Log in

View Full Version : Hvala sto niste dosli...!

Bockie
07-09-2011, 08:25 AM
<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/pDPX-nv75ZI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

disco violence
07-09-2011, 09:37 AM
E to se zove kulturno tovarenje... Mislite o tome!Znam jednog ortaka iz publike,jedva čekam da ga vidim,imam svašta da mu kažem.

Arthur
07-09-2011, 11:08 AM
meni jedino glupo sad što se svi nešto lože na ovu reklamu, a 90 % nas nikad nije otišlo ili ne ide redovno na filharmoniju

Bybass
07-09-2011, 11:17 AM
Ne znam koji im je cilj ali ovim gestom prave jos veci jaz medju publikom.
(a mozda im je to cilj...)

VukP
07-09-2011, 11:50 AM
Cilj je reklama i ocigledno deluje cim se prica o tome ali ne verujem da ce se odigrati necija metamorfoza iz klijenta SD u klijenta BF samo zbog ove egzibicije.

Bybass
07-09-2011, 11:57 AM
Cilj je reklama

Ako je to cilj, onda je to isuvise jadno za jednu filharmoniju.

fosnex
07-09-2011, 12:08 PM
Ako je to cilj, onda je to isuvise jadno za jednu filharmoniju.

Iz tvojeg ugla

VukP
07-09-2011, 12:15 PM
Svaka reklama je reklama. ;) A ako takav bes izaziva sigurno ce vec neko udruzenje gradjana uputiti protestno pismo Tasovcu. Ipak, paznja je skrenuta sa jednih na druge na relativno duhovit nacin a to sto je neko prvi put cuo muziku uzivo i odmah dohvatio mobilni telefon da snimi tu pojavu samo je simptom necega sto je veci problem od neodlaznja na koncerte.

Bybass
07-09-2011, 12:29 PM
Ipak, paznja je skrenuta sa jednih na druge na relativno duhovit nacin
Ovo "relativno" je kljucna rec u ovoj recenici :wink:
a to sto je neko prvi put cuo muziku uzivo i odmah dohvatio mobilni telefon da snimi tu pojavu samo je simptom necega sto je veci problem od neodlaznja na koncerte.
Ne mislim da su snimali mobilnim telefonima jer su prvi put culi takvu muziku uzivo vec nisu mogli da poveruju da im je filharmonija dosla "na noge" i to za dz. :grin:

awacs
07-09-2011, 12:30 PM
PA nije lo?a akcija, samo mi čudan izbor muzike :shock: Kakav bre Diksilend, moglo je recimo ovo:

<iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/6ukUaOf6j-0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ionako je 90% publike čulo to u starim Nokijinim ringtone setovima.

Pozdrav,

Vasa

boggy
07-09-2011, 12:36 PM
Kad je neko strasno ubedjen, da u ovakvom svetu, samo svojim postojanjem, zasluzuje paznju... onda nastane ovakva "reklama"... :D

VukP
07-09-2011, 12:59 PM
Nadam se da sam u pravu kad mislim da bi vecina ljudi vise volela svoje cerke da vidi sa one strane ograde nego u za stolom na ulici, gde je ocigledno koja im je uloga. Ne vidim zasto ovoliki hejt navlace ljudi koji su ulozili 15 godina u svoje skolovanje i koji nisu nikom nikakva smetnja a ima ih manje nego u bilo kojoj drugoj profesiji pod patronatom drzave. Ili mozda neko misli da bi trebalo ukinuti sve institucije koje stimulisu kulturu u bilo kom obliku a njihove zaposlene naterati da se sakriju? U svakom slucaju - paznju zasluzuju. Ili mozda neko pokrene peticiju za ukidanje BF?

ANITA
07-09-2011, 01:39 PM
Meni je ovo skroz cool! Dapače, odu?evljena sam idejom!
Ne mislim da je itko iznad toga da podsjeti/probudi/potakne ljude... Nije bg filharmonija toliko "mala" da bi se pravila "velika" :)

awacs
07-09-2011, 01:53 PM
Kad je neko strasno ubedjen, da u ovakvom svetu, samo svojim postojanjem, zasluzuje paznju... onda nastane ovakva "reklama"... :D

:confused::confused::confused: Pa ne misle oni da zaslu?uju pa?nju zato ?to postoje nego zato ?to su dobar orkestar! Dodu?e, ko ?to reče Arthur - ja ne idem na njihove koncerte iz prostog razloga - nemaju ?ank u sali. Ipak, ono ?to sam čuo na TV-u je odlično, uprkos poku?ajima RTS-ovih ton "majstora" da im uture klipove u točkove :wink: Ako ni?ta drugo - čuje se da je Tasovac napravio ozbiljnu selekciju muzičara. Svaka mu čast na tome, a i na ličnoj energiji koju je očigledno uspeo da prenese na orkestar. Ja to veoma po?tujem, a kapiram da čak i ekipa iz Strahinjića Bana na neki ludački način to po?tuje.

