Log in

View Full Version : 1176, 2a ...

psionic
10-06-2011, 08:24 PM
Svedoci smo poplave reinkarnacija ovih sprava u digitalnoj formi, pa mozda nije lose da zapocnemo jedan thread na temu doticnih sprava.

Ranije nisam bas mnogo voleo kad vidim neki interfejs koji podseca na neku prepotopsku spravu, kosa mi se na glavi dizala od same pomisli da radim sa njime. Nisam voleo da koristim neke stare sprave, kada je postojala gomila plaginova sa hirurski cistim interfejsima (npr FabFilter, Voxengo Deft...) i mislio sam da te retro-sprave, samim tim sto imaju ogranicen broj komandi, ne mogu dovoljno precizno da rade ono sto zelim...
Zatim sam naisao na UAD 1176LN i - promenio misljenje. Brzo me je osvojio svojim zvukom i jednostavnoscu kojom moze da odradi posao. A onda Waves izbaci svoj 1176 - koji je po meni zasenio UADov. Zatim su jos neki poizbacivali gomilu 1176 i 2A i sada se postavlja prosto pitanje :

Koji je po vama najbolje simuliran plugin ? Koji vam se najvise svidja i kako ga koristite ?

Evo da pocnem ja prvi.
Meni je Wavesov 1176 za sada najbolji. Kazu neki da nema onaj "crispy" zvuk sa UADa, ali zato ima Bluestrip varijantu, koja zvuci dosta "krckavije" od onog Blackie modela. Oba su reinkarnacije odredjenih revizija originalnih sprava, pise tamo u HELPu wavesa kojih tacno. Uad isto dobro radi, ali nekako mi je Wavesov prirodniji, kao da mu je efekat izrazeniji (na nekoj istoj postavci...)
IK mi deluje suvise izrazeno, kao da su malo preterali - suvise gazi. Native nisam nesto probao, interesantan je jer ima SC i ima WET/DRY pa eto paralelne kompresije za cas. Postoji i u Sonaru X1 1176 i 4K - dosta su dobri, ali nisam nesto ulazio u detalje.
Voleo bih da znam sta misle ljudi koji su radili na "pravim" spravama... Kako im se cine ove digitalne verzije... Neke smo culi - npr Niksu, ali ako ima jos, voleo bih razna misljenja da cujem...

UPOZORENJE - Nisam pokrenuo thread da bi se milioniti put prepirali da li je bolje soft ili hard ili DSP :banghead:
:rotfl:

rockatansky
10-06-2011, 08:41 PM
IK multimedia ima 1176 i la2a,vrijedi testirati...

alen
10-06-2011, 11:40 PM
moved...