View Full Version : Korg SP300 problem
dovla
04-06-2011, 02:45 PM
Dakle imam midi klavijaturu korg sp300 koja je povezana sa laptopom preko usb midi kabla. Sve je radilo kako treba dok nije pochelo da radi ponekad, da sada ne bi radilo uopshte: lampica na kablu reaguje kada pritiskam dirke medjutim aplikacije ne vide klavijaturu, a pochela je i da se pojavljuje poruka da je usb device not recognized or malfunctioned (windows 7). Sama klavijatura radi ok, ima zvuk i sve, problem je negde u povezivanju. Isti sluchaj je i na drugom kompjuteru. Da li neko ima neku sugestiju?
Hvala!
ELEKTROIVO
05-06-2011, 12:11 AM
Dakle imam midi klavijaturu korg sp300 koja je povezana sa laptopom preko usb midi kabla. Sve je radilo kako treba dok nije pochelo da radi ponekad, da sada ne bi radilo uopshte: lampica na kablu reaguje kada pritiskam dirke medjutim aplikacije ne vide klavijaturu, a pochela je i da se pojavljuje poruka da je usb device not recognized or malfunctioned (windows 7). Sama klavijatura radi ok, ima zvuk i sve, problem je negde u povezivanju. Isti sluchaj je i na drugom kompjuteru. Da li neko ima neku sugestiju?
Hvala!
zamoli nekog elektroničara da ti provjeri USB konektore.. imap sam nekoliko takvih kvarova na klavijaturama
dovla
05-06-2011, 10:41 AM
hvala na savetu! ali chudno je sto se to deshava na oba rachunara, dok usb portovi inache funkcionishu kako treba. mozhda je nesto do midi porta na klavijaturi, ili kabla (mada reaguje, bar po svetlu)...
boggy
05-06-2011, 10:55 AM
usb konektor ima cetiri pina, dva su napajanje, dva su data I/O, ako je neki pin odlemljen (na klavijaturi), moguce je da radi napajanje (pali se LED), a ne I/O veza... itd
pozdrav
bogi
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.