View Full Version : Waves Kramer MPX Tape
Matya
02-07-2011, 11:45 PM
Ljudi, jel neko testirao ovo?
Bilo bi lepo da neko sa pravim trakaskim iskustvom kaze misljenje...
Ako sljaka dobro sluzice ihahaj!!!
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/HPqbjXvQgEQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
psionic
02-07-2011, 11:59 PM
Ljudi, jel neko testirao ovo?
Bilo bi lepo da neko sa pravim trakaskim iskustvom kaze misljenje...
Ako sljaka dobro sluzice ihahaj!!!
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/HPqbjXvQgEQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
E stvarno preteruju sa ovim plaginovima! Trebali su full size rolne da mu nacrtaju, mozda bi onda ljude ubedili kako je to autentican zvuk trake! Misim stvaaarno :banghead:
branoy
03-07-2011, 03:15 AM
nikad pisani plugin nece bit materijalna traka.
DaBear
03-07-2011, 06:53 AM
nikad pisani plugin nece bit materijalna traka.
...ali ima dobrih farbi / kompresija i emulacija na ovom plugu koje mogu da budu jako korisne!!
psionic
03-07-2011, 07:13 AM
...ali ima dobrih farbi / kompresija i emulacija na ovom plugu koje mogu da budu jako korisne!!
Ma dobro, ajde zvuk na stranu, nisam mislio da komentarisem kako zvuci, nego izgled me je - porazio. Animirane trake koje se vrte :shock: sta jos, jel su ubacili i kad otvoris VST prozor da treba misem da uguras i rolne i namestis ? Ne volim ni one minimalisticke, ali ovo je malo preterano... Svakako mi se svidjaju Wavesovi pluginovi kako zvuce - ne svi, sa ovim se nisam jos igrao...
Mozda da su dodali i srafcigercic da stelujem azimut - bilo bi bolje :D
A na kraju nesto prekida - izgleda pocepala traka - i to su izemulirali :rotfl:
<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/xjVtFJcgeik" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Evo jos jedan video (izvukao sam ga iz ponudjenih u gornjem postu) u kome su testirali par takvih plagova - UAD, Waves, Digi
Matya
03-07-2011, 08:57 AM
Axaxaxaxax, trebalo je da naprave hardverski deo sa malim trimerom, nakacis ga na usb i stelujes azimut srafcigerom, axaxaxaxa, naravno da nista od plugova ne radi 100% kao hardver, nije to tema samo pitanje koliko je blizu.Sa kompresorima i eq, pa i reverbima su dosta blizu stigli ali kako ovo sljaka, do sada nije bilo najsrecnijih resenja...
Pricao sam skoro sa jednom vec zivom legendom, pola zivota je snimao na traci i sad kaze ne bi se vratio na nju nikad u zivotu, toliko ima realnih prakticnih nedostataka i varijabilnosti da mu je muka bilo posle 20 god snimanja na njoj. Nije naravno osporio ton i uticaj trake, ali ima par stvari koje sam radio u starom Pinku na traci i nikada vise nigde nisam dobio takve vokale, pa ni kod gore pomenute zive legende... Bilo bi lepo da sljaka...
kravadinka
03-07-2011, 12:46 PM
Ma kakve bre simulacije... Kako ovi ljudi komponuju i aran?iraju, to je stra?no! Kome se 'ebe za ove "razlike" koje čovek ovde prikazuje, kad je ovakva kompozicija ovako odsvirana, aran?irana, a na kraju i namiksana...
Matya
03-07-2011, 07:56 PM
Au Kravadinka koji si ti kontras!!! Ima li ko da je probao ovo, meni je stalo do te razlike...
DaBear
03-07-2011, 08:28 PM
Au Kravadinka koji si ti kontras!!! Ima li ko da je probao ovo, meni je stalo do te razlike...
Ja sam probao, ali nisam imao nista interesntno od materijala da ga primenim.
