Log in

View Full Version : Audiophile 2694

pop3
15-07-2011, 01:21 AM
Pozdrav svima,
Danas mi je stigla kartica(polovna) i naravno, pojavio se problem.Kada je ubacim u PC slot, windows je prijavljuje kao novi hardver i odmah trazi drajver.Posto nisam dobio CD sa drajverima, skinuo sam sa neta najnoviji i kada pokrenem instalaciju, pre nego sto je zavrsi, windows prijavljuje da ima problem sa drajverom.Ta upozorenja sam ignorisao i nastavio instalaciju do kraja.Control panel se instalirao, kartica se cuje, ali u Audio devices-u, ne mogu da pojacam volume, niti mi dozvoljava da izbacim volume ikonicu na taskbaru.U Maudio Delta Control panelu, sam digao regler do kraja, ali zvuk je poprilicno neubedljiv.
Da li neko mozda ima resenje problema?
Eventualno da probam da nabavim instalacioni CD, pa da drajver instaliram odatle?Ocito je problem u losoj instalaciji drajvera.
Hvala unapred na svakoj pomoci...

Haxli
15-07-2011, 08:51 PM
To shto nisi dobio CD nije nikakav problem jer bi verovatno dobio neke stare drajvere.
Pa bi isto skidao drivere sa neta :)

Par glupo pitanje:
- da li si skinuo drajvere za odgovarajuci sistem? (32x - 64x)
- da li je ostala neka druga kartica aktivana npr integrusha pa da zvuk ustvari ide kroz nju?
- da li si odradio reinstal drajvera... ?

pop3
15-07-2011, 10:34 PM
Naravno.
Win XP SP2 32
Stavljena nova maticna ploca, disableovana integrusa u biosu.
Zamenjeno napajanje.
Reinstaliran OP.
Reinstalirao par puta driver i uvek prijavljuje isti problem.Probao sam i sa starijim verzijama,sa njima cak ni zvuk nisam dobio.
Nemam iskustva sa karticama ovog tipa, i negde sam procitao, da ona u stvari sve radi preko svog panela i da ne moze da se kontrolise preko windowsovog Audio device-a.
Pre nje sam koristio Audigy 2ZS i on je definitivno imao bolju dinamiku, od ovoga kako je sada.Po iskustvima drugih korisnika, ove dve kartice su neuporedive.Naravno, nisam je uzeo zbog igrica, vec zbog slusanja muzike i ripovanja ploca.
I da, sad videh da sam napisao 2694.. :)

Haxli
15-07-2011, 11:21 PM
Win XP SP2 32
Zashto SP2, ako nije tajna?

Nemam iskustva sa karticama ovog tipa, i negde sam procitao, da ona u stvari sve radi preko svog panela i da ne moze da se kontrolise preko windowsovog Audio device-a.
Da, to sam zaboravio da ti kazem. Sve ide preko m-audio delta control panel-a :)
Tako da nije chudno shto nemash opcije u regularnom audio panelu...

Da li u m-audio control panel-u pojachavash i 1/2 out na output kartici ili samo onaj na mixeru ?

Elem,
- drajveri
ili
- kablovi tj veza zuvchna - kalblovi zvuchnici... ??

Instaliraj poslednje drjavere, sa njima si dobio zvuk ali ne dovoljno jak - ako sam te dobro razume...
Pa vidi shta se deshava sa kablovima i zvuchnicima... kao i dal je onaj output pojachan...

Ako ni sa ovim ne dobijesh nishta tj budesh bez zakljuchka ne znam shta vishe da ti kazem :(

Kontam da drajvere skidash sa zvanichnog sajta i da je taj win koji imash vec testiran...
da ne kazem "ispravan" i da nije neki trip sa njima...

pop3
15-07-2011, 11:49 PM
Nije nikakva tajna, koristim ga vec mnogo godina, radi perfektno.

Veza kartica/slusalice ili kartica/pojacalo Sony STR 205DE i zvucnici Jamo Studio 100 je ostala ista,radila perfektno sa Aduigi-em.Dodat samo adapter 2chinch/Fstereo 3.5mm
U kontrol panelu svi izlazi dignuti do kraja, mada sam skontao da mixer moze da se zaobidje ako u output source bude izabran sw rtn, dinamika je popuno ista.
Cackacu ga jos par dana, ako se desi poboljsanje, javljam.
Sve mi se cini da je tu potrebno neko pretpojacalo...

Haxli
16-07-2011, 12:02 AM
Ako je sve to radilo sa audigijem ne vidim zashto ne bi radilo sa m-audio....

Da li je adapter ispravan? Da nije neki trip sa njim?
Imash li njega negde da proverish ako nisi siguran dal radi...

Goran B
16-07-2011, 12:17 AM
Čitam post pa mi pada par idea mo?da pomognu:

1. otvori kontrol panel od m-audia, izaberi karticu Hardware Settings i pogledaj da ti nije slučajno čekiran -10 dBV, ako jeste čekiran onda samo prebaci na gornju opciju Consumer

ako ovo nije u pitanju, pada mi na pamet jo? jedna opcija:

2. ide? na start/accessories/entertainment/volume control zatim u tom panelu pregledaj jesu li ti svi potenciometri podignuti, posebno onaj označen sa Wave. Takođe u istom panelu idi na properties i vidi da li je M-audio kartica izabrana.

pop3
16-07-2011, 12:44 AM
Pod 2. proverio, svi regleri su do kraja dignuti.

