Log in

View Full Version : Engleska u plamenu

ProkDu
09-08-2011, 04:12 AM
Nimalo naivno. :shock: DaBear, kakva je situacija?

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5ckZ5hhODcc&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5ckZ5hhODcc&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hfKnbCol8Jk&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hfKnbCol8Jk&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

vasko
09-08-2011, 11:25 AM
Libija je priznala "pobunjene ljude" u engleskim gradovima legitimnom vladom Velike Britanije.

cAAc
09-08-2011, 11:30 AM
http://maps.google.co.uk/maps/ms?msid=207192798388318292131.0004aa01af6748773e8f 7&msa=0&ll=51.558503%2C-0.055275&spn=0.114195%2C0.298691

DaBear
09-08-2011, 12:12 PM
sta da kazem....ima delova grada je kao da je bio rat! Na svi srecu...nije po celom gradu...uglavnom po siromasnijim delovima grada gde ima puno dokone omladine...:(

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/k7H02HSip_c?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/k7H02HSip_c?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>

Bockie
09-08-2011, 12:54 PM
Libija je priznala "pobunjene ljude" u engleskim gradovima legitimnom vladom Velike Britanije.

:haha:

:thumbsup:

yoloko
09-08-2011, 06:27 PM
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/fZuNLS_lwQY?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

cAAc
09-08-2011, 07:18 PM
Tens of thousands of students marched through London on Wednesday against plans to triple university tuition fees, and violence erupted as a minority battled police and trashed a building containing the headquarters of the governing Conservative Party. Organisers said 50-thousand students, lecturers and supporters demonstrated against plans to raise the cost of studying at a university to 9-thousand pounds a year - three times the current rate - in the largest street protest yet against the government's sweeping austerity measures.

yoloko
09-08-2011, 10:56 PM
dabear baci koji redak o situaciji kad nades vremena

DaBear
09-08-2011, 11:42 PM
pa veceras je mirno...usrali se majmuni !!!

U gradu je 16.000 policajaca sa oklopnim kolima i plasticnom municijom (ako zatreba)...plus, posto se narod ogorcio..izasli su masovno na ulice da cuvaju imovinu i radnje (!!) ,,sa bezbol palicama,neki i sa maskam..ali sve starija ekipa!

juce su na Hackney-u (Turski deo grada...crnci i Turci uglavnom zive tamo) jedno 100 Turaka sa bezbol palicama rasterali klince da im ne ruse radnje i kafane!!! Mega !!

Sad panduri polako cesljaju po snimcima CCTV kamera i ostalih aparata i polako privode majmune. Vec su napunili sve celije po gradu, pa ih razvoze po unutrasnjosti !!:D Ovih dana ce da pocnu da objavlju slike huligana po novinama i TV da ih prijavi ko ih zna !!

I rekli su roditeljima da ako im se klinac "ponovio" u patike, kompjuter ili plasma TV - da ga privedu "na razgovor" ..hehehe

Kaze mi drug da je bilo u Totenhamu Macbooks za ?20 prodavali po ulici !!!
Jedan je cak dao oglas na webu, prodaje 40 iPhone-ova !! Slikao ih na gomili...kakavi glupani !!

dot
09-08-2011, 11:51 PM
uz rasprostranjenost CCTVa, bice to dosta posla skupiti ih sve :D

http://andreaciulu.blogspot.com/2007/05/great-britain-becoming-police-state.html

cAAc
10-08-2011, 12:01 AM
ne volis crnce ,a turci ti braca ..gastabajterske price ..jel ima neko ozbiljniji da objasni o cemu se radi?

Arthur
10-08-2011, 12:37 AM
?!? o čemu ti to?

a o čemu se radi možeš najlepše da vidiš ovde http://www.trojka.rs/zanimljivosti/sira-slika/15668-london-s-burning-26-slika.html

obrati pažnju na garderobu huligana

cAAc
10-08-2011, 01:10 AM
o cemu ja?..evo ..iz par postova sam shvatio da dokoni majmuni iz siromasnih delova Londona zato sto im je dosadno ili im treba pedesetak funti pale grad.To bese direktan izvestaj iz Londona ,a i televizijski se ne razlikuju mnogo.E sad ja mogu da se pravim i da klimam glavom da je to tako ali tanko iskustvo koje sam stekao zivotom u tranizicionoj zemlji i dva grama mozga mi govore da je to nesto najgluplje sto sam cuo skorije(serem ,cuo sam jos milion glupljih stvari..u stvari slusam ih svaki dan).Garderoba normalna niti sam video neku zivotinju.
e sad neko ce ih nazvati huliganima ,neko teroristima a neko legitimnom vladom ..ja cu ih nazvati gladnim ,bednim, pijanim, drogiranim,besnim i nezadovljnim ljudima

boggy
10-08-2011, 01:28 AM
........
e sad neko ce ih nazvati huliganima ,neko teroristima a neko legitimnom vladom ..ja cu ih nazvati gladnim ,bednim, pijanim, drogiranim,besnim i nezadovljnim ljudima
Po oblacenju mi ne izgledaju bedno, a nisu ni mnogo mrsavi.... video sam i gore.
Kakvi god da su, sumnjam da bi im ti licno odobravao da, u cilju "poboljsanja" sopstvenog "stanja", tebe pokradu, spale stan gde zivis, itd...

