View Full Version : Jos jedno pitanje"koju klavijuru uzeti"...
allegrosteva
15-05-2011, 11:22 PM
Daklem smucilo mi se vise da crtam pravougaonike po cubendu treba mi klavijura sa dobrom dirkom i da mogu da ponekad povucem neki zvuk sa nje a ne daje mi se nesto puno novaca. Posto sam obozavalac starih romplera uzi izbor je vrlo jednostavan a vi mi molim vas pomozite u konacnom izboru. Dvoumim se (u stvari cetvoroumim se)izmedju korga t-3,n364,trinity i roland xp30. Sta uzeti od toga i da li postoji jos nesto zanimljivo u tom rangu. Sta ima Yamaha od slicnih spravica?
Daklem smucilo mi se vise da crtam pravougaonike po cubendu treba mi klavijura sa dobrom dirkom i da mogu da ponekad povucem neki zvuk sa nje a ne daje mi se nesto puno novaca. Posto sam obozavalac starih romplera uzi izbor je vrlo jednostavan a vi mi molim vas pomozite u konacnom izboru. Dvoumim se (u stvari cetvoroumim se)izmedju korga t-3,n364,trinity i roland xp30. Sta uzeti od toga i da li postoji jos nesto zanimljivo u tom rangu. Sta ima Yamaha od slicnih spravica?
Za te pare ti se ne isplati da povlacis neki zvuk kad je to "tanko"... Uzmi bilo koji kvalitetan master i vozi. A ako ti treba za live... to je sve sto si naveo slicno... Ja sam fan Roland-a pa je moj glas za XP.
dogmeat
16-05-2011, 10:22 AM
znas kako, pazario sam t3 pre par meseci, u odlicnom stanju, za nekih 120 evra
ima odlicnu klavijaturu (IMHO), a za tu kintu neces naci kvalitetan master, makar i polovan, sa nje mozes da izvuces "poneki" zvuk, ako volis korgove romplere iz 90ih, sasvim je ok. ima 4 zasebna audio izlaza, sekvencer, 2 midi auta, flopi...standard za workstation
znas kako, pazario sam t3 pre par meseci, u odlicnom stanju, za nekih 120 evra
ima odlicnu klavijaturu (IMHO), a za tu kintu neces naci kvalitetan master, makar i polovan, sa nje mozes da izvuces "poneki" zvuk, ako volis korgove romplere iz 90ih, sasvim je ok. ima 4 zasebna audio izlaza, sekvencer, 2 midi auta, flopi...standard za workstation
Pa ako je 120e onda tu nema sta da se razmislja... mozda eventualno promenis gumice cirka 50e i to je to...
Napoleon
16-05-2011, 11:43 AM
Mislim da T3, bolje receno siguran sam, nema gumice vec ''lepeze'' ili ''perca'', ili kako ih vec sve zovu, od metala. One i cine dirku tako kvalitetnom i izdrzljivom. To su inace neke Yamaha dirke i iste su na M1-ci mozda jos na o1/w, nisam siguran, tako da i M1 nije los izbor ali ima manje multisemplova... Milsim da je xp30 dosta skuplji, ne videh jeftiniji od 350-400e a i dirke mi nekako ''plasticne''... Moj glas ide za T3....
pozdrav
Goran B
16-05-2011, 02:27 PM
Moj glas ide za T3, tipka mu je odlična, a i koji dobar sound bi se mogao "povući". N364 ja naslednik X3, pa ako hoće? pogledaj i njega, mek?a tipka je u pitanju koliko se sjaćam, pa ?ta ti vi?e odgovara a cijenovno je u tom rangu koliko sam gledao.
Od Yamahe u toj generaciji ti je SY serija. Vidjeo sam da ih ima na na?im prostorima u prodaji, pa polako :)
dogmeat
16-05-2011, 04:00 PM
Pa ako je 120e onda tu nema sta da se razmislja... mozda eventualno promenis gumice cirka 50e i to je to...
word! ono sto je sumanuto u trenutnoj situaciji, je da mozes da nabavis budzasto rompler koji su do pre deset godina kovali u zvezde, za cenu za koju bi mogao da uzmes behringera ili neki low-end m-audio, sprave koje su pravljene kao igracke, dok je maltene bilo sta iz te korgove ai2 sinteza serije pravljeno da izdrzi kojesta. jos jedna dobra opcija, ali se redje nalazi je koliko sam cuo yamaha cs1x, ima i potove koji salju midi, a i neki trens soundset...
e da, video sam da se spominje m1, koliko znam ista klavijatura kao i t3, samo malo stariji zvuci(?!??!?) i nema flopi, sto ume da bude nezgodno kod prebacivanja midija, ali ako je glavna namena master keyboard, onda super, samo jos da ga iskopas u ok stanju na oglasima
wladymeer
16-05-2011, 08:16 PM
Koju cifru planiras da izdvojis za klavijaturu?
Sta znam, sve sto si spomenuo je danas postalo prevazidjeno, ceo M1 koji je u mnogome osnova N364 imas kao VST.
Znam jednog decka koji prodaje Yamahu MM6 za 300?. U tom nekom cenovnom rangu, mislim da bi ti to bilo sasvim OK, ali nisam siguran kakve su mu dirke.
Od polovnih mastera, ako nemas potrebu za potenciometrima, A-37 deluje isto ok. 76 dirki. dva midi izlaza, lagan, a ima i aftertouch.
branoy
25-05-2011, 07:28 PM
ja uzeo Korg X3, brate kakva dirka, da mi se ne menja, sve sam probaso u artistu master klave, ocaj ono sto sam probao, ovu kad sviram neki vsti , ma osecam boju, dinamiku sve. plus sto je ona jos dobra kao klava,. video sam u lukasovom bendu pre onaj momak sto je svirao na njoj,. sve futine stringsove ima, org lukas. nisam ni znao da je to mogao korg i da je korg orginal a ne roland. tako ne znam kakv je T3, verovatno slican, i nju planiram uzeti i xp30, skupljam te klave.
n364 imao cim je izasla na jedno dve god i prodao, ne secam se kakve su dirke bile. al ok je klava
nikolaivanic
27-05-2011, 07:05 AM
imas na prodaju sy85, yamaha... pogledaj razne oglase...), 150e, odlicna, ima sempler mislim...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.