View Full Version : Emu 1212m problem - usnimanje hardwareskih efekata
wladymeer
20-07-2011, 04:35 PM
Dakle, prost problem relativno a nadam se i re?enje:
Imam lanac efekata koje koristim sa Emu 1212m, i koji rade dok sviram, ali kada usnimim to ?to ?elim, tih efekata nema.
Gde gre?im? :)
DaBear
20-07-2011, 06:42 PM
Dakle, prost problem relativno a nadam se i re?enje:
Imam lanac efekata koje koristim sa Emu 1212m, i koji rade dok sviram, ali kada usnimim to ?to ?elim, tih efekata nema.
Gde gre?im? :)
objasni kako si to povezao....sta ide gde? Kako i odakle slusas te efekte?
wladymeer
20-07-2011, 07:24 PM
EMu 1212m ima neki DSP procesor sa koga možeš direktno vući efekte a da ne opterećuješ procesor (i pritom jako pristojno radi!) pa sam napravio jedan lanac efekata ali, nikako da ga osposobim da bude tu prilikom snimanja već radi samo dok sviram.
A povezao sam normalno - kablovi iz syntha u karticu i to je to sa te fizičke strane nema neke filozofije. Verovatno negde u EMu PatchMix DSP panelu ima opcija da se uključi samo još da provalim gde je a osećam da mi je ispred nosa :)
Možda nije dobra reč "hardwareskih" ali nije baš ni tipičan software u pitanju a vidim da to po stranim forumima ipak nazivaju hardware.
awacs
20-07-2011, 07:55 PM
http://www.emu.com/support/files/storage/1820_1.81_%28EN%29.pdf
E, pa strana 55 :wink:
Pozdrav,
Vasa
wladymeer
20-07-2011, 08:36 PM
Zapravo izgleda da se radi o strani 78, nisam izgleda instalirao PowerFX ekspanziju koja te DSP efekte prebacuje u VST format ;)
awacs
21-07-2011, 02:41 PM
Ne znam, moje poznavanje 1212m je vrlo površno i pasivno (jedan moj drugar je svojevremeno imao tu karticu), ali čini mi se da VST nema veze sa tim što te zanima. Mislim da je cela fora u tome GDE u lancu signala u PatchMix-u insertuješ DSP efekat tokom usnimavanja (da li pre ili posle ASIO sekcije).
VST ti treba u miksu, a tokom usnimavanja će ti samo dodati latenciju.
Pozdrav,
Vasa
wladymeer
21-07-2011, 10:28 PM
Evo slike - palo mi je na pamet da podignem aux1 i 2 za Wave Out ali nikakvih promena nije bilo (a npr. na taj način sam snimao zvuk sa kompa kada sam snimao neki live stream).
Sve mi nekako miri?e da jedini način da koristim EMu efekte za snimanje jeste taj Power FX po?to ovako jedini input koji imam u Cubaseu jeste Stereo In i to je to... ali moguće je da gre?im.
Na?ao re?enje - pomerio SEND ispod lanca efekata i to je bilo to :ups:
awacs
21-07-2011, 11:27 PM
Na?ao re?enje - pomerio SEND ispod lanca efekata i to je bilo to :ups:
Znači, ipak strana 55 :wink:
Pozdrav,
Vasa
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.