View Full Version : Adam a3x visokotonac problem
rastamankg
04-09-2011, 02:13 PM
Imam problem sa visokotoncem na Adamu A3X. Kada pustim neki sadrzaj manjeg kvaliteta (npr. pesmu na youtubeu), tweeter na jednom monitoru pocinje malo da krci, kao da klipuje. Mislio sam da je to zbog loseg kvaliteta sadrzaja na youtubeu, ali i kada sam kablovima zamenio levi i desni monitor, problem je i dalje ostao na istom monitoru. Napominjem da se to desava samo kod sadrzaja sa niskim kvalitetom. Da li je tweeter otisao, ili je to tako normalno (u sta sumnjam)?
Edit:
Taj monitor je prikacen na drugi, tako da glasnocu kontrolisem na drugom samo, ako to ima neke veze
Imam slican problem sa istim monitorima, naime uzeo sam ih pre 12 dana i sinoc sam cuo sustanje iz tvitera jednog monitora, drugi nema problema.
Problem je i dalje tu ma koliki gain bio, uvek isti sum(iste jacine).
Povezani su preko RCA kablova sa kojima su dosli i na focusrite saffire 6 zvucnu.
Citao sam ove teme na prvoj stranici, ali vidim da su tu problemi sa oba monitora ili sa operativnim sistemom, koristim osx lion ali ne mislim da je do njega, a i drajveri za zvucnu su najnoviji update za tu verziju sistema.
Inace 10 dana ga nisam pojacavo preko pola, tek sam juce nekih 60 posto,stvarno mi vise nije trebalo, a kanal mi je jednom otisao u distorziju i to +1.5 db, ako je do toga onda...u trenutku kada je krenuo sum nije isao zvuk, radio sam u logicu i odjednom sam primetio, ugasio i sacekao da prenoce i sad evo...pomagajte...
vakatt
14-05-2012, 04:39 PM
Ako sam dobro shvatio problem je samo na jednom monitoru ? Za pocetak provjeri zvucnu karticu i struju. Ako je do zvucne , tj do njenog output to ce utvrditi tako sto ces prebaciti taj monitor koji pravi problem na kanal na kojem je ovaj koji radi ok (na isti nacin mozes testirati i same kablove), pa vidi sta ce da se dogodi.
Ovo za struju je takodje cest problem a mozda ti nisu na istom produznom utikacu oba monitora ? Najbolje da probas razne kombinacije i sa strujom, tj da probas da ga bocnes na neku drugu uticnicu u kuci, ili da ugasis frizide il tako nesto :)
Racunar ces najlakse eliminisati iz jednacine tako sto ces pozajmiti od drugara laptop i probati sa njega.
Ako sam dobro shvatio problem je samo na jednom monitoru ? Za pocetak provjeri zvucnu karticu i struju. Ako je do zvucne , tj do njenog output to ce utvrditi tako sto ces prebaciti taj monitor koji pravi problem na kanal na kojem je ovaj koji radi ok (na isti nacin mozes testirati i same kablove), pa vidi sta ce da se dogodi.
Ovo za struju je takodje cest problem a mozda ti nisu na istom produznom utikacu oba monitora ? Najbolje da probas razne kombinacije i sa strujom, tj da probas da ga bocnes na neku drugu uticnicu u kuci, ili da ugasis frizide il tako nesto :)
Racunar ces najlakse eliminisati iz jednacine tako sto ces pozajmiti od drugara laptop i probati sa njega.
Da problem imam samo na jednom monitoru.
Proverio zvucnu i kablove bas kako si naveo,problem je i dalje tu na istom monitoru.
Ukljucio monitor na razne uticnice u kuci ali opet taj isti zvuk....:cry:
produtjente
30-11-2012, 06:01 PM
Da problem imam samo na jednom monitoru.
Proverio zvucnu i kablove bas kako si naveo,problem je i dalje tu na istom monitoru.
Ukljucio monitor na razne uticnice u kuci ali opet taj isti zvuk....:cry:
Da li si probao da izvuces signal-in kablove ugasis komp i bilo sta sto moze da pravi buku i onda priblizis uho na visokotonac i proveris da li je noise na oba isti?
Ako se razlikuju, onda proveri kakvo ti je uzemljenje u kuci-stanu.
Ja posedujem A5X i imam mali noise na oba monitora ali to je normalno, i cujem ga tek kada nabijem glavu u monitor :) .
Moj savet. Uzmi oba moniora i prosetaj ih po kuci , ukljuci u razlicite uticnice pa proveri da li ces imati razliku u sumu. pogasi sve po kuci, tipa frizider, zamrzivac, sporet, tv sta god, cisto da se osiguras sto se tice napajanja. Ako i pored svega ovoga ima razlike, onda pozovi Adam fabriku u berlinu pa ih pitaj, das im serijski broj monitora i kazes sta je problem, ili im posalji mail. ako ti smeta salji na reklamaciju. Po mom misljenju mozda si nesrecne ruke u ovom slucaju pa ti je zapao neki falican pojacavac visokotonca ili je neki elektrolit falican... ima dosta toga sto moze da izazove sum.
Nadam se da ces resiti problem.
Da li si probao da izvuces signal-in kablove ugasis komp i bilo sta sto moze da pravi buku i onda priblizis uho na visokotonac i proveris da li je noise na oba isti?
Ako se razlikuju, onda proveri kakvo ti je uzemljenje u kuci-stanu.
Ja posedujem A5X i imam mali noise na oba monitora ali to je normalno, i cujem ga tek kada nabijem glavu u monitor :) .
Moj savet. Uzmi oba moniora i prosetaj ih po kuci , ukljuci u razlicite uticnice pa proveri da li ces imati razliku u sumu. pogasi sve po kuci, tipa frizider, zamrzivac, sporet, tv sta god, cisto da se osiguras sto se tice napajanja. Ako i pored svega ovoga ima razlike, onda pozovi Adam fabriku u berlinu pa ih pitaj, das im serijski broj monitora i kazes sta je problem, ili im posalji mail. ako ti smeta salji na reklamaciju. Po mom misljenju mozda si nesrecne ruke u ovom slucaju pa ti je zapao neki falican pojacavac visokotonca ili je neki elektrolit falican... ima dosta toga sto moze da izazove sum.
Nadam se da ces resiti problem.
Hvala na sugestijama, probao sam sve to u to vreme, isto tako sam nazavao Mitros i zamenili su mi u roku od par dana, novi rade savrseno do sada :)
produtjente
07-12-2012, 07:58 PM
Hvala na sugestijama, probao sam sve to u to vreme, isto tako sam nazavao Mitros i zamenili su mi u roku od par dana, novi rade savrseno do sada :)
Drago mi je ! Zdravo da se sluzis :D !:grin:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.