Pod 1., kod mene u kontrol panelu, nema takve opcije. Postoji samo: Sample setings, sync source, spdif setings(meni nebitan) i other setings(gde je data samo mogucnost disable asio monitoringa i invert analog ins). I nista vise.
Koja je to verzija drajvera?
U propertisu, izabran je Delta AP 1/2. Postoji jos opcija Delta AP monitor i Delta spdf.

Mislim da mu adepter ne moze oboriti dinamiku, moze da pravi smetnje ili uzrokuje gubitak tona.
U svakom slucaju hvala vam na trudu i pomoci...

Haxli
16-07-2011, 01:03 AM
Mislim da je ovde bash na forumu bila teme gde je neki adapter pravio
problem sa jachinom zvuka... "lanac" koji je imao nije radio samo u toj kombinaciji
pa je na kraju promenjen adapter i sve je proradilo...

Ako imash mogucnosti probaj, nekoshta te nishta...

Ni ja ne vidim tu opciju pod 1. a driveri su 5.10.0.5074

Goran B
16-07-2011, 10:46 AM
Stariji su driveri kod mene, pa zbog toga vjerovatno nemate tu opciju (-10dBV).
Stavljao sam nove drivere naravno, ali imao sam povremeno manjih problema s vremena na vrijeme, nije mi se tada dalo gatati pa vratim stare da mogu da radim, rekoh aj kasnije ću ganjati, ali ostato?e ovi stari, radi sve odlično pa sam smetnuo to sa uma totalno. Postaviću ponovo nove (nadam se) :).

pop3
16-07-2011, 10:59 AM
Da li ti ne bi bio problem da uploadujes taj driver?
Hvala unapred.
Nadam se da ne krsim pravila foruma.

Goran B
16-07-2011, 12:26 PM
Mogu ti poslati na e-mail samo daj adresu.

pop3
16-07-2011, 12:42 PM
prasic@gmail.com

Nadam se da ce pomoci.

Goran B
16-07-2011, 01:38 PM
Poslao sam ti.

Meni jako dugo rade bez problema i nisam imao problema ni sa jednim programom.

Valja sve poku?ati, nadam se da će pomoći.

Jan
16-07-2011, 02:27 PM
A mozda audigy ima neki boost na izlazu pa samim tim je i glasniji od m-audio kartice, pa odatle utisak da je zvuk bio impresivniji :S

pop3
16-07-2011, 04:37 PM
Evo ovako, instalirao sam driver kojeg mi je Goran poslao.Hvala !Po prvi put da se lepo instalirao i nije prijavio nikakvu gresku. Ali sto se dinamike tice, sve je ostalo isto.

Ostaje jedino da promenim taj cinc/stero3.5mm adapter, mada mi se cini da Maudio ima manju dinamiku od Audigy2 ZS.
Zvuk je definitivno prirodniji i sa vise detalja sa Audiophila 2496 a nedostatak dinamike mi narocito smeta na slusalicama(Senheiser HD 202).
Kod Audigy-a sam nivo zvuka drzao maltene na 1/3 od punog nivoa, a sada kod audiophila u njegovom panelu je na maksimumu i ponekad mi ne zadovoljava potrebe za dinamikom.Rekao bih da mu je potrebno neko pretpojacalo.
Ako je neko prelazio Audigy2 na Audiophile 2496, voleo bih da napise svoja iskustva i zapazanja.

pop3
19-07-2011, 02:32 PM
Promenio sam adapter i sada preko zvucnika to vec zvuci kako treba.Uporedjivao sam Audigy-ja i Audophile 2496, cupao sam kartice i stavljao drajvere i slusao :)
Daklem, Audophile 2496 ima definitivno prirodniji zvuk sa vise detalja bez ikakvog suma, dok Audigy 2 ZS ima bolju dinamiku ili sad zaista mislim da mu je budzen izlaz.Meni je verovatno u tome bio problem, posto sam navikao na Audigy-a.
E sad, ostao je problem slusalica, tu izgleda da je potrebno neko pretpojacalo,
Zamolio bih korisnike ove kartice, da podele svoja iskustva slusanja muzike preko Audophile 2496 na slusalicama i preko zvucnika.Negde sam procitao, da se za slusalice koristi Behringer MA400 mini amp...

Jan
19-07-2011, 03:00 PM
Promenio sam adapter i sada preko zvucnika to vec zvuci kako treba.Uporedjivao sam Audigy-ja i Audophile 2496, cupao sam kartice i stavljao drajvere i slusao :)
Daklem, Audophile 2496 ima definitivno prirodniji zvuk sa vise detalja bez ikakvog suma, dok Audigy 2 ZS ima bolju dinamiku ili sad zaista mislim da mu je budzen izlaz.Meni je verovatno u tome bio problem, posto sam navikao na Audigy-a.
E sad, ostao je problem slusalica, tu izgleda da je potrebno neko pretpojacalo,
Zamolio bih korisnike ove kartice, da podele svoja iskustva slusanja muzike preko Audophile 2496 na slusalicama i preko zvucnika.Negde sam procitao, da se za slusalice koristi Behringer MA400 mini amp...

Koliko znam moraces da iz outa da ides u neki amp za slusalice (tipa taj Behringer)... Dok sam koristio Audiophile 192 (slican model) out 1-2 mi je isao na monitore, a out 3-4 na Yamaha MG 16 mikser koji sam koristio samo za slusalice i monitoring u slusalicama...

pop3
20-07-2011, 08:48 AM
He he, reseni svi problemi.
Dignut RGain u u foobarovom preamp-u i to je to!