Pozdrav,

Vasa

boggy
07-09-2011, 02:14 PM
:confused::confused::confused: Pa ne misle oni da zaslužuju pažnju zato što postoje nego zato što su dobar orkestar!.....
Ma znam... ali ekipa kojoj su to demonstrirali nema predstavu o tome niti ih to uopste zanima... pa jos kad im se "zahvale" na ne-dolasku.... veoma takticno...

EDIT: ali ako je sve uradjeno u cilju "E neka smo im odbrusili!!!", :shock: nemam nista protiv, ponekad i ja to pozelim, jedino ne vidim poentu...

awacs
07-09-2011, 02:42 PM
Ma znam... ali ekipa kojoj su to demonstrirali nema predstavu o tome niti ih to uopste zanima... pa jos kad im se "zahvale" na ne-dolasku.... veoma takticno...

Pa poku?ali su da pričaju njihovim jezikom, po?to ta ekipa i ne zna za drugi komunikacioni koncept. A postoji i ona - "ako neće breg Muhamedu..." itd. I uspeli su - imaju 100.000 gledanja za dva dana, a ne zovu se ni MVP, ni Ekrem Jevrić, ni J.K. I jo? nisu dobili batine - znači da je ipak postojala nekakva kul komunikacija. Super. Kao u onom skeču Montija Pajtona:

<iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/B2Je1CEPkUM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

boggy
07-09-2011, 03:38 PM
........ I uspeli su - imaju 100.000 gledanja za dva dana, a ne zovu se ni MVP, ni Ekrem Jevrić, ni J.K. I jo? nisu dobili batine - znači da je ipak postojala nekakva kul komunikacija. Super. .......
Dobro deder...

Igor
07-09-2011, 04:43 PM
Da, ali... Da li spu?tajući se na taj nivo i sami gube deo od svog renomea, pri tom, ne mislim bukvalno da sad lo?ije sviraju, nego jednostavno pokazuju kako i sami u sebi imaju ono ?to koriste kao "oru?je", dok SB ekipa to vidi kao ?ivotno opredeljenje? "Hvala vam ?to ne dolazite" nije poruka dobre namere, tako neće reći onaj koji prihvata razlike i trudi se da ih prevaziđe... To ka?em smatrajući da je (ne)kulturolo?ki nivo na ovim prostorima stvaran, to je ne?to ?to je do?lo od industrije mr?nje i neobrazovanja, koja, zapravo, tu svoju uslugu naplaćuje i manipuli?e. Da je zvanična svest u Hrvatskoj i ovde drugačija, da na tom vrhu ne vlada manje ili vi?e u?minkani primitivizam, ni u Strahinjića Bana kao ni u lijepoj njihovoj ne bi vladale cajke, ovakvi frajeri i snajke. Hoću reći, nisu (samo) oni krivi ?to ne vole to ?to bi filharmonisti hteli, te ih provociraju.

awacs
07-09-2011, 05:51 PM
To kažem smatrajući da je (ne)kulturološki nivo na ovim prostorima stvaran, to je nešto što je došlo od industrije mržnje i neobrazovanja, koja, zapravo, tu svoju uslugu naplaćuje i manipuliše.

Ako pod "ovim prostorima" podrazumevaš celu zapadnu civilizaciju (koja je odavno stigla do Dalekog Istoka) ja ću se odmah složiti sa tobom.

Da li spuštajući se na taj nivo i sami gube deo od svog renomea, pri tom, ne mislim bukvalno da sad lošije sviraju, nego jednostavno pokazuju kako i sami u sebi imaju ono što koriste kao "oružje", dok SB ekipa to vidi kao životno opredeljenje?

Jebiga, lakše je visokom da se sagne nego niskom da poraste.