Kad budem malo vise "chmarao"...prijavicu !
kravadinka
03-07-2011, 09:59 PM
Ako sam ja kontraš, ti si dokon! :wink:
Ako se ti na ovakvom snimku zainteresuješ za jedno veliko ništa, a ne obratiš pažnju na kompoziciju, aranžman, pa donekle i mix, ja mogu da budem i glupan za tebe, u tom slučaju si mi dao kompliment... :)
Samo se pitam, kad će ljudi shvatiti da ograničenja koja imaju ne potiču od ovog, ili onog plugin-a, nego od njihove (ne)sposobnosti da budu muzikalni...
Matya
03-07-2011, 10:14 PM
Cekaj druze, cini mi se da se nismo razumeli!
Nisam ja naleteo na ovaj link pa tu cuo nesto senzacionalno sto radi ovaj efekat vec sam na waves-ovom sajtu video da je su izbacili novi plugin, nakon toga nasao ovaj video i izbacio cisto da ljudi vide o cemu se radi. Mogao sam i link ka waves-u da stavim.
E sad, s'obzirom da sam imao prilike da cujem sta radi traka sa konkretno vokalima u Pinkovom starom studiju gde sam radio par pesama i jasna mi je razlika koju pravi traka zeleo sam da pitam da li je ko radio sa ovim pluginom a da pritom zna sta traka radi i da li je verodostojno i opet ne pricamo o kompoziciji i aranzmanu pobogu vec o miksu.
Niko ovde nije osporio vrednost kompozicije i aranzmana naravno da je to najvaznije, ako imas dobru pesmu to je dobra pesma ali ja hocu iz svog licnog tripa recimo traku u toj pesmi jer je meni lepo i mozda jos kome ako prepozna nesto u tome...
U svakom slucaju si off-topic pitao sam jasno i glasno sta me zanima ti pricas da je to glupo jer je stvar u muzikalnosti, pobogu! Hvala DaBear!
kravadinka
03-07-2011, 10:55 PM
Samo opu?teno... :wink:
Ma vidi, kad bih ja i bio toliko zaludan pa oti?ao na Waves sajt da pogledam ovaj plugin, pa onda prona?ao ovaj video, toliko bih se smorio svojom nesvrsishodno?ću zbog rada prikazanog na njemu, da bih se povukao u istom momentu. :)
Ovo je ?ala, ni?ta lilno... :D
A ?to se tiče trake, evo nazovi me opet kontra?em, ali ?ta ona to nudi? :)
Moguće je da sam ja problem jer očekujem neku ne znam ni ja kakvu promenu, a opet mo?da se i tu malo preteruje.
Tek da smo na čisto, ne osporavam da je i ovo prvo, svakako... :)
Moja poenta je da postoje bitnije stvari od tih simulacija...
DaBear
03-07-2011, 10:55 PM
Prvo - sad ne moras da ga kupis da bi probao !:D Sto je veliki plus!! Ako ti se svidja - doo jaja! Ako ne - izbrises sa kompa !!
A za ovo sto je Mr Kracadinka reko - sve stoji! bio je MEGA clanak u zadnjem Sound on Soundu o "trolovima"...koliko svi pate da inaju najnovije sprave / plugove / instrumente / outboard...a niko se ne pita koliko je njihovo muzicko umece vredno tih alatki..???
SVI misle da ce im bas to nesto sto je skupo i sto nemaju, ustvari pomoci da naprave svetsku produkciju / hit ..ili sta vec!!!
A u stvari - nece !!:D
Kad me ne bude mrzelo, prevescu i okaciti ceo tekst!! Super je napisao lik...
psionic
04-07-2011, 12:45 AM
A sada nesto sasvim offtopic:
Ima jos jedna stvar o tim najnovijim pluginovima:
Npr. pre su se radili plaginovi koji su radili odredjene stvari i ok, koristili su se i bili su malo mozda i nezgodni za rad prvo sto su pucali, a drugo sto su koristili stare algoritme, pisane po prvi ili drugi put, slabo optimizovani i sl...
