PDA

View Full Version : Steinbergov pandan Beat Detective-u

Inovative_kg
05-06-2011, 01:18 PM
Ima li Cubase svoj igraca u ovoj trci ?

awacs
06-06-2011, 01:36 AM
Ima.

Pozdrav,

Vasa

Matoree
07-06-2011, 01:02 AM
Ima.

Pozdrav,

Vasa

Stvarno?

Pozdrav,

Dasa

analog
07-06-2011, 01:57 AM
trci?

Inovative_kg
07-06-2011, 09:34 AM
trci?

Pa trci.. Trka.. Sta nije ok ? :)

awacs
07-06-2011, 11:43 AM
Pa trci.. Trka.. Sta nije ok ? :)

Hehe, vi?e je potera za mu?terijama. Mada je i to neka vrsta trke, ?to jes - jes :) ?alu na stranu - ?ta te konkretno zanima?

Pozdrav,

Vasa

Inovative_kg
07-06-2011, 03:52 PM
E , ovako.. Gledao sam pre neki dan primer produkcije neke pesme. Lik je u par poteza, koristeci Beat detective uspeo da detektuje gde su kick i snare , na te regione postavi markere i u svega par poteza postavi nove sample-ove na njihovo mesto ( u pitanju je 'podvlacenje' novih semplova ispod vec postojecih traka bubnja). Ultra je efikasno pa sam da i sam Cubendo ima neku slicnu foru (a da ne moras da koristis trigere, drum replacement alate itd.. ).

Hvala puno :)

awacs
07-06-2011, 05:43 PM
Ultra je efikasno pa sam da i sam Cubendo ima neku slicnu foru (a da ne moras da koristis trigere, drum replacement alate itd.. ).

Ne znam koji primer si gledao, ali čak ni razvikani PT Beat Detective nije "ultra efikasan". Uvek mora? ručno da dotera? neke beatove, neke da obri?e? a neke da doda?. Nema ručka za D?. Ako raspola?e? kvalitetno snimljenim vi?ekanalnim konfekcijskim materijalom (1/2/3/4, stomp your feet onto the floor) to mo?e da ?ljaka, u suprotnom je to povelika igranka.

Kako god bilo (ako si na Cubase-u 5), izaberi regiju koja te zanima, uradi Bounce te regije, u Sample Editoru defini?i koliko taktova traje novonastali Event, u dropdown Audio meniju idi na Advanced, pa izaberi Set Tempo From Event. I tako redom. Da li će sve to da radi kako pi?e da bi trebalo da radi? Jbmlg, kod mene uglavnom ne radi, valjda je C5 koji imam malo bagovit ili sam ja previ?e glup, ali nema veze :)

Ni ProTools 9 HD sa kojim sam se dru?io tokom poslednjih par meseci nije bio mnogo pouzdaniji. Dobro staro seckanje i paste-ovanje kikova i dobo?a je nekako uvek bilo br?e i pouzdanije od svih tih zajebancija. Jebe? stvari koje se reklamiraju kao "u?teda vremena", a ustvari ti odnesu isto toliko (ili vi?e) vremena kao da si selio samplove pe?ke.

Pozdrav,

Vasa

Inovative_kg
07-06-2011, 07:36 PM
Uh, ovo ide na print. Hvala puno :)

kravadinka
07-06-2011, 08:42 PM
Beat Detective nalazi tranziente veoma precizno i sa njim nema mnogo peglanja, naprotiv. Tek ponekad ako je velika dinamicka razlika mora se dodati po koji tranzient, ili oduzeti, ali i to se resava sa Bounce-ovanim trakama u jednu stereo pa se od te trake traze Kick i Snare, tu nema greske.

Sa druge strane, Tab To Tranzient opcija radi upravo to sto ti treba.
kliknes Tab svaki put kad hoces da ti postavi Cursor na mesto gde zelis da paste-ujes sample.
Dakle, Tab - Ctrl+V, Tab - Ctrl+V i tako redom...

Sto se tice Cubase 5, nije bas efikasno...
Aj postavi nam taj video sto si gledao, ne verujem da je reklama, vec prezentacija rada jednog od producenata koji su radi podeliti par trikova...

awacs
07-06-2011, 09:13 PM
Sto se tice Cubase 5, nije bas efikasno...
Aj postavi nam taj video sto si gledao, ne verujem da je reklama, vec prezentacija rada jednog od producenata koji su radi podeliti par trikova...

