-2011, 10:45 PM
Jel se meni cini ili kako se menjaju A, B, C, D sve je glasniji donji opseg u odnosu na prethodni ?
Rekao bih da je A najplasticniji nekako - i u basu i u visokima - mada su razlike toliko male da je lako ubediti sebe autosugestijom u to. Bolje se vidi u drugom delu testa gde je instrumental samo. Bas me zanima koji je krajnji rezultat.
alavuk
24-09-2011, 10:48 PM
inpute sam promasio skroz , dok sam outpute sam pogodo 4 od 5 a uopste nisam slusao u zivotu ni jednu navednu kartu na testu
awacs
24-09-2011, 11:09 PM
Pa su?tina celog challenge-a je da objasni kako su razlike u kvalitetu konverzije prevaziđena priča. Ili bar ja to tako shvatam. A opet, to nije ba? ni toliko nova teza.
Pozdrav,
Vasa
boggy
24-09-2011, 11:12 PM
Pa suština celog challenge-a je da objasni kako su razlike u kvalitetu konverzije prevaziđena priča. Ili bar ja to tako shvatam. A opet, to nije baš ni toliko nova teza.
....
Tipujem da, da li ces cuti razlike zavisi i od kvaliteta akustike i monitoringa (i naravno stanja "profesionalne sprzenosti" cula sluha)... i ako se secas... zavisi i od "digitalnih" kablova :p
Druga je filozofija da li su ti te razlike bitne ili ne.
psionic
25-09-2011, 12:07 AM
inpute sam promasio skroz , dok sam outpute sam pogodo 4 od 5 a uopste nisam slusao u zivotu ni jednu navednu kartu na testu
Nisam ni ja cuo bas te sprave, ali sam se rukovodio logikom - ono sto je najgore mora da je m-audio. Ali bih voleo da vidim sta pise u rezultatima. Jel ima neki brzi odgovor, mrzi me da saljem mejlove i gluposti ?
awacs
25-09-2011, 12:37 AM
Tipujem da, da li ces cuti razlike zavisi i od kvaliteta akustike i monitoringa (i naravno stanja "profesionalne sprzenosti" cula sluha)... i ako se secas... zavisi i od "digitalnih" kablova :p
Druga je filozofija da li su ti te razlike bitne ili ne.
Najiskrenije, meni te razlike nikad nisu bile bitne. Odnosno - umem da ih čujem (kad se baš onako muški potrudim), ali nikad nisam umeo da kažem šta je "bolje". Pogotovo danas, kad i skupi i jeftini uređaji sa dinamikom od >120dB služe da bi se napravila muzika sa gomilom clippinga, dinamičkim opsegom od <8dB i vekom trajanja od otprilike isto toliko (<8) dana.
Pozdrav,
Vasa
boggy
25-09-2011, 02:11 AM
Najiskrenije, meni te razlike nikad nisu bile bitne......
Da, da... pravilno sam naslutio tvoja religijska opredeljenja :D
DaBear
25-09-2011, 09:00 AM
Najiskrenije, meni te razlike nikad nisu bile bitne. Odnosno - umem da ih čujem (kad se ba? onako mu?ki potrudim), ali nikad nisam umeo da ka?em ?ta je "bolje". Pogotovo danas, kad i skupi i jeftini uređaji sa dinamikom od >120dB slu?e da bi se napravila muzika sa gomilom clippinga, dinamičkim opsegom od <8dB i vekom trajanja od otprilike isto toliko (<8) dana.
Pozdrav,
Vasa
e bas to ! Dobro si rekao...
manje - vise, za 90% situacija u danasnjem muzickom biznisu (pesme / remiksi / miksevi / muzika & efekti za TV i film / itd..) ceo posao moze da se odradi na necemu sto kosta manje od ?1000..pa i mnogo manje !
Evo na "Ostali instrumenti i studijska oprema" sam okacio test sa gearslutz-a, 10 puta sniman jedan isti snimak kroz razlicite konvertore, znaci ne provucen jednom nego snimljen jednom, pa pusten snimak, pa opet do 10 puta. Od jevtinih do skupih, meni su rezultati zapanjujuci (a i njima), koliko su razlike mizerne prilikom 10-struke konverzije.
psionic
25-09-2011, 02:34 PM
e bas to ! Dobro si rekao...
manje - vise, za 90% situacija u danasnjem muzickom biznisu (pesme / remiksi / miksevi / muzika & efekti za TV i film / itd..) ceo posao moze da se odradi na necemu sto kosta manje od ?1000..pa i mnogo manje !
Eto, a da sam ja to rekao - javno bi me obezglavili :D
Ma naravno, radi se ionako o mikroskopskim razlikama, za koje autosugestijom mozes lako da ubedis sebe da su "kao kuca" ( McGurk effekat :rotfl: ), a kad ih jos "sahranis" u mixu... :banghead:
Nego, ajde kao, ovde je uporedni test, pa kao cuje se nesto. Pa me zanima da li je stvarno autosugestija, zato i pitam koji je koji.
DaBear
26-09-2011, 10:53 AM
Meni su to toliko male i zanemarljive razlike, da uopste nije bitno !
Ako se nesto cuje na pro-monitorima i u pro-studiju, cak i to je minimalno...ostatak sveta (publika i slusaoci "couldnt care less" - sto bi rekli)
Kao i sve drugo, glavni faktor postaje cena sprave.
Cifra ulozena u opremu i realisticna cifra koja ce se (brzo) vratiti kroz koriscenje te opreme! Skuplja sprava ne garantuje bolji zvuk / bolju produkciju i vecu cenu studija...to vec znamo..eh?
nisam bas siguran da je sve isto....... ja sam svojevremeno, kad sam kupio FF800, morao da ponovim neke vokale jer smo i klijenti i ja culi dovoljnu razliku za novo snimanje (a prethodno je snimano sa digi002, koja je sprava slicne klase).... a pri tome ni ff800 nije neki vrh uredjaj sa konverzijom....
psionic
26-09-2011, 01:07 PM
nisam bas siguran da je sve isto....... ja sam svojevremeno, kad sam kupio FF800, morao da ponovim neke vokale jer smo i klijenti i ja culi dovoljnu razliku za novo snimanje (a prethodno je snimano sa digi002, koja je sprava slicne klase).... a pri tome ni ff800 nije neki vrh uredjaj sa konverzijom....
Ok, sto se tice ulaza, mozda i ima smisla diskutovati, jer tu pre konvertora stoje preampi, koji cujno mogu da promene zvuk - naravno, ako se ide preko njih, a ne linijski sa spoljnog preampa...
Sto se izlaza tice, stvarno su mikroni u pitanju... Bar kod novijih interfejsa.
Ok, sto se tice ulaza, mozda i ima smisla diskutovati, jer tu pre konvertora stoje preampi, koji cujno mogu da promene zvuk - naravno, ako se ide preko njih, a ne linijski sa spoljnog preampa...
Sto se izlaza tice, stvarno su mikroni u pitanju... Bar kod novijih interfejsa.
ja izlaze nisam dirao, samo ulaze.... i ima razlike u odnosu na nemodovane kanale
EDIT/
omasio sam post....mislio sam da pricas o modovanju ada8000 :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.