PDA

View Full Version : TOP 10 najkori?tenijih pluginova

Surfer
28-05-2011, 09:02 AM
Kao što ime teme kaže da čujemo koje pluginove najviše koristite.
Da vidimo jel ima nekih novih favorita.Ja sam više-manje uspio stvoriti jedan sistem koji odlično radi, koristim u 90% slučajeva samo ovo što vidite na listi i to ne sve od njih uvijek i sve što koristim radi minimalno i dobivam bolji zvuk nego prije.
Dakle tajna je u tome da instalirate pluginove koji vam se sviđaju i onda ih koristite što manje.:D

Evo ja prvi

1.Fab filter EQ
2.Fab filter limiter
3.Waves L1
4.The Glue compressor
5.Antares Autotune
6.URS Saturation
7.Lexicon PCM
8.Relab 480
9.Waves Supertap
10.Softube FET compressor

Balast
28-05-2011, 10:48 AM
1. digirack comp
2. digirack eq
3. air delay
4. air dist
5. air chorus
6. reel tape saturation
7. reel tape delay
8. air non linear reverb
9. digirack expander-gate
10. lo-fi

...sve dolazi sa protoolsima i odlicno radi posao!
Isprobao masu ostalih, ali mi ne pada na pamet ih koristiti u komercijalne svrhe, pa nemam prava napisati ista o njima.
U svakom slucaju, ne rade toliko bolje od digijevih plagova, da bi morao izdvojiti te apsolutno prevelike novce!

boggy
28-05-2011, 10:54 AM
Balast, molim te pobrisi sam svoj off-topic i drzi se striktno teme (da ne bi ja brisao)

pozdrav

bogi

branoy
28-05-2011, 11:24 AM
moramo bit razumni. pa covek koji ima para, naravno da mu je to nista.. i ja cu tako pricati ako nekad budem imao puno. ni sad ne kukam, nit cu ikad.. od kukanja nema nista, samo rad, i u radu moras uzivati bice rezultata i para.. ja znam sad pa sad nakupit neki para, i kad ih imam i kad nemam isti sam covek. za mene su one potrosne. kako dosle tako otisle. Surfer ima pravo da kaze sta misli, aa nekom se svidjalo ili ne, to je njegovo misljenje koje ona zna zasto kaze i to je razumno.

plugovi, najlepse mi je ako instaliram samo Cubendo5 i fino znam gde sta. jos par paketa i to je to. kad nemas vise nista instalirano. ne kukas nego vadis od tih najbolje sto znas i umes i lepse je ..vise se potrudis.. kad ih imas na stotine ne bitno kojeg kvaliteta, izgubis se u njima i cak zaboravis sta si hteo jer ako neki insertujes na kanal, nest ti se mozda svidi i ode tema na desetu stranu.

ne znam sta bih napisao u top 10. eto ono sto sam spomenuo. par paketa sto instaliram prvo, to mi je top i deset i dvadeset. naravno ovo nema veze sa pravim top deset! pzz

boggy
28-05-2011, 11:27 AM
Jbg, pokusao sam... ipak bi clanovi radije kukali o nemastini i sirotinji nego o pluginovima... ko da niko ne zna sta je nemastina :banghead: :rolleyes:

pozdrav

bogi

DaBear
28-05-2011, 11:28 AM
A sto niko nemoze da se pridrzava teme?
Prica se o iskustvima koriscenja i top listi istih !

Sve ostalo je bespotrebno....

Ja jos nemam svoj Top 10 jer jos uvek nemogu da postignem da probam sve!!:D

alen
28-05-2011, 12:47 PM
1.UAD 1176
2.UAD Neve33609
3.UAD VCA VU
4.UAD Cambridge EQ
5.Softube Valley People Dina-mite
6.Waves Rvox
7.Waves Api2500+
8.Waves C6
9.Sonnox Oxfford Transient
10.Sonnox Oxfford Limiter

Rhino
28-05-2011, 12:51 PM
softube cl1b
lexicon pcm
fabfilter pro-q
waves api 2500
cytomic the glue
waves ssl comp
soundtoys decaptitor
timeworks master comp
softube trident A
sonnox pack

Surfer
28-05-2011, 01:12 PM
moramo bit razumni. pa covek koji ima para, naravno da mu je to nista.. i ja cu tako pricati ako nekad budem imao puno. ni sad ne kukam, nit cu ikad.. od kukanja nema nista, samo rad, i u radu moras uzivati bice rezultata i para.. ja znam sad pa sad nakupit neki para, i kad ih imam i kad nemam isti sam covek. za mene su one potrosne. kako dosle tako otisle. Surfer ima pravo da kaze sta misli, aa nekom se svidjalo ili ne, to je njegovo misljenje koje ona zna zasto kaze i to je razumno.