A jebiga, čovek se interesuje BA? za Cubase :) Ali, jb? Steinberg (bar po mojim iskustvima) - sve zavisi kako je ?ta snimljeno, koliko ima "curenja" između kanala, kakva je svirka u pitanju... kao ?to rekoh - "konfekcija" se lako detektuje, a bilo ?ta drugo... pa ba? i ne. U PT iili Steinbergu, svejedno. Htedoh reći - i Cubase kvalitetno detektuje tranzijente kao i PT. Ponekad čak i previ?e kvalitetno :wink:

Pozdrav,

Vasa

kravadinka
07-06-2011, 09:36 PM
Cudo su tranzienti... :wink:
Ma naravno, salu na stranu, licno ne podrzavam bilo kakvo podvlacenje semplova, ako je bas neko zestoko moranje onda na svaki tranzient stavim midi notu, pa u Superior.
Logic ima odlicnu opciju audio2midi, pa sam postavi midi notu automatski na svoje mesto, ne mora se rucno.

Arthur
07-06-2011, 09:47 PM
meni Cubae uglavnom tragično loše detektuje bilo šta - od tranzijenata na bubnju (uvati curenje hajheta u snare, a ne uvati roll na dobošu u istom kanalu!), i sl. Dramatično mi je pouzdanija i preciznija tranzijent detekcija u PT, tako da uglavanom sve što mi je bitno za to tamo i radim. Kažu ljudi da su u Cubase6 uradili to sve ispočetka ,i da sad mnogo bolje radi.

Inovative_kg
07-06-2011, 10:10 PM

Video je deo DVD kompilacije i ne moze se naci na youtube-u, ja bih rado postavio,al' ne verujem da uslovi koriscenja foruma to dozvoljavaju, sacekacu da se oglase moderatori :)

kravadinka
07-06-2011, 10:22 PM
Ma dobro, kazi samo ko je u pitanju, imam gomilu tih prezentacija... :)

Inovative_kg
07-06-2011, 10:25 PM
Groove3-Mixing rock tutorials, video No. 16 - The Kick drum :)

kravadinka
07-06-2011, 10:43 PM
Cekaj, to je Kenny Gioia?

Inovative_kg
07-06-2011, 10:55 PM
Da

kravadinka
08-06-2011, 01:15 AM
Da, da imam to... Bas kao sto sam ti gore napisao, na zalost prilikom citanja nisam bas najbolje razumeo pa sam mislio da imas PT, ovako ne znaci ti mnogo savet...

Ipak, ne treba ti Beat Detectiv... Ako imas u Cubase opciju da ti pomera Cursor na tranziente, mozes to uraditi kao sto je prikazano u video prezentaciji...

kravadinka
08-06-2011, 09:09 PM
Pregledao sam opet ceo tutorijal, Kenny Gioia svaki put ima mnogo toga da kaze i poakze!

Ovo pogledati, pa jos jednom, pa jos jedenom i onda opet doci i ukljuciti se u poznate rasprave da l' se kaze Irak, ili Iran... :wink:

DigiRack, Softube, Massey... I njegov mozak naravno...:D
U Mandusica Vuka...

Moritz
09-06-2011, 08:28 AM
meni Cubae uglavnom tragično lo?e detektuje bilo ?ta - od tranzijenata na bubnju (uvati curenje hajheta u snare, a ne uvati roll na dobo?u u istom kanalu!), i sl. Dramatično mi je pouzdanija i preciznija tranzijent detekcija u PT, tako da uglavanom sve ?to mi je bitno za to tamo i radim. Ka?u ljudi da su u Cubase6 uradili to sve ispočetka ,i da sad mnogo bolje radi.

Koristim C6 poslednje 2 nedelje, i to bas na editingu bubnja.
Sa odusevljenjem mogu da kazem da group edit radi savrseno - lako, jednostavno i brzo.
Audio quantize po prvi put radi bez milion klikova, podesavanja editora i sl. Samo sto jos nisam nasao odgovrajuci alogoritam za bubanj pa da overi zvuce kao sto bi trebalo :)

Drum triger radi smesno lako, brzo i prilicno dobro. Selektujes audio kanal ( npr.Kick) uradis dvoklik, otvori se sample editor i onda sa leve strane u meniju odaberes Hitpoints-kliknes edit hitpoints i posle toga odma' selektujes treshold...kad to zavrsis kliknes create midi notes i to je to :)