View Full Version : David Maksim Micić - Bilo EP
Goran B
15-05-2011, 10:09 AM
Debi EP izvrsnog Davida Maxima Micića, Bilo, od danas je dostupan za besplatno preuzimanje!
Na EP-u se nalaze četiri dela naslovne pesme, ukupnog trajanja blizu 30 minuta. Bilo obiluje velikim brojem gostujućih muzičara, poput Jakuba Zyteckog, Sa?e Loknera, Vasila Had?imanova, Aleksandre Radosavljević i Aleksandre Đelmas. Naratorske delove obavili su Vladimir Lalić i Aleksandra Radosavljević.
Produkciju takođe potpisuje David Maxim Micić.
Dečko je postavio veoma visoke standarde sa ovim radom u svakom pogledu.
Download link:
http://www.mediafire.com/?9bemzlc1t5pz9fv
U?ivajte!!!
HeatMan
16-05-2011, 07:37 AM
super on svira ali.. nishta se ne deshava. svaka solaza mu upada nesmisleno i zavrshava se besmislenije.. u svakom delu svake pesme me podseca na neke grupe koje sam slushao ili slusham, shto je + jer me ne odbija automatski. ali mi je sve ovo prejednostavno i dosadno. bez neke ideje..
na sve to, ne volim kad neko potencira pesme na engleskom, a nije odatle. u drugoj pesmi su bar ischopovani pa se i ne primecuje losh naglasak..
shto se produkcije tiche, pretanko mi je ovo.. pogotovo prva pesma.. mislim, sve se chuje sve je kul, radi kako treba, ali ja volim mnogo masnije.. mada slusham na slushkama, poslushacu na monitorima sutra prekosutra pa javljam utiske.. da me ne razumesh pogreshno, ako ne promenim mishljenje, sve se chuje i sve je kul.. radi kako treba, ali ja lichno volim mnogo masnije..
hajlajtovi: bilo pt2 - 4:09, super odatle. mada mi chudno predje na vasilovu solazu.. pretpostavljam da je vasil.. previshe mi se zamuti odjednom.
part 3 - 2:40 -3:44
chetvorka skoro cela moze da prodje, a kec mi se nikako ne svidja..
podseca me chetvorka na lukathera dosta.. mada mozda nije bio potreban onaj deo sa klavirom gde se sve zaustavlja.. svidja mi se glas, ali ga mozda ima malo previshe..
eto, ocrnih ja ovo podosta, ali jbg..
Dule A
16-05-2011, 04:41 PM
second opinion (sto bi rekli oni gejmerski casopisi)
jedan od mladica koji me je odusevio prosle godine ....
sjajan svirac, veseo momak, pozitivan, sa puno energije....
ok, njegova muzika mozda nije najgenijalnije otkrice ikada....
ali je dobra
i dobro odsvirana
o produkciji mislim da je ekstremno nefer pricati, kad se uzme u obzir da momak nema lejbl, da je vecinu ovoga uradio kuci na dva zvucnika i kompu.....
ima tek 21 godinu david....
a to sto je muzika na engleskom je sasvim ok, on i ne juri za ovde.... na bostonskom berkliju studira ....
ono sto bih svakako predlozio da pogledate, a doslovno pokazuje da je momak kreativan, to je njegov klip na sajtu melodyne-a
podjite na melodyne sajt i na home-u je njegov klip ispod kog pise melodyne goes metal.....
posebna kategorija ideja (po mom misljenju takve ideje imaju znacaja i za ucesce u meinstrim muzici) - dakle ideja koja je SVIMA PALA NA PAMET ali je niko jos nije ostvario
(cim sam probao melodyne palo mi je na pamet - dobro sad mogu prdez da snimim i od njega napravim melodijsku liniju... palo mi je na pamet, ali to nisam uradio i poslao celemony-u ... mozda bi onda stajalo "melodyne can help you make music even from your girlfriends fart....")
http://www.youtube.com/watch?v=gG4-Mre9LnQ
sjajno hahahah
pozivanje vasila, loknera i sl.... vidim kao lep omaz i postovanje prema staroj gardi muzicara..... sto mnogim njegovim vrsnjacima nedostaje.....
voleo bih da je vise ovakvih klinaca.....
ne bih mu nista zamerao s obzirom da mu je ovo prvenac....
Haxli
16-05-2011, 08:35 PM
Previshe sluchajnosti da bi bilo sluchajno... al ajde... ;)
Koliko vidim nije "forum" rekao nishta, vec neko ko ochigledno ima problem sa Davidom...
