View Full Version : m-audio usb
goran-goran
30-07-2011, 11:10 AM
Pozdrav svima..
od pre dva dana moja kartica usb audiophile samo krcka i ne radi kako treba?????Do tada je sve radilo ok xp sp2 dobra memorija....Probao sam skoro sve menjao memoriju ponovo drajvere nove drajvere instalirao je na lap top.. prvo je ne prepoznaje pa kad prepozna i instaliram sve drajvere krci......ne vredi.
plasim se da je nesto "opalilo" hardverski u kartici..?? ima li neko da moze da pogleda karticu i ustanovi sta je u pitanju.....hvala svima
Po mojim iskustvima sa Audigy-em koji je isto tako krckao, moraces da promenis napajanje ,maticnu plocu i na zalost zvucnu, kojoj nema spasa.
Na zalost , nista utesno.
goran-goran
30-07-2011, 10:06 PM
Sto da menjam plocu...napajanje..pa to radi dobro kad iskljucim karticu i predjem na integrisanu iz racunara..... zvuk sa te integrisane radi nemam problem....samo m audio nece ...ima li neki majstor u Srbiji da se bavi tako delikatnim poslom ...cackanje oko kartica???
Meni je uzrok tog problema bila ploca i to napojni deo, jer su kondezatori nabubreli i verovatno je to uzrokovalo problem na zvucnoj.Proveri plocu, kondezatore, da li ti je jos nesto nakaceno na pc slotove? Da li ti integrisane komponente LAN, zvucna rade kako treba?
Mislim da je bolje da je proveris, pre nego sto unisti neku novu komponentu.
goran-goran
03-08-2011, 04:41 PM
Zaista kvar!!! ne znam sta je ali sam danas odneo na drugi racunar nov...sa novim operativnim sistemom jedva je instalirao a ona pucka krci .......
postoji li neko kod nas da se bavi ovim stvarima da zna da popravi preglededa..??karticu naravno pitanje dal se sve to na krraju isplati ako treba neki izlaz ili slicno da se kupuje???
ako neko zna nekog majstora nek napise Hvala svima
ELEKTROIVO
03-08-2011, 07:45 PM
ajde za početak provjeri dvije stvari:
1. ako se kartica napaja iz eksternog napajanja (nisi naveo točan model kartice, pa neznam), provjeri dali konektor od napajanja ljepo leži u kartici i dali se klima (dakle, ima li napajanje dobar kontakt)... može se dogoditi da je razvaljen konektor na samoj kartici i fino se vidi da je nešto polomljeno jer se kabel od napajanja fino mrda
2. ponovi istu stvar sa USB kabelom, ili čak po mogućnosti probaj sa nekim drugim kabelom
goran-goran
03-08-2011, 10:29 PM
evo bas sad sam probao uticnicu od napajanja deluje normalno model je audiophile usb m-audio...usb kartica koja se nije micala iz reka pa mi je neverovatno da se rasklima ulaz za napajanje al...ajd probacu .....
usb kabl sam menjao danas ...nista isto sve
cas prepozna novi hardver cas nece???? novi drajveri i sve kao po udzbeniku ,,,,,,, NISTA jbg izgleda da nemam bas srece....
ELEKTROIVO
04-08-2011, 11:54 PM
hm... ako ej problem da malo hoće - malo neće prepozat hardware, poprilično sam siguran da je problem u hladnom lemu, vrlo vjerojatno na samom USB konektoru na kartici (rekao si već da si probao sa drugim kompjuterom, tako da isključujem mogućnost da zeza USB port na kompu). Evidentno je da komp nemože uspostaviti komunikaciju sa karticom... greška je najvjerojatnije u vezi (dakle, kabel ili neki drugi kontakt u lancu... najvjerojatnije hladan lem) ili u samom USB controleru na kartici (opet bih rekao hladan lem jer malo radi malo ne)
Novi uređaji imaju puno problema sa hladnim lemovima radi prelaska na bezolovno lemljenje. Pun je internet postova na tu temu... ukratko... prilikom jačih promjena temperature dolazi do rekristalizacije u lemu i on puca.
potraži nekog elektroničara u okolici da ti to malo pogleda...
pozz, Ivica
DADDY Z
05-08-2011, 08:52 AM
možda je problem u laptop-u...ja imam Dell koji isto pravi probleme sa usb karticom..probaj je na nekom drugom računaru ako imaš gde
goran-goran
05-08-2011, 11:06 PM
Probao sam na 3 razlicita racunara...znaci moj racunar je ok...i kablovi su ok i drajveri na jednom racunaru sam sinoc podigao karticu sa drajverima direktno sa m audio sajta...ali krcka i pucka ne radi dobro
ovo sa hladnim lemom??? i ja sam posumljao ali treba neko da se zainteresuje a ja nisam siguran da sa mojom lemilicom ne cacnem nesto sto ne treba u svakom slucaju hvala svima koji su procitali i razmisljali o mom problemu....
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.