Uzmimo ekvilajzer na primer: danasnji dobar VST EQ plugin ima opcije kao sto su - oversampling, linear phase i tome slicno. PSP je otisao i korak dalje pa dozvoljava promenu svoje FFT rezolucije kako bi se izbegli problemi koji postoje u digitalnom domenu, na basu, npr. Algoritmi su prepravljeni (zadnjih 10-15 godina iskustva svakako znace ljudima koji ih rade) i dosli su do toga da mogu da naprave upotrebljiv softver, kome cak i trake mogu da se okrecu.
Razliku izmedju "suvog" ekvilajzera i ovakvog nabudzenog je moguce cuti i na deskotp genius zvucnicima, nije u pitanju nikakva metafizika. Bagovi koji ruse sistem su takodje svedeni na minimum. O ekspanziji 64 bitnih plaginova, koji su otvorili sasvim novi DAW svet za mene u kome windows nikad nije pukao, u kome mi projekat nije zabo u pola sesije i slicno, u kome ne razmisljam da ugasim teme jer jedu memoriju, necu ni da govorim!
Zato ja patim od najnovijih verzija, jer u digitalnom svetu, to zaista ima smisla. Ako vec koristim softver, zelim da ga upotrebim na najbolji moguci nacin, sa poslednjim resenjem koje nudi firma koja ga pravi. Ako ne valja, ako radi losije od predhodnog, uvek se mogu vratiti, ali za sve ovo ovo vreme, nije se desilo da izadje nova verzija koja je losija od stare (mozda u par navrata samo) Ovo moje "latest version" ludilo se prostire preko celog racunara - hardvera i softvera, delom i mobilnog telefona, rutera, firmwarea u klavijaturi, cak i na mom starom CD-Portable plejeru (dobio sam i tetris u meniju da mogu da igram u poslednjoj verziji :shock:) :D ... Mozda je to neka vrsta opsesivno-kompulsivnog sindroma, sta ja znam, ali neka je :D
*beep*
*Upozorenje*
- Svako ko se ne slaze sa ovim, neka smesta prestane da se bavi muzikom na racunaru i kupi gusle i uz njih stvara. Dalja diskusija je onemogucena! -
*beep*
branoy
04-07-2011, 01:05 AM
ne gusle, nek kupi atari i cubes 3.0 :p
psionic
04-07-2011, 02:43 AM
ne gusle, nek kupi atari i cubes 3.0 :p
Ma ok, salim se ja malo, na kraju krajeva - moze da se radi i tako muzika, ali ja kao pravdam sad to ludovanje za sto novijim verzijama... Nebrojeno je primera da je neko bolje radio na nekoj starijoj (da ne kazem zastarelijoj) opremi, nego na novoj koju je posle nabavio, jednostavno jer je znao da radi bolje sa starijim setapom. Ali postoji tu i prica o mogucnostima - sta se moze, a sta ne...
Ali ovo je sve sa cisto softverske strane (meni taj atari spada u hardver, vozis preko midija spoljne sprave) Sav taj softver, pa i te nazovi finalne verzije su vecito u nekoj prepravci, beta fazi ili fazi testiranja, bagovanja i sl... To nikad nece biti gotovo :banghead:
branoy
04-07-2011, 04:36 AM
ma razumemo se, al atari mi je ljubav i dan danas et, ne znam dal ce mi intel biti tako ljubav za 10 god kao on ma koliko god bio bolji u svemu, ataria se setim rado uvek, prosecnog s malo memorije, malo svega, efekata ni u prici al pravilo se odlicno u njemu i njegovom midi editu, ekran crno beli koji ne dosadi, spojim n364 koji je tad izasao i seqencer, trazi bojice i radi s osmehom.