Arthur
10-08-2011, 01:42 AM
iz školske sociologije se uči da je narod što je u boljem položaju, skloniji tome da se buni. Čak i jedna domaća anegdota sa Milošem Obrenovićem govori upravo o tome . Ne kažem da su ljudi tamo u blagostanju, ali su daleko daleko od bednika koje bi predstavio kao žrtve. Uostalom mogao si i kod nas najbolje da vidiš socijalni profil ljudi koji lome izloge i pale ambasade, a sve pod nekim izgovorima i opravdanjima. To ne pije vodu jednostavno je previše naivno da bi bilo istinito. Istina je da je to devijantna omladina, odgajana na stadionima i ulicama, u disfunckionalnim porodicama, koja je rešila da sebi nađe oduška na krajnje idiotski i životinjski način. Oni koji su u stvarnom problemu, i jesu upravo Turci i slične manjine koje su iz potpuno siromašnih i nerazvijenih krajeva došle u beli svet u nadi da će im neko pružiti šansu da RADE i svojim rukama i znojem nešto stvore. Ova deca ne mogu ni da pretpostave šta je to. Zato će i dobiti batine od istinskih žrtava ove situacije. Najmanje je bitno koliko to pogađa britansku vladu ili nacionalni imidž. Te kuće, radnje i kafići su NEČIJI, nisu od kraljice ili Kameruna. Da ih vidim da krenu na Bakingemsku palatu, i to odrpani i goli i bosi, a ne u adidas/urban/pažljivo biram marke sportske odeće koju kupujem i nosim/street silu, tad bi mi ih možda i bilo žao , i poželeo da im se pridružim. Dok se to ne desi, ove klince samo mogu smatrati dokonim i besnim loše vaspitanim idiotima kojima je lakše da pale tuđe nego da pokušaju da stvore nešto svoje.

boggy
10-08-2011, 01:45 AM
iz ?kolske sociologije se uči da je narod ?to je u boljem polo?aju, skloniji tome da se buni. Čak i jedna domaća anegdota sa milo?em obrenovićem govori upravo o tome . Ne ka?em da su ljudi tamo u blagostanju, ali su daleko daleko od bednika koje bi predstavio kao ?rtve. Uostalom mogao si i kod nas najbolje da vidi? socijalni profil ljudi koji lome izloge i pale ambasade, a sve pod nekim izgovorima i opravdanjima. To ne pije vodu jednostavno je previ?e naivno da bi bilo istinito. Istina je da je to devijantna omladina, odgajana na stadionima i ulicama, u disfunckionalnim porodicama, koja je re?ila da sebi nađe odu?ka na krajnje idiotski i ?ivotinjski način. Oni koji su u stvarnom problemu, i jesu upravo turci i slične manjine koje su iz potpuno siroma?nih i nerazvijenih krajeva do?le u beli svet u nadi da će im neko pru?iti ?ansu da rade i svojim rukama i znojem ne?to stvore. Ova deca ne mogu ni da pretpostave ?ta je to. Zato će i dobiti batine od istinskih ?rtava ove situacije. Najmanje je bitno koliko to pogađa britansku vladu ili nacionalni imid?. Te kuće, radnje i kafići su neČiji, nisu od kraljice ili kameruna. Da ih vidim da krenu na bakingemsku palatu, i to odrpani i goli i bosi, a ne u adidas/urban/pa?ljivo biram marke sportske odeće koju kupujem i nosim/street silu, tad bi mi ih mo?da i bilo ?ao , i po?eleo da im se pridru?im. Dok se to ne desi, ove klince samo mogu smatrati dokonim i besnim lo?e vaspitanim idiotima kojima je lak?e da pale tuđe nego da poku?aju da stvore ne?to svoje.

+1

cAAc
10-08-2011, 06:58 AM
kako cemo da zovemo one malinare sto blokiraju puteve i prevrcu marice i gomile njima slicnih? huliganima ,idiotima,majmunima ?..pa nije njegov put da ja ne mogu da prodjem njim.
Ako mislis da ne mogu da poredim upravu si jer gomila tih 'navijaca' nikad nije imalo sansu da gradi i radi nesto posteno niti je vidi dok pola ovih sto blokira puteve zivi bolje od vecine njih(i ako su i oni u kanalu).
Pa naravno da su devijantni kad traze izlaz u svemu losem sto ovo drustvo nudi jer naizgled i nazalost to i izgleda kao jedini put.I onda kad se desi ovako nesto svi se cude i osudjuju i niko ne trazi pravi razlog (ne opravdavam) vec krivicu nalaze u njihovoj dokonosti i zivotinjskim nagonima i niko ne trazi resenje (zato ne osudjujem).Silom i osudama pokusava da se resi svaki problem.Dizanje velikih ograda ,kamere i pojacane patrole nisu ucinile moj zivot bezbednijim..
Koja su normalna sredstva ostala obicnom coveku da iskaze svoje nezadovoljstvo necim i da na normalan neki nacin resi neki svoj veliki i bitan zivotni problem?
Nema ih i onda se opet cudimo sto gomila divlja i rusi sve pred sobom.
Realan problem bez realnog resenja ali je najlakse reci idioti ,majmuni sto mozda to i jesu jer je sve to uzalud ali bar mu padne teret sa duse posle par polomljenih izloga dok ja kuci grizem prste .

Igor
10-08-2011, 08:27 AM
Onaj ko terori?e drugog, fakat, ima problema sa sobom!
Ne opravdavam nikakvo ru?enje, paljenje i agresiju, ali upravo je to ono "oruđe" kojim se danas, a obično na frontu daleko od kuće, uzorava globalni nazovi poredak... Sklon si DaBear da te ljude tako olako naziva? kako ih naziva? a ja se pitam, pa kojim bi to rečima onda trebalo počastiti takozvane mirotvorce koji ubijaju nedu?nu decu Afrike i Azije, licemere ?to ti uvaljuju zastarelu tehnologiju i namerno te unazađuju da bi ti jednoga dana podmetnuli socijalni po?arčić i kupili te za tepsiju ribe... Kako bi te ljude trebalo zvati? Mislim da upravo ta "gospoda" u Londonu trenutno ima mali problemčić. I uop?te ne sumnjam da će ga "stručno" re?iti.

boggy
10-08-2011, 08:39 AM
....... Mislim da upravo ta "gospoda" u Londonu trenutno ima mali problemčić. I uop?te ne sumnjam da će ga "stručno" re?iti.
Mislim da "gospoda" u Londonu nemaju ama bas nikakav problem, naprotiv, samo ce dobiti nova opravdanja...

