Log in

View Full Version : Za?tita studija

tomo
19-05-2011, 09:23 AM
Ne znam gdje da stavim ovo pa ako moderatori misle da bi se trebalo premjestiti samo dajte...

Ima li tko savjeta za za?titu studija u smislu lokota,blindiranih vratiju, alarmnih sustava...

Naime, kod mene se radi o skladi?tu sa gara?nim vratima gdje kao bend vje?bamo te se polako natrpalo opreme pa nam je trta...
Imamo bravu na vratima te pregradu od drva i dasaka unutra sa drvenim vratima te lokotom na njima...

Neka thread bude za sve vrste za?tita, ne samo da mene savjetujete.

Eomsy
19-05-2011, 01:48 PM
Svemo?e? od gore navedenog :wink:. No, jedan prijedlog, sru?i gara?na vrata i one daske, sazidaj deblji zid i stavi protuprovalna vrata. I to ti je to!

tomo
19-05-2011, 03:46 PM
Svemo?e? od gore navedenog :wink:. No, jedan prijedlog, sru?i gara?na vrata i one daske, sazidaj deblji zid i stavi protuprovalna vrata. I to ti je to!

jes!
ma dosta onda samo sru?it unutarnju pregradu od dasaka i drva i napraviti isti zid sa ciglama i protuprovalnim vratima...

boggy
19-05-2011, 07:23 PM
teska gvozdena "protiv provalna" vrata su ok. Eventualno napunjena kamenom vunom, + sa nalepljenom bitumenskom trakom ispod lima.. da ne zvoni. Nadji radionicu koja takva vrata pravi po meri... ako ne... stavi obicna iz radnje.

pozdrav

bogi

tomo
19-05-2011, 07:58 PM
teska gvozdena "protiv provalna" vrata su ok. Eventualno napunjena kamenom vunom, + sa nalepljenom bitumenskom trakom ispod lima.. da ne zvoni. Nadji radionicu koja takva vrata pravi po meri... ako ne... stavi obicna iz radnje.

pozdrav

bogi

kul. ku?im.

kako god se okrene - tro?enja para nikad dosta.:grin:

NLP
19-05-2011, 10:29 PM
Najbolje i najeftinije rje?enje je jedan dobar ugovor za osiguravanje za od?tetu u primjeru krađe:)

InsaneEyes
20-05-2011, 04:51 PM
mozda ce da zvuci smesno ili komplikovano al po meni najbolja zastita je uopste ne zakljucavanje prostora, intuicija, opustenicija i neki stav prema zivotu i plavom nebu uopste.

da ne bude da sam totalna budala, par prijatelja mi je imalo maksimalan moguci security izmisljen, pa su ih opet cuknuli i ljudi su se nasli u neverici, nadam se da je bar neko skapirao sa sam teo da kazem :grin:

EDIT: za neverne tome, neki movement recognition sms bazirani sistem bi odradio posao extrara, nije ni skupo ako vam je bas zauvar

tomo
20-05-2011, 05:49 PM
Najbolje i najeftinije rje?enje je jedan dobar ugovor za osiguravanje za od?tetu u primjeru krađe:)

jes. al ne mozemo to napraviti jer smo u najmu dr?avnog vlasni?tva...

tomo
20-05-2011, 05:54 PM
mozda ce da zvuci smesno ili komplikovano al po meni najbolja zastita je uopste ne zakljucavanje prostora, intuicija, opustenicija i neki stav prema zivotu i plavom nebu uopste.

da ne bude da sam totalna budala, par prijatelja mi je imalo maksimalan moguci security izmisljen, pa su ih opet cuknuli i ljudi su se nasli u neverici, nadam se da je bar neko skapirao sa sam teo da kazem :grin:

EDIT: za neverne tome, neki movement recognition sms bazirani sistem bi odradio posao extrara, nije ni skupo ako vam je bas zauvar

e, tu se mora biti pametan pa ne staviti 2000 zlatnih lokota po cijelim vratima (karikiram) jer bi onda takva zastita vise bila mamac nego i?ta...

