View Full Version : Provokacija - "Jedan koristan tekst o akustici prostora"
Nemania
27-06-2011, 08:08 PM
http://www.ptt.rs/korisnici/i/r/irena84/index11.htm
Valjda ce nekome koristiti
:rotfl:
Nadam se da je to nekakva ironija, ne znam tog čovjeka Guzinu ali kad pogledam njegove reference i foto album (nešto premalo ali ajde...) te vidim njegov stručni naziv, ne vjerujem da je to netko sa iskustvima i školom to napisao. To je g. Guzini netko podmetnuo i hoče da sa ovog i još nekog foruma (pitam se koji je drugi forum...) "nekoga" da ocrni.:mad:
I rečenice koje su korištene u toj kritici akustičkih šalabajzera (te ne stručnim nasvetima) se vidi da je pisala neka osobe bez poznavanje osnova iz akustike.
Da li mislite, da bi taj javni tekst trebalo prijaviti g. Guzini, da neko u njegovo ime govori budalaštine?!
Nemania kako si to našao?!
Bitch
27-06-2011, 09:18 PM
:rotfl::rotfl::rotfl:
siroma covek... sta sve mora da radi kad se oseti ugrozen .... e Srbijo ...
Nemania
27-06-2011, 09:44 PM
Nemania kako si to na?ao?!
Ja mislim da je to njegov oficijalni sajt. Cuo sam davno za tog coveka i znam da je radio studije koje su nabrojani tamo...Za Zeljkov sam siguran..
Aha de izgleda da jeste, ja sam mislio da mu je ovaj http://blazoguzina.yolasite.com/, povr?no sam pogledao, to je samo za engleski jezik a "irena84" za srpski:D.
Eto ne znam ?to da ka?em, ?okiran sam takvim ludim izjavama, (skoro sve napisano je posve...):confused:
Uvijek na novo naučim, da ?kola uop?te nije sve, nego tek početak, dosta puta kod nekih i pogre?an...
Arthur
28-06-2011, 02:08 AM
a "propali studenti Akademije Umetnosti" sam verovatno ja
analog
28-06-2011, 05:07 AM
Guzinu za gosta foruma! Da nam pojasni kako to treba :) Kad već čita ovaj forum, nek doprinese malo :P Nije fer da tako pljuje bez pokrića
...Ovo je previše jadno šta je napisao. Pa to je na nivou desetogodišnjaka, a ne čoveka njegovih godina. Taj čovek je profesor i izdao je knjigu. Strašno!!!! :banghead:
analog
28-06-2011, 05:12 AM
..mada i ta knjiga je mahom plagijat iz nekog AKG priručnika ako se sećam. Davno sam je listao
quake2
28-06-2011, 09:21 AM
Guzinu za gosta foruma! Da nam pojasni kako to treba :)
....vec vidim da ce biti price o busenom lesonitu:).
ELEKTROIVO
28-06-2011, 09:50 AM
....vec vidim da ce biti price o busenom lesonitu:).
a ovo je vjerojatno azmafon?
rukovodioci jedne fabrike akustičkih materijala (namenjenih gruboj industrijskoj i građevinskoj primeni) zadovoljno trljaju ruke zbog neočekivane povećane potra?nje. Te materijale, ni manje ni vi?e nego pun kamion, preporučuju samozvani "savetnici" koji se rasipaju svojim "mudrostima" i "biserima" na dva internet foruma specijalizovana za okupljanje akustičkih neznalica
Ja nemam blage veze o akustici, tako da doktora nisam u potpunosti razumio... uostalom, za to postoje ljudi koji to rade, zar ne?
ja znam samo kad dođem kod nekoga u studio uć u gluhu i čut jel mi se sviđa (da ne zvoni, a da niej ubijena do kraja i da se ugodno osjećam unutra) a u re?iji da nema stojnih valova i da "dobar sound" nije ograničen na pola metra kvadratnog u sweet spotu.... ili da mi netko en ka?e famoznu rečenicu "daj si sjedni na kauč (u dnu re?ije) i čuj kak ima jebeni sub re?ija"
quake2
28-06-2011, 11:46 PM
a ovo je vjerojatno azmafon?
Na zalost,mislio je na azmafon,koji je daleko bolje resenje od jeftine i lake mineralne vune "u rolnama" koju jos doticni poprilicno skrto koristi,i za razliku od iste a takodje i od kamene vune ne pretvara reziju u prasinarnicu u kojoj se nemoze raditi.Tuga je kada neko koju deceniju exploatise recept za akusticku obradu studija precrtan iz neke inostrane spikerske sobe od pre 50 godina...ali kod nas sve moze...jedino sto bas nemoze doveka.
psionic
29-06-2011, 03:56 AM
On je radio zvucni tretman nase pozorisne sale i tonske kabine. Koristio je nekakve ramove od L profila, popunjene plocama od neke trske ili slame, sta li je, prevuceno tkaninom... Debelo oko 2 - 3cm... Pre jedno 10ak godina. Bas cu da slikam, da vam pokazem.
ELEKTROIVO
29-06-2011, 11:06 AM
neznam... znam da je gomila ekipe koristila taj azmafon... koliko je meni poznato, bilo je nekih loših iskustava sa AD pločama, ali radi pretjeranog i/ili pogrešnog postavljanja.
Nevjerujem da netko nekome može podvaliti lošu akustiku (u pretjeranu cjenu nebi ulazio)... na kraju priče ljudi koji sebi rade studio nisu baš idijoti koji nemaju uši... ako tonac ili inženjer zvuka ne čuje da nešto ne štima sa prostorijom ili režijom onda je promašio profesiju. To mi dođe kao da ja neznam koristiti osciloskop, naprimjer.
ovo je samo moje skromno mišljenje, pa neka se nitko ne uvrijedi
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.