DaBear
10-08-2011, 08:43 AM
E moj cAAC....sto bi reko moj cale !!

Prvo ako je "moj zvestaj" isti kao i onaj na TV - sta se cudis?? Sta si ocekivao??

Profil radnji koje su pljackane: sa mobilnim telefonima, tehnikom, naocare, patike, trenerke i sportska oprema.
Zasto nisu krali klopu ??? (ako su gladni)

Puno njih su na TV (pod maskama) kad su ih pitali sto to radite - rekli "pa danas mozemo da radimo sta hocemo...pa daj da se izivljavamo! Policija nam nemoze nista danas (ima ih malo)....a i raspust je, nema skole !!!!"

Zbog velike naivnosti Engleza kao nacije, a takodje i zbog politike koju vode..jako su darezljivi prema "socijalcima" izbeglicama, itd. I puno ljudi to koristi...
Stotine hiljada porodica dobijaju veliku pomoc (placen stan + neke komunalije + dzeparac) i veliki broj njih i njihove dece NIKAD nije radio. Sta deca mogu da nauce od njih?
Imaju za najosnovniju egzistenciju (i da plate mobilni telefon!) SVI IMAJU MOBILNE!!! Ostalo - parola: Snadji se ! Malo dzepare klince i penzionere, provaljuju po stanovima, prodaju drogu na sitno itd....
Sta ocekivati? Ko ce da im pokaze da to nije dobro ? Roditelji sigurno nece!!

Ovde je toliko doslo Poljaka, Rumuna, Albanaca itd itd..i SVI nesto rade - ciste, kuvaju, kopaju, nose..sta vec!! To neces videti da neko od ovih sto divljaju radi !!
Turci, Indijci i drugi..imaju prodavnice, kebabdzinice, poslasticarnice, pekare, restorane, pekare itd....ljudi rade (i nisu gastarbajteri - jer je puno njih rodjeno ovde!!)

Zakon je takodje MNOGO blag ovde !! Opste poznata stvar! Svi znaju da ce lako da prodju ako provale nekome u stan, ukradu nesto itd...nema kazne koja ce nekoga da odvrati od losih stvari !! Zbog "ljudskih prava" policija ima zavezane ruke, u skolama, maltene nesmes da podviknes na djake itd..i klinci to koriste. Osillili su se, nema postovanja prema zakonu, starijima itd..

Mislim, problem je dubok i veliki, ali sto ja nisam isao da rusim i palim...imam i ja trenutno problema u zivotu, ali mi nije palo na pamet da to radim !!??

A za crnce..sta da ti kazem. Jedan od najboljih prijatelja, sa kojim sam dosta radio muziku je crnac! Ali isto tako, dok sam bio u Soho studiju, stalno su dolazili reperi da snimaju u glavnom studiju...i 99% njih su bili gangsteri !! Dodju i gledaju na telefonima snimke kako su samarali klince, tukli se, i divljali !! Bilo je scary da znas da je takva ekipa u studiju !!! Jedan od asistenata je stalno sedeo napolju i gledao da nesto ne iznesu !!! Oni nis bili bas siromasni...imali su record deal (dobili neki avans) lepa odela, patike...ALI takva im je kultura (gang culture). I nazalost, veliki broj klinaca koji nema parae da kupi kartu za prevoz i ode u neki bolji deo grada i vidi nesto lepo - po ceo dan gled takve majmune oko sebe !! (i misle da je to cool)

Znak
10-08-2011, 08:50 AM
Zbog velike naivnosti Engleza kao nacije...

To je onaj normanski deo, direktni potomci francuskih sobarica.

Igor
10-08-2011, 09:31 AM
Mislim da "gospoda" u Londonu nemaju ama bas nikakav problem, naprotiv, samo ce dobiti nova opravdanja...
Pa to sam i mislio... Opravdanja da ga re?e!

boggy
10-08-2011, 09:32 AM
Pa to sam i mislio... Opravdanja da ga reše!
Mislio sam na opravdanja za poteze koji nemaju za cilj da rese konkretno ovaj problem... ali dobro...

Surfer
10-08-2011, 09:55 AM
Ovo je samo početak.
Nisam primjetio da su Englezi plakali kad je gorio Bagdad ili Tripoli dok su oni išli "spašavati" civile.
Kakvi hipokriti, gade mi se Englezi, najveća gamad koja je ikad hodala kuglom zemaljskom.
Bilo je vrijeme da Engleska koja terorizira pola svijeta u udruženoj zločinačkoj organizaciji sa Amerikancima i Izraelom počne na vlastitoj koži osjećati kako je to kad ti gori zemlja.

Nisu to obijesni majmuni koji pale Englesku.
To su njihovi "majmuni", "pravi Englezi" i oni će im doći glave.
Spominju se nekakve Najkice i Ajfonovi kao dokaz nečijeg bogatstva ili imovinskog stanja.
Ti klinci imaju samo to i ništa drugo.To im je vrhunac pokazivanja statusa.
To su samo klinci koji nemaju što izgubiti jer ništa ni nemaju a znaju da su im perspektivu uništili političari i bankari i počinju otvoreno izražavati svoje nezadovoljstvo.