Pozdrav,

Vasa

Igor
07-09-2011, 06:09 PM
Pa dobro, ako im je lakše da se saginju, a što se onda se sagnuše pred Narodnom skupštinom, mislim da Strahinjića Bana počinje tamo. Aludiram, naravno, na bavljenje razlozima, a ne posledicama.
A što se tiče drugog, to jest prvog, za mene su razlike između treš MTV gologuzije i ovobalkanske minorne. Mislim da je u oba slučaja reč o gotovo identičnom vrednovanju životnih ciljeva, samo su (materijalne) okolnosti takve da su sistemi zaokruženi drugačijim mizanscenom.
Što bi komšije rekle, glede toga, skrenu bih pažnju na novi Kuzmin tekst u Svetu kompjutera i njegov vapaj zbog disbalansa u ponudi na relaciji istok-zapad. On doslovce kaže: "Rusi, trujte me! Dajte neku SF seriju ili makar običnu seriju koja liči na nešto, i za koji postoji srpski ili (gasp) engleski subtitlovi.... ....Da znam, boli njih sve uvo za nas, ali bih malo da šaram, čisto da stalno ne pijem sa pojila koje su instalirale sile koje me soft tlače dve decenije".

Znak
07-09-2011, 06:12 PM
meni jedino glupo sad ?to se svi ne?to lo?e na ovu reklamu, a 90 % nas nikad nije oti?lo ili ne ide redovno na filharmoniju

Pa poruka i jeste upućena nama. A cilj reklame i jeste da se "lo?imo". Dakle, ?ta je tu glupo?

sira
07-09-2011, 06:35 PM
Jedina zamjerka na reklamu mi je ?ta nije do?la cijela filharmonija, to bi bila prava reklama.

Igor
07-09-2011, 06:52 PM
Biću bezobrazan pa ću reći... Mislim da nisu do?li jer nisu članovi stranke. Degradirana svest i ukusi bahatog i neobrazovanog sveta, to je tek jedna strana ove medalje. Ne zaboravite da su i na čelu kulturnih institucija "provereni" ljudi, najče?će bez objavljenog pedigrea, dok vrh naravno ne odluči da ih gurne iz ilegale. Sve ostalo su...
Performansi i projekti.

awacs
07-09-2011, 08:00 PM
Biću bezobrazan pa ću reći... Mislim da nisu do?li jer nisu članovi stranke. Degradirana svest i ukusi bahatog i neobrazovanog sveta, to je tek jedna strana ove medalje. Ne zaboravite da su i na čelu kulturnih institucija "provereni" ljudi, najče?će bez objavljenog pedigrea, dok vrh naravno ne odluči da ih gurne iz ilegale. Sve ostalo su...
Performansi i projekti.

Moguće je da je tako kao ?to ka?e?, ali onda je ta stranka ba? mala, ako je iz svojih redova uspela da sastavi samo duvački kvintet. Recimo da znam u kojoj stranci je Tasovac, ali isto tako znam da je od osrednjeg uspeo da napravi odličan orkestar. Ili hoće? da ka?e? da kvalitet BF nije Tasovčeva zasluga nego zasluga Glavnog odbora stranke? Da je tako, ne sumnjam da bi i ova zemlja procvetala uz predsednika dr?ave, premijera i ministre koji dolaze iz istih redova. Nemojmo o politici, zaključaće temu a nije lo?a tema.

Pozdrav,

Vasa

Igor
07-09-2011, 08:33 PM
?to se mene tiče, bolje je i da zaključaju temu, nego da se foliramo, kao, iza?li muzičari da na odnos vrednosti i bezvrednosti skrenu pa?nju. Mislim da čim umetnik uđe u politiku, prestaje da bude umetnik. Zapravo, on i nadalje slika, ple?e, svira, ali kako se izra?avajući uvek dotiče ne samo estetike nego i etike, utoliko taj njegov karijeristički cilj obesmi?ljava dalji trud. Nebo je gore, zemlja dole, ne mo?e i jare i pare. U tom smislu zalaganje za kompromis samo potpoma?e sistem, a to je onda apsurd, i meni se taj relativizam ne sviđa i otud ga i ne podr?avam.

VukP
07-09-2011, 09:39 PM
čim umetnik uđe u politiku, prestaje da bude umetnik.

Kako to? Nije li umetnik, kao intelektualac, politicki svesno bice, sa definisanim stavom? I nema li pravo da ga iskaze putem svoje umetnosti?

Sve ostalo su...
Performansi i projekti.

Ovo o cemo polemisemo i jeste performans, nista drugo i ne moze biti, sa ciljem da skrene paznju - pre svega na samu BF a zatim i na sve ono za sta je Ulica Strahinjica Bana simbol, sto svakako nisu drustveno pozitivne stvari. Ili bi trebalo da cute i pevaju? :confused:

Enivej, ovaj istup, za svaku pohvalu - i marketinski i socioloski - na trenutak je skrenuo paznju na pojavu cija je najbenignija posledica to sto neko ne voli muziku, ne cita knjige i ne zna tablicu mnozenja. Naravno, tradicionalno se zamenjuju teze i raspravlja se o nacinju skretanja paznje a ne o samoj pojavi ili njenim simptomima umesto da se kaze "Fuck! Ljudi u odelima, sa diplomama i instrumentima su sisli u hebenu silikonsku dolinu gde devojcice bleje ceo dan - na stolu ilegalno postavljenom na sred ulice - da bi im neko platio pice, umesto da idu u skolu. I jos su pride napravili malo buke - BRAVO!". Ili je neko licno ugrozen ovde a ja to ne kapiram?

