Log in

View Full Version : Wavelab ili ne?to drugo za indeksiranje

Surfer
04-09-2011, 09:51 PM
Ginem već satima.
Imam jedan wav file koji je snimka koncerta a sastoji se od 10 pjesama.
Kako da to snimim na audio CD sa track indeksima za svaku pojedinačnu pjesmu tako da CD i dalje svira koncert u komadu ali da se može prebaciti na slijedeću pjesmu ako se želi?
Dušu sam ispustio u Wavelabu 5 i to bez ikakvog uspjeha:(
Ima li nešto ultra jednostavno jer ovaj će me u grob stjerat:shock:

Ono, tipa, klik marker ovdje-klik marker ondje-klik burn to CD

Zahvaljujem unaprijed

Bockie
04-09-2011, 10:39 PM
Koristim i dalje omrazeni NERO za to... Doduse njegov editor je stvarno smece, ali radi to sto radis u wavelab, opizdi markere, crop-uj, snimi kao posebne fajlove i narezi bez pauze u nero-u... Samo 01 zahteva pauzu, ali nece je biti, ostalim sklonis 2sec silence between tracks... Imas kontinualan sound samo sa trackovima kojima se promeni broj u toku svirke... stalno radim live-ove...

Sonic Foundry takodje ima odlican programcic,slican ACID-u,gotovo isto izgleda,sjaaaajno radi, klik,marker,cd-text,sve,sve...
Zaboravih mu ime... CD Arhitech...ili tako nesto...

Da, evo i cika Arthur ga se setio... Evo link, Sony ga je nastavio:

http://www.sonycreativesoftware.com/cdarchitect

Arthur
04-09-2011, 10:55 PM
iskopaj negde stariji sonicfoundrijev CD Arhitect, sećam se da je bio dosta intuitivan kao i većina njihovih programa... možda ima i sad u SONY vlasništvu nastavak

alen
05-09-2011, 12:24 AM
Jos jedan glas za Sony Cd Architect.Ne znam koja je poslednja verzija,ja vec par godina koristim verziju 5.2

Shot
05-09-2011, 01:19 AM
Ma CD Architect je zapravo sranje, a nema ni blizu neki takav program na PC-u da ga uspijem zamijeniti...

Što se tiče indeksiranja live koncerta, ja to radim uvijek u Sound Forgeu. Ima jednostavan štos za to.
1. lupam markere na mjestima gdje treba biti indeks. Svakako stavim marker i na rubove snimke (početak i kraj)
2. naredba "markers to regions"
3. extract regions
i onda on ultra-brzo izbaci svaki region kao zasebni fajl. To strpam u Nero i zapržim. A nero image, s pravilno upisanim cd-text i isrc kodovima ionako prolazi u štampariji, tako da uglavnom dižem takav nero image na server i čekam da diskovi dođu. Nikad problema!
Korisno je da je u Sound Forge-u bude upaljena opcija "snap to zero crossing" tako da kada stavljaš markere da oni budu u toj "zero-točki". Tako nema šanse da igdje pucne ili krcne kod prebacivanja indeksa.

A što se tiće CD Architecta, on je najbolji za slaganje rasporeda na albumu. Ali najgora stvar oko njega je to što nema opciju (ili sam ja idiot pa to nisam shvatio kako) da izbaci image diska. A opcija burn samo snima na cd. Kome uopće treba cd osim za info?? Ionako sve u tisak ide kao image i šalje se preko servera tako da bi se štampala nulta kopija a ne prva. Kad se šalje cd u tiskaru, onda oni to moraju ripat, a to znaći već neke greške. Najviše me nervira što u CD Architectu, nakon što složim cd sve skupa moram eksportirati kao jedan wav file, da bi tek nakon toga u Sound Forge-u označavao gdje će biti indeksi i od tamo eksportirao indekse kao zasebne fajlove. Tlaka...
Svaki put kada slažem cd kukam što nemam mac pa da to napravim u waveburneru. Koliko sam uspio vidjet, to je najbolji program za slaganje diskova...

A wavelab mi je totalni nula bodova za sve to. Dobar je za mastering, otkad su uveli da se može eksterne sprave kombinirat među pluginovima u chainu, al za sve ostalo je bljak. I ono što mi je najgore je to što mu je prikaz waveforma totalno neprecizan. Za sve kirurgije je Sound Forge puno puno bolji. To radi sjajno, al je pak za sve ostalo bezveze...

Uf ma sav sam se spetljao...