plugovi, najlepse mi je ako instaliram samo Cubendo5 i fino znam gde sta. jos par paketa i to je to. kad nemas vise nista instalirano. ne kukas nego vadis od tih najbolje sto znas i umes i lepse je ..vise se potrudis.. kad ih imas na stotine ne bitno kojeg kvaliteta, izgubis se u njima i cak zaboravis sta si hteo jer ako neki insertujes na kanal, nest ti se mozda svidi i ode tema na desetu stranu.

ne znam sta bih napisao u top 10. eto ono sto sam spomenuo. par paketa sto instaliram prvo, to mi je top i deset i dvadeset. naravno ovo nema veze sa pravim top deset! pzz

Ne znam točno na ?to se odnosi tvoj post ali samo ću reći da nemam stotine pluginova, ovo ?to sam stavio u Top 10, to je otprilike to ?to imam.
Recimo The Glue je fantastičan plugin i ultra jeftin za svojih 99$.
Bolji kompresor mi neće trebati nikad u ?ivotu i ne mo?e mi nitko reći da to ne mo?e sebi priu?titi ako ba? hoće.
Ima i besplatnih koliko hoće?.
Dakle, ne treba imati para da bi se imalo dobrih pluginova a uostalom ovo nije tema o TOP 10 pluginova koje ste platili nego da vidimo malo tko ?ta koristi, kakva su iskustva i tako to.

Isto kao i ti koristim jako puno pluginove iz Cubase-a, EQ vrlo često, kompresor vrlo često, delay vrlo često, one modulation efekte isto a bogami i onaj reverb je odličan.
Tako da ustvari bi trebao napraviti reviziju svog Top 10 i vjerovatno bi izgledao malo drugačije.
Totalno sam ustvari zaboravio da koristim puno pluginova iz Cubase-a. :)

milos
28-05-2011, 01:58 PM
Soundtoys Echoboy
2CAudio Aether
Cytomic The Glue
Waves LA2A
Fabfilter Pro Q
Slate Digital FG-X
Waves API 550B
T-Racks Pulteq
Logic compressor
Logic stereo delay

Inovative_kg
28-05-2011, 02:02 PM
1. Fab Filter Pro Q
2. PSP Xenon
3. Softube CL1B
4. Softube FET comp
5. Softube Trident A-range
6. Redline Reverb
7. SPL transient designer
8. Waves H-delay
9. PSP quad pack
10. Waves CLA76

alavuk
28-05-2011, 02:25 PM
Ssl Duende plagovi
Oxford Eq
Sugarbytes Effectrix
Kjarehaus free oni uglavom delay
bootsie Density MKII
schaak transient designer
D16 Decimort/Phasotran/Devastator kako vec ...

Toliko :)))))))))

Gmile
28-05-2011, 03:55 PM
Odlična tema...

Waves SSL 4000
UAD Neve 1073
UAD 1176LN
UAD precision EQ
Waves L2
Melodyne plugin
Waves supertap delay
Lexicon pcm
Waves deesser
FabFilter Pro-L

... ne strogo ove, i ne ovim redoslijedom... i naravno, dosta toga iz Cubaseta...

Arthur
28-05-2011, 04:11 PM
FabFilter Pro-q
FabFilter Pro-c
Fabfilter Limiter
verujem da kad nađem gate od njih, da će i on biti ovde, a za sada koristim Kjaerhus Golden Audio Gate

Sonnox EQ
UAD Cambridge EQ
UAD 1176
Sonnox Inflator

Lexicon PCM
ArtAcoustic Reverb
Cubase pingpong dly

Waves API2500
Waves CLA1176
Waves CLA LA2, LA3
Waves SSL Stereo buss compressor

SSL Duende Xcomp
SSL Duende Bus compressor

UAD RS1
UAD DM1

Killah_Instinkt
28-05-2011, 05:08 PM
Pro Q
CL1B
Echoboy
Decapacitator
Supertap
Rverb
Valhalla Room
Waves Tune
Waves SSL bus kompresor
Waves SSL EQ
L2
Brainworx control
Sonnox Limiter
Nomad Pultec EQ
URS SAturation
Waves CLA-2A i CLA-3A
Presonus Pro EQ

vise od 10, ali to koristim....

awacs
28-05-2011, 06:03 PM
SSL E-Channel (Waves)
SSL G-Channel (Waves)
1973 (Stillwell Audio)
Stardust (Arguru Software)
Rocket Compressor (Stillwell Audio)
Valley People dyna-mite (SofTube)
PSP 84 (PSP Audioware)
Redline Reverb (112dB)
LX480 (ReLab)
Pod Farm 1 (Line6)

... i sve to u Reaper-u 3.72. Ne?to je plaćeno, ne?to ba? i nije.

