PDA

View Full Version : Krang - Vampir (extended version) HD

STUDIOTON
18-05-2011, 11:08 AM
Nesto novo .. malo je duze, ali ko ima vremena da pogleda, zanimljivo multimedijalno ostvarenje.. p.s. Pozeljno je da odgledate u full screen modu , tek je onda dozivljaj pravi

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/Sn7ZK9MzT_U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

MAKING OF

AUDIO

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/MzWN3xBSh3g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

VIDEO

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/Xb47yiKDK3M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Haxli
18-05-2011, 12:11 PM
Za ovako neshto uvek imam vremena :)

Nemania
18-05-2011, 12:57 PM
Video produkcija fenomenalno odradjena (za nase podneblje)...a text i glas....

Jan
18-05-2011, 01:06 PM
Sta fali tekstu?

Matoree
18-05-2011, 08:22 PM
odlicno !

Granata
18-05-2011, 10:40 PM
pa vidi se da su se ljudi bash potrudili oko spota, al produkcija nije dorasla zadatku... Spot je mogao ispasti dobar al su ga unishtili preterani efekti i pokushaj da bude film. Shteta

STUDIOTON
19-05-2011, 05:10 AM
naravno da se mislilo i o tome, nista nije prepusteno slucaju, ovo je jednostavno "duza"verzija..a ne bilo kakav pokusaj.. danas ili sutra izbacujemo "kracu"verziju odnosno normalnu verziju spota, sa novim drugacijim scenama ... mozda ti se svidi :D

... hvala na komentarima

DaBear
19-05-2011, 04:16 PM
video dobro izgleda...potrudili su se bas
...
Pesma / rap ...hhmmmm..

Najveci problem mi je (kao i u vecini nasih rap pesama) rapper UOPSTE ne rapuje u ritmu sa muzikom (!?? :confused:) a tekst nije "nastelovan" na groove.
On cepa svoje, muzka svira za sebe...
Pa valjda moze taj audio posle da se nasece malo?
izpomera levo-desno, da sedne na groove, pa kad cuje kako treba, onda nek poba da odrepuje opet...tako nesto?
Ja kao producent nebi dopustio da ovo prodje kao gotovo.

Inace to je generalni problem kod nas..niko nema da kaze reperu, probaj ovako ili onako...zameni ovu rec sa ovom, kraca je / duza, bolje lezi na groove i melodiju i flow...nego se uradi iz prve i to je to !!

Poslusajte kako Eminem (na pr, posto je belac, kao i mi!!..) gadja beat...sve je spot on !!! Ako reper seta, moze se to i u editu popraviti. Onda sve dobija solidniji groove, bolje radi muzika sa vokalima, onda se dobije "ono pravo"...

Kod nas je taj nedostatak groove-a veliki problem, mnogo njih to ne osecaju uopste!!! Raspada se sve..i opet NIJE TIGHT!! Alo, to je refren !!! Nije tight!!!!

JA kad radim nesto, ako se pevac ljulja...isecem sve na po rec ako treba,
i lepo namesti da sve sedi kako treba...sto je najgore, ONI U 99% SLUCAJEVA I NE PRIMETE DA SAM NESTO POMERAO, SAMO MISLE DA SU DO JAJA TACNO ODPEVALI / IZREPOVAL !!!:D

I onaj deo pesme (refren?) gde ima neki duplex efekat...nije bas ispalo kako treba..

STUDIOTON
19-05-2011, 04:49 PM
@DaBear

Hvala na komentaru .. nekom se svidja ovo, nekom ono .. nekom se nista ne svidja, zaista ne ocekujem hvalospeve .. tvoji argumenti su na mestu .. u ovom slucaju ja sam producent i sve sam to upakovao tako kako jeste, ja sam to tako cuo (zajedno sa momkom koji je takodje to editovao a u isto vreme i repovao).. ali moram priznati da nisam skroz u tom svetu i ne slusam ovu muziku .. smtram da je sve u groove-u i mislim da sam uradio dobar posao sa onim sto sam imao .. iako je mozda moglo .. rep je onakav kakav je snimljen bez editovanja .. tu se nisam mesao momcima , a oni to ne rade prvi put vec repuju od 95-96te godine,sto naravno nista ne znaci . ali je bitna i jedna cinjenica da je ovo nekomercijalni projekat, bez profitabilnog plana.. dakle sastala se ekipa iz Kraljeva i resili da naprave nesto"drugacije"...

