View Full Version : ruDAW + RME FF 400 UC
Komplex
21-07-2011, 10:49 PM
Caos narode!
rekoh kad imam, sto da ne isprobam...posle da se kajem sto zivim u neznanju haha :)
idemo: MAC Leopard, ruDAW, poslednja verzija istog, najaktuelniji drajveri itd sa RME-AUDIO.COM websajta aaaaali nikako nece da se aktivira FF UC?
Zna li neko u cemu je problem? Nikakav ERROR nista...samo jednostavno nece. Mogu da je aktiviram u System Preferences ali nikako ne mogu da dobijem ZVUK... :) eto, ako neko moze da pomogne, bio bih jako zahvalan!
Divajneru, ol ajz on ju :shock:
Komplex
21-07-2011, 11:11 PM
ako sam dobro procitao, ovo je vec odavno poznat problem sa mac-om i RMEom?
Da li je Fireface 400 ili UC? (posto su u naslovu oba).
Cadaverous
22-07-2011, 03:54 PM
Izvinjavam se sto upadam, jer to retko radim, ali ja sam radio na vise Mac-ova sa RME FF800 i FF400 i ni jednom u zadnih 5 godina nisam imao ni jedan problem. Ovog trena (od pre nekoliko dana) imam instalirane poslednje drajvere za FireFace 800 i takodje nema problema... Ako ne izbacuje nikakav ERROR i ako se uredjaj vidi u Mac Preferences-u, mozda je u RME mixeru mutiran output??? Ovo nije problem, ali me je jedan poznanik pre 3 sedmice zamolio da resim njegov problem, te sam sada naveo resenje tog problema. Izvinjavam se, ako sam nesto besmisleno napisao, ali je istina. U njegovom slucaju, trebalo je procackati po RME mikseru i stvar je bila resena. Veliki pozdrav.
Komplex
22-07-2011, 06:09 PM
hvala na odgovoru. u pitanju je UC kartica.
Hvala i na drugom odgovoru, problem je u tome da kad startujem UC mixer, on se izgubi ili ne mogu da ga podignem iz DOCKa...znaci bilo sta da radim sa software-om, vidim da je aktivno to itd ali ne mogu nista da radim sa njim. Takodje kad aktiviran RME Interfejs u SOUND Settingsu ne mogu da pomeram VOLUME BAR...i kad krenem da pokrenem onaj flash update tool za mac meni stoji da nemam prave drivere za RME na mac-u...nije mi jasno sta jos mogu da uradim da bi sve bilo oke?
Unapred zahvalan! :) bas bih voleo da radim sad neko vreme na macu itd ali eto, nesto me nece :)
Upravo tako, meni je Fireface 800 jedini uredjaj koji je funkcionisao na svim sistemima (OSX 10.6 i 10.7 cim su izasli, Windows 7, XP, itd...).
Komplex
22-07-2011, 06:45 PM
a dobro, drago mi je da nikad niste imali problema sa RMEom, voleo bih da sam podelio to iskustvo sa vama ali nazalost nije bas tako u mom slucaju :) eto, ako neko zna kako moze da se resi ovaj problem, bice zahvalan. Inace, jos samo jednom da opisem tacno:
dakle, startujem USB settings ili MIXER ili bilo sta
IKONA SE POJAVI U DOCKu na SEKUNDU i onda sama NESTANE..to je to!
Mozda treba da se updateuje firmware Firefacea?
Cadaverous
22-07-2011, 08:34 PM
Zona sumraka :cry:
diviner
23-07-2011, 09:32 AM
Evo sad vidjeh temu!
http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=6717
Da li je to ovakav problem?
Komplex
23-07-2011, 11:16 AM
ma nije problem, ne zurimo se nigde haha :)
jeste jeste, to je isti problem kao ovaj sto ja imam...vidim da oni nesto klikcu s leva na desno i obrnuto al meni nista nije jasno sta i kako i gde tacno :banghead::grin:
diviner
23-07-2011, 11:21 AM
Nista ti probaj, jer izgleda je u pitanju neki bug sa FF USB softverom za OSX (sam si rekao da ti uredjaj radi savrseno pod win7).
Jesi probao drugi USB port?
Mozda i da nabavis neku USB PCI kartu (mozda se jos nadju u prodaji, posto je toga nekada davno bilo u prodavnicama) pa da probas preko nje...
Mada mi se ne cini nista od toga vjerovatnim rjesenjem problema, jer iz tvoje price vidim da se karta u OSX sistemu vidi (to sto ne mozes da pojacavas i smanjujes obicno tako bude, i zavisi od toga kako je drajver izveden).
Komplex
23-07-2011, 07:11 PM
cudi da jos uvek nisu izbacili nikakav bugfix za ovaj problem :/ ovo je bas zajebano. zamisli da sam uzeo RME karticu, platio posteno (A nisu jeftine) i onda dodjes kuci, zakacis i NECE...jbg, sranje je to! aj da sam jedini koji se zali na ovo nego pun iNet usera koji imaju isti problem a ovo klik tamo klik vamo ne vodi nicemu i nikako ne moze da bude resenje problema.
Inace pokusao sam sve, drugi USB port, imam USB hub koji takodje ne reaguje...jbg, srecom pa imam 7micu na kojoj sve radi savrseno :D
Komplex
23-07-2011, 09:45 PM
mislim da znam u cemu je problem
u SOUNDS na kartici stoji RME FIREFACE WIN
zar ne bi trebalo da stoji MAC? i kako u MACu prebaciti HARDWARE
na MAC? posto kapiram ako postoji WIN mora da postoji i MAC opcija?
ne mogu da nadjem firmware? moze li neko da mi pomogne?
al onda verovatno kad pokrenem windows, moracu da prebacim karticu u WIN modus, zar ne?
Pokusaj da iskljucis karticu iz kompa i da (dok je ukljucen u struju) uradis dupli klik na potenciometar na kartici (ovaj ispod displeja). To je valjda switchovanje izmedju PC i Mac moda. (trebalo bi da pise AP na displeju kad se promeni, umesto PC).
Komplex
24-07-2011, 03:40 PM
nema od toga nista, ako mene pitas. Hvala na odgovoru, vidim da je i kod drugih uspevalo nesto tako slicno al ako moram svaki put da se jebem kad hocu da prebacim iz MACa u WIN onda nek se nose u kurac. Sigurno su to mogli sasvim JEDNOSTAVNO da srede al znaju da ima zivaca kao sto sam ja i jednostavno necu da moram da se jebem sa tim stvarima LEVO i DESNO nego jednostavno hocu da UBODEM u comp i hocu da posle toga sve RADI! znaci razocarenje u svakom smislu. Zamisli danas hocu MAC sutra WIN ili hocu da promenim sistem 3 puta u toku dana jer zelim da radim nesto ovamo u LOGICU a tamo u CUBASEu i moram da exporujem fajlove. Zar je normalno da moram s'tim da se jebavam non stop? A do mojega...jebes to!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.