PDA

View Full Version : Gefell PM860

Matya
08-07-2011, 05:49 PM
Veoma sam zagrejan za ovaj mic i sigurno bih ga pazario kada bih imao gde da probam i naravno pod uslovom da mi se svidi. Veoma je cenjena firma i daleko od toga da moze da bude promasaj, ali recimo probao sam KSM9 milion puta u hiljadu uslova, kolege koje rade ozbiljne ozvuke kazu da veoma zavisi od toga kako legne pevacu, meni jako cudno zvuci i ne svidja mi se. Nije naravno ni blizu ista klasa, ali koliko je hvaljen na sve strane ja sam se veoma razocarao...Da li iko moze da mi predoci ukoliko je radio sa nekim od Gefell micova kakvog je tona, bilo sta...

P.S. Cijena naravno sitnica! 1800e...

http://www.microtechgefell.de/index.php/en/microphones/livesound-a-installation/handheld-microphones/433-pm860

Dule A
09-07-2011, 10:18 AM
www.abcmusic.co.rs

nesa je poceo od skora da radi gefell
ja sam probao m930 mali i neke skuplje lampase
mikrofoni su odlicni.....
pozz

66musicman
09-07-2011, 04:40 PM
Ako mogu pomoci:
ja koristim "stari" UM70 u kombinaciji sa UAD Twin-Finity710 i LynxTWO-A.
Za moj pojam i vrstu muzike koju "proizvodim" je izuzetnog cistog i zdravog zvuka, vrh.
takodje sam isti mikrofon par puta probao i na MOTU i Pulsaru gde je takodje davao vrlo dobre rezultate u nesredjenim sobama.
Licno nikad nisam probao Gefell PM860 i ne znam kako zvuci.

Jan
09-07-2011, 04:52 PM
Ako mogu pomoci:
ja koristim "stari" UM70 u kombinaciji sa UAD Twin-Finity710 i LynxTWO-A.
Za moj pojam i vrstu muzike koju "proizvodim" je izuzetnog cistog i zdravog zvuka, vrh.
takodje sam isti mikrofon par puta probao i na MOTU i Pulsaru gde je takodje davao vrlo dobre rezultate u nesredjenim sobama.
Licno nikad nisam probao Gefell PM860 i ne znam kako zvuci.

Ja jezivo zelim da kupim taj stariji UM70, mada ne bih se bunio i za ovaj novi transformless UMT70. Mada sam dobio informaciju da za UM70 pitam direktno u fabrici da ih verovatno imaju jos. Ali cini mi se da im je cena valjda oko 1500 E. Slusao sam milion testova UM70 vs U87, dosta slicno zvuce, s tim sto se meni (a i vecini ljudima) vise svidja UM70.

Matya
09-07-2011, 08:09 PM
Hvala ljudi, kod Nese sam i video i razboleo se, najavio je prezentaciju u septembru, ja cu biti prisutan sigurno, auh ako me zena nahvata sa live mic-om od 1800 e bice gore nego da me uhvati sa dve playboy zecice...

Bockie
09-07-2011, 09:30 PM
Hvala ljudi, kod Nese sam i video i razboleo se, najavio je prezentaciju u septembru, ja cu biti prisutan sigurno, auh ako me zena nahvata sa live mic-om od 1800 e bice gore nego da me uhvati sa dve playboy zecice...

Bice sexa svakako!

:D