Log in

View Full Version : Blofeld keyboard pitanje

darkstar
16-05-2011, 03:07 PM
Ok,
Ubacio sam sample u blofelda. U pitanju je neki ambijent koji ide kao intro pesme. Ne zelim da drzim dirku sve vreme dok sample ide, nego da pritisnem samo jednom i da odsvira sample do kraja.

To se zove one shot loop, ali ne znam gde da nadjem to na blofeldu. Probao sam alternativna resenja, release do kraja odvrnut, medjutim logicno, onda se sample smanjuje ...

Da li neko zna kako to da izvedem na ovom sintu?
Hvala

dogmeat
16-05-2011, 04:02 PM
ako nema softversko resenje, postoji izolir traka :)

boggy
16-05-2011, 04:14 PM
Cackalica izmedju dirki? :)

pozdrav

bogi

wladymeer
16-05-2011, 04:23 PM
khm, a sustain pedala? :)

ne sećam se da li možeš da dodeliš da sustain pedala radi samo za jedan od 3 oscilatora, ali to bi moglo da bude makar neko rešenje.

Ako decay nema opciju "hold" sumnjam da ćeš moći to da izvedeš. Čim mi stigne synth iz Nemačke javljam ako nadjem rešenje.

HrastProgrammer
16-05-2011, 04:41 PM
Na zalost, Blofeld nije ni sampler ni ROMpler tako da nema one-shot mode za sample-ove posto mu je sample opcija naknadno i "na silu" ugurana u engine.

Nemam Blofeld, a trenutno nisam ni blizu Q-a, ali mogu probati ovako napamet sugerirati jedan moguci workaround. Ne znam koliko dugo traje taj sample, ali mozda mozes pokusati tako da za AMP EG postavis Mode na "One Shot", Attack na 0, Decay na 127, Sustain na 127 i Release na 127 ... za sample-ove koji ne traju predugo ovo bi trebalo funkcionirati.

darkstar
16-05-2011, 06:34 PM
Hraste, to sam upravo i probao sinoc kao meni logican workaround ,medjutim nece, dugacak je sample i stisava se pri kraju...

ne mogu da verujem da tako nesto nije implementirano...bas su ga na silu ugurali ocigledno...

darkstar
16-05-2011, 06:35 PM
khm, a sustain pedala? :)

ne sećam se da li mo?e? da dodeli? da sustain pedala radi samo za jedan od 3 oscilatora, ali to bi moglo da bude makar neko re?enje.

Ako decay nema opciju "hold" sumnjam da će? moći to da izvede?. Čim mi stigne synth iz Nemačke javljam ako nadjem re?enje.

A ovo je svejedno kao da si stavio i rucno release....tako da dobicu isti rezultat..

HrastProgrammer
16-05-2011, 07:16 PM
Hraste, to sam upravo i probao sinoc kao meni logican workaround ,medjutim nece, dugacak je sample i stisava se pri kraju...

Hmmm, a daj onda jos probaj napravit jedan modulation slot u kojem je Destination = AE Decay, Amount = +63, a Source = AmpEnv ... Znaci da AmpEnv modulira Amp EG Decay s maksimalnim amount-om ... Mozda pomogne i produzi Decay taman koliko treba ... Drugih ideja, na zalost, trenutno nemam :confused:

wladymeer
16-05-2011, 08:04 PM
koliko je uopste dugacak taj sempl koji pokusavas da pustis?

Mislim da sustain ne bi radio isto jer on upravo reaguje kao da drzis ruke na klavijaturi a koliko sam te razumeo, kada drzis prste na semplu nema stisavanja? A u tom slucaju uopste ne moras da kupis sustain pedalu vec moze bilo koja switch a da joj dodelis latch funkciju. Onda pustis sempl, kliknes pedalu i nastavis dalje.

Jedino resenje koje mozes da im predlozis jeste da za decay i release ubace opciju hold posle 127.

darkstar
17-05-2011, 12:11 AM
Ne, sustain radi kao da odvrnes sutain na maksimalnu vrednost,tj 127...
Sempl je minut i deset sekundi

Hraste, mozda si u pravu, probacu pa javljam.

wladymeer
17-05-2011, 05:47 AM
Pitaj ove iz Waldorfa, valjda će ti odgovoriti pametnije nego što su meni za display probijanje :D