Igor
07-09-2011, 10:58 PM
Kako to? Nije li umetnik, kao intelektualac, politicki svesno bice, sa definisanim stavom? I nema li pravo da ga iskaze putem svoje umetnosti?

Sla?em se. Imaju pravo da kritikuju i kroz umetnički iskaz podstiču ljude na razmi?ljanje, ali nemaju pravo da pritom seciraju istinu, te povr?no upiru prstom u, kako već napisah, posledicu, a ne uzrok. To onda uop?te nije akademski, već diletantski čin.

Enivej, ovaj istup, za svaku pohvalu - i marketinski i socioloski

Bo?e, za?to kad mi u Srbiji pomenu marketing, a ja se u isti tren setim one od Pilota "Ne veruj u Idole"?

DaBear
08-09-2011, 06:57 AM
o boze...uvek ce se naci neko ko ce SVE da poveze sa politikom / eksploatacijom / ispiranjme mozga itd ??????
Jedan mali reklamni trik (po knjizi uradjeno, pravi "viral") i odmah se pogresno shvati...:confused:

Bockie
08-09-2011, 09:32 AM
http://www.njuz.net/nastavak-kampanje-hvala-sto-ne-dolazite-beogradske-filharmonije/

Igor
08-09-2011, 10:08 AM
Va?no je da ste gospon Londond?ija vi to sve lepo skapirali. Međutim, kada bi ste ovde poku?ali da zarađujete od toga ?to tamo radite, mislim da se uop?te ne bi ste pozivali na knjige. Samo toliko...
...od ovog bezimenog, ?to se "uvek nađe".

Arthur
08-09-2011, 11:17 AM
Va?no je da ste gospon Londond?ija vi to sve lepo skapirali. Međutim, kada bi ste ovde poku?ali da zarađujete od toga ?to tamo radite, mislim da se uop?te ne bi ste pozivali na knjige. Samo toliko...
NE pretvaraj ovo u ličnu raspravu

Igor
08-09-2011, 11:56 AM
:) Sve куул!

Haxli
08-09-2011, 03:26 PM
http://www.njuz.net/nastavak-kampanje-hvala-sto-ne-dolazite-beogradske-filharmonije/
Njuzovci... legende!

DaBear
08-09-2011, 04:44 PM

?????:confused::confused:
Kakve ovo ima veze sa "zivljenjem ovde i onde i zaradjivanjem"?

Pa BF zaradjuje tu..od toga sto svira. Zar ne? Samo su skrenuli paznju na sebe, jednim jednostavnim, inteligentnim potezom. Nista vise....hteli su da skrenu paznju i da se prica o tome i to su postigli...big time!

Sta je sad tu problem i kakve to veze ima sa sirom i vojnom muzikom...??

Igor
08-09-2011, 05:10 PM
NE pretvaraj ovo u ličnu raspravu

:)

Solozabal
08-09-2011, 05:38 PM
Tipicni primjer virusnog marketinga, a to potvrđuje i ovaj thread..

btw. kako ga je basist lipo okinuo na 1:08 :D

awacs
08-09-2011, 05:49 PM

Hehe, ali onaj ko je ovo smislio je totalno proma?io temu :rotfl: Ovde bi umesto članova BF trebalo da stoje postrojeni vlasnici i klijenti Silikonske doline.

Pozdrav,

Vasa

vasko
08-09-2011, 08:50 PM
koj bre virusni marketing, prave budale od sebe

Solozabal
09-09-2011, 08:31 PM
Pa ovaj bre

dvuckovic
09-09-2011, 10:35 PM
A mozda je BF jednostavno zahvalna ribicama iz Strahinjica bana sto ne dolaze na koncerte?

:)

wladymeer
09-09-2011, 11:51 PM
Mene je ovakav način reklame odvukao skroz od pomisli da ikad posetim filharmoniju.

Bedne li srpske intelektualne elite kada se fakulteti reklamiraju sa bilbordima tekstualnog sadr?aja prosečnog tabloida a filharmonija se ponasa kao gomila raspalih pankera koji prozivaju Karleu?u.

