Log in

View Full Version : UAD Sharing

sigimigi
17-08-2011, 08:05 AM
Dobro jutro svima,cito sam ovdje na forumu da je moguce razmjenjivat Plugove ode Uad-a ili sam ja to pogresno razumijo.pozz

quake2
17-08-2011, 08:55 AM
Pogresno si razumeo.

Bockie
17-08-2011, 01:53 PM
Postoje "mesta na nalogu" koje svako ko kupi kartu dobije. Po karti mislim da ide nesto oko 4 mesta. To teoretski znaci da mozes da imas 4 kartice i da efekti, plug-ovi (koji se kupuju) mogu da rade na te 4 karte (nezavisno od toga da li su u istom ili razlicitim racunarima).

Dakle ako kupis kartu,registrujes je na svoje ime i imas, recimo, "vaucer" od 500$ - mozes uzeti 2-3-4 plug-ina za te novce.
Tvoj kolega ili "prijatelj" zatim kupi kartu, registruje je na TVOJE ime i kupi jos 3-4 efekta, onda te efekte mozete "podeliti" izmedju sebe i svi sve koristiti.

Sve zavisi koliko si "prijatelj" sa kolegom i pod kojim uslovima ces mu "ustupiti" mesto na svojoj karti, te na taj nacim "podeliti" dobra sa njim...:wink:

To se u oglasnoj sekciji zove "ustupam mesto na nalogu" za X novaca...:da:

diviner
17-08-2011, 07:48 PM
Odlicno (kratko, jasno, koncizno) objasnjeno Bockie)! ;)

sigimigi
18-08-2011, 07:54 AM
Postoje "mesta na nalogu" koje svako ko kupi kartu dobije. Po karti mislim da ide nesto oko 4 mesta. To teoretski znaci da mozes da imas 4 kartice i da efekti, plug-ovi (koji se kupuju) mogu da rade na te 4 karte (nezavisno od toga da li su u istom ili razlicitim racunarima).

Dakle ako kupis kartu,registrujes je na svoje ime i imas, recimo, "vaucer" od 500$ - mozes uzeti 2-3-4 plug-ina za te novce.
Tvoj kolega ili "prijatelj" zatim kupi kartu, registruje je na TVOJE ime i kupi jos 3-4 efekta, onda te efekte mozete "podeliti" izmedju sebe i svi sve koristiti.

Sve zavisi koliko si "prijatelj" sa kolegom i pod kojim uslovima ces mu "ustupiti" mesto na svojoj karti, te na taj nacim "podeliti" dobra sa njim...:wink:

To se u oglasnoj sekciji zove "ustupam mesto na nalogu" za X novaca...:da:

Aha,to je super,pa eto ako ima neko zainteresovan da mi da mjesto ili da kupim ja neke plugove nije problem,koristim UAD 2 SOLO.pozzz

Bockie
19-08-2011, 08:59 AM
@sigimigi

Procesljaj oglasnu sekciju, a ako ne nadjes, stavi u rubriku "trazim"...:wink:

@diviner

:thumbsup:

sigimigi
27-02-2013, 09:47 PM
Evo mene opet,moj kolega u Americi zivi i stavio bi me na svoj nalog,ja se nalazim u Njemackoj.da li je mogice da me stavi na svoj nalog i kako?pozzzz

STUDIOTON
27-02-2013, 11:45 PM
Nije.. da bi tvoju karticu vezao za acc.. mora fizicki da je upari sa njegovom karticom.. to je uslov da bi se karta automatski vezala za acc gde su plaginovi.. ako to ne uradis a ipak ti da podatke od acc da se registrujes, onda ce se kartica registrovati ali u drugoj grupi na istom acc.. svaka grupa moze imati drugacije plugine.. u ovom skucaju ti ces biti na nalogu ali u posebnoj grupi bez plugina..

Dakle uslov je da pri registraciji u kompu bude bilo koja kartica sa naloga.. i onda ce se ta nova autimatski upariti na pravo mesto

"7"
28-02-2013, 12:47 AM
Moze i odvojeno... on je prijavi na nalog i kartica se automatski registruje u drugoj grupi kao sto si rekao, ali onda njegov prijatelj napise pisamce u kojem im kaze da se zeznuo i da je hteo karticu da stavi u istu grupu ali je pogresio i oni ce je prebaciti u prvu grupu...bar je bilo tako, ja uradio jednom, mada sam se ja stvarno zeznuo ali dodje mu na isto...
Pozz

sigimigi
28-02-2013, 10:37 AM
Sta treba mom kolegi da me registruje?on ce nazvati UAD firmu da to sredi..na koji nacin moze prijavit moju kartu kod sebe na acc.

