PDA

View Full Version : Zvucna izolacija

Baltazare
01-06-2011, 07:40 AM
Pozdrav svima,

prvo da vam kazem da nisam u struci i da se ne bavim zvukom, medjutim zvuk se bavi samnom, pa reko da potrazim pomoc na ovom specijalizovanom forumu.
Moj problem je sto mi stancic 35m2 odzvanja jer je prazan i nemam nekog namestaja. Ne mogu da pustim muziku, film il da dohvatim zenku a da nemam osecaj kao da se sve desava u koncertnoj hali. Komsije su mi klero fasiti i samo cekam da mi pokucaju na vrata.
Postoji li neki nacin da se te vibracije umanje a da ne moram da pokupujem pola Simpa da bi popunio prostoriju? Tipa, da se nesto okaci, stavi tepih na pod il cebad neka na zid itd...
Pri tom, zid prema komsinici mi je rizicna tacka, voleo bih ako postoji neki "narodski" nacin da pokusam i tu da sprecim zvukove iz moje sobe da se cuju. Ja nju ne cujem nista pa mislim ako uspem da sprecim zvonjavu u mom stanu da nece ni ona mene. Jer potpuna je tisina oko 3 ujutru i kad se ja malo razbaskarim a jos sve odjekuje kod mene verovatnoca da me komsiluk cuje je znatno veca.
Eto, ako znate neke cake da mogu da se upotrebe prenesite jer je meni priroda zvuka potpuno nepoznata i ne znam ni sam sta da pokusam:banghead:
Pozdrav svima!

boggy
01-06-2011, 08:08 AM
Sta god da ti predlozim nece ti se dopasti jer ce ti zauzimati prostor, biti preskupo ili ti postojeci pod nece izdrzati.

Stisaj muziku, menjaj komsiluk,...

pozdrav

bogi

Baltazare
01-06-2011, 08:26 AM
Uh, toga sam se i plasio:( Ne znam, pokusacu da nadjem nesto namestaja i da okacim neke gluposti po zidovima, stavim tepih dole i tako to, ako nista mozda me odradi placebo, a oni ako se zale nek se zale, meni je bitno da nemam osecaj kao da sam u kupatilu sve vreme:)

Hvala na odgovoru, pozzz

boggy
01-06-2011, 08:30 AM
Uh, toga sam se i plasio:( Ne znam, pokusacu da nadjem nesto namestaja i da okacim neke gluposti po zidovima, stavim tepih dole i tako to, ako nista mozda me odradi placebo, a oni ako se zale nek se zale, meni je bitno da nemam osecaj kao da sam u kupatilu sve vreme:)

Hvala na odgovoru, pozzz
Mi ovde razlikujemo zvucnu izolaciju i akusticki tretman... ako ti soba zvoni, onda ti treba sredjivanje unutrasnje akustike (akusticki tretman), sto nije nuzno i zvucna izolacija... imas puno threadova na temu smirivanja zvonjenja...

pozdrav

bogi

boggy
01-06-2011, 08:38 AM
evo ovaj thread je trenutno aktuelan i prilicno aktivan... "Novi prostor, akustika? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37418)"

ima ih desetak slicnih neki su na "sticky" neki ne.

pozdrav

bogi