Ne događaju se Norveška, Egipat, Tunis,Libija,Engleska i ovakve stvari po cijelom svijetu zato što je netko obijesan i malo mu je dosadno.
Ovo je vrijeme promjena i ništa neće biti isto kao prije.

Ekonomska depresija i glad će početi činiti svoje.Financijski sistem se urušava zajedno sa kapitalističkim poretkom baziranom na rastu koji je opet baziran na kreditu i dugu što upravo dolazi kraju.
Narod to osjeća na vlastitoj koži i počinje shvaćati scenarij po kojem bogati postaju još bogatiji a siromašni još siromašniji.
Samo je pitanje vremena kad će bankari visiti po stupovima u City-u.

Gladnih je sve više u Europi i Americi a ne u Africi ako možda niste bili upoznati sa tom činjenicom.
I sve ovo podsjeća na 1937., Veliku Depresiju i procvjet fašističkih režima u Europi.
Europske vlade će redom biti desne i ultradesne u dolazećim godinama, to vam garantiram i doći će do rata.
Prisustvujemo stvaranju velikih povijesnih događaja i to Uživo.

Žao mi je samo da kolega Da Bear ne shvaća da mu je krajnje vrijeme da pobjegne iz te klopke na kojoj živi a koja se zove Engleska i dođe kući.
Nije Bog bez razloga stavio tu englesku bagru na otok.
Oni će zbog svoje izoliranosti najviše nastradati.
Moram priznati da ću ja otvoriti šampanjac kad do toga dođe jer stoljećima žive od ugnjetavanja i pljačkanja drugih.

Političke korektnosti nisam nikad imao tako da se ispričavam ako sam nekoga uvrijedio.
A za Engleze me zaboli ona stvar

cAAc
10-08-2011, 10:21 AM
znam da nisi naci, rasi itd i razmisljas kao vecina ljudi ali cudim se zasto se samo u medijima pominju bande i ispada kao da su te iste sve ovo zapocele jer im se digao nispe ..na tubu sam nasao klip gde je 50000 studenata pravilo haos prosle srede zbog utrostrucenih cena u skolstvu i ko zna ko je jos tu i zbog cega se cele te nedelje bunio ..znaci pocelo je sve sa socijalnim problemima ,a zavrsilo se kako se i uvek zavrsava (ako se zavrsilo).Sve ostalo sam vec rekao ,da se ne ponavljam ..imam i ja problema i isto se trudim da izdrzim ali ima onih koji ne mogu vise da izdrze (nadam se da ces da resis te tvoje)

yoloko
10-08-2011, 10:24 AM
naravno da ce prvo gradjani drugog reda da osete stezanje kaisha zbog krize, i naravno da je vladi u interesu da forsiraju pricu kako su samo huligani problem,
ali ako uzmemo UK spoljnu politiku koja troshi milijarde na ratove dok kod kuce sve poskupljuje i kreshe socijalna davanja,
razumljivo je da je ceo narod nezadovoljan.

ocigledno je da finansijska kriza ne jenjava, i ne sledi nikakav oporavak,
ne lazite sebe, ovo je tek pocetak

awacs
10-08-2011, 10:31 AM
Ovo je samo početak.
Nisam primjetio da su Englezi plakali kad je gorio Bagdad ili Tripoli dok su oni i?li "spa?avati" civile.
Kakvi hipokriti, gade mi se Englezi, najveća gamad koja je ikad hodala kuglom zemaljskom.
Bilo je vrijeme da Engleska koja terorizira pola svijeta u udru?enoj zločinačkoj organizaciji sa Amerikancima i Izraelom počne na vlastitoj ko?i osjećati kako je to kad ti gori zemlja.

Spominju se nekakve Najkice i Ajfonovi kao dokaz nečijeg bogatstva ili imovinskog stanja.
Ti klinci imaju samo to i ni?ta drugo.To im je vrhunac pokazivanja statusa.
To su samo klinci koji nemaju ?to izgubiti jer ni?ta ni nemaju a znaju da su im perspektivu uni?tili političari i bankari i počinju otvoreno izra?avati svoje nezadovoljstvo.

Ne događaju se Norve?ka, Egipat, Tunis,Libija,Engleska i ovakve stvari po cijelom svijetu zato ?to je netko obijesan i malo mu je dosadno.
Ovo je vrijeme promjena i ni?ta neće biti isto kao prije.

Ekonomska depresija i glad će početi činiti svoje.Financijski sistem se uru?ava zajedno sa kapitalističkim poretkom baziranom na rastu koji je opet baziran na kreditu i dugu ?to upravo dolazi kraju.
Narod to osjeća na vlastitoj ko?i i počinje shvaćati scenarij po kojem bogati postaju jo? bogatiji a siroma?ni jo? siroma?niji.
Samo je pitanje vremena kad će bankari visiti po stupovima u City-u.

Gladnih je sve vi?e u Europi i Americi a ne u Africi ako mo?da niste bili upoznati sa tom činjenicom.
I sve ovo podsjeća na 1937., Veliku Depresiju i procvjet fa?ističkih re?ima u Europi.
Europske vlade će redom biti desne i ultradesne u dolazećim godinama, to vam garantiram i doći će do rata.
Prisustvujemo stvaranju velikih povijesnih događaja i to U?ivo.

?ao mi je samo da kolega Da Bear ne shvaća da mu je krajnje vrijeme da pobjegne iz te klopke na kojoj ?ivi a koja se zove Engleska i dođe kući.
Nije Bog bez razloga stavio tu englesku bagru na otok.
Oni će zbog svoje izoliranosti najvi?e nastradati.
Moram priznati da ću ja otvoriti ?ampanjac kad do toga dođe jer stoljećima ?ive od ugnjetavanja i pljačkanja drugih.