na ovim intel nek je sve 1000 put bolje nemam nista protiv, sam sam poslao atari u hodnik u penziju pre 11god al secam ga se jbg, njeg ne zaboravljam hehe. cubes 2.5 je bio siromasan al 3.0 je bio znamo svi UF. danas svi cekamo da skinemo CUBES 6 kad bi moglo. to je zalosno.tako i plugovi koliko god bili napredniji od proslih.
psionic
04-07-2011, 05:40 PM
Dupli post...
psionic
04-07-2011, 05:41 PM
A koji si atari imao ? ST ili onaj Falcon 030 :D
Ja sam tada kao klinac kukao matorcima da mi kupe atarija, ali sam ostao zaglavljen na Amigi... Radio u Fast Trackeru i krpio neke hand made semplere i gluposti - sa setom se secam tih dana :D Kasnije sam uzeo PC i Scream Tracker 3, nestala je sva carolija amiginih 4 kanala, totalno sam se izgubio. Ali ta prva iskustva sa amige nikada necu zaboraviti.
Sada je sve instant... Ima ukus metala. Stavis VST, polijes vodom i eto hita. Koliko sam samo puta cuo poznati pattern iz nekog VSTa... Klinci obaraju cene aranzmana, postavljaju nove standarde koristeci loopove vec gotove muzike... Sta ce biti kad im ponestane materjala za loopovanje :banghead:
kravadinka
04-07-2011, 08:35 PM
Ma naravno, ali to ni?ta nije muzika, samo momenat kad je neko zagrabio u gu?vi i pokupio lovu.
Ovaj snimak sa YT je pravi primer ko pa?ljivije poslu?a, tri tona gore, tri dole, ali nedodirljivo za "ozbiljnije" ljude kod nas, a ne za klince koji sklapaju neke tamo paterne.
Muzikalnost se računa, a sve ostalo samo prati priču.
branoy
04-07-2011, 09:27 PM
eto vidis i ti znas za caroliju kao i ja, i znamo zasto to znamo !! atari je ST 1024, secam se kasnije stari ga nosio u BG nekom majsotru da prosiri memoriju da se moze uraditi cela pesma , morao sam pre tog inace repat strofu, refren i tri puta da ponavlja, memorija bila slaba i to se secam.
aranzmani ce se valjda prodavati samo onim sa fino para u dzepu, ovim sa malo kinte se i ne isplati arranzirati mnogo, . kolko para tolko i muzike na tu temu.
MUzzY
05-07-2011, 10:03 PM
Radi ovaj plug svoj posao definitivno, mada mi je HEAT u PT9 i dalje korak iznad. Dopao mi se jako na hevi gitarama kao jos jedan vid saturacije. I na vokalu moze da doda onaj "pesak" ;) U svakom slucaju, fin plugin.
quake2
06-07-2011, 03:15 AM
Pokusao da ga implementiram:)....skinuo i vrnuo Uad Fatso....da ne pominjem izgubljeno vreme na domiksavanje celog jednog albuma.Ne treba se bas igrati sa svakim novim plugom,prodje i mladost i starost.
psionic
10-07-2011, 06:07 AM
A dje nadjoste taj Waves Kramer MPX Tape... ? U Wavesu 8 ?
quake2
10-07-2011, 10:17 AM
OSX,nisam siguran za Win...
MUzzY
10-07-2011, 01:42 PM
Yup. Za OSX ima a za win nisam video.
voomighty
10-07-2011, 03:39 PM
nidje nema
Haxli
11-07-2011, 12:04 AM
Za OSX ima a za win nisam video.
x2
psionic
11-07-2011, 02:33 AM
x2
Prokleti OSx i Apple... Stalno moraju prvi da dobiju dobre pluginove :D
kravadinka
11-07-2011, 12:08 PM
Dugo je bilo obrnuto... Sad je bar lako, instaliraj OS X i sve će? imati...