E sad, po?to sam ispo?tovao temu uzimam sebi pravo da je prokomentari?em :): Nemam pojma koga bi uop?te trebalo da zanima ?TA bilo ko koristi. Va?nije je KAKO i ZA?TO koristi BA? TO. Ali to nije tema, pa neću da off-topicujem :):):)

Pozdrav,

Vasa

Jan
28-05-2011, 06:57 PM
1. Pro Audio DSP Dynamic Spectrum Mapper
2. Voxengo Deft Compressor
3. Voxengo Crunchessor
4. Voxengo Elephant najbolji limiter po meni, jedino da je mettering malo bolji
5. Fabfilter Pro Q
6. Fabfilter Pro L
7. Vallhalla Room
8. Sonimus Satson
9. Soundtoys Decapitator
10. Soundtoys Echoboy

Dodao bih ovde i Stillwell The Rocket, ali u zadnje vreme vise koristim Voxengo... Dodao bih i Waves API2500 i SSL G i E Channel strip koje volim i Lexicon PCM reverb, ali ono moze se i bez njih!

tomo
28-05-2011, 07:21 PM
Fab filter Pro-C
Fab Filter Pro-Q
Fab Filter Pro-L
Fab Filter Timeless
iZotope Ozone 4
iZotope Trash
AudioDamage Adverb
AudioDamage Eos
PSP VintageWarmer
PSP Neon

psionic
28-05-2011, 08:26 PM
DMG Audio Equality
Voxengo Deft
Voxengo Crunchessor
FabFilter Pro-Q
FabFilter Pro-L
Waves C6
Waves CLA-76
Brainworks Control v2
Lexicon PCM
MeldaProduction Stereo procesor

još po neki task-specific plugin, tipa distorzije, saturacije, delay, ali rekli ste samo 10...
Vidim da dosta ljudi koristi redline rev. Meni i nije nešto, ovaj lex mi bolje radi... Cak i onaj IK multimedia je ok

Igor
28-05-2011, 09:31 PM
iZotope Ozone 4
iZotope RX Advanced 2
Waves X-Noise (Mercury Bundle)
Waves DeEsser (Mercury Bundle)
Sonnox Dynamics Native
Sonnox Inflator
Prosoniq Orange Vocoder

...

to je to!

Bockie
28-05-2011, 11:30 PM
Ne znam razlog za onoliku dreku, mislim da sam stavio potpuno primeren komentar, nista upereno protiv ikoga,po najmanje Surfera, kojeg postujem, osim sto sam saljivo,mozda i ironicno najavio potonju "wast scale" promociju krekovanog softvera. I nisam koristio uzvicnike i bold, vec smajli.
Ozbiljan forum, iako je stanje kakvo jeste, (mada 80% koristim legalni hardver i softver) ne glumim ni ja sveca, ali (ako smem) mislim da ne treba da to radi, bar ne ovako . Samo je mogao naslov da bude recimo "top 10 koje bi ste kupili" ili slicno.
Nije tesko, a tera ljude da razmisljaju na drugi nacin - ispravan nacin - da to kosta. :shock: No to sad izgleda nema veze, neka nervoza je u vazduhu svakako. :wink:

Za uzvrat sam dobio epitet spamera.

Ok. Kriv sam.

Moze brisanje...

DzoniPFC
29-05-2011, 03:32 AM
1. Sonimus Satson
2. Waves CLA bundle (la2a, la3a, 1176)
3. Waves SSL bundle (SSL E channel strip i SSL buss comp)
4. Relab 480 (jedva cekam finalno izdanje sa potpunim algoritmima i opcijom za lexicon 224 engine)
5. PSP Audioware Lexicon PSP 42

upola manje, ali to je sve sto imam i svakodnevno koristim.

