PDA

View Full Version : Sennheiser monitorske slusalice - pomoc pri odabiru

Darsus
18-08-2011, 10:48 PM
Resio sam da konacno obezbedim sebi malo bolji monitoring, posto se bavim amaterski produkcijom, ali sve ozbiljnije (zvucnike odbacujem u startu zbog previse razloga, nije bitno trenutno) pa sam resio da priustim sebi neke dobre Zenke.

Da li vredi dati 13000 za ove slusalice http://www.4audio.rs/product.php?id=967 ili ustedeti na ovima (mada imam kinte trenutno, tako da tu stranu ne gledajte posebno) od 6000 http://www.tehnomanija.rs/katalog/sennheiser-slusalice-hd-418.html sa takodje dobrim karakteristikama (ali razlika u ceni je sigurno opravdana.)

Sta bi mi vi preporucili? Posto sam ove HD 418 nasao kao najblize karakteristikama HD 380 Pro od jeftinijih modela. Kao sto sam vec pomenuo, monitoring je u pitanju.

P.S. Ako imate neke druge predloge, slobodno bacite pa da razmotrimo. Do 24. bih trebao da donesem odluku, ali otpisite hd25 i slicno, dakle do nekih 13000 din je prihvatljivo.

Hvala unapred! :)

Bockie
19-08-2011, 09:26 AM
Radim konstantno na ATH-M50, verovatno sam dosadan, ali stvarno SVE moguce preporuke! AKG-K271 je dosta dobar, mada ga M50 prestize bez razmisljanja za moj ukus...

Sve ispod toga je , ako je namera produkcija, prilicno dosta losije od navedenog, ali ne kosta puno manje (pominjes budzet od 130e)...
Cena ovih modela je oko 160€...

Sennheiser je opasna firma, ali slabo poznajem gamu...,pa ako ko zna bolje neka prica...
HD25 je stekao slavu kod DJ-eva i bubnjara 80-ih godina jer im prosvira mozak i nadjaca svako ozvucenje i bubanj, samo veoma glasan i robusne je izrade i nikad ga ne bih koristio za produkciju, a kosta preko 200 i kusur evara...

Ako mene pitas, nemoj nista kupovati sto nije u rangu gore navedenih sluski,sacekaj pa skupi ili potrosi znacajno manje novca, jer ces dobiti prilicno isto...:wink:

Ali to je samo moje misljenje...

Poz'

Darsus
19-08-2011, 10:48 PM
Hvala, mada nemam toliko para za dodavanje. Skupih oko 100 evra, a stvar je u principu sada ili nikada. Posto znam da ce kad tad da odu ako ih sad ne iskoristim. :) Inace za Senheisser sam se vezao jer ih dosta ljudi hvale, ali se nisam raspitivao za druge marke. HD 380 Pro mi se cine kao jako dobro, jos po kritikama za 280 a ove su navodno malo bolje.

Hvala u svakom slucaju. :)