ma najvi?e me strah okolnih narkomana i kretena...
nemam pojma, ne znam ni koliko su oni sposobni razoru?ati bravu i lokot na gara?nim te lokot na unutarnim drvenim vratima.
profesionalna ekipa mislim da se ne bi s time bavila.
da stavim sve u oglas sto je u garazi skoro sve bi se tesko prodalo:)

NLP
20-05-2011, 09:51 PM
jes. al ne mozemo to napraviti jer smo u najmu dr?avnog vlasni?tva...
Pa kod nas to nema veze ako ima? para za osiguranje to je to, ionako osigurava? vlastito vlasni?tvo unutar te prostorije a prostorija uobičajeno je pregledana pa da se vidi kakav je rizik...
I ja sam imao prvi studio u takvoj zgradi i bio je za?tičen sa takvom policom.

tomo
21-05-2011, 08:59 AM
Pa kod nas to nema veze ako ima? para za osiguranje to je to, ionako osigurava? vlastito vlasni?tvo unutar te prostorije a prostorija uobičajeno je pregledana pa da se vidi kakav je rizik...
I ja sam imao prvi studio u takvoj zgradi i bio je za?tičen sa takvom policom.

hmm..budem se raspitao jos ali koliko su mi rekli, ne moze se..
mada bi se trebalo moci (imamo ugovor kao pravne osobe za najam).

Bockie
21-05-2011, 10:34 AM
Osiguranje (polisa) je super stvar, samo treba videti posto je i to je to.

Drugo, u stanu u kom zivim imam mali Paradox sa senzorima pokreta (svega 3 kom) i jedan magnetni senzor na samim vratima. Ima i modem, te ako bilo sta ne valja, alarm je u stanju da pozove dva odabrana telefonska broja (licni mobilni telefon ili agencija za zastitu - nadgledanje itd...). Ima 2 "obicna" twitera po 130db. (kada rade, sve o cemu si u stanju da mislis je - izaci napolje sto pre!) Cuje se i u susednom kvartu...:D
Akomulator koji takodje sadrzi ce dozvoliti oko dan i po - dva rada bez struje!

E sad, tebi je dovoljan recimo magnet,jedan senzor,jedan twiter i modem (ako nema tel.linija ima i modem za sim karticu).
U takvoj konstalaciji sve zajedno moze da kosta oko 400-500€...
Nakon toga je tvoj, nema mesecnih ili godisnjih premija,mozes ga odneti bilo gde i opet koristiti a odrzavanje je da na svakih nekoliko godina da promenis akomulator (>20€) ili tastaturicu na konzoli (>20€) to je to...vrlo je pouzdano. Ovo su bar neka moja iskustva.
Za takav prostor i uslove , mislim da vam ne treba "ugradnja" (kablovi ukopani u zidove i slicno)...

tomo
21-05-2011, 11:15 AM
Osiguranje (polisa) je super stvar, samo treba videti posto je i to je to.

Drugo, u stanu u kom zivim imam mali Paradox sa senzorima pokreta (svega 3 kom) i jedan magnetni senzor na samim vratima. Ima i modem, te ako bilo sta ne valja, alarm je u stanju da pozove dva odabrana telefonska broja (licni mobilni telefon ili agencija za zastitu - nadgledanje itd...). Ima 2 "obicna" twitera po 130db. (kada rade, sve o cemu si u stanju da mislis je - izaci napolje sto pre!) Cuje se i u susednom kvartu...:D
Akomulator koji takodje sadrzi ce dozvoliti oko dan i po - dva rada bez struje!

E sad, tebi je dovoljan recimo magnet,jedan senzor,jedan twiter i modem (ako nema tel.linija ima i modem za sim karticu).
U takvoj konstalaciji sve zajedno moze da kosta oko 400-500?...
Nakon toga je tvoj, nema mesecnih ili godisnjih premija,mozes ga odneti bilo gde i opet koristiti a odrzavanje je da na svakih nekoliko godina da promenis akomulator (>20?) ili tastaturicu na konzoli (>20?) to je to...vrlo je pouzdano. Ovo su bar neka moja iskustva.
Za takav prostor i uslove , mislim da vam ne treba "ugradnja" (kablovi ukopani u zidove i slicno)...

e, odlicna kombinacija!:)