Log in

View Full Version : UAD v.6.0

STUDIOTON
02-09-2011, 02:21 PM
http://www.uaudio.com/media/home/marquee/v6_lmod.jpg

Ampex? ATR-102 Mastering Tape Recorder Plug-In

Brainworx? bx_digital V2 EQ Plug-In

SPL? Vitalizer MK2-T Plug-In

Significant Pro Tools enhancements

Mac? OS X 10.7 Lion compatibility

voomighty
03-09-2011, 05:26 PM
ispravie me ako gresim, ali zasto bi neko kupio

SPL? Vitalizer MK2-T Plug-In za249$ kad moze za 212 da uzme non uad verziju iBrainworx? bx_digital V2 EQ Plug-In koji je na brainworks sajtu 228evra u odnosu na 329$ sto je 229e na uad sajtu.
Nije mi jasno zasto opterecivari uad karticu kad mozes CPU... I zasto prave verzije plagova koje vec postoje kao VST-i

malo sam zbunjen... bolje da su razvili Roland re-501 ili neznamnija koju hardversku spravu za koju vec ne postoji emulacija...

Bockie
04-09-2011, 02:18 PM
ispravie me ako gresim, ali zasto bi neko kupio

SPL? Vitalizer MK2-T Plug-In za249$ kad moze za 212 da uzme non uad verziju iBrainworx? bx_digital V2 EQ Plug-In koji je na brainworks sajtu 228evra u odnosu na 329$ sto je 229e na uad sajtu.

Jer ima 500$ free vaucer anyways...npr...

STUDIOTON
04-09-2011, 04:48 PM
...jer osim imena na rade isto .. na primer :wink::wink:

P.S. cena native plugina i uad plugina ne moze bas da se poredi samo po ceni plugina.. jer da bi podigao uad plugin.. treba ti od 600 do 1200 eur ulaganja (dsp kartice)

Shot
04-09-2011, 08:05 PM
Prvi razlog je - zato što mogu! Dobra je fora imati jaka imena u svom portfoliju. Brainworks to definitivno jeste! I kad mogu - zašto ne?

A drugi možda realan razlog je to što mnogi ljudi vole svoje pluginove nositi sa sobom u studije. Ne zaboravimo da vani nema studija koji koriste "vodene, zračne i slične" verzije, i uglavnom ne dozvoljavaju da klijenti instaliraju plugine, makar klijenti imaju licencu za to što hoće instalirati. Rješenje je imati portabilne verzije. Ili kao dongle s licencom (što je dominantno u PT okruženju... svi nose svoj iLok usb dongle), ili nositi svoje eksterne UADe pa s njim sve svoje pluginove. Realno, danas se pluginovi donose u studio onoliko koliko su se prije donosili vlastiti instrumenti. Danas je to totalno normalno. Jedino nije kod nas jer...

pecass
08-09-2011, 09:42 PM
RTAS u PT -u radi za medalju!!!!