PDA

View Full Version : nesto kristal ENHANCER plug? koji?

branoy
07-07-2011, 12:58 AM
ee ljudi, nesto se zezam po g1000, i sad ono stavim neki zvuk na uper1, odem na insertion EFX i pod broj 01 - Enhancer efekat. znaci posle njeg boja dobije kristal , ozivi. imal sta takvo kao VST FX plugin?? i kako se zove . ovaj sa g1ooo da se moze prebacit u komp sve bi bilo jasnije al mora verovatno postojati u moru plugina zas komp nesto tako?.

kravadinka
07-07-2011, 01:51 PM
Ima? toga mnogo, jedan od njih je novi Waves One Knob Plugins, onda Nomad Facotry, PSP, Abbey-Roads, i tako u nedogled.
nije ti nikakvo sveto pismo, svaki EQ to mo?e, a svakako pluginovi koji ti obra?uju Harmonic Content...

branoy
07-07-2011, 03:53 PM
pomislio sam ja da to moze i eq al ugasim taj efekat, odem u eq i ni blizu , tamo odma bode u usi frekvencija, a sa ovim efektom to je to, svetla cista boja. i znam za ove sve plug pakete, al da ne pametujem ako nekad isprobas ili znas javi koji to plug rade, tj. tacan naziv , pa da isprobam i vidim jel to to. :)

kravadinka
07-07-2011, 04:36 PM
Pa kazem ti, nema tu neke nauke, eto na primer pokusaj Abbey-Roads Briliance...

branoy
08-07-2011, 07:58 PM
probacu ja to iza week. sam cu za to odvojiti vreme. presemplovacu jednu boju s g1000 bez onog efekta, i onda test u cubes . ono je bre produkcija od efekta na klavi. to je to sto treba , otvori boju da je cista i razumljiva.

Jan
08-07-2011, 09:21 PM
BBE Sonic maximizer? :S

branoy
09-07-2011, 07:52 AM
evo primer, snimio sam g1000 neki piano kao test, i stiskao jace i slabije da se oseti razlika sa i bez EFX 01 Enhancer na tom zvuku. znaci malo par sekundi orginal ton pa par sekundi ukljucim taj EFX, i tako do kraja. primeticete sta trazim.
jos nisam palio cubes da isprobam ovih par plug sto ste pomenuli, al mislim da to nece moci ovako. ako postoji taj plug bi mi resio mnoge stvari.

http://soundcloud.com/branoy/g1000-insertion-efx-01

kravadinka
09-07-2011, 09:02 AM
Na klaviru je to besmisleno, osim ako nisi to dao samo kao primer, verovatno ima primene na nekim drugim instrumentima, mada opet...

Rekoh ti, ima? dosta toga ?to ti mo?e dati takav efekat, mada je ovo izvodljivo na mnogo drugih načina, recimo veliki Slope na Hi Shelf i dobiće? ovo, znači u isto vreme podi?e? 12khz, a spu?ta? 8khz, na primer...

Vidi, često se vraća? na klavijature i taj zvuk, pa i oni gigabajtni i terabajtni instrumenti su daleko od muzičara u gluvoj sobi, ali te klavijature su ba? sme?ne.
Ta kompaktnost koju si pominjao je varljiva, sve se to posti?e, samo malo truda...

awacs
09-07-2011, 12:56 PM
BBE Sonic maximizer? :S

Jašta. Ili još bolje BBE Harmonic Maximizer. Ima i narodna verzija Aphex Aural Excitera Type A, ali samo za OSX, u sklopu Waves 8 bundle-a.

recimo veliki Slope na Hi Shelf i dobićeš ovo, znači u isto vreme podižeš 12khz, a spuštaš 8khz, na primer...

