Log in

View Full Version : Neki techno-trance

BladeR
19-09-2011, 10:42 PM
Evo nesto i od mene. Slobodno krititiraj :wink:

http://soundcloud.com/blader/astral-tribes

Filip_
20-09-2011, 12:34 PM
Sad poslusah. Meni se dopada (ima uvod, break (mozda malo duzi da bude), razradu, definisan kraj), mozda malo naginje komerc zvuku :wink:, evo jedne samo stvari koja mi je upala u uvo :D.
One melodicne perkusije (odn. nesto kao metalofon ili neki metal tube udaraljke) su po meni suvise "ispred" slusaoca u miksu. Njih bi stavio dosta pozadi (mozda sa blagim reverbom).

P.S. - To je samo moje misljenje, naravno uvek je stvar ukusa.

Pozz :D.

BladeR
22-09-2011, 04:26 PM
E i ja sam milija napravit du?u.Ali sam za drumse koristija onaj beta GROOVE MASHINE i mora sam je zavrsit jer su mi 1.9.2011 ukinili betu i svi drumsi otisli u nepovrat.

A te perkusije sta cujes su bongosi pod distorzijom. A dosta su naprid.Experimentira sam s tim dosta pa sam na kraju ovako zavrsija.Ali kad poslusam kod frenda na razglasu nisu toliko naprid.Zato sam ih i bija malo da jos naprid.

A tesko je.Pod različitim volumenima drukčije ih čujem.

Neka nova je u izdari pa cu je bacit gori uskoro 8-)

pozz:wink:

Lag
23-09-2011, 09:24 AM
jako ti fali prostor
makar napravi fx kanal, stavi neki sobni reverb i poshalji od svake perkusije po malo (po sluhu doziraj koliko cesh na koju)
sa filipom se ne bih slozhio oko metalofona. da je za kucno slushanje onda da, ali poshto je ovo mjuz za klub - ovo je savrsheno postavljen zvuk jer se tisha varijanta na velikoj glasnoci (pogotovo u zatvorenom prostoru sa paralelnim zidovima i ko zna kakvim ozvuchenjem) ne bi uopshte razaznavala

imam josh jedan savet non produkcijske prirode :)
prava "magija" ranijeg tehna lezhala je u tome shto je sve bilo povezano midi kablovima pa je, pored netachnosti instrumenata u tajmingu, postojalo dodatno kashnjenje kasnijih uredjaja u odnosu na master midi uredjaj... ovaj "raspad sistema" dodavao je jako gruv u celu prichu. danashnja kompjuterska produkcija previshe je kvantizovana i fali onog shmeka koji u dance muziku stavlja ono "dance"
na razlichite kanale dodaj shuffle (dobro ovo vec znash) ali takodje dodaj kashnjenje na odredjene kanale (stavish delay od recimo 10 ms sa 0 feedback-a i stavish skroz na wet).

ne znam u chemu radish ali reason ima predivnu opciju koja se zove regroove mixer. ona ti dozvoljava da na individualne kanale uvedesh kashnjenje ili uranjivanje, ali i varijacije u tajmingu, velocity-u, trajanju nota itd. ovo sve dovodi zhivost u hladan i bezlichan zvuk kompjuterskog stvaralashtva. preporuchujem ti da se igrash sa tim :)

i za kraj: kralj gruva
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/TxC7op2xD0g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

BladeR
26-09-2011, 06:29 PM
Lag tnx na savjetima.I ja imam osjecaj da je nekako malo mrtvo nekad.Pokusat cu dodavat malo tije varijacija.

Ma pocea sam radit u cubase, i sad dosta tih automatizacija jos neznam pa ih malo po malo učim. Prije sam radija u reasonu pa je bilo puno lakse.Kad sam ovu stvar krenija radit skoro nisam zna kako vstove ubacit pa sam za 2 tjedna napravija ovo.Učija sam na ovoj stvari dosta toga,zato mi i nije bas duga jer mi ju je bila puna glava. :D

Ode svaki vst ima svoje načine.A ja se jos nisam opredijelija.Jos sam u fazi trazenja,odgovarajucih.

hvala i pozz.:wink:

Filip_
26-09-2011, 10:12 PM
Ma pocea sam radit u cubase, i sad dosta tih automatizacija jos neznam pa ih malo po malo učim. Prije sam radija u reasonu pa je bilo puno lakse

Onda definitivno ubaci i Reason u ReWire rezim u toku rada sa Cubase-om (Procesljaj po help-u u Reason-u ili po netu kako se povezuje).

facayu
05-10-2011, 09:47 PM
cool, bas mi se dopada, jeste malo fali da zvuk popunjava prostor ali nije lose, dosta je cist zvuk i doista dobar aranzman za pesmu ispod 5 minuta :wink:

BladeR
06-10-2011, 12:40 AM
cool, bas mi se dopada, jeste malo fali da zvuk popunjava prostor ali nije lose, dosta je cist zvuk i doista dobar aranzman za pesmu ispod 5 minuta :wink:

Hvala facayu.Da malo prostor fali.Novu radim i vec sam to malo popravio.Bice uskoro,samo ćekam da mi dođu krkovi za mastering xD

hvala pozz:wink:

BladeR
09-10-2011, 01:01 PM
Onda definitivno ubaci i Reason u ReWire rezim u toku rada sa Cubase-om (Procesljaj po help-u u Reason-u ili po netu kako se povezuje).

E a prije sam radija rewire ali sam prestao jer mi je bilo zajebano,dok to sve po kanalima i midi kao da ima latenciju,dosta vrimena ode na administraciju :).

Nabavija sam si sad dosta vstia koji su mi dosta dobri za određene stvari pa nemam potrebu iako će mi triba vrimena da skužim neke stvari.

a tko zna možda kad se opamentim mi nebuude više toliko komplicirano. xD

evo nesto novo ali masterizirano je na yamahama hs50m. Imat ce vise basa ali namjerno jer cekam vxt8 da dođu pa da baš čujem razliku.Ovo na yamahama zvuči taman ali ja znam da nije iz iskustva.i mozda malo 2 much reverb.

http://soundcloud.com/blader/unknown-origin-masterizirano-7

Bacite koment... hvala

pozz