CIlj je bio "internet izdanje" .. trenutno .. za 24h koliko je video na youtube-u .. ima oko 2500 (nije uradjen update pogleda, tako da u ovom trenutku taj broj verovatno je daleko veci)gledanja.. i nekoliko hiljada puta je postavljeno na razlicite fb profile na zidu .. i taj broj se siri kao zarazna bolest .. Dakle neki efekat postoji .. videcemo sta ce se desiti za 7 dana .. koliko efekat ce dobiti

Jan
19-05-2011, 07:18 PM
@Da Bear: To nije MTV rap, ta-na-na-na, kao Black Eyed Peyes, ili bilo sta slicno sto je komercijalno...Eminem je mozda najkompleksniji komercijalni reper a ima jos kompleksnijih. Krang (ovaj sa kapuljachom) jeste repuje "cross beat" i to nije nista novo ili srpsko, ali ovaj drugi sa duzom kosom je skroz u taktu.

Mogo bi recimo da poslusas ovo, prvog mc-ija od 50. sekunde pa na dalje, i zadnjeg u zhutom na 3:05 pa do kraja :

http://www.youtube.com/watch?v=oKmYVNOq1j8

A za refren! Da raspadne se malo, trebalo je malo bolje izeditovati te duplex-e, ne verujem da ovde ima nekog posebnog efekta na refrenu sem jedno 3 layer-ovana vokala, ali se na momenat razilaze.

STUDIOTON
19-05-2011, 07:27 PM
ok, da me pogresno ne shvatite, "razilazenje" je snamerom .. da li je trebalo poravnjati ili ne.. dobili bi drugi efekat koji nije bio u razmatranju.. hocu da naglasim da ne mislite da je to neka greska koju nismo culi.. ovaj projekat je radjen dovoljno dugo da se o svemu razmisli.. nije bila moja odluka o ovome u refrenu ali sam svakako podrzao ideju kranga..

HeatMan
19-05-2011, 08:02 PM
samo bih da skrenem paznju janu i ivanu da dabearu ni struka ne leze lepo na ritam i da mu offbeatuje previshe.. :/

ovo je krangov stil. koji nikako ne volim i ne lezi mi. suid mi je bolji (slichan fazon umeju da odrade)

DaBear
19-05-2011, 09:07 PM
@Da Bear: To nije MTV rap, ta-na-na-na, kao Black Eyed Peyes, ili bilo sta slicno sto je komercijalno...Eminem je mozda najkompleksniji komercijalni reper a ima jos kompleksnijih. Krang (ovaj sa kapuljachom) jeste repuje "cross beat" i to nije nista novo ili srpsko, ali ovaj drugi sa duzom kosom je skroz u taktu.

Mogo bi recimo da poslusas ovo, prvog mc-ija od 50. sekunde pa na dalje, i zadnjeg u zhutom na 3:05 pa do kraja :

http://www.youtube.com/watch?v=oKmYVNOq1j8

A za refren! Da raspadne se malo, trebalo je malo bolje izeditovati te duplex-e, ne verujem da ovde ima nekog posebnog efekta na refrenu sem jedno 3 layer-ovana vokala, ali se na momenat razilaze.

znam da nije Black Eye Peas (:mad:) ali opet mi ne radi....
Ovi sto si stavio mi isto ne rade - i to su neki hardcore, underground likovi koji imaju svoju malu grupu sledbenika...pa ni tamo neznaju svi da repuju !! :D
samo komerc !

Jan
19-05-2011, 11:18 PM
.

Bockie
20-05-2011, 12:19 AM
Ivane, svaka cast za trud i rad!