Političke korektnosti nisam nikad imao tako da se ispričavam ako sam nekoga uvrijedio.
A za Engleze me zaboli ona stvar

E, dobro je da si ovo napisao po?to sam hteo sve to isto da ka?em, ama mi je pakao da kucam na mobilnom ;)

Pozdrav,

Vasa

DaBear
10-08-2011, 10:39 AM
@ Surfer - sve je 100% tacno sto si napisao...niko to ne osporava.
Stvari MORA da se promene, jer je postalo nepodnosljivo.

Ali, ko sto kazes, nije samo ovde - ceo svet je u govnima koje su bankari napravili... Nazalost, nemoze se sve promeniti preko noci. Tu su godine u pitanju, desetine godina - i to je ono sto nam sledi !!

Niko ne kaze da je ovde sve mega - dapache...posla nema, para nema...itd. (Procitaj neke moje stare postove)

Samo treba osmisliti "exit strategy" i izvesti je dobro !!

yoloko
10-08-2011, 10:51 AM
jedna stvar me cudi

shto ne zapalishe ni jednu banku.........??

dvuckovic
10-08-2011, 10:53 AM
jedna stvar me cudi

shto ne zapalishe ni jednu banku.........??

shvatili su da nema para unutra, kes je u maloprodaji

boggy
10-08-2011, 10:56 AM
.........
...
... i cak i da "pobede", prema ostalom svetu ce se ponasati isto kao i njihovi prethodnici... Engleska je stalno imala ratne pohode, troseci novac od poreskih obveznika da bi bogati mogli da budu jos bogatiji, i od pamtiveka se nista nije promenilo, gledajuci sa strane "ostalog sveta".

Inace, da... slazem se sa tvojim navodima, jedino je problem sto nikome od realno ugrozenih nece da "svane" zbog ovih nemira u UK... sve ce ostati isto... a da li ce neki englezi da naje*u od drugih (takodje) engleza mi stvarno nije bitno u zivotu... pogotovo ako nikakve vajde MI necemo videti od toga.

dvuckovic
10-08-2011, 10:56 AM
Samo treba osmisliti "exit strategy" i izvesti je dobro !!

javi kad ga smislis :)

yoloko
10-08-2011, 10:59 AM
http://www.njuz.net/bilbord-zavrsi-megatrend-i-pali-proglasen-za-zastitni-simbol-londonskih-huligana/

DaBear
10-08-2011, 11:01 AM
Jos nesto...neki ljudi polako pokusavaju da promene stvari...Obama je jedan od njih..
Ko prati, zna da Amerikanci umalo nisu bankrotirali pre par dana (sad su dozvolili sami sebi da se zaduze jos)..ALI problem je bio sto se trazilo da se uvede stednja (kao i svugde) i da se digne porez velikim kompanijama i bogatasima - sto, naravno, pola parlamenta nije prihvatilo !!

Ovde mrze direktora Engleske Banke, koji nece da dize kamate vec 2 godine, inace kamatna stopa je 0,5% !!) jer vidi kako je narod u govnima, (ikao je infilacija preko 5%)..takodje trazi da se razdvoji banking sistem. Da se odvoji investment banking od retail bankinga - znaci oni koji se na berzi zezaju (i gube bilione) posle to kompenzuju od love kojom se sluze obicni narod i mali biznisi !
Naravno - puno njih (banaka) se opire, ali i novi Goverment je resio to uradi, da se ne bi ponovilo da opet oni vade banke iz govana. Ako banka ulaze u riskantne poslove - treba joj dozvoliti da propadne !

To je sve na stolu i desice se sigurno - Problem je onda sto Engleska uglavnom zivi od finansijskih usluga, i sto neke banke vec prete da ce da napuste zemlju !! To ce onda da oslabi prihode i tako u krug...

Potrajace sve...doci ce ljudi svesti, ali treba vremena jer promene treba da bude ogromne !! Treba da se desi sranje, da se ljudi osveste..

Sad su se pokupili ljudi u Londonu i SAMI cuvaju svoje ulice i radnje !! Patrole od po 50 ljudi se setaju nocu i cekaju da natrce na neke koje divljaju. Indijci cuvaju svoje hramove, itd...
Narod je poceo da se otudjuje i valjda ce ovo da ih malo spusti na zemlju!

Surfer
10-08-2011, 11:11 AM
Ovo će biti neke od novih disciplina na Olimpijadi u Londonu:

trčanje ispred prosvjednika na 1000m
bijeg pred policijskim konjima na biciklu
bacanje koplja na bankare
bacanje kugle u Top Shop
skok s motkom u Temzu
ragbi sa kupcima u Harrodsu

:D

dvuckovic
10-08-2011, 11:19 AM
Harrods je arapski, njega nece da diraju:)

yoloko
10-08-2011, 11:34 AM
motika, grabuljica, bashtica :grin:

DaBear
10-08-2011, 11:41 AM

Alo?! Mislio sm na Exit strategy - ZA MENE !!! :D
(ovo drugo ce da potraje....)

dvuckovic
10-08-2011, 11:43 AM
Alo?! Mislio sm na Exit strategy - ZA MENE !!! :D
(ovo drugo ce da potraje....)
pa, prenesi saznanja, predaleko smo za konflikt interesa :)

vasko
10-08-2011, 11:44 AM
ljudi, kakve svetske zavere, banke, bogovi...

