PDA

View Full Version : Apple iCloud - interesantno !!

DaBear
08-06-2011, 12:40 PM
Novi Apple-ov zahvat..."cloud" storage za muziku i ostale fajlove.
Ono sto je interesantno - iCloud skanira SVU muziku na postojecem kompjuteru (piratska ili kupljena) i duplira SVE te pesme sa svoje iTunes biblioteke, i onda se te pesme mogu koristiti na SVIM Apple kompjuterima / telefonima / iPadovima...bez ogranicenja. Cena - $25 godisnje.
Neki su ovo vec nazvali "amnestijom" za one koji slusaju piratsku muziku, jer ovim u neku ruku legalizuju CELU svoju kolekciju muzike (za $25 godisnje)...
Nece biti opcje da se ta muzike "reze" na CD, nego samo streaming ...
Nije los koncept za muziku..

Druga stvar je sto uskoro nece biti CD ili DVD sa Mac OS-om...nego ce se sve kupovati preko iTunes-a i biti registrovano kod njih na tom Cloud-u...znaci polako ali sigurno nema piratisanja OS diskova.

Kad se i ostali prosizvodjaci software-a prikljuce, polako ce suzbiti piratisanje ..

darkstar
08-06-2011, 04:45 PM
uh, cloud computing tesko da je smisljen od strane apple...proguglaj malo (da ne razumes pogresno - upravo ti ovo kucam sa iMac-a).

Poenta je da vise se nista ne kupuje, ubacuje cd-om u masinu, nego da pici sve online, sa servera, kao sto postoji jedna stanica koja snabdeva strujom jedan deo grada, ista fora, samo za kompove...

Btw, ti si tamo, kupi akcije nekih firmi koje se time bave...to ce biti uskoro standard.:)

DaBear
08-06-2011, 05:37 PM
uh, cloud computing tesko da je smisljen od strane apple...proguglaj malo (da ne razumes pogresno - upravo ti ovo kucam sa iMac-a).

Poenta je da vise se nista ne kupuje, ubacuje cd-om u masinu, nego da pici sve online, sa servera, kao sto postoji jedna stanica koja snabdeva strujom jedan deo grada, ista fora, samo za kompove...

Btw, ti si tamo, kupi akcije nekih firmi koje se time bave...to ce biti uskoro standard.:)

pa naravno da znam da nije Apple to izmislio !! Ima ih vec nekoliko koji rade muziku preko cloud-a...ali Apple ima bolje fore od njih! (Kao i uvek, pogledali su sta drugi rade i napravii bolje...)
Sa ovim mogu ladno da zatvore Spotify (koji su naj-jaci streamer service..)

Igor
08-06-2011, 06:04 PM
Kad se i ostali prosizvodjaci software-a prikljuce, polako ce suzbiti piratisanje ..

Misliš, polako će nam uzimati i to malo slobode da kao siromašni, ipak, uživamo u intelektualnim dometima čovečanstva? Stara priča, ali, kako ja da u Srbiji sa prosečnih 300 evrića ispratim sve te novokomponovane troškove vezano za, realno rečeno, razbibrigu?
Al' ok!
Što je manje para, to se bolje svira. Inspiriše valjda to krčanje u stomaku... :D

bubu
08-06-2011, 07:01 PM
prodaj bubreg

http://www.jutarnji.hr/kina--prodao-bubreg-kako-bi-kupio-ipad2-i-iphone/950619/

Danilo S
09-06-2011, 01:15 AM
Nemoj, pokajaćeš se. :)

wladymeer
10-06-2011, 10:10 AM
Nije los koncept za muziku..

aha, isto kao što ni $0.99 za pesmu nije bio loš koncept... uopšte.

Kako ovom društvu treba jedan restart... :)

Surfer
10-06-2011, 11:58 AM
aha, isto kao ?to ni $0.99 za pesmu nije bio lo? koncept... uop?te.