Pa sad, ni teoretski ni praktično to nije isto... EQ pojačava i stišava postojeće alikvote, a enhanceri, exciteri (kako ih već ko zove) proizvode nove alikvote (obično putem faznih pomeranja i kontrolisanih harmonskih izobličenjja). Između ostalog, to praktično znači da EQ uz visoke frekvencije pojačava i šum, a enhancer ne.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Postoji i Modern Exciter koji se nalazi u ovom (freeware)
paketu:

http://antress.blogspot.com/

Ne mora da se instalira ceo paket, samo se dotični .dll preseli u plugin folder.

branoy
09-07-2011, 04:51 PM
kravadinka ma naravno, samo je primer da cujete sta mi treba da neki plugin odradi u kompu, to sto moze ta klava i taj njen efekat. al velika je razlika, najvise kad pojacam, oseti se koliko je kristal jasnije posle njeg mnogooo, i korektan klavir onda pravo. i za eq se i ja ne slazem, jer i to sam vec isprobao, nije to vise ovaj cist ton koji stvarno ne smeta mi ni malo , tamo vec druga boja sa eq.
i ne znam, koliko god vi bili ljubitelji VSTi, ja sam mnogo vise ljubitelj klavijatura, u mnogim stvarima, naravno ne svim zvukovima, neke vsti vec odradjuju super. ali u klavi dobroj uvek ima materijala da snimak zvuci i lakse je iskombinovati boje sto trebaju, dok ovamo jede memoriju i nema listanja tako brzo u COMBI modu vsti.
ii to zadnje sto si naveo s malo truda, bas bi voleo nekad doci do tebe na sat npr i da mi pokazes to malo truda a da zvuci u pc, ne sumnjam ja u tebe al ja ne znam priznajem ,msm znam dovoljno al ti znas bolje sigurno kad tvrdis to i ja to respect !!:)

awacs upisacu i taj plug, mada mislim da sam skinuo to komplet vec davno. al jbg nisam se s tim zamarao, a ovo na ovoj klavi je tako jednostavno. nema podesavanja . samo dugme off on i to je to, da sto treba.

awacs
09-07-2011, 05:05 PM
mada mislim da sam skinuo to komplet vec davno. al jbg nisam se s tim zamarao, a ovo na ovoj klavi je tako jednostavno. nema podesavanja . samo dugme off on i to je to, da sto treba.

Jebiga dru?e, nema ručka za D?. Jebiga.

Pozdrav,

Vasa

branoy
09-07-2011, 05:12 PM
ma kad sam gladan dajem sta i kolko mogu u zamenu za hranu :) razumem hehe

psionic
09-07-2011, 06:46 PM
Offtopic:
Jos jednom zelim da zahvalim tom Antressu sto je postavio za free ove pluginove, koji su inace jako dobri, a pored toga je postavio i sheme za Outsim SynthMaker, pa ko voli, moze da se zabavi do mile volje i mozda popravi ili promeni neki od efekata. Ja bih se tako zabavljao sa time, ali sve manje imam vremena u zivotu :banghead:

kravadinka
09-07-2011, 07:49 PM
Ja sam raspolo?en, mo?emo da probamo ?ta god ti je volja. :)
Vidim da često pominje? klavijaturu, to je isto kao kad bi mi rekao, e super je taj Murcielago, ali brate mili ovaj moj Golf II 1.6 D je skoro podjednako dobar, ?ta vi?e mo?e majstor Kurta od preko puta da mi ga popravi za D?. :wink:

Nemoj da misli? da ti pametujem, il ida predstavljam sebe kao svemogućeg, ili ne znam ni ja kakvog znalca, ali stvarno ti ROM-pleri iz tih godina su mnogo jadni za bilo kakav ozbiljan rad.

E sad, kad su u pitanju narodnjaci, neke "farbe" prosto trebaju da zvuče tako, i nikako drugačije, ni bolje, ni gore, pa su zato te klavijature nezamenjive.
Ipak, ako govorimo o ozbiljnom radu, nikakvi gigabajtni i terabajtni VIs ne rade posao u potpunosti, a tek stari i odavno prevaziđeni ROM-pleri.

Nego, da ne pričam u prazno...
Javi se ti meni privatnom porukom da mi po?alje? neke trake sa VIs, pa da probam ja to da upakujem sa to malo truda, da vidimo ?ta ti se tu ne sviđa, slobodno bez ustručavanja molim te... :)

branoy
10-07-2011, 02:16 AM
hehe kravadinka dobar si covek i kolega strasno. to cenim mnogo!!! veruj mi! jednom cemo nesto iskombinovat. nije hitno tako da te ne zezam sad. bitno da znam da si ono gore!! poz V.