misterija je resena

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/185487_175181195888598_100001901555347_416781_2526 428_n.jpg

dvuckovic
10-08-2011, 11:46 AM
http://www.bbc.co.uk/news/uk-14458424

yoloko
10-08-2011, 12:28 PM
UK Riots: Government Prepares Troops, Martial Law (http://www.infowars.com/uk-riots-government-prepares-troops-martial-law/)

During the initial riots in Tottenham on Sunday night, police were criticized for ?standing back and allowing rioters to cause havoc.? This trend has continued throughout the three nights of mayhem, with eyewitnesses bewildered at how the police have obviously been ordered not to arrest looters and rioters in some instances.
We have been predicting the onset of widespread rioting and civil unrest for years, particularly in the UK. Last year we wrote that crippling austerity cuts would force the economically deprived to ?take to the streets with a mind set of nothing to lose if the government handouts they have become dependent on are drastically reduced.?
Make no mistake about it, these riots will be hastily exploited by the system to turn Britain into an even more controlled and surveilled police state than it already is. The riots achieve absolutely nothing aside from making the establishment look reasonable in whatever response it takes, measures which will be fully supported by a public bombarded with images of chaos, looting and burning.

DaBear
10-08-2011, 12:38 PM
UK Riots: Government Prepares Troops, Martial Law (http://www.infowars.com/uk-riots-government-prepares-troops-martial-law/)

During the initial riots in Tottenham on Sunday night, police were criticized for “standing back and allowing rioters to cause havoc.” This trend has continued throughout the three nights of mayhem, with eyewitnesses bewildered at how the police have obviously been ordered not to arrest looters and rioters in some instances.
We have been predicting the onset of widespread rioting and civil unrest for years, particularly in the UK. Last year we wrote that crippling austerity cuts would force the economically deprived to “take to the streets with a mind set of nothing to lose if the government handouts they have become dependent on are drastically reduced.”
Make no mistake about it, these riots will be hastily exploited by the system to turn Britain into an even more controlled and surveilled police state than it already is. The riots achieve absolutely nothing aside from making the establishment look reasonable in whatever response it takes, measures which will be fully supported by a public bombarded with images of chaos, looting and burning.

ha ha h aa..gde nalazite ove web sajts !! Naravno, na internetu SVAKO moze da pise sta hoce i kao sto svi znamo 99% nema veze sa mozgom !!
Sad su "odobrli" vodene topove a specijalnom vodom koja ostavlja trag (za lakse hapsenje posle)

Ovde panduri nesmeju da diraju nikoga dokle god taj neko ne napadne njih !!!
Takav je zakon...to sto su malo porusili i pokrali - uglavnom ce da pokrije osiguranje .
Oni ih polako ograde, odvoje, puste da divljaju, izslikaju ih lepo i posle ih hvataju na spavanju !! :D Vec je preko 1,100 uhapsenih !!...

Drugo - Engleska vojska je reativno mala..pola ih je po raznim ratistima i nemaju para da sad jos trce po gradu !! A na svoje ljude nemogu da bacaju bombe iz daleka !!! hehehe

yoloko
10-08-2011, 12:46 PM
ne znam samo mi je malo sumnjivo
ne znam cemu onda sluzi policija, obezbedjenje,
nego popalishe i pokrashe shta su stigli
<object width="450" height="370"><param name="movie" value="http://www.liveleak.com/e/db9_1312923761"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.liveleak.com/e/db9_1312923761" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="450" height="370"></embed></object>

zivi bili pa videla dal ce nastala situacija dovesti do policijskog casa

boggy
10-08-2011, 01:02 PM
..........
Pa da cuvaju vlast... kao i svuda.

Znak
10-08-2011, 01:14 PM
?ao mi je samo da kolega Da Bear ne shvaća da mu je krajnje vrijeme da pobjegne iz te klopke na kojoj ?ivi a koja se zove Engleska i dođe kući.

Mora da se ?ali?? Pa on je na vreme napustio jedno od najproblematičnijih mesta na kugli zemaljskoj, koje će to jo? dugo ostati, i sada ?ivi na jednom od najboljih mesta na planeti. Nije valjda blesav da se vrati!

DaBear
10-08-2011, 01:34 PM
nego popalishe i pokrashe shta su stigli

zivi bili pa videla dal ce nastala situacija dovesti do policijskog casa

Ma ovo su sve 'krpice" sto nose...niko ne nosi ves masine ili nesto skuplje. Veca je steta sto je radnja bila zatvorena par dana !!
Najvece steta je u Sony Distribution centru (glavni za celu englesku)...to je SVE izgorelo !! PS3. PSP, Igrice, muzika, televizori, i ostala tehnika....(naravno sve je osigurano 100%) ali ce biti mala nestasica igrica i Play Stationa, pa ce morati da uvoze iz Evrope.

A policijsi cas - tesko...ovo je grad sa 10M stanovnika koji ZIVI I RADI 24 sata !!! Mozda u nekim delovima grada..neznam?

Surfer
10-08-2011, 02:01 PM
Mora da se ?ali?? Pa on je na vreme napustio jedno od najproblematičnijih mesta na kugli zemaljskoj, koje će to jo? dugo ostati, i sada ?ivi na jednom od najboljih mesta na planeti. Nije valjda blesav da se vrati!

Ne, ne ?alim se.

I kao ?to je na vrijeme napustio kuću, tako sam siguran da će se na vrijeme i vratiti.:wink:

Amerika i Engleska biće zemlja proleterska.:)

Engleska je vrlo vjerovatno zadnje mjesto na zemlji gdje bih se volio zateći kad dođe do potpunog kolapsa sistema.