RetroMan
11-07-2011, 04:29 PM
*beep*
*Upozorenje*
- Svako ko se ne slaze sa ovim, neka smesta ... kupi gusle i uz njih stvara. -
*beep*
A, gde moze da se nadje taj plugin? :confused:
RM
Dexxy
11-07-2011, 07:24 PM
Poslao sam ti PM
Tomislav
11-07-2011, 10:14 PM
A sada nesto sasvim offtopic:
Ima jos jedna stvar o tim najnovijim pluginovima:
Npr. pre su se radili plaginovi koji su radili odredjene stvari i ok, koristili su se i bili su malo mozda i nezgodni za rad prvo sto su pucali, a drugo sto su koristili stare algoritme, pisane po prvi ili drugi put, slabo optimizovani i sl...
Uzmimo ekvilajzer na primer: danasnji dobar VST EQ plugin ima opcije kao sto su - oversampling, linear phase i tome slicno. PSP je otisao i korak dalje pa dozvoljava promenu svoje FFT rezolucije kako bi se izbegli problemi koji postoje u digitalnom domenu, na basu, npr. Algoritmi su prepravljeni (zadnjih 10-15 godina iskustva svakako znace ljudima koji ih rade) i dosli su do toga da mogu da naprave upotrebljiv softver, kome cak i trake mogu da se okrecu.
Razliku izmedju "suvog" ekvilajzera i ovakvog nabudzenog je moguce cuti i na deskotp genius zvucnicima, nije u pitanju nikakva metafizika. Bagovi koji ruse sistem su takodje svedeni na minimum. O ekspanziji 64 bitnih plaginova, koji su otvorili sasvim novi DAW svet za mene u kome windows nikad nije pukao, u kome mi projekat nije zabo u pola sesije i slicno, u kome ne razmisljam da ugasim teme jer jedu memoriju, necu ni da govorim!
Zato ja patim od najnovijih verzija, jer u digitalnom svetu, to zaista ima smisla. Ako vec koristim softver, zelim da ga upotrebim na najbolji moguci nacin, sa poslednjim resenjem koje nudi firma koja ga pravi. Ako ne valja, ako radi losije od predhodnog, uvek se mogu vratiti, ali za sve ovo ovo vreme, nije se desilo da izadje nova verzija koja je losija od stare (mozda u par navrata samo) Ovo moje "latest version" ludilo se prostire preko celog racunara - hardvera i softvera, delom i mobilnog telefona, rutera, firmwarea u klavijaturi, cak i na mom starom CD-Portable plejeru (dobio sam i tetris u meniju da mogu da igram u poslednjoj verziji :shock:) :D ... Mozda je to neka vrsta opsesivno-kompulsivnog sindroma, sta ja znam, ali neka je :D
*beep*
*Upozorenje*
- Svako ko se ne slaze sa ovim, neka smesta prestane da se bavi muzikom na racunaru i kupi gusle i uz njih stvara. Dalja diskusija je onemogucena! -
*beep*
I ja sam early adopter... Ali jako nepa?ljiv, pa se često opečem :D
RetroMan
11-07-2011, 10:34 PM
Poslao sam ti PM
Ja se pitao gde da nadjem gusle - plugin, a ti mi poslao MPX. :shock:
RM
Dexxy
12-07-2011, 10:11 PM
Ima gusle Rambo Amadeus, vidi kod njega :)
psionic
13-07-2011, 03:43 AM
I ja sam early adopter... Ali jako nepažljiv, pa se često opečem :D
Pa jeste, ali vremenom ukapiram sta i od koga... Ako mislimo na iste izvore - khm... :D
Jbt, ne verujem da nema East-West Gusle Factory ili tako neke... :rotfl: totalno su zapostavili nasa podneblja :D
Upravo probam MPX tape i ceo W8, One knob me ne impresionira uopste, sa HEQ jos moram da se igram...A Ovaj MPX tape verujem da cu da koristim :) Mada zaljubljen sam u sknote roundtone... Inace ima da se "kupi" za PC od danas
DADDY Z
26-12-2011, 05:07 PM
dobar je mpx....fino radi baš
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.