STUDIOTON
28-02-2013, 11:39 AM
Moze i odvojeno... on je prijavi na nalog i kartica se automatski registruje u drugoj grupi kao sto si rekao, ali onda njegov prijatelj napise pisamce u kojem im kaze da se zeznuo i da je hteo karticu da stavi u istu grupu ali je pogresio i oni ce je prebaciti u prvu grupu...bar je bilo tako, ja uradio jednom, mada sam se ja stvarno zeznuo ali dodje mu na isto...
Pozz

ne moze vise tako !! oni ce traziti kao dokaz da im posaljes generate log file koji se pravi iz cotrol panela/system.. u tom log fajlu oni vide da li su kartice u istom kompjuteru , kada vide da nisu , tu nastaje problem i nece ti spojiti .. vrlo su postali rigorozni i rade na sprecavanju zloupotrebe .. pazite sta pisete ako vec niste sigurni jer neko moze da nadrlja ! .. mnogo toga sam iskusio sa njima i tacno znam sta vam pisem :( Dakle prebacivanje na istu grupu, je otezano i ima da vam skinu gace da dokazete ono sto vam traze .. korisnik MAX , je imao tih problema.. mesecima ih molio i bez dokaza nisu hteli da mu spoje .. na kraju je karticu slao kod kolege sa kojim deli nalog, da ih spoji i posalje im generate log iz uad control panela kao dokaz da su kartice od jednog vlasnika .

According to the EULA ( End User License Agreement) each computer system would be considered a different account group and would require it's own unique ( different ) set of plugin licenses. The UAD software will detect what is in the computer (other UAD cards ). If you are simply adding a new card to an existing computer system the UAD software will detect the other UAD card and automatically register the new UAD card into the same account group with the other UAD card already registered in the account. If the new card is installed in a computer that does not have any other UAD cards then the UAD software will automatically register the new UAD card into a new account group ( new system ).

Best Regards,

Dave Roda
Customer Support
Universal Audio

Gianfranco
28-02-2013, 11:43 AM
Pozz

Bilo tako, ali vise nije... i ne pomazu nikakve srceparajuce price! sada moraju obe kartice da budu istovremeno u kompu, pa da onda registrujes novu ili ako se zajebes... (pa ti novu karticu veze za novu grupu) onda moras da stavis obe kartice u isti komp i da im posaljes neki txt fajl (koji exportujes putem UAD control panel-a), kojim dokazujes da su obe kartice istovremeno u kompu... tek onda oni rucno srede da obe kartice budu u istoj grupi...
nakon toga mozes da odvojis kartice i da svaku koristis u posebnom kompu...

Neka jos neko potvrdi ako je imao slicna iskustva u zadnjih recimo 9 meseci... ili sam mozda samo naleteo na nekog novajliju, koji se strogo drzi propisa...

"7"
28-02-2013, 09:52 PM
ne moze vise tako !! oni ce traziti kao dokaz da im posaljes generate log file koji se pravi iz cotrol panela/system.. u tom log fajlu oni vide da li su kartice u istom kompjuteru , kada vide da nisu , tu nastaje problem i nece ti spojiti .. vrlo su postali rigorozni i rade na sprecavanju zloupotrebe .. pazite sta pisete ako vec niste sigurni jer neko moze da nadrlja ! .. mnogo toga sam iskusio sa njima i tacno znam sta vam pisem :( Dakle prebacivanje na istu grupu, je otezano i ima da vam skinu gace da dokazete ono sto vam traze .. korisnik MAX , je imao tih problema.. mesecima ih molio i bez dokaza nisu hteli da mu spoje .. na kraju je karticu slao kod kolege sa kojim deli nalog, da ih spoji i posalje im generate log iz uad control panela kao dokaz da su kartice od jednog vlasnika .

E pa zato sam i napisao da je bilo tako, a promene se stvari i u par dana a kamoli u par godina... dobro je da se zna za ubuduce...
Pozz

EDO GRAND
22-09-2013, 09:16 PM
Aha,to je super,pa eto ako ima neko zainteresovan da mi da mjesto ili da kupim ja neke plugove nije problem,koristim UAD 2 SOLO.pozzz

POZ

Ja imam UAD duo,koristim recimo ampex atr,,studer,manley master eq,trident,ssl comp, neve 1076, i jos nekih stranskih malo more..kad uzmes duo mozemo da mjenjamo..

POZZZ