Log in

View Full Version : korg r3

Dijabolik
14-07-2011, 11:38 PM
Pozdrav svima!

Zanima me da li je neko probao korg r3?
Kakvi su utisci , vredi li ovaj sint cemu ?

wladymeer
15-07-2011, 12:00 AM
Svaki synth vredi i svaki ima upotrebu. Pitanje je za šta tebi treba i šta već imaš ;)

Dijabolik
15-07-2011, 08:46 AM
Ovo bi mi bio prvi hardware sint, do sada sam koristio razne VST sintove , a ovaj bih nosio na svirke .

wladymeer
15-07-2011, 09:31 AM
Ne znam koliko su ti vocoder i mogućnost split/layer opcije bitne stavke?

Ako nisu, iako bi ti R3 radio verovatno kao većina VSTova, ako ga uzimaš novog uvek bih u tom rangu pre doplatio još 100€ i uzeo npr. Roland Gaiu. Uz nju dobiješ i audio interfejs pa u slučaju da ga nemaš ubiješ dve muve jednim udarcem a za razliku od Korga imaš potpunu kontrolu gotovo svih funkcija i po tome će ti biti mnogo bliži VST a pošto sviraš uživo imaš i izbor preseta na dohvat ruke.

Ukoliko ti je bitan samo split/layer a vocoder ne, za slične pare možeš uzeti i Roland SH-201 i po meni bi ti i on bio funkcionalniji nego R3, pogotovu što dobijaš oktavu više. Po zvuku je možda za nijansu slabiji nego Gaia, ali ništa toliko strašno.

Ako ti je vocoder bitniji od split/layer opcije, onda bih otišao na Novation Ultranovu.

A ako kupuješ polovnog Korga... možda bi mogao da pogledaš Waldorf Blofeld modul + MIDI kontroler za otprilike te pare ;)

Rezime priče - nije Korg R3 loša sprava samo po mom mišljenju u tom cenovnom rangu imaš nešto bolje alternative.

Matya
15-07-2011, 10:06 AM
R3 je definitivno cool i ima svoj smek, ali moras da probas spravu da vidis da li je to sto ti treba, ja ga volim ali ne bi bio moj prvi izbor, uzmi bavezno u obzir m-audio venom!

dogmeat
15-07-2011, 04:00 PM
sta mislis da radis sa njim? koja muzika?
ono malo sto sam proveo sa njim je odlican, malo knobova, ali ima lcdisplaye, tako da je lako snaci se, ok efekti, dobra klavijatura, za neki arti farti elektro trt mrt odlican!

Dijabolik
15-07-2011, 04:32 PM
Hocu da pravim buku sa njom! Uglavnom improvizujemo , svakakvih loodila tu ima A sto da ne , mozda se oprobam i u arti farti elektro trt mrt-u ! ;)

wladymeer
15-07-2011, 09:48 PM
Ajmo da obrnemo priču - kojim cenovnim rangom raspolažeš? :)

Dijabolik
16-07-2011, 03:06 AM
Recimo da sam spreman da izdvojim maximum 500 za novu spravu , ali da bi mi bilo draze da uleti nesto polovno za 300 ojra... jbg kriza udarila :banghead:

wladymeer
16-07-2011, 08:18 AM
Recimo da sam spreman da izdvojim maximum 500 za novu spravu , ali da bi mi bilo draze da uleti nesto polovno za 300 ojra... jbg kriza udarila

Roland SH-201 se uklapa tu negde i uvek bih ga uzeo pre Korga. Više dirki + više kontrole. Ovo ostalo što sam spominjao je već 100€ skuplje od limita najmanje.

dogmeat
16-07-2011, 11:17 AM
uf, taj 201 je malo previse retardo, on je bas pravljen kao intro to synthesis, ok lepo su mu rasporedjeni svi delovi synth engine-a, vise knobova u isto vreme, ali za buku ti ne trebaju samo izlozeni knobovi, koliko sam izvalio modulacija i efekti su neuporedivo bolje i ozbiljnije odradjeni na r3jci. ako ti treba "agresija", najcesce to neces svirati sa dve ruke, te ti ni ne treba veca klavijatura
e sad, pogledaj i m-audio venom sto neko rece, ali mislim da ga neces naci polovnog jos neko vreme, a ne znam ni da li ima da se kupi kod nas, ni da li mu je cena u tvom rangu. dobra opcija bi ti mozda bilo da uzmes jamahu cs1x, one su kao rompleri, nisu sintisajzeri ali dobar deo parametara moze da se u real time-u menja, ili nadji neki groovebox, nesto iz roland MC serije, pa vezi neki midi kontroler na to, tako dobijas i sekvencer i sint modul i ritam masinu
mozes da pogledas, to ti je ubedljivo najbolja opcija, da pazaris neki access virus a,b ili c, sve pre TI serije kao desktop modul ne bi smelo da kosta preko 500 evra, nemas klavijaturu, ali imas naj.fakin.mocniji virtualni analogni sint evAr, koji je kao stvoren za buku...ili bilo sta drugo :)

wladymeer
16-07-2011, 12:21 PM
A dobro, ako će da ide polovnim putem onda ima milion opcija, ne znam koliko je čovek strpljiv. Osim ako mu ti ne prodaš svoj modul :)

Dijabolik
16-07-2011, 05:40 PM
Gospodo zahvaljujem na preporukama i savetima , puno ste mi pomogli!

dogmeat
16-07-2011, 09:03 PM
Osim ako mu ti ne proda? svoj modul :)
:) neche se desiti, ali ima neki lik na "kupoprodajnim" oglasima, van ovog foruma, prodaje C-a kao analogni sint(?!?) za 500 (sto je ok)