uskoro menjam Satston za Slate VCC, i uzimam uad duo zbog a800 (ukoliko u medjuvremenu waves ne objavji multitrack emulaciju trakasa, to bi bilo mnogo bolje resenje, nego biti ogranicen sa precenjenom i zastarelom uad karticom)

p.s. fuck ilok

Jan
29-05-2011, 03:38 AM
1. Sonimus Satson
2. Waves CLA bundle (la2a, la3a, 1176)
3. Waves SSL bundle (SSL E channel strip i SSL buss comp)
4. Relab 480 (jedva cekam finalno izdanje sa potpunim algoritmima i opcijom za lexicon 224 engine)
5. PSP Audioware Lexicon PSP 42

upola manje, ali to je sve sto imam i svakodnevno koristim.

uskoro menjam Satston za Slate VCC, i uzimam uad duo zbog a800 (ukoliko u medjuvremenu waves ne objavji multitrack emulaciju trakasa, to bi bilo mnogo bolje resenje, nego biti ogranicen sa precenjenom i zastarelom uad karticom)

p.s. fuck ilok

Ja sam razmisljao o Slate-u da ga kupim, ali sam video da se ljudi zale ono da mnogo zauzima CPU i da ima neke silne bagove :S
S obzirom da Sonimus radi okej (barem mi se cini), treba sacekati i videti kako ce raditi ovaj novi Sknote Stripbuss... Mada su to low cost pluginovi, ne znam sta ocekivati od njih i da li mi je Satson cist placebo mozda :D

psionic
29-05-2011, 04:22 AM
Ja sam razmisljao o Slate-u da ga kupim, ali sam video da se ljudi zale ono da mnogo zauzima CPU i da ima neke silne bagove :S
S obzirom da Sonimus radi okej (barem mi se cini), treba sacekati i videti kako ce raditi ovaj novi Sknote Stripbuss... Mada su to low cost pluginovi, ne znam sta ocekivati od njih i da li mi je Satson cist placebo mozda :D

Taj Slate Digital VCC sam probao, nesto me i nije bas odusevio narocito...

EDIT: Greska, pomesao sam ga sa Slate Digital FG-X - potpuno druga stvar :banghead:

OFF
29-05-2011, 09:46 AM
verujem da kad nađem gate od njih, da će i on biti ovde, a za sada koristim Kjaerhus Golden Audio Gate

UAD RS1
UAD DM1

Ima gate!!! Onaj pro g, u najnovijem paketu... i vrh je!

Surfer
30-05-2011, 06:17 PM
Pa evo malo rekapitulacija.
Fab Filter EQ i Fab Filter Limiter su veliki favoriti koliko se da vidjeti.
Waves SSL je popularan,Lexicon PCM, The Glue, Waves Supertap, Echoboy su blizu.

Za?to su ba? ti pluginovi najpopularniji pitanje je sad.:)

Pa eto meni recimo je Fab EQ favorit jer je jednostavan a moćan,ima i analyzer koji je koristan, Fab Limiter mi je najbolji limiter jer je najtransparentniji i vrlo jednostavan, Waves SSL ima odličan GUI i radi bez gre?ke i lijepo ga je gledati, Lexicon je Lexicon,
The Glue je meni najbolji komp jer je najtransparentniji, jednostavan i klasičan dizajn,a mo?e? dobiti i prljav?tinu ako ?eli?, podsjeća me na Crane Song opremu po načinu razmi?ljanja, Waves Supertap jer je jednostavan i radi delay bez problema, mo?e se dosta mijenjati parametara ako to ?eli? a ako ne , samo upali? i super, Echoboy je već kompleksniji ali ima stvarno analogni sound chorusa.

Eto to su moje neke impresije ovako na brzinu.
Meni je bitno da je jednostavno, dobro i da radi to ?to pi?e da radi i da ne moram na tečaj u večernju ?kolu da bi stavio delay u tempu:D

?to se tiče ekvalizacije, meni je to sve manje-vi?e isto, bitno mi je da stvarno re?e 32db na 30hz,a razlike u plugin ekvalizaciji su isključivo u različitim curve setinzima, ali parametrički EQ rade isto, razlika je u izgledu i funkcionalnosti.

Kompresori se već čuju razlike u soundu jer to su ipak dinamički procesori pa su puno zahtjevniji,ali ka?em opet svatko po svom ukusu.

I način kori?tenja ljudi je različit.
Daj dvoje ljudi isti kompresor na istom kicku i zvučat će drugačije kad zavr?e sa poslom.
To je tako, ljudski faktor je ipak najbitniji.

