Log in

View Full Version : Positional Sensing...

kravadinka
24-05-2011, 09:07 AM
Superior Drummer 2 ima opciju Positional Sensing kad se koristi sa TD 8-20, tako sto za snare belezi CC16 o poziciji udarca u dobos, kao i CC4 za HiHat otvaranje.

Interesuje me da li je neko probao da edituje ove CC informacije unutar same midi trake, pokusao sam pa nije bas da je preterano jasno kako to radi, ejr Roland salje naizmenicno podatke i note, recimo prvo channel 10, pa CC16 od 0-127, pa ona notu.

Jel se neko igrao sa ovim?

OFF
24-05-2011, 10:12 AM
da li ti pomaze sta da ukljucis neki midi filter?

kravadinka
24-05-2011, 05:01 PM
Kako mislis da ukljucim?
Meni ti midi podaci trebaju, oni iz TD20 dolaze i u zavosnosti od pozicije sviranja na padu, Superior svira takav sample, koji je takodje semplovan sviranjem na toj poziciji, blize ili dalje centru dobosa.

E sad, znajuci da je to kontroler CC16 interesuje me zasto mi to ne reaguje kad kucnem dobos u midi editoru i onda dodajem CC16 ovoliko, ili onoliko...
Zato pitam, da li je neko malo vise radio sa ovim, da li je to moguce samo kad TD20 posalje u pravom redosledu te midi informacije, ili mogu i ja da ih dodajem-editujem po volji.
Mada nema smisla da ne moze, CC je uvek CC, sta god on radio, kako god se zvao i dakle god da dolazi.
Za sada to nekako ne uspevam...

OFF
24-05-2011, 06:45 PM
a pomazu li list ili logical editor

kravadinka
24-05-2011, 07:21 PM
Moram da probam, mada to je isto kao i midi matrix, piano roll, ili kako se vec zove po raznim programima.