View Full Version : Cubase-custom plugins lista
Inovative_kg
10-06-2011, 10:11 AM
Da li je moguce napraviti sopstvenu listu pluginova i reorganizovati je, odnosno kad hocu da izaberem neki plugin iz liste pise npr ' kompresori' , 'eq' itd i unutra da mi bude sve potrpano u redosledu u kakvom ja hocu.. Pozdrav
darkstar
10-06-2011, 10:54 AM
koliko se ja secam, kad napravis folder "kompresori" u vst/plugins direktorijumu, i rucno ubacis dll-ove tamo, to ce se upravo desiti.
Doduse to je za sx 3, ne znam da li radi na 5
Try before you buy ;)
Inovative_kg
10-06-2011, 11:07 AM
Hvala, sad cemo da probamo :)
loscolorados
10-06-2011, 01:13 PM
Hvala, sad cemo da probamo :)
ajde obavjesti ekipu kad provjeri?:) al kako iza? na kraj sa Waves pluginovima?
Inovative_kg
10-06-2011, 02:32 PM
Da,da,evo ga radi sve, hvala puno .. Waves nisam ni hteo da selim zbog onog njihovog Waveshell cuda, to mrdnes li milimetar ne radi.. Znam da sma pre hteo nesto da ispomeram i da sam napravio haos sa tim pa sam morao da reinstaliram waves i od tada nisam pipao.. Neka su ovog puta na mestu, dobro im je tu gde jesu :) .. Naravno, ako neko zna foru da se to uradi bezbedno i sto posto sigurno, rado cu ih ispremestati :)
Haxli
10-06-2011, 03:42 PM
Ja pomeram aposlutno sve shto intaliram od vst-ova kako meni odgovara - sem Waves...
mrzi me da se cimam sa tim... al mislim da i to moze bez posledica...
bar je moglo na 3-ci, sa peticom se nisam ni cimao oko toga... jer nemam ni potrebu zbog toga shto =>
Mozash npr da napravish folder "aaa" zatim u njemu dodatne foldere, u koje stavish sve shto ti je instalirano
dodtano od vst-ova... tako da onda na jednom (prvom) mestu imash sve shto si instalirao...
(sem Waves, on ti ostaje zadnji)
Slichnu stvar moze da radish i sa VSTi ako ti se nesvidja raspored...
Jeste cimanje (gubljenje vremena pre svega) da se sve to sredi ali mislim da vredi...
Jedini problem koji sam ikada imao (a da znam po imenu) je sa sonalksisovim komp i eq koji pochnu da se tipuje,
pa neki stari projekti prave problem... (pod starim projektima mislim na sve posle pomeranja)
tj vst se zamrzne (ne znam kako drugachije da se izrazim) pa imash samo vrednosti koje si namestio i to je to...
Bilo je josh par nekih budjavih vst-ova, koji nisu ni vredeli nichemu, sa istim tripovima...
Ali chak i ako primetish da se to desilo nije problem, uvek mozesh da:
1. vratish dll tamo gde je prvobitno bio... (nekada moze da bude problem ako ne mozesh da se setish
tachno kako se zvao folder gde je ogrinalno instaliran)
2. unistall pa install ponovo...
3. ako je moguce, uradish save se preseta, izgasish vst, pokrenesh ga ponovo i samo uchitash preset...
Solozabal
13-06-2011, 01:27 AM
Da,da,evo ga radi sve, hvala puno .. Waves nisam ni hteo da selim zbog onog njihovog Waveshell cuda, to mrdnes li milimetar ne radi.. Znam da sma pre hteo nesto da ispomeram i da sam napravio haos sa tim pa sam morao da reinstaliram waves i od tada nisam pipao.. Neka su ovog puta na mestu, dobro im je tu gde jesu :) .. Naravno, ako neko zna foru da se to uradi bezbedno i sto posto sigurno, rado cu ih ispremestati :)
Problem sa wavesima mozes rjesiti sa shell2vst.exe konverterom. Procedura je stvarno jednostavna, dovoljno je uzeti (drag n drop) waveshell-VST i staviti ga na shell2vst.exe (http://www.xlutop.com/buzz/zip/shell2vst.zip) nakon cega ce on konvertirati sve pluginove u .dll oblik.
vasko
25-07-2011, 10:18 PM
da ne otvaram posebnu temu pitacu ovde
kako se rutira u cubaseu (sx3) u mixeru da ide iz jedne audio trake kroz drugu (znaci ne na master da ide nego kroz koju ja stavim)?
u tu drugu traku zelim da stavim fx-ove u insert i da mogu da koristim fader iz originalne audio trake
i buni me ta druga traka da li da izaberem fx channel ili group channel
Rhino
25-07-2011, 10:53 PM
Ako sam dobro shvatio tebi treba fx traka.. Na njoj izaberes 'taj i taj' efekat, recimo reverb.. Onda na traci koju zelis da procesuiras upalis isti taj plag na send i to je to, onda mozes na upravljas na fejderu fx kanala..
vasko
26-07-2011, 01:34 AM
da, snasao sam se hvala
a kad da palim prefader a kad postfader send?
Seller
30-08-2011, 03:07 PM
Zasto "cubase 5" ne vidi DX efekte? Treba li nesto podesiti u samom cubaseu ili mora da se instalira nekakav Direct X program (i sta je uopste taj direct x)?
Rhino
30-08-2011, 04:04 PM
Mozes da instaliras neki od dx to vst softvera, tad ce ti cubase vidjeti dx..
Seller
31-08-2011, 12:50 PM
Hvala. Mozes li da preporucis konkretno neki koji radi sa XP 32, ili je dobar bilo koji, i koliko kosta takav program?
Rhino
31-08-2011, 02:22 PM
Trebalo bi da rade svi. Imas neke free verzije koje dozvoljavaju samo odredjen broj kanala koje mozes da koristis, (4recimo) dok full verzije mogu koliko oces... Manje vise svi rade na istom principu i svi rade na xp 32..
Ukucaj u google dx to vst i sve ce ti se samo kasti..
Seller
31-08-2011, 02:41 PM
Hvala jos jednom. Skinuo sam FFX4, koji je free i koji podrzava 4 DX efekta.
Haxli
31-08-2011, 03:38 PM
Mozesh da probash i
http://www.kvraudio.com/db/effectchainer_by_acon_digital_media
Seller
01-09-2011, 12:36 PM
Super, ovaj je bolji jer podrzava vise od cetiri DX efekta. Thanks.
Nije mi samo jasno zasto sam Cubase 5 vise ne podrzava DX kao sto je to bilo u verzijama 3.xx i svim pre toga.
Haxli
01-09-2011, 04:35 PM
Koliko me secanje sluzi od verzije 4 nema podrshke za DX.
Zashto - nisam siguran al bi mogao da nalupam neke stvari...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.