View Full Version : digitalni aparat video na pc ?
branoy
29-07-2011, 02:24 PM
ee ljudi kako ovo izvesti? imam panasonic lumix dcm f3 koji snima i hd, da ubacim onaj njegov usb kabal u njeg i iz njeg usb u pc da vidim sliku i snimam u kompu?? jer zvuk ce mi dolaziti sa jedne strane iz klavijature direkt u komp. a sliku da mi je da dolazi sa njeg i da to sve snimim da mi bude cist i video i ton ?? mozel to? nisam se nikad stim zezao, nit je moj digitalni
Solozabal
29-07-2011, 04:40 PM
Ako nema mic nego samo kameru onda preko usb prebacis video file na komp i sinhroniziras audio s tim.
Mislim da ima dosta programa koji to rade pa cak i onaj sta dodje sa windowsima, movie maker..
branoy
29-07-2011, 06:18 PM
aa plasio sam se tog, znam to , to ne da mi je mrsko, nego pomislih mora nesto biti, neki program , video stavis svoju kmeru, a zvuk muzicku i snimaj pa export.
psionic
30-07-2011, 05:13 PM
aa plasio sam se tog, znam to , to ne da mi je mrsko, nego pomislih mora nesto biti, neki program , video stavis svoju kmeru, a zvuk muzicku i snimaj pa export.
Covece, pa Sony VEGAS - Izgleda slicno skoro kao Forge, ako si ga video. Stavis jednu traku videa, drugu zvuka, mozes i da montiras i vst... Nuendo mislim da isto moze, sonar, ali VEGAS je za to extra. Ubaci ulaz u video na Vegasu svoju kameru, zvuk svoj izvor... Jel si to hteo, nesto sam te slabo skapirao ? Vegas ima svoj encoder za video... To je ako hoces uzivo odjednom da snimis sliku sa kamere, a zvuk sa zvucne.
awacs
30-07-2011, 06:51 PM
Covece, pa Sony VEGAS - Izgleda slicno skoro kao Forge, ako si ga video. Stavis jednu traku videa, drugu zvuka, mozes i da montiras i vst... Nuendo mislim da isto moze, sonar, ali VEGAS je za to extra. Ubaci ulaz u video na Vegasu svoju kameru, zvuk svoj izvor... Jel si to hteo, nesto sam te slabo skapirao ? Vegas ima svoj encoder za video... To je ako hoces uzivo odjednom da snimis sliku sa kamere, a zvuk sa zvucne.
Vegas je do jaja, li nisam siguran da to može baš tako kako kažeš. Doduše, za 13 godina koliko ga koristim nisam probao da snimam video direktno u njega, uvek radim CAPTURE, pa sve ostalo...
Čak i da je moguće, nije jednostavan za početnika. Mora nešto da se zna o video standardima i formatima (Panasonic je NTSC 30fps, recimo) da bi ga se podesilo da radi kako treba, pošto nije baš "user friendly" za početnike.
@Branoy:
probaj recimo ovo:
http://www.nchsoftware.com/capture/index.html
...pod uslovom da taj Panasonic uopšte hoće da pusti real time video izlaz preko USB-a.
Pozdrav,
Vasa
psionic
30-07-2011, 08:03 PM
Naravno +1 za prvo da ga capturujes posebno pa da dobijes lepo trakicu u kojoj ces sve to raditi. Svaki taj mali capture programcic moze da odabere izvor za zvuk i sliku, dakle zvucna (bilo koja) i ta kamerica.
Vegas zaista ima jedan deo za live capture, svakako nije user friendly, a jos gore, jedan je od losijih capture programa... Ali radi u okviru vegasa i dozvoljava da importujes sa video/DV izlaza bilo kog uredjaja... Sa web kamere npr. Ili graficke kartice sa video-in ulazima, kako su ih zvali jedno vreme - VIVO Cak ima i kontrole za recimo DVI kamerice... Mozes da motas traku :shock:
Sve one male web kamere kad se vezu na USB, prikazu se kao neki video capture device i ako su bolje daju pristojnu sliku od 15-30fps u VGA rezoluciji. Predpostavljam da ce i taj Panasonic nesto slicno uraditi.
