PDA

View Full Version : Stalci za zvucnike by BladeR

BladeR
15-08-2011, 01:29 PM
Poz ekipa!

Dosta sam čitao i shvatio.Ali i dalje sam noob :D
Ubiti planiram napraviti stalke i to ću jo? vidit kako,ja mislim da će biti od ?eljeza pa cu napunit sa nečim.

Problem je sta iznad stola imam policu,kad napravim stalke monitori ce mi biti skoro pa ispod police,malo vi?e izvućeni.E sad me zanima da li će polica koja je iznad imati velik utjecaj na zvuk,i da li postoje rijesenja kao stavit spu?vu ili kako to zovete sunđer ispod police,i da li je ok stavit spu?vu na zid iza monitora.

Zadnje sta bi napravija bi maka policu jer sam je tek stavija a ne mo?e mi upasat na neki drugi zid jer je velika.

Hvala na pomoći xD

boggy
15-08-2011, 01:44 PM
Prebacio sam post u novi thread posto mi lici da cemo izaci iz okvira samo stalaka.

Da bi ti ljudi lakse odgovorili probaj da skiciras u google sketchup-u kako konkretno izgleda situacija kod tebe. Pokusao sam da shvatim, mislio u toku citanja cak i da jesam ali posle mi je opet bilo nejasno.

Stalke nemoj da punis "necim" nego suvim sitnim peskom.

BladeR
15-08-2011, 06:38 PM
10084

Ok boggy. Da malo sam neajsan.Tesko je bez slike .Evo napravio sam skicu u paintu
To je kako soba stoji,a polica mi je od strateske vaznosti .Velika je i imam dosta stvari na njoj.nisam obilježio zidove jer sam zaboravija da kraj papira nije zid xD

10085

Zasad su mi na polici ali su mi preko glave i zvone jer su blizu zida i jos je otvor za bas iza i preblizu je zida.Napravio bi stalke ali neznam da li bi bilo dobro da su monitori smjesteni skoro pa ispod police.Evo ovako sam ja to zamislio.
Pa me brine da li ce mi previse krivit zvuk to sta su ispod police i da li mogu kako to sa izolacijom smanjiti.

10086

boggy
15-08-2011, 06:59 PM
..........
Pa me brine da li ce mi previse krivit zvuk to sta su ispod police i da li mogu kako to sa izolacijom smanjiti.

Nije najstrasnije sto moze da bude. Ok, teraj tako, samo pronadji najbolju poziciju mikrofonom, nemoj ih stavljati bilo gde

BladeR
16-08-2011, 08:17 PM
Ok hvala boggy.Neznam sta tocno mislis sa mikrofonom vjerovatno neka mjerenja.Odlicno za koji tjedan cu te pitat u vezi toga.

Tnx 8-)