PDA

View Full Version : povezivanje stereo zvucnika na audiophile 192

nbgdnikola
20-07-2011, 12:27 PM
Pozdrav svima,nov sam u ovoj prici imam zvucnu audiophile 192 i behringer mikestu xenyx 802 i imam mini liniju... kako da to povezem da sljaka listo sam slicne teme na ovom sajtu ali nisam nasao konkretan odgovor...trenutno nemam pare za dobre monitore pa mi je rekao jedan drugar da uzmem zvucnike sa mini linije za pocetak dok ne skupim pare za dobre monitore..

pozdrav

Rhino
20-07-2011, 01:16 PM
Edit: sad kapiram da imas i mixer :)

line out iz kartice u 1 kanal mixera recimo. cd/aux cincevi iz linije (zavisi sta ima linija) u master mixera..

nbgdnikola
20-07-2011, 08:14 PM
Edit: sad kapiram da imas i mixer :)

line out iz kartice u 1 kanal mixera recimo. cd/aux cincevi iz linije (zavisi sta ima linija) u master mixera..

ok skapirao sam otprilike kupicu kablove odgovarajuce pa ti javljam sta sam uradio sve u svemu hvala :)

nbgdnikola
21-07-2011, 10:50 PM
uzeo sam kablove sve u full-u sljaka nego samo sam hteo da pitam posto ova zvucna ima vise tih kanal iskoristio sam za miksetu jedan kanal,za sta onda ovi drugi kanali koriste ? dajte mi neki primer ?

nbgdnikola
04-08-2011, 02:59 PM
sad imam jedan problem nije mi jasno kako da snimim gitaru u cubase-u posto mi cubase ne registruje gitaru kad sam prikljucio na miksetu tj na kanal gde je mikrofon to je kanal 1 ... zvucna mi je na kanalu 5 i 6

Tomislav
04-08-2011, 04:34 PM
sad imam jedan problem nije mi jasno kako da snimim gitaru u cubase-u posto mi cubase ne registruje gitaru kad sam prikljucio na miksetu tj na kanal gde je mikrofon to je kanal 1 ... zvucna mi je na kanalu 5 i 6

To se dogodi kad se ne poznaju ni temeljne stvari. Ne osnovne... Ne bih to nazvao ni osnovama :)

Bez uvrede, ali zašto ne pročitati članak kako rade mixeri općenito?

Da bi zvuk iz gitare stigao do Cubasea, morao bi izlaz iz miksete spojiti na ulaz na zvučnoj. Pošto s tim mixerom kontroliraš i audio out na zvučnoj, najbolje bi bilo to napraviti preko aux-a. Stišaš aux na kanalima na kojima ti je izlaz iz kompa, i onda pošalješ u aux samo gitaru. Zatim out tog auxa spojiš na ulaz na zvučnoj. Ili sam zabrijao?

BTW mixer ti vjerojatno nema hi-z input, tako da odmah znaš da nećeš dobiti nikakvo čudo od zvuka.

Bockie
04-08-2011, 06:46 PM
To se dogodi kad se ne poznaju ni temeljne stvari. Ne osnovne... Ne bih to nazvao ni osnovama :)

Bez uvrede, ali za?to ne pročitati članak kako rade mixeri općenito?

Da bi zvuk iz gitare stigao do Cubasea, morao bi izlaz iz miksete spojiti na ulaz na zvučnoj. Po?to s tim mixerom kontrolira? i audio out na zvučnoj, najbolje bi bilo to napraviti preko aux-a. Sti?a? aux na kanalima na kojima ti je izlaz iz kompa, i onda po?alje? u aux samo gitaru. Zatim out tog auxa spoji? na ulaz na zvučnoj. Ili sam zabrijao?

BTW mixer ti vjerojatno nema hi-z imput, tako da odmah zna? da neće? dobiti nikakvo čudo od zvuka.

Au bre Tomislave, pretera ga...! Pa onda ce morati cak i uputstvo da procita...cccc...
:wink:

nbgdnikola
04-08-2011, 07:04 PM
hvala tomislave, napomenio sam da sam nov u celoj prici... :)

Arthur
04-08-2011, 09:19 PM
hvala tomislave, napomenio sam da sam nov u celoj prici... :)
u tom slučaju temu kačiš u sekciju Audio produkcija - osnove

nikolaivanic
05-08-2011, 11:07 AM
Mozes procitati ..

http://rumski.com/forum/showthread.php?t=38528

:)