View Full Version : Live mikrofon za duboki muski vokal?
korenjak
10-07-2011, 11:03 AM
Koji bi bio naj mikrofon za duboki uski glas?
Koji u klasi do 150e ....koji u klasi od 150 do 300e?
evo ovde mozete cuti kako mi zvuci glas:
http://www.youtube.com/watch?v=HVZFNGILn7U
mozete mi reci i vasa iskustva sa snimanjem ovog tipa vokala... ja sam sebe snimao sa rode nt2a i sa D12... mada verovatno ima i nesto sto vise lezi nizoj lagi ..a da nisam imao prilku da probam?
pozz svima
Bockie
10-07-2011, 12:21 PM
Za live??
Mikrofon za live koji svima preporucujem je AT-2010.
F-a-n-t-a-s-t-i-c-n-o radi i jeftin je (~120e)...!
Neces pogresiti sa klasikom, sm58 ili Senn845...!
Za studio??
Nesto sa sto vecom menbranom... M-audio Luna je ok od tih jevtinijih... 1,1" element...mas'...
SEE 2200A je isto fina spravica...
Ne znam je' se moze naci neka AKG-214-ka (s' kamiona) za te novce, da ne kazem C535EB koji sabija...!!!
:wink:
poz'
korenjak
10-07-2011, 12:38 PM
Za snimanje imam Nt2A i matori D12.... oni mi rade super...ali sam mislio da mi neko kaze koji su jos dobri za dubok glas...
Za lajv sam mislio da uzmem sm58 ...neki su mi rekli da je beta 58 bolji a njega nikad nisam probao.... trebalo bi neki daje dobar u basu a da nije mutav u visokim...
Citao sam da Andrew iz Sisters of Mercy koristi i sm58 kapsulu na daljincu... on peva u toj donjoj lagi... ali takodje kaze da preferira i sm57 zbog hi-enda...
Sad ne znam sta je pametno ..za zivo.. sm58 mi je primamljiv...tu takodje ne znam dal da jurim meksikanca ili nekog matorog amera....jer ne zna kakvi su ovi novi koji se valjda prave u kini...
Puno hvale i SM-7B on ima vecu membranu ali je prilicno skup!
takodje hvale i Electro voice RE20...
Surku sm 58 il beta 58 trenutno mogu da platim... samo da vidim koji od ta dva ... ili neko ima neku bistriju ideju?
tnx pozz
Bockie
10-07-2011, 12:59 PM
Cuj, Re20 je majka, ali je ogroman, i kosta kilo para...
Mislim da je sm58 mozda i bolji od bete za ovu opciju ili Senn 845~855...
Opet, probaj i at2010... Ja imam isto djebeli, gowedji vokal i super radi!
korenjak
10-07-2011, 05:50 PM
Hvala najvise me zanima koja je razlika izmedju bete i sm 58 iskustveno???...na papiru znam.
Kolko kosta At2010 nema ga kod nas nesto?
Inace D12 strava radi nego moj se nesto utisao ima li neko ko to sredjuje mic je iz 57.
hvala buki pozz
nikolaivanic
11-07-2011, 10:21 AM
Za studio..?
probaj senh 421, odlican u basu, shurevi mu ne mogu prici, + dodaje malo prozuklih visokih (ako postoje, cuje ih) tako da dubok glas nije suv vec pun alikvota.. super!
Bayer 480 je slican, malo ravniji, ide od 30hz!!
Oba su zakon za studio i live.
Ima na rumskom u prodaji Bayer TGX 480...
Matya
12-07-2011, 12:42 AM
Ovako iskustveno po meni beta je nadrndana verzija 58ce, meni je dosta puta znala da stvori neprijatne sibilante i dosta onih Shure-ovih lo midlova, ja je nisam nikada zavoleo... Onda sam presao na kondenzatorce i nikada vise nisam mogao da se vratim na dinamicki.
