PDA

View Full Version : GTR3 i Cubase 5

eka-nika
19-09-2011, 04:21 PM
Znaci mali problemcic. Eto prvi put bi hteo da snimim gitaru preko GTR3 , ali problem je u tome sto ne znam kako da nastimam parametre u cubase-u.Kad snimim gitaru ona je " cista " bez efekta , a kasnije kod preslusavanja se lepo cuje signal i mogu se menjati pedale ili pojacala...samo kako da namestim da usnimim sa overdrive ili nekim drugim efektom ...probao sam na ulaznom kanalu u cubase gde je insert da ukljucim GTR3 ali nesto nece...svaka pomoc dobrodosla

Haxli
19-09-2011, 05:26 PM
Pa zar tako i nije bolje? Onda mozesh da menjash shta pozelish... :)
Ako snimish s efektima to onda ostaje, nema posle menjanja... :(

Rhino
19-09-2011, 05:33 PM
udjes u devices/preferences i taknes direct monitoring dugmence.. Ako sam dobro shvatio tvoj problem, ti bu ustvari da slusas efekat dok sviras jel?

Haxli
19-09-2011, 05:57 PM
hmm koliko sam ga ja shvatio on hoce da snimi sa efektom gitaru da nebude chista... hmm

Danilo S
20-09-2011, 12:30 AM
Ne znam zašto neće da funkcioniše insert GTR3 na Stereo In kanalu? Možda malo čačkati na samom pluginu....

EDIT: Evo sad baš proba istu kombinaciju. Cubase 5 I GTR3. Doduše nisam snimao gitaru, nego sam puckao prstima :) Dakle, insert na Stereo In, otvorio novu audio traku. U GTR3 dodao neki delay i snimak na Audio 01 traci snimljen sa delayem. Ne znam šta bi moglo kod tebe da bude???

Danilo S
20-09-2011, 12:46 AM
I da, dijelim ovo mi?ljenje.

Pa zar tako i nije bolje? Onda mozesh da menjash shta pozelish... :)
Ako snimish s efektima to onda ostaje, nema posle menjanja... :(

HeatMan
20-09-2011, 01:12 AM
hmm koliko sam ga ja shvatio on hoce da snimi sa efektom gitaru da nebude chista... hmm

ljudi su tako snimali desetinama godina i nisu se zalili.. :) ako im je bilo dobro, shto bi mi pametovali sad?

ljudi su prestali da pushtaju pesme da se grade same od sebe.. sada ih menjaju iznova i iznova dosviravaju, presviravaju menjaju boje svega i na kraju izgubi onu prvobitnu draz i emociju koju je imala..

psionic
20-09-2011, 02:38 AM
ljudi su tako snimali desetinama godina i nisu se zalili.. :) ako im je bilo dobro, shto bi mi pametovali sad?

Ljudi su ziveli u pecinama - hiljadama godina... I nisu se zalili :D

eka-nika
20-09-2011, 06:33 AM
Ma kod mene je karta E-MU 1212m i preamp je postavljen na M3 ulaz na karti i svira normalno i pokazuje peak na karti...udjem u cubase i na ulaznom kanalu u insert stavim neki plug - in od GTR 3 i nece da svira sa efektom nego se cuje onako suv , a i ne pokazuje mi input na GTR3.Kad usnimim gitaru i pustim preslusavanje GTR3 radi normalno i menjam plug - ove. U GTR3 ima samo preferences i tamo sam namestio ulaz i izlaz sa E-MU ASIO....jbg sta li je

Haxli
20-09-2011, 08:02 PM
Ma kod mene je karta E-MU 1212m i preamp je postavljen na M3 ulaz na karti i svira normalno i pokazuje peak na karti...udjem u cubase i na ulaznom kanalu u insert stavim neki plug - in od GTR 3 i nece da svira sa efektom nego se cuje onako suv , a i ne pokazuje mi input na GTR3.
Ako je slushanje problem onda, jesi probao Rhino-v savet...
udjes u devices/preferences i taknes direct monitoring dugmence.. Ako sam dobro shvatio tvoj problem, ti bu ustvari da slusas efekat dok sviras jel?

To to ili ?

@HeatMan
Ne premotavam nishta... svako nek radi kako hoce i kako mu odgovara...
Ja mislim da je lakshe da sve bude chisto pa da se shminka i menja nego
da se neshto "odseche" ili nashminka pogeshno pa da se posle chupa kosa... :)

@psionic
jel to bila prva asocijacija LOL