Izolirani otok napućen ljudima, koji ?ivi od financijske industrije.:shock:

Ima da ih Francuzi pecaju po La Manche-u ko Talijani Afrikance i deportiraju natrag pa nek hodaju po lijevoj strani do Londona

Perspektiva = jesti dionice propalih banaka, piti vodu iz Temze i sanjariti o kolonijalnim vremenima

disco violence
10-08-2011, 02:06 PM
Anarhija all over Bashcharsahija

vasko
10-08-2011, 02:49 PM
http://www1.vukajlija.com/var/products/posters/201104/91813/zavrsili-smo-megatren.jpg

yoloko
10-08-2011, 03:23 PM
http://www.youtube.com/watch?v=snIjGKTZ2t8
http://www.youtube.com/watch?v=h6p4itkdLi8

Znak
10-08-2011, 03:28 PM
Engleska je vrlo vjerovatno zadnje mjesto na zemlji gdje bih se volio zateći kad dođe do potpunog kolapsa sistema.

Te orvelovske prognoze mogu biti inspirativne za ovakvu lepu umetnost: http://www.youtube.com/watch?v=3Q7ABB8h7KA

Ali to je "Future Legend", nema od toga ni?ta. Najgori kolaps sistema za koji ja znam desio se ovde 1991. godine. Toga u Engleskoj neće biti, bar ne u ovom veku.

awacs
10-08-2011, 05:08 PM
Najgori kolaps sistema za koji ja znam desio se ovde 1991. godine. Toga u Engleskoj neće biti, bar ne u ovom veku.

He, neverovatna koincidencija! Ba? čitam Andrićevu pripovetku "Razgovor". Ka?e:

"A zna? li ti sve ?to more biti? Ne zna?. E pa onda otkud zna? ?ta ne more biti?"

Pozdrav,

Vasa

DaBear
10-08-2011, 05:23 PM
Ne, ne ?alim se.

I kao ?to je na vrijeme napustio kuću, tako sam siguran da će se na vrijeme i vratiti.:wink:

Amerika i Engleska biće zemlja proleterska.:)

Izolirani otok napućen ljudima, koji ?ivi od financijske industrije.:shock:

Ima da ih Francuzi pecaju po La Manche-u ko Talijani Afrikance i deportiraju natrag pa nek hodaju po lijevoj strani do Londona

Perspektiva = jesti dionice propalih banaka, piti vodu iz Temze i sanjariti o kolonijalnim vremenima

To se nece desiti jos jako dugo. Jako mnogo bogatasa iz celog sveta su ovde ulozli pare, kupili kuce i ostale nekretnine, koriste ovdasnje banke za raznorazne "akcije" i to se nemoze desiti tek tako.
Treba da bude neka svetska katastrofa, svuda u isto vreme i tek onda ce to biti....
Inace, slabostojeci narod se polako seli iz Londona na daleku periferiju ili u unutrasnjost..ovde postaje preskupo za one koji nemaju...tako da ce napraviti neku shemu sigurno....
Visoki zid sa bodljikavom zicom !! hahahahaha..

Igor
10-08-2011, 05:25 PM
I s koje će? ti strane prika, m?

Znak
10-08-2011, 05:51 PM
He, neverovatna koincidencija! Baš čitam Andrićevu pripovetku "Razgovor". Kaže:

"A znaš li ti sve što more biti? Ne znaš. E pa onda otkud znaš šta ne more biti?"

Eto, koincidencija je i to što se ja uvek kad se govori o toj dilemi gde je bolje, na Balkanu ili trulom Zapadu, setim Andrićeve priče "Pismo iz 1920". Negde sam pročitao da je u originalnom rukopisu otkucan naslov bio sablasno orvelovski - "Pismo iz 1992", pa onda olovkom prepravljena godina u 1920. Ne znam da li je taj podatak tačan, ali u svakom slučaju priča je proročka. U njoj se radi o Bosni, ali to važi za ceo region:

http://one1.blogger.ba/arhiva/2008/03/03/1412767

Odlomak iz iste priče, u vezi sa topikom: "Oni koji tlače i eksploatišu ekonomski slabije, unose u to još i mržnju, koja tu eksploataciju čini stostruko težom i ružnijom, a oni koji te nepravde podnose, maštaju o pravdi i odmazdi, ali kao o nekoj osvetničkoj eksploziji koja bi, kad bi se ostvarila po njihovoj zamisli, morala da bude takva i tolika da bi raznela i tlačenog zajedno sa mrskim tlačiteljem."

alavuk
10-08-2011, 06:55 PM
To se nece desiti jos jako dugo. Jako mnogo bogatasa iz celog sveta su ovde ulozli pare, kupili kuce i ostale nekretnine, koriste ovdasnje banke za raznorazne "akcije" i to se nemoze desiti tek tako.
Treba da bude neka svetska katastrofa, svuda u isto vreme i tek onda ce to biti....
Inace, slabostojeci narod se polako seli iz Londona na daleku periferiju ili u unutrasnjost..ovde postaje preskupo za one koji nemaju...tako da ce napraviti neku shemu sigurno....
Visoki zid sa bodljikavom zicom !! hahahahaha..

istocni i zapadni london kao u nadrealistima sa sarajevom :)

btw koji je razlog ovog "bunta" ? ??? jedan drugar iz ldn-a mi kaze sve zbog nekog gangstera ... ? :S

wladymeer
10-08-2011, 09:07 PM
Povod je što su upucali nekoga.