Ako te ne mrzi idi do artista pitaj imaju li Rode nt3, univerzalni kondenz, nemoj da te izgled zavara, koristi se i za vokale, uzasno mocno zvuci na dubokim vokalima, bassovi nisu muljavi kao na shuru i veoma je ravan do najnizih frekvencija.Cena je oko 200e, mozda i manje, a mozes ga koristiti i za akustare tu se odlicno pokazao!
quake2
12-07-2011, 09:51 AM
Ja bih ipak kada se sve sabere i oduzme preporucio najobicniju sm58-micu.Imam dosta majkova pa sam svasta i nosao na tezge ali evo vec deset godina mi shurka sljaka bez problema u magli i dimu:) + padovi+pijani gosti koji su se drali u njega itd.I uvek se setim da je Coverdale-u taj majk bio sasvim ok:wink:,ako je bio njemu....o cemu mi dalje da razmisljamo.Sve ostalo treba da urade grlo i glava.Pozzzzz
Matya
12-07-2011, 10:51 AM
Slazem se u potpunosti, mozda pre uloziti u neki preamp ili channel strip sa ozbiljnijim eq-om eventualno kompresorom i od 58-ce dobijes sta hoces...
Dok sam sa rentalom imao posla razni mikrofoni su tu i tamo jeli 58 za dorucak, ali u nezgodnim situacijama sa losim prostorijama i ozvucenjima 58 je blistao, a da ne pominjem sto je ksm9 znao da zazvuci katastrofa u odnosu na 58...
nikolaivanic
12-07-2011, 11:23 AM
...slazem se sa prethodnim komentarima sto se tice robusnosti i cene)
Mada, slusao sam na tubeu sta covek radi.. ima specifican pristup i cini se ambicije da zvuci posebno. Sm i ostalo shure drustvo, nisam siguran da to mogu..
Ja sam radio sa jednom 421 koja je bila sva izubijana od padanja, bio pokvaren selektor eq a opet, davao je instant ton koji kod drugih nisam cuo. Specifican prezens koji sam i sa condovima u studiju izvlacio tek na equilizerima a on je to davao na ukljuci i udri. Ima da se nadje po 150, ja sam svoj prodao za 100, nek pogleda covek.(kupac je bio fasciniran tonom, odmah se zaljubio) Vredi pogledati i senh 441.
Inace, dosta pevaca ovde ih nikako ne voli jer zahtevaju odlicnu izvedbu..
.. naime, sve se cuje:rotfl:
... sto nekad nije dobro.. uopste:(
Opet kad pogledas, sve okolo su neke shurke:rotfl: kazu ni stari 57 nije za bacanje..
quake2
12-07-2011, 04:04 PM
Inace, dosta pevaca ovde ih nikako ne voli jer zahtevaju odlicnu izvedbu..
.. naime, sve se cuje:rotfl:
... sto nekad nije dobro.. uopste:(
Ma to su ti price za malu decu koje obicno najvise prepricavaju preprodavci tih nekih drugih mikrofona.Kao na njima se svasta cuje,toliko su dobri....a na shurci se to kao necuje,muljava je."Ako mislis da si dobar pevac,dodji da ti cika proda d7 itd"...:banghead:Za tezgu,tamo gde se galami,luduje,necujes svoje misli i ostalo...nije potreban majk koji hvata krcanje creva,vec izdrzljiv,korektno zvuceci i da pravi sto manje mikrofonije,sve ostalo se kao sto rekoh radi glasom i energijom koju imas ili nemas....Jos nikoga nisam video da je izneo u47 na tezgu.Sta ce 421 sa svojim jadnim stalacnim pridrzivacem:) u klubovima?Ispasce na svakoj trecoj svirci.Kako to da drzim u ruci dok pevam?Kao da drzim fen za kosu:)Gde je on-off prekidac?.Jos gora prica sa 441.Ko uzivo posle 17 piva na uglavnom jeftinom razglasu cuje te razlike?Nemam nista protiv da to neko jednom godisnje koristi eto tako,za svoju dusu,ali za ozbiljan posao barem triput nedeljno kojekuda....ne.sm87 je npm takodje ok,bolje sljaka od 58...ali kome i cemu za toliko para?neki pevaci trose mikrofone ko prasetinu:),jel treba svakih par meseci da daju po 300e za majk da bi se 2% bolje culi,ako iko to i cuje?.Nema tu odavno neke vece filozofije.Ko hoce specificno da zvuci,mora specificno i da peva,a tesko ce grlom da proizvede nesto sto 58-ica na ok razglasu nece izbaciti,nisu majkovi velike pevace ucinili time sto su,mogu da pevaju i na PG58 ako hoce,bez problema.Ko hoce da experimentise,moze u krajnjem slucaju da kupi TC Helicon...sto je opet posebna prica.Za snimanje je opet totalno druga prica,ali je covek pitao za live...