OFF
30-05-2011, 06:38 PM
Evo mojh favorita

EQ - Fabfilter, Neve 1073 (UAD), i Cambridge (uad)
Comp - LA2a i 1176LN (UAD)
Gate - FAbfilter proG
Rev - VSS3, pa puno praznih mesta
Modulacioni - Dimension D, Ce1 (sa UADa)

ostali - SPL trans d. SPL dual tube (tako nesto, onaj sto ima exciter), Voxengo delay, Sony inflator, Uad RS1....Uglavnom sve matori i provereni pluginsi.....

Jos da napomenem, jedini plugin koji nemam, a voleo bih, jer mislim da je zaista klasa u odnosu na ono sto sam do sada probao je Tubetec kompresor za Powercore.... onaj native je smesan, a bogami i ostali u odnosu na njega.....

milos
30-05-2011, 07:13 PM
Juce mi je Euphoric ukazao na DMG plugove - Equality i Compassion.
http://www.dmgaudio.com 8-)

Jako ,jako dobri workhorse pluginovi:)

DADDY Z
30-05-2011, 07:46 PM
SSL Duende X-EQ native
SPL Passeq
Fabfilter Pro Q
Sonnox EQ
The Glue
Mpressor
Waves API 2500
SPL Twin Tube
Decapitator
Filterfreak
VSS3
Aether
Reflect
Sinalksis Free G

gomila emulacija sa Liquid Mix-a

ima toga još...ali reko da probam da stanem u 10

branoy
30-05-2011, 08:47 PM
jbt ja kupio liquid mix ima po godine gomila bas emulacija i za skinuti sve dzaba a jos nisam upalio posteno.

Jan
30-05-2011, 10:17 PM
,
The Glue je meni najbolji komp jer je najtransparentniji, jednostavan i klasičan dizajn,a mo?e? dobiti i prljav?tinu ako ?eli?.

Kako dobiti prljavstinu sa Glue-om? Mozes da das neki tips kako ga ti koristis? Jel ga koristis i u druge svrhe osim kao bus kompresor?

Bitch
30-05-2011, 10:24 PM
meni je Glue bio bzvz kad sam ga probavao ranije... kad ga chovek ovoliko nahvali, mozda cu ponovo da uzmem da ga cackam. Za ostale Surferove top 10 se slazem, to je sve kul

euphoric
30-05-2011, 11:38 PM
Juce mi je Euphoric ukazao na DMG plugove - Equality i Compassion.
http://www.dmgaudio.com 8-)

Jako ,jako dobri workhorse pluginovi:)

hehe, hvala na referenci, drugar :wink: ..

jesu, plugovi su mnogo dobri i zamenjuju gomilu drugih, usled velike fleksibilnosti..svaka preporuka :)

Surfer
31-05-2011, 12:47 AM
Kako dobiti prljavstinu sa Glue-om? Mozes da das neki tips kako ga ti koristis? Jel ga koristis i u druge svrhe osim kao bus kompresor?

Mogu ti reći da ga najmanje koristim kao bus kompresor, sad sam u fazi "Nema kompresije na stereo busu":D

Ali meni zvuči puno bolje na cijelom miksu od recimo Waves SSL kompresora.
Puno transparentniji, isti glue kao na SSL-u ali bez su?avanja stereo imid?a kao kod Waves SSL-a ?to mi je najveća zamjerka Wavesu.

Koristim Glue na svemu. Fantastičan je kad treba ukrotiti nekakve synth padove koji osciliraju, paniraju lijevo-desno, mijenjanu filter itd.Ima? preset, mislim da se zove ne?to kao Tame those keys, to je genijalno. Takve stvari koje treba dr?ati pod kontrolom nisam jo? čuo niti jedan drugi kompresor da napravi sa lakoćom.
Super transparentan i punchy na grupi bubnja, kad ga gurne? sa sporim atakom i brzim releasom na snare-u i uz namje?tanje Range-a i Clipa, mo?e? dobiti stvarno onaj prljavi snap na snare-u skoro kao na analognom kompresoru. Na redukciji od -15db pumpa ko blesav ako to ?eli? ili ga ne čuje? da i?ta radi ako to ?eli?. Sa ultra brzim atakom i auto releasom 10:1 dobije? limiter varijantu koja zvuči odlično na lead vokalu.

Ima mix button da mo?e? raditi paralelnu kompresiju itd.

Meni je to apsolutni broj jedan kompresor

Rhino
31-05-2011, 02:55 AM
Ja ga volim (the Glue) na drum grup najvise, na masteru je isto dobar. A i probacu ovu surferovu foru za lead vokal :)