Log in

View Full Version : Jel radio neko sa brauner phanterom?

Rhino
08-08-2011, 11:45 PM
I ako jeste neka baci neka svoja zapazanja o njemu (ili ne daj boze kakve wav fajlove) :) Imao sam prilike da snimam svoj vokal svojevremeno na brauner VM1 i to je zvucalo odlicno... Mada i njegova cijena govori svoje..

Zasvrbjelo me da uzmem novi mic pa se nesto troumim-cetvoroumim...

66musicman
09-08-2011, 12:59 PM
ufff, ako imas "mogucnosti" da kupis ovaj mic, zasigurno neces pogresiti.
naravno, doci ce do izrazaja tek sa pre-ampovima i konvertorima u istoj cenovnoj klasi.
Sve ispod toga je svetogrdje.

Rhino
09-08-2011, 02:37 PM
Da, koristio bih ga u pristojnoj sobi sa pristojnim preampima i pristojnim konvertorima.. Nego nije to bilo pitanje..:)

Ovaj.. Najgore je to sto jednostavno nemam priliku da ga probam:( Citao sam masu o njemu, cuo sam ga na nekim primjerima (iz shopova) i svidja mi se to, ali nisam siguran koliko da vjerujem tome!

Kao sto rekoh nekad sam snimao na VM1 koji je tube mic i imao je za mene 'nevjerovatnu' teksturu i prezentnost a za panteru kazu da ima smek izmedju solid stejta i toga.

Nego ajde ako si koristio panteru kazi 3 rijeci o njoj, npr kako se ponasa pri jacem spl-u, manjem spl-u, blabla.. Kontam da je zbog 'klasicnog' brauner prizvuka dobar za baritone i takve izvore zvuka.. Ali i dalje mi nije svejedno da dam oko 1500e za nesto sto nisam cuo jbg..

U glavi su mi jos (jer sam ih probao) amethyst vintage (koji se cini iskren) i u87ai (za koji bi morao da ustekam jos) ali je kao playing safe varijanta...Nisam pametan..

spidermusic
21-08-2011, 07:18 PM
Nisam radio bas sa Phanterom, vec sa Phantom AE, ali ako se ne varam, to bi trebalo da je slicno. Bilo kako bilo, to je za ulozene novce odlican mikrofon. Sa njim sam snimao sve i svasta. I to, sve i svasta je bilo i vise nego upotrebljivo. Najbolje se pokazao na muskim vokalima.

Ako si iz Beograda ili okoline mozes doci da isprobas spravu. Veliki pozz i srecno.

Rhino
21-08-2011, 08:07 PM
Hvala na pozivu!

Nisam u blizini, tako da :(

Phantera bi makar po internet prici trebalo da bude manje sibilantan mic, slicnog karaktera sa primjesom 'tube' sounda u odnosu na brauner phantom.

I dalje nisam pametan sto mi je sledeci korak...

Rhino
29-09-2011, 03:03 PM
Phanthera stigla danas.

Posle duzeg traganja za novim micom, razmisljanja, uporedjivanja i istrazivanja izmedju nje, gefell-a umt70s i amethysta vintage (na kraju su mi oni bili uzi krug) se ipak odlucih za nju. Na prvu loptu sam :jupi:. Svaka frekvencija stoji tako postojano da nemam sto da dodam. Nista ne strci, sve zvuci glatko i nemam neku potrebu za eq intervencijama.. Detaljna je do bola ali ne apotekarski i sterilno, stvarno ima neku fino umjerenu dozu 'lampe' u zvuku.. Izgleda da bez ikakvih problema onako 'solo' bez kompresije ili eq-a nalazi svoje mjesto u zvucnom spektru okruzena raznim instrumentima...

Za sad sam je probao samo na svom glasu (kod mene je svega 2 sata), vidjecemo u sledecim danima kako ce to sve da izgleda, ali cini se da nece bit problema...

S obzirom da su mi finansije u debelom minusu zbog nove igracke odoh sad zaradit za malo 'leba i salame za pocetak :)

Bockie
29-09-2011, 05:29 PM
S obzirom da su mi finansije u debelom minusu zbog nove igracke odoh sad zaradit za malo 'leba i salame za pocetak :)

Ma to je mrak sprava, bez brige...!

(A salamu u zamrzivac, ako nije neki praznik, mani se sad bahacenja!)
:D

OFF
29-09-2011, 06:16 PM
Cestitke!:)

66musicman
29-09-2011, 06:20 PM
Sa kojim pre-amp i konvertorima radis ?

Rhino
29-09-2011, 06:24 PM
Cestitke!:)

:)

Rhino
29-09-2011, 06:26 PM
Sa kojim pre-amp i konvertorima radis ?

Probao sam je sa great riverom i rme hdsp9632 za sad. Imam jos i i 'vintage' joemeek vc1q...

Probacu svakako u svim drugim dostupnim varijacijama, sa i bez vovox kablova i tako to..