nikolaivanic
12-07-2011, 07:12 PM
dodji da ti cika proda d7 itd"...:banghead:Za tezgu,tamo gde se galami,luduje,necujes svoje misli i ostalo....
Sta ce 421 sa svojim jadnim stalacnim pridrzivacem:) u klubovima?Ispasce na svakoj trecoj svirci.Kako to da drzim u ruci dok pevam?Kao da drzim fen za kosu:)Gde je on-off prekidac?.Jos gora prica sa 441.Ko uzivo posle 17 piva na uglavnom jeftinom razglasu cuje te razlike?
.Nema tu odavno neke vece filozofije.Ko hoce specificno da zvuci,mora specificno i da peva,a tesko ce grlom da proizvede nesto sto 58-ica na ok razglasu nece izbaciti,...
:rotfl::rotfl::rotfl:
E bas me nasmeja...
potpuno si u pravu:rotfl:!!!!
S L A Z E M se od reci do reci... Al, par puta, na koncertu (ne tezgi) izadje riba, posle tip... lagana svirka, tisina...
Dobar razglas, mogao si da je cujes skroz... do dole:wink:
PS. Druze, ko sto vidis... SHURKA TI NE GINE:rotfl:
nikolaivanic
13-07-2011, 02:01 PM
Eto, Korenjak, lepo kaze covek, vise se postize radom, vezbaj, oznoji se malo, ne spasava te novi mikrofon...
... da zapevamo... jedna cura, dva pandura, o'dje mora doc' cenzura :rotfl:
http://www.youtube.com/watch?v=8EeNBzvjNpM&feature=related
@Q
opusti se malo, sve je to zbog... muzike? :wink:
korenjak
13-07-2011, 08:42 PM
ponekad sviramo i zivo bez publike da bi snimil stvari snimamo i probe... pa eto nije zgoreg da uvek ima dobar mic koji lezi glasu...
izgleda da cu morati da pozajmljujem razne pa da cujem koji najbolje lezi i taj kupim
Komplex
23-07-2011, 07:19 PM
ja sam imao Sennheisera e945 i savrseno je radio kako na mom tako na ortakovom vocalu....dva totalno razlicita vocala. Ja imam vise visokih on bas ima BASS vocal i savrseno radi. Jes da ga malo platis ali znas sta drzis u ruci kad si na bini :)
korenjak
23-07-2011, 11:37 PM
Na kraju sam uzeo Beyerdynamic Opus 69s .... naleteo sam jeftino...
U utorak stize...
Arthur
24-07-2011, 12:31 AM
potpisujem za 58icu običnu još jedan glas... npr Mita iz BlockOuta (jedan od najturobnijih i najdubljih vokala u nas), najbolje zvuči na njoj, pod uslovom da je razlgas ispeglan i da dobro svira. Za sve ostalo je bolje kriviti sistem nego mikrofon, jer nema mikrofona koji će se prilagoditi svakom setupu.
djovan
14-09-2011, 08:05 AM
Mene nemuči koji mic znam da hoću shura 58a jedino sto me muci je da ih ima po 700 kn i 1200 o cemu se tu radi? Dali je u pitanje izrada u mexiku ili plocica koji imaju skuplji i pise U.S.A.???????
svi su novi i neraspakirani?
Molio bi savjet..
pod kraj mjeseca idem u BG pa ako neko zna neku trgovinu neka napi?e
ja se ba? ne snalazim dobro u bg...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.