Kultura mora ostati kultura inače sve na čemu smo odrasli gubi smisla.

ProkDu
20-09-2011, 09:21 PM
I Ivan Tasovac se oglasio povodom umetničkog performansa u SB tj. SD... :rotfl:

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/vWAj6o5yc3s?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/vWAj6o5yc3s?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>

boggy
20-09-2011, 11:01 PM
meni je ovo neuporedivo simpaticnije/inteligentnije/zabavnije:

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/6FAVylTxRUA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ali izgleda da nije tako dobro odradilo posao (pogresna ciljna grupa rekao bih)

Bockie
21-09-2011, 12:11 AM
Auuu...!

Nista pametnije i lepse nisam cuo, jedno 10 godina!

Ivan Tasovac, ciji nisam bas neki fan, nesto me je covek iritirao, je upravo zaduzio ovaj narod ovom ,mogu da kazem,iako opste poznatom, ali istorijskom izjavom.

SVAKA NA MESTU! Svaka cast Ivane!

Ako dodjem u priliku da odlucujem o tome, dacu mu orden za ovo!
Cek' moram jos jednom da cujem...

wladymeer
21-09-2011, 03:46 PM
Vrlo dobro. Smešno, poučno, odmereno i egocentrično.

Ali koji deo ove izjave opravdava ono što su uradili sa prošlim snimkom?

awacs
21-09-2011, 04:06 PM
Ali koji deo ove izjave opravdava ono ?to su uradili sa pro?lim snimkom?

Pa poku?ali su da pričaju njihovim jezikom, po?to ta ekipa i ne zna za drugi komunikacioni koncept.

Ili, ?to bi rekao Tasovac:

"U Srbiji, beznade?no anesteziranoj lo?om energijom, pitanje je kako neko argumentima, logikom i civilizovanim pona?anjem mo?e da dopre do obamrle dru?tvene svesti?" Itd...

Pozdrav,

Vasa

wladymeer
21-09-2011, 04:53 PM
Ponoviću sebe sa početka ove stranice:

Kultura mora ostati kultura inače sve na čemu smo odrasli gubi smisla.

Po meni iako čovek koji je izuzetno inteligentan i očigledno marketinški potkovan, izabrao je sasvim pogrešan način promocije.

I slažem se sa boggyem, ovaj kinez mi je simpatičniji 100 puta od Strahinjića Bana jer ne poziva "omladinu obamrle društvene svesti" na agresiju.

boggy
21-09-2011, 06:33 PM
........
Po meni iako čovek koji je izuzetno inteligentan i očigledno marketinški potkovan, izabrao je sasvim pogrešan način promocije.
......
Izgleda da nije, ako sam za "kineza" saznao tek posle ovog "skandala" u ul. Strahinjica Bana... a pre toga nisam za doticnu reklamu ni cuo niti sam je video... cak i ako mi se svidja... nije dosla do mene pre nego sto su napravili "nekulturan" nastup....
To je stvar sredine... kakva sredina ... takva je i reklama... jer nisu samo ljudi na ulici problem... problem su i novine i televizija... i razna ostala glasila koja su DUBOKO i SIROKO "anestezirana" (da parafraziram govornika), a ako klipovi ne privuku njihovu paznju, i njihov "prefinjen" osecaj za "zanimljivo"... to se nece pojaviti NIGDE!!!

ProkDu
23-09-2011, 11:52 AM
Hehe, Filharmonijo dođi u Ni? be. Kreće op?tenarodni pokret :wink:

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2Nef7cSJv_s?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/2Nef7cSJv_s?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>

VukP
23-09-2011, 12:34 PM
Definitvno pravi marketinski potez - nastupom u SB evidentno je skrenuta paznja cak i onih koji nisu ni znali da Beograd ima svoj orkestar a sigurno nije izgubljen niko od dosadasnje publike. Doduse, ne verujem ni da ce grupacija pred kojom je izveden nastup zameniti splavove odlascima na koncerte.

boggy
23-09-2011, 02:04 PM
.......Doduse, ne verujem ni da ce grupacija pred kojom je izveden nastup zameniti splavove odlascima na koncerte.
Ako uvedu sank sa picem... zasto da ne? Mislim da im je svejedno...

wladymeer
23-09-2011, 09:54 PM
Doduse, ne verujem ni da ce grupacija pred kojom je izveden nastup zameniti splavove odlascima na koncerte.

A zašto da idu negde zato što tamo "treba" ići, "kulturno" je tako?

Ironije radi, za plavušu iz Strahinjića Bana tvrdim da je bila "kod Tasovca" (ne kući, sram vas bilo!) više puta nego neki koji ovde pišu.