Inace sam Vegas nije los za obradu, super je, ali sam ja nesto u zadnje vreme poceo da se drndam sa Adobe AfterEffects i super je, fale mi neke stvari sa Vegasa, ali valjda cu se navici vremenom. Kao fotoshop za video :)
EDIT: Ja kapiram da on hoce da snimi uzivo sa kamere sliku, a sa sinta ton - dakle ono sto je AWACS rekao mislim da ce biti ok, neces nista da sinhronizujes, sliku sa tonom uvezes u vegas kao jednu gotovu traku, pa se igras, pomeras, seckas i tako dalje. Pod uslovom da ih snimis u istom onom programcicu. Imas opciju da odaberes audio input i video input, sad sam pogledao programcic.
branoy
31-07-2011, 11:53 AM
ma to hocu, direkt da snimam , postavim kamericu kraj sebe, a zvuk sa sinta, bas tako, cisto da bude i video i zvuk da ne moram vaditi video sa kartice digitalnog pa ga onda montirati sa zvukom. . znam ja za vegas od prvi verzija, znam ja za sve to . radio sam ponekad nesto montirao, nista previse. al dodjoh u iskusenje sa digitalnim da malo pravim neku prezentaciju, i vidim na nekom youtub rumunski video, covek svira, iza njeg kamerica a vidi se on i komp, a na kompu program realtime i snima ga znaci vidi se kako svira i sve to snima a zvuk mu cist. pa skontao direktno to da radi.
e sad meni treba utvrditi jel moze taj panasonic slati video realtime preko usb, ako ne moze dzaba mi ovo sve hehe, onda samo sinhronizacija mi ostaje. dobar je zvuk i na njemu al da mi je da je bas level i sve ok kao direkt.
Tomislav
01-08-2011, 03:14 PM
Nemoj to raditi. Nista ne može slati full HD na taj nacin. Nakvalitetniju sliku i zvuk ces dobiti onako kako ti je ranije predlozeno: sliku prebaci s kartice i naknadno sinkroniziraj.
Lp
awacs
01-08-2011, 05:01 PM
I ja mislim da ne mo?e (ili "mo?e", ali lo?e - ?to mu na isto izađe), ali mora čovek da proba. Očigledno mu nije naročito va?no nego mu se ukazala prilika, pa bi da se igra.
Pozdrav,
Vasa
psionic
01-08-2011, 06:42 PM
Covek ne trazi dobru sliku, nego dobar zvuk. Ako mu da rezoluciju od 720:576, on je na konju, 640x480 je najverovatniji slucaj u 30 frejma (ako podesis PAL imaces mozda 720x576 25fps). Znaci uzmi onaj program i snimi se. Ako ces da snimas profi video spot, onda nemoj, jer taj USB drajver tesko da ce ti dozvoliti vise od 640x480.
Ja sam to vec radio sa flash kartice sa kamere, gde je sama kamera snimala fajl od 1080p ! I to u nekom MPEG-2 max kvaliteta, isto neki Panasonik... Posle je moralo da se sinhronizuje, ali ako ti kamerica snima i zvuk - nista lakse. Nije vazan kvalitet zvuka sa kamerice. Samo postavis ispod originalne trake snimak sa sinta - u Vegasu, koji si istovremeno snimio npr Sound Forgeom i pomeris ga da se poklopi. Original naravno obrisi, ostavi snimak sa Forgea :shock:
EDIT: Sad vidoh da hoces i dobru sliku. Ali dobra slika je vrlo sirok pojam, 640x480 moze da bude sasvim ok...
BTW, otkud znas da taj sa YT nije posle tako nesto radio i obradjivao ?
branoy
01-08-2011, 11:51 PM
ma da verovatno ste u pravu, hd nece ici tako lako preko usb, jer i da snima kvalitetno na digitalnom trazi brzu karticu a ovamo na usb sto posto ogranicenje, ja sam zadovoljan od panasonica HD slikom, nema sta, ono sto prenesem u komp iz njeg super je, snima on i ton , al uvek to osetis nije onaj direkt, kvalitetan kao kad pustimo u kompu sto smo snimili svirku lupam.
ja sebi planiram uzeti lumix tz10 il cak 20. tz7 je bio vrh. aa ovaj F3 model isto ima hd snimanje a nije mnogo skup, i snimci super. snima u quicktime MOV format. 2 sata 16gb treba brza kartica.
ee sad da ima bogdom samo ulaz za zvuk nista zivo mi ne treba vise. al de.
i na kraju krajeva pa dobro je i to, snimam ton i u komp i na njemu, ubacim klip , cujem gde sta sinhronizujem. i export. samo mi mrsko puno radnje. sreca brz je komp za hd. hehe.
fino je razmeniti misljene , svi se sa tim ured bavimo, i zvuk i video i slika.. meni sve to povezano volim sve, znaci multimedia, nije tesko pokupit dobrih efekata, plugova za te programe doradit to fino. ovako nesto kad pravim za svoj demo i onaj windows movie maker mi super et.
jedan snimak me potakao da trazim sve u jednom.. evo jedan klip sto je snimao jedan covek koji radi sa tim stvarima i ima firmu,,cuo se davno sa njim i on mi kaze sve snimao ovo sa lumix tz7. narodni je klip. uzivo rts, i da vidite sliku i ton. pa bolja nije ni na sat programu samo znak fali.. i ton je nekako fin mekan
http://www.youtube.com/watch?v=TMSXp0vscHg
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.