A uzrok...? To je bitnije :)

DaBear
10-08-2011, 09:18 PM
istocni i zapadni london kao u nadrealistima sa sarajevom :)

btw koji je razlog ovog "bunta" ? ??? jedan drugar iz ldn-a mi kaze sve zbog nekog gangstera ... ? :S

da..krenulo je kao mirne demostracije , nakon sto su panduri upucali nekog krimosa u kolima (odavno poznag, ima i svoju bandu...) ali njegova porodica kaze da nije kriv, blah blah...e onda je pocelo guranje na demonstracijama i (navodno) neli pandur je omlatio neku klinku od 16 godina..i onda je bilo "tuku devojku ! tuku devoju!" i masa se razplamsala....pocele da lete poruke preko mobilnih..."navali narode!" "krljanje ! " itd...i onda kad su snimili da ih je mnogo, pocelo lomljenje i palenje i otimanje... izasli su svi iz svojih rupa i poceli da besne....raznorazni bolesnci !
Danas su pokazali snimak lika koji je zapalio zgradu u Manchesteru...lepo ga snimaju kako potpaljuje, sa kapuljacom onako opusten...onda malo prosetao i onda se okrene prema kameri ! Ko na filmu ! hahahah kakva budala (belac, inace..)
Sudovi su sinoc radili do ponoci !! hehehehe

Bockie
10-08-2011, 09:58 PM
Od cega je vecina popizdela na:
"navali narode!" "krljanje ! " itd...i
...a ne na tucu devojke ili gangstera...!

Znaci trebao je poziv...znaci da je vec zapaljiva atmosfera...znaci da su ljudi "edgy"...znaci "narod cuti (http://vukajlija.com/kajase-ili-uzde/158093)"...
:wink:

Bockie
11-08-2011, 11:05 AM
...evo citam, nisu samo "nig'az" i navijaci u pljackama...

"Učesnica nereda bila je i devetnaestogodi?nja Laura D?onson, ćerka milionera Roberta i Lindzi D?onson, koja je ukrala elektronsku robu vrednu 5.000 funti. Prema navodima optu?nice, roba je nađena u njenom automobilu nakon ?to je opljačkana jedna radnja u jugoistočnom Londonu."

021.rs

More bre...
Kad je kod nas otisao jedan izlog i par patika, bili smo "varvari"...
Sta su sad oni?!

DaBear
11-08-2011, 07:52 PM
...evo citam, nisu samo "nig'az" i navijaci u pljackama...

"Učesnica nereda bila je i devetnaestogodi?nja Laura D?onson, ćerka milionera Roberta i Lindzi D?onson, koja je ukrala elektronsku robu vrednu 5.000 funti. Prema navodima optu?nice, roba je nađena u njenom automobilu nakon ?to je opljačkana jedna radnja u jugoistočnom Londonu."

021.rs

More bre...
Kad je kod nas otisao jedan izlog i par patika, bili smo "varvari"...
Sta su sad oni?!

ma da....ima i kuvara i radnika iz skole (!), klinka koja je izabrana da bude Olimpijski Ambasador sledece godine (crnkinja), sluzbenika, itd itd...
hoce ljudi da "ispuste ventil", malo adrenalina, da divljaju i rade sta (inace) nemoze da se radi !
Skoro su nahvatali neke fudbalske huligane sto su se tukli, pola nih ljudi sa ozbiljnim zanimanjima !! Kazu.."traze malo uzbudjenja" !!!

Ima gi raznih !!

Sad su pokazali na TV kako zoomiraju slike sa kamera i polako jednog po jednog uvecavaju -printaju - kace na zid - hapse !!
A racije u 4-5 ujutro, razvaljuju vrata i trpaju u kombije !!!
Ispred suda redovi kombija, puni...cekaju red za sudjenje !! :D Sudovi rade do ponoci !!! he he he

Braca
11-08-2011, 08:14 PM
Pocelo je pocelo, mozda se prosiri i na okolne zemlje, naravno da ne navijam ali komentari zvanicnika su potpuno naivni i tesko da ce smiriti strasti. Morace da pronadju neko normalnije resenje jer ocigledno da se vecem delu naroda ocigledno ne svidja takav vid kapitalizma. Ako se ukljuce tate i mame moze da bue jako opasno! za cas cemo da im prodamo 5 oktobar!

OFF
11-08-2011, 09:10 PM
za cas cemo da im prodamo 5 oktobar!

a onda su tek najeb... :D

DaBear
11-08-2011, 09:22 PM
Ako se ukljuce tate i mame moze da bue jako opasno!

Vec su se ukljucili mame i tate - PRIJAVILI SVOJU DECU posto su ih videli na TV kako divljaju !!!

ProkDu
11-08-2011, 10:48 PM
Ubijeni dok su čuvali radnju.
The father of a man killed when he was hit by a car during a night of disorder in Birmingham has appealed for calm and for people to stay at home.
Tariq Jahan's son, Haroon Jahan, 21, died along with Shahzad Ali, 30, and Abdul Musavir, 31, as they protected property on Tuesday night.

"I have lost my son - if you want to lose yours step forward, otherwise calm down and go home."

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/UZ1VjUSKevc&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/UZ1VjUSKevc&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

Komentar jednog Engleza: 'Za koliko brzo mo?e da se izgradi novi zatvor.' Lepo je ?to se 'community' organizovao u za?titi lokalne imovine i svojih ?ivota.

diviner
17-08-2011, 07:56 PM
Skoro su nahvatali neke fudbalske huligane sto su se tukli, pola nih ljudi sa ozbiljnim zanimanjima !! Kazu.."traze malo uzbudjenja" !!!

U ljudskoj je prirodi da se malo malo kavgaju (ratovi) :)...

Sto kaze DelBoy u jednoj od serija: Ova nova mladez ne zna sta ce od sebe. Ranije je svakoj generaciji bio garantovan jedan dobar rat (aludira na svjetske ratove ali i na one iz dalje proslosti), sad vise ne znaju sta ce od sebe :) ...