Uglavnom, ono što meni radi kao kombinacija je:
Wavelab - mastering
CD Architect - slaganje diska
Sound Forge - indeksiranje
Nero - prženje i image

:)

DADDY Z
05-09-2011, 04:18 AM
wavelab je mama za to....samo otvoriš file/new/audio montage...tu ćeš onda dobiti nove tab-ove pa ćeš imati: files gde odabereš audio file,zatim ćeš ići na markers(vidi sliku) gde imaš lepo markere za CD track start,splice,end(crvene boje)-obeležiš sve lepo i onda ideš na CD(vidi sliku) i iz functions odabereš write CD...

http://i54.tinypic.com/b6bhx0.jpg

ps: ne zaboravi da na početku staviš CD track start a na kraju CD track end (mene je to zaj**alo par puta )

psionic
05-09-2011, 04:35 AM
Ginem već satima.
Imam jedan wav file koji je snimka koncerta a sastoji se od 10 pjesama.
Kako da to snimim na audio CD sa track indeksima za svaku pojedinačnu pjesmu tako da CD i dalje svira koncert u komadu ali da se može prebaciti na slijedeću pjesmu ako se želi?
Dušu sam ispustio u Wavelabu 5 i to bez ikakvog uspjeha:(
Ima li nešto ultra jednostavno jer ovaj će me u grob stjerat:shock:

Ono, tipa, klik marker ovdje-klik marker ondje-klik burn to CD

Zahvaljujem unaprijed

Verovao ili ne, najnoviji SoundForge radi to. I to vrlo jednostavno. Markiras pesme, konvertujes markere u regione i onda mozes podesavas nazive, menjas polozaj markera, indexa i sl (cak mislim da ti na wave view-u obelezi markere, ali mislim da treba da otvoris neki drugi view da bi editovao indexe, procesljaj help ili YT)... Narezes isto u Forgeu - disk at once. To sam ja nedavno radio, radi super !!! Kad provalis kako, prilicno je u stvari jednostavno.

BTW - CD Architect sigurno moze, ali ovo je bilo toliko jednostavno da nisam ni otvorio taj CD Arch da proverim. A on se zaglavio na nekoj verziji 5.3 od pre 100 godina...

alavuk
05-09-2011, 07:14 AM
http://www.sonycreativesoftware.com/soundforge/tools#dao

http://dspcdn.sonymediasoftware.com/videos/soundforge10/DiscAtOnceBurning.flv

Arthur
05-09-2011, 09:36 AM
rumski forum u svom najboljem izdanju ;)

66musicman
05-09-2011, 10:21 AM
wavelab je mama za to....samo otvori? file/new/audio montage...tu ?e? onda dobiti nove tab-ove pa ?e? imati: files gde odabere? audio file,zatim ?e? i?i na markers(vidi sliku) gde ima? lepo markere za cd track start,splice,end(crvene boje)-obele?i? sve lepo i onda ide? na cd(vidi sliku) i iz functions odabere? write cd...

ps: Ne zaboravi da na po?etku stavi? cd track start a na kraju cd track end (mene je to zaj**alo par puta )

++1

Znak
05-09-2011, 10:27 AM
rumski forum u svom najboljem izdanju ;)

Malo sutra, kad nema ni jednog odgovora u stilu "da bi se to znalo treba prvo nekoliko godina razvlačiti kablove i ići po burek u nekom profi studiju"...

Arthur
05-09-2011, 10:38 AM
:da:

Surfer
05-09-2011, 01:46 PM
wavelab je mama za to....samo otvori? file/new/audio montage...tu će? onda dobiti nove tab-ove pa će? imati: files gde odabere? audio file,zatim će? ići na markers(vidi sliku) gde ima? lepo markere za CD track start,splice,end(crvene boje)-obele?i? sve lepo i onda ide? na CD(vidi sliku) i iz functions odabere? write CD...

ps: ne zaboravi da na početku stavi? CD track start a na kraju CD track end (mene je to zaj**alo par puta )

Daddy, sve je funkcioniralo dok nisam stisnuo WRITE CD i onda Wavelab ne vidi CD recorder:(
Ka?e device-no selection:(

Fuck.
Inače Wavelab normalno radi sa CD recorderom ali ovdje ga ne vidi iz nekog razloga:rolleyes:

A tako sam bio pun nade i mislio sam dobre misli:banghead::D

Surfer
05-09-2011, 01:50 PM
Inače, zahvaljujem svima na pomoći.:)

Ako ovo ne proradi sa Wavelabom, a sve mi izgleda kao da neće:(,
znao sam da će biti too good to be true:mad:,
onda ću morati probati sa ostalim sugestijama.

Ovu od Shota ću ostaviti za zadnju jer prvo moram zavr?iti dvije večernje ?kole dok ne naučim raditi sa svim tim programima:D

DADDY Z
05-09-2011, 03:48 PM
potraži negde opciju ATAPI update pa će proraditi...imao sam sličan problem ali sad odmah ne mogu da se setim gde se to nalazi

Surfer
05-09-2011, 04:03 PM
potra?i negde opciju ATAPI update pa će proraditi...imao sam sličan problem ali sad odmah ne mogu da se setim gde se to nalazi

Probao sam sad na laptopu i RADI KO PJESMA !!!:)

Ultra jednostavno i brzo.