Valjda ce modovi da obrishu ova gluposti...
wladymeer
16-05-2011, 08:48 PM
posle ovakvih istupa, više nemam ni zelju da poslušam taj EP. iovako mi je sudeći po demoima sve bilo previše napumpano sa kojekakvim video snimcima i 'na silu' iseckano u samom startu.
Ako je sudeći po promo snimcima, još jedan dokaz da se u metalu ništa bitno ne dešava već dobrih 10tak godina... gomila virtuoznosti i suve tehnike kojoj melodija nije na prvom mestu.
Nije ni čudo što poslednjih 5 godina ne slušam ništa od metala.
boggy
16-05-2011, 09:36 PM
Pobrisao sam prepucavanje... i zamolio bih nove clanove da pre nego sto napisu post, procitaju pravila foruma.
hvala :)
pozdrav
bogi
HeatMan
16-05-2011, 09:53 PM
razmishljam o tome da li ovde da napishem sve shto sam napisao davidu i ekipi jer me david nikako ne dodaje za prijatelja na fejsu.. a bilo bi lepo da se skloni prepucavanje odavde.. tj ako vec mora, bar da se nastavi na drugom mestu..
edit:
e jbg @wladymeer ne mozesh reci za ovo da je metal bash
wladymeer
16-05-2011, 10:18 PM
Pročitaj PDF :)
I da, ovo spada u metal. Gde bi ga ti svrstao? :D
Skinuo upravo da preslušam pa javim utiske.
HeatMan
16-05-2011, 10:28 PM
nemam acrobat jbg..
wladymeer
16-05-2011, 10:43 PM
Izvod iz PDFa:
Keep it metal!
Sincerely,
David Maxim Micic
Pri kraju sam četvrte pesme, osim ako se nešto iznenada ne dogodi mislim da je utisak isti kao i pre slušanja bez ikakve namere da unapred osudim.
Poštujem trud, rad i volju, ali mene ovo ne dotiče ni najmanje. Ne radi se ni o produkciji, ni o tehnici, jednostavno aranžmani su takvi da iako ima i seckanja i naglašavanja sve zvuči ravno od početka do kraja. Za nekoga kome je ovakav stil OK kapiram da to može da bude i plus, ali mene lično ovo ni najmanje ne "radi", u krajnju ruku, zvuči mi kao muzika koja bi mogla biti interesantna jedino bubnjarima, basistima i fanovima novijih radova Dream Theatera. Pritom, ovo što kažem ne odnosi se samo na Davida već na ceo žanr. I to je upravo ono o čemu sam pričao kada sam rekao da metal kao žanr već skoro 10 godina tapka u mestu i ništa pametno i antologijski vredno nije izbacio u medjuvremenu.
Ali pošto je obično ovakva muzika tu ne radi muzike nego radi prezentacije mladog virtuoza, sve pohvale na tom planu. Sa 21 godinom zvuči izdefinisanije od mnogih starijih kolega i samo napred.
HeatMan
16-05-2011, 11:22 PM
bio je jedan mladji.. tipa 25 godina.. aleksandar valjda ne secam se sad kako se zove.. super je imao par stvari.. i bio je metal bash.. i tehnika mu je super, i imao je bash dobrih stvari.. al se ne secam kako se zove beshe dechko.. probacu da ga nadjem
Haxli
16-05-2011, 11:55 PM
sorry za off topik:
nemam acrobat jbg..
Probaj ovo: http://www.foxitsoftware.com/pdf/reader/addons.php
MarjanL
17-05-2011, 12:47 AM
Pobrisao sam prepucavanje... i zamolio bih nove clanove da pre nego sto napisu post, procitaju pravila foruma.
hvala :)
pozdrav
bogi
pa nije bilo nikakvog prepucavanja,nego evo lepo i polako,stalozeno da ponovo prokomentarisem album,a da budem sto je objektivniji moguce.Ja mislim da ovo nece obrisati.nikom ne upucujem samo je moje misljenje, ovako...muzika u svojim heavy momentima je preslikan MESHUGGAH,ANIMALS AS LIDERS,etc...kazem puno je truda ulozeno,kao sto pise u njegovom pismu(pismo? wtf? moglo je biti jednostavno "poruka", ali ok,to govori neke stvari).mislim sta?na onoj bilo iv vokalna deonica ide cis e cis b ais b ais b cis ais i puca od standardnosti, a ostali deo je uradjen na osnovu matrice Vaia i ostalih...ili onaj vokal u harmonskoj skali u bilo 2,a solaze necu da komentarisem,vec su 500 puta odslusane na raznim muzickim nosacima zvuka.ovaj ep je jedan deja vu,sve ti se cini da si od negde nesto cuo,zao mi je decka koji je potrosio toliko vremena zarad par novih kontakata i pohvala,zar treba se osloniti na to?decko ima talenta,ali za neke druge stvari,eto onaj snimak sa kablom je ekstra,kada bi bio neki akrobatski cirkus za muzicare,pozvao bih ga(ovo nije uvreda,cirkus je pun talentovanih ljudi koji danonocno vezbaju,tako da ne mislim nista pogrdno dragi moderatori).e sad svako osudjuje naravno,citam da me prozivaju,ali okej.ja samo prezentujem istinu.a vi sto osudjujete ovo,na fejsbuku,samo odmazete decku,dajete mu nadu,umesto sad da je izgubi i da nastavi da se bavi necim drugim u srbiji,unosnijim sad,nego da bude jos gore..ja samo empaticno zelim da ukazem da decko treba da nesto drugo uzme u ruke,ako je vec razvio vestinu u prstima,bio bi dobar hirurg recimo.
MarjanL
17-05-2011, 12:55 AM
pa nije bilo nikakvog prepucavanja,nego evo lepo i polako,stalozeno da ponovo prokomentarisem album,a da budem sto je objektivniji moguce.Ja mislim da ovo nece obrisati.nikom ne upucujem samo je moje misljenje, ovako...muzika u svojim heavy momentima je preslikan MESHUGGAH,ANIMALS AS LIDERS,etc...kazem puno je truda ulozeno,kao sto pise u njegovom pismu(pismo? wtf? moglo je biti jednostavno "poruka", ali ok,to govori neke stvari).mislim sta?na onoj bilo iv vokalna deonica ide cis e cis b ais b ais b cis ais i puca od standardnosti, a ostali deo je uradjen na osnovu matrice Vaia i ostalih...ili onaj vokal u harmonskoj skali u bilo 2,a solaze necu da komentarisem,vec su 500 puta odslusane na raznim muzickim nosacima zvuka.ovaj ep je jedan deja vu,sve ti se cini da si od negde nesto cuo,zao mi je decka koji je potrosio toliko vremena zarad par novih kontakata i pohvala,zar treba se osloniti na to?decko ima talenta,ali za neke druge stvari,eto onaj snimak sa kablom je ekstra,kada bi bio neki akrobatski cirkus za muzicare,pozvao bih ga(ovo nije uvreda,cirkus je pun talentovanih ljudi koji danonocno vezbaju,tako da ne mislim nista pogrdno dragi moderatori).e sad svako osudjuje naravno,citam da me prozivaju,ali okej.ja samo prezentujem istinu.a vi sto osudjujete ovo,na fejsbuku,samo odmazete decku,dajete mu nadu,umesto sad da je izgubi i da nastavi da se bavi necim drugim u srbiji,unosnijim sad,nego da bude jos gore..ja samo empaticno zelim da ukazem da decko treba da nesto drugo uzme u ruke,ako je vec razvio vestinu u prstima,bio bi dobar hirurg recimo.
kome su ove solaze dobre,neka skine albume od PETRUCCI-a,posto je original petrucci,nota po nota.
HeatMan
17-05-2011, 12:58 AM
preterujehs. proslhi put mi je bilo glupo da ti odgovaram, ali sada ga stvarno pretera.. ne treba da prestane time da se bavi. daleko je od toga. treba josh vishe da se baci na to. ali potrebno mu je da sazri. pitanje je sad da li ce mu to doci sa godinama, ili ce ranije sam shvatiti shta mu fali.. (ili mozda nece nikad? shto ume da bude sluchaj)
ja josh uvek chekam da me doda pa cu da objasnim svima, koji su me nazvali svakakvim imenima, shta i kako.. ako ne, dokazace da je nezreo, pa cu napsiati ovde i gotova stvar..
nesmislen
17-05-2011, 01:23 AM
MarjanL, da si neko m**o ne bi se krio iza tog imena i bio njegov prijatelj na fejsu, predstavi se tamo decku i reci mu sve to sto mislis, ovim pokazujes samo zavist, emotivno nastupas...jednom recju smesan si(a bogami cak i bolestan) ako ti on toliko smeta zasto uopste pratis njegov rad.
Sto se tice Heat-a sad tu kao ublazava nesto...pa kralju mozes da mu pustis poruku iako ti nije prijatelj....a ne da glumis nekog kriticara jer ne umes da spojis dve prostoprosirene recenice.
Ako vam se ne svidja muzika ok, to je vase misljenje i slobodan izbor, ukusi su razliciti ne volimo svi isto, ali ovde se ne radi o tome vec da vi zelite da vredjate, ponizavate i omalozavate neciji rad i trud.....klasicno srpski, umesto da podrzimo sve mlade umetnike u nasoj zemlji.
Boli vas tudji uspeh pa lecite komplekse i frustracije po forumima... uradite nesto sa svojim zivotima za promenu.
wladymeer
17-05-2011, 06:33 AM
Već treća osoba kojoj je prvi post na rumskom ova tema i to u ekstremnoj formi. Niti kapiram zašto se HeatMan toliko napada, niti kapiram kakav je to uspeh danas izbaciti EP sa 4 pesme besplatno na internet.
DaBear
17-05-2011, 06:51 AM
Nisam preslusao EP (problem sa skidanjem), ali sam pregledao Youtube kanal i Facebook i ne vidim cemu ovolka huka i buka.
Decko ocigledno vrlo dobro vlada gitarom..vrlo dobro ! Pa jos i kad se uzmu godine u obzir, vidi se da nije "obican seoski gitarista" !
E sad, sto to nekome smeta, sto mu je krivo ili sta vec - to je druga prica.
Ne bih ulazio u analiziranje muzike koju ne slusam na dnevnoj bazi, ali to je i nepotrebno ! Bitno je da decko ima ideja, puno ideja..da eksperimentise, da koristi sve moderne nacne skretanja paznje (Facebook, Youtube, itd.) da je sve odradjeno sa stilom, da vizuelno sve izgleda dobro...i to je dovoljno!!
Dr Luke je u mladosti studirao, slusao i svirao Jazz, samo stare stvari - a danas je jedan od najvecih producenata /kompozitora pop muzike !!!
Pre ili kasnije nesto lepo i veliko ce se desiti!
Ukusi / tehnika / znanje ce sazreti i izkristalisati se i onda ce biti jos lakse!!
Ljudi njegovih godina neznaju neke osnovne stvari o muzici i to je dovoljno!!
HeatMan
17-05-2011, 07:09 AM
Već treća osoba kojoj je prvi post na rumskom ova tema i to u ekstremnoj formi. Niti kapiram zašto se HeatMan toliko napada, niti kapiram kakav je to uspeh danas izbaciti EP sa 4 pesme besplatno na internet.
nikoga ja ne napadam.. oni napadaju mene.. ja sam samo rekao svoje mishljenje..
e sad poshto je david ochigledno toliko nezreo da nece da me doda, moram da iskopiram odbranu koju sam napisao juche popodne
"
evo i nekompetentnog idiota, luzera, retarda, huligana, kompleksasha itd da vam odgovori na par stvari:
koliko sam kompetentan govori moj rad.
Drugo, zbog ovakvih kao ja je rok u kurcu? Hmm.. ne, zbog takvih kao shto ste vi. jer ja sam prvi od boraca za dobru muziku, ali znam da morash raditi i govna da bi se prodala (kao shto sam radio "i dalje me zele"). Ja sam prvi koji zeli da se rock vrati tamo gde je bio, i jedan od retkih, nazalost, koji slusha Stulica, Haustor, wes montgomery-a (iako nije rock jelte), i seche vene na Hendrixa i Eric Galesa. Na sve to sviram gitaru (ni priblizno Davidu) bass i klavijature, i svashta po malo.. i komponujem muziku od jazza preko hiphop/rba do rocka. No ja nisam bitan sad za celu ovu prichu.. Da bi se rock vratio na ono gde je bio pre 20 i kusur godina, prvo kvalitet mora da se podigne na vishi nivo. Danas klinci rade rock na engleskom, a chorba i ostali koji su nekada bili jaki, rade kojekakve gluposti koje nemaju veze sa onim shto je ranije bilo popularno. Ja sam odrastao na rocku, bluzu i jazzu, pa bih bio najsrecniji kada bi se sve to vratilo. Zashto ste vi krivi? zato shto samo svaljujete krivicu na ljude kao shto sam ja, a ne na bendove i muzichare koji ne rade nishta po pitanju rocka u srbiji..
Da, imam veliko poshtovanje prema autoru jer je vrsni muzichar (chak sam i kachio neke njegove tjub linkove sad kad sam ga otkrio), moram reci da se muzika radi srcem i da meni ovo sve zvuchi kao pokazivanje umeca. A da ume - ume. Ali kao shto rekoh, svaka solaza mu upada nesmisleno i zavrshava se josh besmislenije.. iza chega stojim.. Krene odjednom, chekash da neshto kaze, ali se svede na puke prolaske kroz skale i arpedja i zavrshi se.. i kao da je nije ni bilo.. ovo ce mozda pomoci malo nekome, http://www.youtube.com/watch?v=Nf7MbZPpDlQ a david je sigurno imao mogucnosti da pricha sa tim chovekom i uzivo, ili bar da mu poseti predavanja ili predavanja tomo fujite. poshto vidim da ide na berklee
Razlog zashto sam to rekao javno, poshto nemam potrebu ni naviku da komentarishem tudju muziku na tom forumu (o chemu ostali forumashi mogu da svedoche), je zato shto sam video ogroman potencijal. Sad, nisam ja nikakvo "mudo" da njemu pricham shta da radi, ali on moje mishljenje moze da ili prihvati ili odbaci. Na njemu je, naravno. Odlichnih gitarista je bilo i bice, ali odlichnih gitarista koji su uz to i jaki kompozitori, je malo. Npr, Gilmour ne bi bio to shto jeste da ne oseca tu muziku. njegove solaze su prilichno jednostavne jer nije preterano jak gitarista, ali SVAKA NJEGOVA SOLAZA RADI U KOHEZIJI SA PESMOM. I stvara neku emociju. A vecina ovih solo deonica je samo chisto dokazivanje..
@mirjana: ako ne znash termine, nema potrebe da se ukljuchujesh. ne razumesh masnije, ali sam zato ja debil. bravo za tebe.
takodje @aleksandar: vidim i ti si upoznat sa ustaljenim terminima u produkciji, i nashim rechnikom, pa si se nashao kompetentnim za komentarisanje mojih rechenica. Ako ne znash shta znachi, ne lupaj gluposti.
ako ne znate shta znachi potrazite na internetu.. "masno", "toplo".. "debelo".. sve su to termini koji se svaki dan koriste u produkciji.. jer se ukratko objashnjava dosta stvari..
ono shto ameri npr nazivaju "warm" vecina nas Srba producenata naziva "masno" ili toplo. a masna takodje i svirka moze da bude. ali nisam o tome prichao. prichao sam o samom miksu. nisam znao da ga je sam dechko radio, mislio sam da je Goran B, pa sam NJEMU rekao svoje mishljenje..
@david: nisam ochekivao sujetu kod tebe, no dobro.. ne brini, paznje mi nikako ne fali..
@maxim: nisam nevin ne brini za mene.. ;) i da, volim mnogo masniji miks. :)
ko ne shvata prelaz iz svetlog u mutno, ili kako sam vec rekao na "bilo pt2" da mu objasnim:
svetlo je oshtro, tj sa izrazenim visokim frekvencijama
mutno je sa manjkom visokih frekvencija. nagli prelazak iz jednog u drugo je uglavnom problem u miksu..
dalje vidim ovde ljudi prichaju sad i da zavidim choveku. do malopre nisam ni znao ko je on, sad sam saznao da je na berkliju.. naprotiv, zelim mu sav uspeh zato sam to sve i napisao.. da nisam video potencijal, ne bih ni komentarisao.. imam jako dobru drugaricu i bliskog saradnika na berkliju, i peva neverovatno dobro.. verovatno i njoj zavidim? :/
jedinu inteligentnu stvar je rekao gosn alagic sa povlachenjem paralele izmedju gluteusa i subjektivne percepcije umetnichkog dela kao takvog.. :/
pokushavam da ulepsham rechnik jer ispadoh huligan kad sam pisao posle 25 sati nespavanja.. :/
a tebi davide, zelim sav uspeh.. i kao shto rekoh, iz kritika (i pozitivnih i negativnih) mozesh izvuci dosta. na tebi je da li cesh ih prihvatiti. samo ne dozvoli nikada da ti sujeta pomuti vid. I nema potrebe da te vredjaju ovakve stvari, jer apsolutno nishta nisam rekao loshe o tebi ili tvom poznavanju instrumenta. Naprotiv, odlichan si gitarista, ali to, bar meni, nije dovoljno.. Jer muzika nije samo sviranje.
sad tek vidim..
@zeljko: ti vrlo dobro znash da nikada nisam terao ljude da slushaju moju muziku niti sam privlachio paznju.. pogotovo ne na ovaj nachin.. nije bilo potrebe da me "promovishesh".. tako da ne izmishljaj sada stvari.. i da, rekao si lepo.. sviram par instrumenata prosechno, i retko se mrdam odatle jer pucam na hiljadu strana, jer radim sam vecinu stvari.. i svega sam toga svestan (shto i sam znash) i nema shta da se pricha o tome vishe. shto se vasila tiche, nisam rekao da je on mutan. on lepo lezi, ali mi je deo pre toga previshe oshtar u odnosu na naredni deo, a prelaz je prebrz. I to si shvatio, ali volish da bocnesh kao i uvek. A kod vasila mi se bash svidja shto nema te vrishtece synthove kao shto vecina sad fura.
a ti lepo ajd samnom na kafu jedan dan pa da prichamo kao ljudi a ne ovako kao 15togodishnjakinje preko fejsa.
"
molim moderatore da ostave ovo, ako se izmakne kontroli bicu prvi koji ce obrisati sve postove (osim prvog naravno, da bi ljudi chuli ep)
prijatno.
edit: napisao sam ovoliko teksta a nikoga nisam uvredio. vi ste napisali svashta, zapitajte se o tome ko ste i shta ste. i ko je isfrustrirani nolifer..
wladymeer
17-05-2011, 08:23 AM
Niti poznajem Heatmana pa ga nešto branim niti kapiram čemu toliki revolt na njegovoj strani na tvoju recenziju. Jedino se ne bih složio da ne zvuči dovoljno masno, mada je pitanje na šta tačno ciljaš jer kažeš masno a opet se pozivaš na "warm". Koliko sam ja upoznat masno bi trebalo da bude fat, tj. PHat a taj deo produkcije je skroz tu :)
Kad bih morao da tražim dlaku u jajetu, produkcija mi se čini malo i previše "suva". Tačnije, bubanj nije suv, ali ostatak matrice jeste. Doduše, nisam producent i o tome mogu da pričam samo kao malo "napredniji" slušalac.
U svakom slučaju ne treba suditi o ovom momku kao kompozitoru preko ovog EPja jer ovo nije muzika u kojoj takve stvari dolaze do izražaja. Ovaj žanr obično i zvuči ovako i ništa što je on uradio ovde nije "tragično" pogrešno.
Ono što je za pohvalu to je da za razliku od drugih gitarskih heroja nije krenuo klasičnim "shred" putem i to je samo po sebi dovoljno veliki plus s obzirom na godine. Još samo da se izleči od drugara koji će bespotrebnom agresivnom odbranom da mu nanose veću štetu nego korist i biće super ;)
edit: a rok je u kurcu jer su 80te odavno prošle. Rok zapravo nikada i nije bio IN zbog svog kvaliteta već zato što je muzička industrija u tom periodu to furala kao mainstream.
Ta ista publika koja je slušala rok 80tih, da danas imaju godina koliko su imali 80tih, slušali bi Lady Gagu.
nesmislen
17-05-2011, 10:29 AM
Pa ako je moj post ekstreman ne znam onda kakvi su postovi Heata-a i MarjanaL0-a O.o
Ovo sto pise decko je stvarno zabrinjavajuce, a satro wladymeer ga ne poznaje...a sigurno se druze na fejsu i ponekad odlsusaju Alogiu zajedno. :grin:
wladymeer
17-05-2011, 10:40 AM
Heatov prvi post nije ekstreman (mislim da mu drugi post nije potreban jer ne treba da se pravda nikome ko ga napada za ono šta misli) a Marjan je neko kome David smeta. Uostalom, isti je zbog svog karaktera i obrisan pa ne vidim potrebu da se priča o tome.
Zašto i kako je došlo do toga, ne znam, ali izgleda detinjasto. Ali, ako ništa drugo, učinio je Davidu uslugu jer vidi koliko se sada piše o njegovom EPju. Da nije bilo njegove reakcije sigurno ne bi ni bilo ovoliko komentara.
Usput, kada ti je lični status već toliko bitan i ko se sa kim zna ili ne zna, možda bi mogao i sam da se predstaviš da znam sa kim uopšte i pričam.
nesmislen
17-05-2011, 11:19 AM
Osoba koja se potpisala kao MarjanL ima veliki problem (decko/covek je bolestan) jer ne znam kako moze drugacije da se objasni ono sto radi, a post sam zalepio upravo zbog njega....A Heat je klasiicna osoba sa foruma koja spava ispred monitora 20h....njemu je sve oprosteno.....mora i takvih da ima......
O Davidovom Epju se prica vec danima ovo ovde niti pomaze niti odmaze, a njemu stranci daju najvecu podrsku sto je za ocekivati(ujedno tuzno), jer kod nas kada je u pitanju neciji rad i trud svi bi da pljuju...ovo ovde je samo iznerviralo ljude koji su bliski Davidu i emotivno reaguju, previse zastitnicki. Kritike su sastavni deo svakog posla i uvek ce ih biti, ali kritike strucnih lica a ovo ovde je sprdnja. Neciji ukus nije kritika.
O statusu nebitno, vas dovjica ste drugarcići na fb-u a ovde prosipate neke pricice kako se ne znate i sve vreme ga branis, ali dobro to rade drugari :D
wladymeer
17-05-2011, 11:22 AM
Naravno, zato si se i ti anonimno registrovao da braniš Davida čak i kad ga niko ne napada.
Uživaj a Davidu sve čestitke za performans na EPju ;)
nesmislen
17-05-2011, 11:28 AM
Naravno :)
A o metal muzici cemo vec nekad prodiskutovati jer se ne slazem da nije donela nesto novo zadnjih 10god.:wink:
Pozdrav i sve najbolje!
nesmislen
17-05-2011, 11:50 AM
wladymeer ( Alogia) baci pogled na pm!
A da vi momci pojebete nesto,a ? :)
Ote mi rijec iz usta :)
Vise sviranja (a i yebavanja) a manje frustracije ne bi skodilo nikome.
Goran B
17-05-2011, 03:01 PM
Ja lično smatram da je David veoma talentovan i uradio je odličan posao sa ovim snimkom. Mo?da nije izmislio ne?to revolucionarno, ali sigurno jeste svojim radom skrenuo pa?nju na sebe, a to je valjda i cilj ovog EP-a.
Ne vidim ni jedan razlog da ga neko kritikuje ili ?ta već.
Svako ko misli da zna i mo?e bolje neka tako i uradi, a manje priča.
Naravno da treba jo? da se razvija, ali ovo je ipak odličan početak i ja mu ?elim sve najbolje u budućem radu.
Goran B
17-05-2011, 03:06 PM
Nisam preslusao EP (problem sa skidanjem), ali sam pregledao Youtube kanal i Facebook i ne vidim cemu ovolka huka i buka.
Decko ocigledno vrlo dobro vlada gitarom..vrlo dobro ! Pa jos i kad se uzmu godine u obzir, vidi se da nije "obican seoski gitarista" !
E sad, sto to nekome smeta, sto mu je krivo ili sta vec - to je druga prica.
Ne bih ulazio u analiziranje muzike koju ne slusam na dnevnoj bazi, ali to je i nepotrebno ! Bitno je da decko ima ideja, puno ideja..da eksperimentise, da koristi sve moderne nacne skretanja paznje (Facebook, Youtube, itd.) da je sve odradjeno sa stilom, da vizuelno sve izgleda dobro...i to je dovoljno!!
Dr Luke je u mladosti studirao, slusao i svirao Jazz, samo stare stvari - a danas je jedan od najvecih producenata /kompozitora pop muzike !!!
Pre ili kasnije nesto lepo i veliko ce se desiti!
Ukusi / tehnika / znanje ce sazreti i izkristalisati se i onda ce biti jos lakse!!
Ljudi njegovih godina neznaju neke osnovne stvari o muzici i to je dovoljno!!
Upravo.
Ja lično smatram da je David veoma talentovan i uradio je odličan posao sa ovim snimkom. Mo?da nije izmislio ne?to revolucionarno, ali sigurno jeste svojim radom skrenuo pa?nju na sebe, a to je valjda i cilj ovog EP-a.
Ne vidim ni jedan razlog da ga neko kritikuje ili ?ta već.
Svako ko misli da zna i mo?e bolje neka tako i uradi, a manje priča.
Naravno da treba jo? da se razvija, ali ovo je ipak odličan početak i ja mu ?elim sve najbolje u budućem radu.
Potpisujem.
HeatMan
17-05-2011, 06:13 PM
za one koji ne znaju zbog chega sam se iznervirao:
http://www.facebook.com/david.m.micic/posts/209205979118952
Pa ako je moj post ekstreman ne znam onda kakvi su postovi Heata-a i MarjanaL0-a O.o
Ovo sto pise decko je stvarno zabrinjavajuce, a satro wladymeer ga ne poznaje...a sigurno se druze na fejsu i ponekad odlsusaju Alogiu zajedno.
loshe pretpostavljash. wladymeera mozda i prvi put vidim i na forumu.
O statusu nebitno, vas dovjica ste drugarcići na fb-u a ovde prosipate neke pricice kako se ne znate i sve vreme ga branis, ali dobro to rade drugari
koliko vidim jedino ti i tvoji drugari branite maksima i napadate nas koji imamo neko mishljenje. pogledaj ostale shta su napisali.. isto kao i ja, samo mozda ne toliko militantno. a to shto sam ja direktan i shto tako pishem po intenetu kao da razgovaram sa osobom u chetri oka, to je moj problem od davnina. ali poenta je ista. dechko ima tehniku, veliki potencijal, i svi se nadamo da ce biti neshto od njega.
Kritike su sastavni deo svakog posla i uvek ce ih biti, ali kritike strucnih lica a ovo ovde je sprdnja. Neciji ukus nije kritika.
ok, ja nisam struchno lice pa se povlachim iz prepucavanja sa tobom i tebi slichnima. ako david ima neko pitanje ili bilo shta moze da mi se javi, ali sa njegovim drugarima mi ne pada na pamet vishe da se prepucavam jer nemam ni vremena ni zivaca toliko da mogu da troshim na ovako nebitne stvari.
nesmislen
17-05-2011, 06:42 PM
Decko tebi treba oduzeti tastaturu!:banghead:
Pobedio si,evo priznajem o svemocni kriticaru da sam pogresio i da si za sve sto si napisao u pravu!:rotfl:
Zbog par suprotnih misljenja napravili ste smehoteku od treda ..ne znam koliko to moze da mu 'pomogne' ako je to uopste poenta ili je poenta da necija bude zadnja.
Ljudi koji su ovde prokomentarisali pesmu i dali neku negativnu kritiku nikad nisu prokomentarisali neku moju stvar jer misle da su bezveze i nije im ni padalo na pamet da napisu nesto(i da gube vreme kuckajuci) ..ovde su culi talentovanog decka i skrenuli su paznju na stvari koje njima smetaju ...u cemu je problem ..on ce to da prihvati ili ne i zivot ide dalje ..
Ovde je krenula neka naduvana prica ,a kad neko ocekuje previse obicno dobije premalo ..Stvara se bezvezna atmosfera oko ep-a u koji su neki ulozili trud i resili da ga poklone drugima ..mozda to nekom nije bitno ali verujem da njemu jeste
Goran B
17-05-2011, 11:09 PM
Stvara se bezvezna atmosfera oko ep-a u koji su neki ulozili trud i resili da ga poklone drugima ..mozda to nekom nije bitno ali verujem da njemu jeste
Fino rečeno :)
awacs
18-05-2011, 12:16 AM
ne treba da prestane time da se bavi. daleko je od toga. treba josh vishe da se baci na to. ali potrebno mu je da sazri. pitanje je sad da li ce mu to doci sa godinama, ili ce ranije sam shvatiti shta mu fali.. (ili mozda nece nikad? shto ume da bude sluchaj)
Vidi, čovek je dovršio izvesnu muzičku celinu, malo li je??? Insistiram na izrazu "dovršio", pošto ta celina deluje dovršeno. Promišljeno je, pedantno je, muzikalno je... malo li je??? Tvoji autorski radovi koje sam čuo pak deluju muzikalno, trapavo i nedovršeno. Valjda su i "masni", mada ja taj izraz nikad nisam razumeo.
Što bi reko Marli Bob: "While you point your finger someone else is watching you". Pa eto, slobodno popuj Davidu o "masti" onog momenta kad počneš da razmišljaš o dovršenosti i pedantnosti.
I eto, izvini na iskrenosti i militantnosti ali i ja poput tebe imam pogan jezik :D
Pozdrav,
Vasa
P.S. E da, i ova izjava je onako malo... mislim... stvar nezrelosti:
morash raditi i govna da bi se prodala (kao shto sam radio "i dalje me zele")
Ali zrelost će ti svakako "doći sa godinama, ili ćeš ranije sam shvatiti šta ti fali" :)
HeatMan
18-05-2011, 09:45 PM
Vidi, čovek je dovr?io izvesnu muzičku celinu, malo li je??? Insistiram na izrazu "dovr?io", po?to ta celina deluje dovr?eno. Promi?ljeno je, pedantno je, muzikalno je... malo li je??? Tvoji autorski radovi koje sam čuo pak deluju muzikalno, trapavo i nedovr?eno. Valjda su i "masni", mada ja taj izraz nikad nisam razumeo.
?to bi reko Marli Bob: "While you point your finger someone else is watching you". Pa eto, slobodno popuj Davidu o "masti" onog momenta kad počne? da razmi?lja? o dovr?enosti i pedantnosti.
I eto, izvini na iskrenosti i militantnosti ali i ja poput tebe imam pogan jezik :D
Pozdrav,
Vasa
P.S. E da, i ova izjava je onako malo... mislim... stvar nezrelosti:
Ali zrelost će ti svakako "doći sa godinama, ili će? ranije sam shvatiti ?ta ti fali" :)
hmm.. ne pratish moj rad, tako da ne vidim poentu da sad ti mene napadash kao.. ja imam nekoliko muzichkih celina iza sebe. shto izdatih, shto okachenih na net kao "internet izdanje"..
ono shto kachim ovde su uglavnom neki singlovi ili stvari koje nisu otishle ni na jedan album (ili nece u skorije vreme). neke od njih su nedovrshene.
ne vidim poentu da sad ti mene napadash i osudjujesh MOJ rad, na temi gde se diskutuje o njegovoj muzici. ako imash neshto, prichaj na nekoj od mojih tema..
uglavnom, nisam uvredjen, jer neshto od toga shto si rekao i pije vodu shto se mog rada tiche.
ali opet, ne pricha se o meni nego o njemu..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.