Kako ovom dru?tvu treba jedan restart... :)

Biti će prvo critical system error a onda slijedi format C na globalnoj razini :)

Ja sam za to spreman i mirno čekam da sve ode u PM :)

DaBear
10-06-2011, 02:17 PM
Biti će prvo critical system error a onda slijedi format C na globalnoj razini :)

Ja sam za to spreman i mirno čekam da sve ode u PM :)

ha ha h a...pa sve sto je na tvom kompjuteru ostaje tu ! It's safe. iCloud samo "pusta" pesme koje imas (stare) i nove (koje kupis). Kao dzuboks, koji cita sta imas na disku i duplira to sa iClouda...

Ovde je Spotify mega popularan. I stvarno dobro radi...SVAKA pesm koju sam pozeleo da cujem (od Sabbatha, Jethro Tull, Rush..pa do Britney..) SVE ima , i instant svira i mega kvalitet!!

grada27
10-06-2011, 03:42 PM
http://grooveshark.com/#/

Placa se 20 dolara mesecno za ovo sto grooveshark radi za dz??? :shock:
Meni je i ovo super :wink:

pozz

Matoree
10-06-2011, 03:47 PM
.znaci polako ali sigurno nema piratisanja OS diskova.

lol'd irl

Tomislav
10-06-2011, 10:31 PM
Koliko znam, iCloud će biti potpuno besplatan... Sa novim iOS-om.

Sviđa mi se nova fora koju Apple sad izvodi. Novi OS će se moći nadograditi za $29...Novi Final Cut Pro X, koji je inače odu?evio masu mojih kolega koji studiraju monta?u, kao i moje profesore ko?tat će !!! $299 !!!.... Mislim to je prejefitno za ovako ne?to. Valjda im je namjera da ovako povećaju prodaju hardware-a. Ne ?alim se :)

Igor
12-06-2011, 12:16 PM
http://grooveshark.com/#/

Placa se 20 dolara mesecno za ovo sto grooveshark radi za dz??? :shock:
Meni je i ovo super :wink:

pozz

Ej, super mi je grooveshark, nego, nikako ne mogu da postavim fotkicu-thumb uz uploadovanu pesmu. Mo?e li to uop?te? Vidim da neki to rade...

Arthur
12-06-2011, 10:31 PM
Cloud Computing definitivno stiže. I briše sve pred sobom. Konačno se bližimo Gibsonovom Neuromanceru skoro pa identično. Što nije nužno i loše. Al i meni se nešto čini da Cloudingom dolazi do smanjena piraterije i haosa.

wladymeer
13-06-2011, 10:14 PM
U svetu, možda - kod nas, teško - online kupovina je još uvek pojam za više od 80% ljudi na Balkanu.

Mada, sigurno će biti jednostavnih načina da se zaobidje ceo sistem i napravi deo na kompjuteru gde će se ignorisati provera foldera ili tako nešto. Ako nikako drugačije, a onda jednostavnim ostajanjem na starijim OS kod kojih Cloud sistem neće biti obavezan.

Tomislav
15-06-2011, 09:58 PM
U svetu, mo?da - kod nas, te?ko - online kupovina je jo? uvek pojam za vi?e od 80% ljudi na Balkanu.

Mada, sigurno će biti jednostavnih načina da se zaobidje ceo sistem i napravi deo na kompjuteru gde će se ignorisati provera foldera ili tako ne?to. Ako nikako drugačije, a onda jednostavnim ostajanjem na starijim OS kod kojih Cloud sistem neće biti obavezan.

Pa mislim da cloud nikada ne mora biti toliko... sveobuhvatan. Workstation nikada neće biti cloud-based :)

vasko
16-03-2013, 01:29 PM
Apple je sve prvi izmislio, dupli klik, ekran osetljiv na dodir, ma4, vertikalni monopol, a evo sad i kompletnu svetsku muziku... jedva cekam sledece otkrice.