DADDY Z, du?an sam ti piće :):wink:

P.S. Pogledati ću u čemu je problem na ovom radnom PC-u da ne vidi CD recorder. Znam samo da sam preko njega ripao CD-e na komp i sve je normalno radilo.Potra?io sam tu ATAPI funkciju ali ne mogu je naći

DADDY Z
05-09-2011, 04:45 PM
sad sam i ja pogledao ali pošto koristim ver6 toga nema...e sad,probaj recimo iz windowsa:start-programs-wavelab pa tu mislim da je negde ili start-programs-steinberg...recimo

Surfer
05-09-2011, 05:00 PM
sad sam i ja pogledao ali pošto koristim ver6 toga nema...e sad,probaj recimo iz windowsa:start-programs-wavelab pa tu mislim da je negde ili start-programs-steinberg...recimo

OK. Probao sam i našao ASAPI update tu gdje si rekao.
Međutim to je varijanta preko interneta a ja nemam internet na radnom kompu.

Međutim, našao sam kako to izvesti bez interneta i SAD RADI !!!:shock::D

U Wavelab folder, tools, cdr, drvreg.exe, pa te pita koji proizvođač, pa te pita koji model, odabereš i klikneš OK i sad prepoznaje DVD recorder i radi !!!

DADDY Z
05-09-2011, 05:02 PM
eto...drago mi je da sam pomogao..:)

idvi
07-09-2011, 10:52 AM
Ma CD Architect je zapravo sranje, a nema ni blizu neki takav program na PC-u da ga uspijem zamijeniti...

Što se tiče indeksiranja live koncerta, ja to radim uvijek u Sound Forgeu. Ima jednostavan štos za to.
1. lupam markere na mjestima gdje treba biti indeks. Svakako stavim marker i na rubove snimke (početak i kraj)
2. naredba "markers to regions"
3. extract regions
i onda on ultra-brzo izbaci svaki region kao zasebni fajl. To strpam u Nero i zapržim. A nero image, s pravilno upisanim cd-text i isrc kodovima ionako prolazi u štampariji, tako da uglavnom dižem takav nero image na server i čekam da diskovi dođu. Nikad problema!
Korisno je da je u Sound Forge-u bude upaljena opcija "snap to zero crossing" tako da kada stavljaš markere da oni budu u toj "zero-točki". Tako nema šanse da igdje pucne ili krcne kod prebacivanja indeksa.

A što se tiće CD Architecta, on je najbolji za slaganje rasporeda na albumu. Ali najgora stvar oko njega je to što nema opciju (ili sam ja idiot pa to nisam shvatio kako) da izbaci image diska. A opcija burn samo snima na cd. Kome uopće treba cd osim za info?? Ionako sve u tisak ide kao image i šalje se preko servera tako da bi se štampala nulta kopija a ne prva. Kad se šalje cd u tiskaru, onda oni to moraju ripat, a to znaći već neke greške. Najviše me nervira što u CD Architectu, nakon što složim cd sve skupa moram eksportirati kao jedan wav file, da bi tek nakon toga u Sound Forge-u označavao gdje će biti indeksi i od tamo eksportirao indekse kao zasebne fajlove. Tlaka...
Svaki put kada slažem cd kukam što nemam mac pa da to napravim u waveburneru. Koliko sam uspio vidjet, to je najbolji program za slaganje diskova...

A wavelab mi je totalni nula bodova za sve to. Dobar je za mastering, otkad su uveli da se može eksterne sprave kombinirat među pluginovima u chainu, al za sve ostalo je bljak. I ono što mi je najgore je to što mu je prikaz waveforma totalno neprecizan. Za sve kirurgije je Sound Forge puno puno bolji. To radi sjajno, al je pak za sve ostalo bezveze...

Uf ma sav sam se spetljao...

Uglavnom, ono što meni radi kao kombinacija je:
Wavelab - mastering
CD Architect - slaganje diska
Sound Forge - indeksiranje
Nero - prženje i image

Pa to ti dođe na isto kao i u Neru :wink:...ćak i potpuno isto:grin:

...i još nešto ..ala si mu ga objasnio ako lik dobro ne pozna SF ima da lunja do sutra.. marker tu regions (gdi li je?)..extract regions (opaaa?)..snap to zero crossing????? ideš itd itd.Koliko sam shvatio njegovu molbu htio bi nešto jednostavno i brzo..e sad ak ne razume SF ode ....mora tražiti te opcije i nije ih jednostavno naći ..normalno help i proućavaj. A brate ono u Neru uopšte ne shvaćam..dal i tamo podešavaš pause na 0..pa zato i kažem to ti dodje na isto kao i u samom Neru.
Nemoj shvatit ovo kao napad već da brate razumijemo što tražimo i što nudimo :)

Shot
07-09-2011, 06:14 PM
brate ako je tebi to isto kao i u neru onda brate radi u neru...

idvi
09-09-2011, 06:31 PM
brate ako je tebi to isto kao i u neru onda brate radi u neru...

:grin::harmonikas: